2016'YA ADAYIZ...

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    2016'YA ADAYIZ...

    Türkiye 2016 Olimpiyatları'na aday!





    TMOK Başkanı Togay Bayatlı, olimpiyatlara adaylık konusunda çalışmalarının sürdüğünü, 2016 oyunlarına önümüzdeki yıl başvuru yapacaklarını söyledi.
    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, olimpiyatlara adaylık konusunda çalışmalarının sürdüğünü, 2016 oyunlarına aday olduklarını ve önümüzdeki yıl başvuru yapacaklarını söyledi.

    Bayatlı, ajansspor adlı internet sitesine, 2006 yılının değerlendirmesini yaptı. 2006 yılından, genelde memnun kaldıklarını ifade eden Bayatlı, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nı, 5 aday kent arasından Trabzon'a aldıklarını, bu arada Avrupa olimpiyat komitelerinin teknik seminerini de geniş bir katılımla Türkiye'de yaptıklarını kaydetti.

    Olimpiyatlar için çalışmalarının devam ettiğini anlatan Togay Bayatlı, şunları kaydetti: ''2016 Olimpiyat Oyunları'na adayız ve 2007 yılında başvurumuzu yapacağız. Mersin için Akdeniz Oyunlarına da talip olduk. Mersin için çok iyi bir çalışma yapıldı. Teknik müşavirler bu çalışmayı çok beğendi. Burada iki rakip daha var. Yunanistan ve Hırvatistan'dan talip olan kentler var. Mersin, sporda çok ilerlemiş bir kent ve müthiş potansiyeli var. Basketbolda, atletizmde, bayanlar ve erkekler çok iyi durumda. Tarsus Amerikan Koleji sayesinde İngilizce çok iyi ve Mersin'in yüzde 10'u Arapça konuşuyor. Komşu ülkelerden gelecek sporseverlerle ilgili bir sorun da olmayacak, çok kolay rehber bulunacak.''

    -FEDERASYONLARA DEVLETİN MÜDAHALECİLİÐİ-

    TMOK Başkanı Togay Bayatlı, tüm federasyonların kendisine ait organları bulunduğunu ve kendi kendini denetleyebilmesi gerektiğini belirterek, ''Devletin müdahaleciliği olmaz'' dedi.

    Futbol Federasyonu Kanunu'nun içinde, spordan sorumlu bakanın, herhangi bir şey olduğu zaman genel kurul çağrısı yapabileceği şeklinde bir madde bulunduğunu, ancak kararı bakanın değil, genel kurulun vereceğini ifade eden Bayatlı, şöyle devam etti: ''Ancak Türkiye'de siyasi bir etkinlik var kulüpler üzerinde. Özellikle güçlü olmayan kulüpler, belediyelerin finansmanlığında yaşadıkları için, iktidardaki partinin zaman zaman etkisi olabilir. Olduğu zaman da bundan önceki federasyonda olduğu gibi olaylar başımıza gelir. Burada bir yanlış var. Zannediliyor ki futbolda UEFA olaya müdahale eder. Hayır! Futbolda bunun UEFA ile bir ilgisi yok, bu tamamen FIFA ile ilgili olur. Sporu spor olarak kabul etmek lazım. Bir eğlencedir spor. Bir kavga, bir savaş, bir arena değildir. Mutlaka bir takım şampiyon olacaktır. Şampiyon olan takdir edilmeli, olamayan da desteklenmeli. Sportmenlik budur. Şampiyon olanı, kendi takımın olmasa da kutlayacaksın. Takımın şampiyonluğu kaybetti diye yüz çevirmeyeceksin, ona destek olup, yeniden kazanabileceğini göstereceksin. Bu bir eğitim işidir. Okullarda spor kültürünü, spor eğitimini vermemiz lazım. Türkiye'nin, milli eğitimi çok iyi bilen bir teşkilata ihtiyacı vardır.''

    -''SEYİRCİ KAVGALARI YILA DAMGA VURDU''-

    Togay Bayatlı, 2006 yılında seyirci kavgalarının öne çıktığını, özellikle futbol seyircisinin davranışlarını onaylamanın mümkün olmadığını söyledi. Çağdaş bir ülke olma yolunda giderken, çağ dışı bir yola girildiğini vurgulayan Bayatlı, görüşlerini şöyle açıkladı: ''Bu çok yanlış, böyle bir fanatizm olmaz. Biz bunun için bir eğitim programı uyguluyoruz. Halen 25 bin ilköğretim öğrencisine eğitim veriyoruz. Olimpizm nedir, branşlar nelerdir, spor nedir, bir sporcu neler yapmalıdır, bunları anlatıyoruz. Bizim için çok önemli bir kampanya. Burada amaç, spor kültürünü yerleştirmek. 18-20 yaşından büyüklere bir şey yapamazsınız. Önemli olan, gençken yetiştirebilmek, iyi birer sporcu olamıyorlarsa da iyi birer izleyici, taraftar olarak yetiştirebilmek.''

    -EÐİTİM PROJELERİ-

    Eğitim projelerine destek verilmesinin gerekliliğinden söz eden Togay Bayatlı, TMOK'un ücretsiz spor okulları projesi çerçevesinde 23 okulda, spor yaptırılamayan çocuklara destek olunduğunu, bu okulların sayısının kısa zamanda 33'e çıkacağını söyledi.

    İnsanları spora teşvik etmek, sporun bir sevgi, barış ortamı olduğunu öğretmek istediklerini dile getiren TMOK Başkanı Bayatlı, ''Spor hiçbir zaman kavga değildir. Amacımız bunları göstermek. Milli Eğitim Bakanı ile de karşılıklı oturduk, konuştuk, 4. ve 5. sınıflarda okutulması için bir kitap hazırlattık. Milli Eğitim, kitabı basacaktı, basmadı. Her şey hazırdı ama bir türlü olmadı. Amacımız sadece performans sporları değil. Biz spor kültürü ile ilgileniyoruz. Bu kültürü yaymaya çalışıyoruz, spor dallarında kalkınma için çabalıyoruz'' ifadelerini kullandı.
İşlem Yapılıyor