BRONŞİTE KARŞI BİTKİ ÇAYI
Kuşburnu, kabuk, tarçın ve biraz fesleğeni harmanlayın. Bu karışımı, tıpkı normal çay gibi demledikten sonra, içine biraz limon ve nöbet şekeri katın.
Bundan günde birkaç fincan içmek iyi gelecektir. Ayrıca sıcak süt, salep, çorba gibi sıcak ve sulu içecekler de son derece yararlıdır. Ihlamur; kök zencefil, kök zerdeçal, kuşburnu ve çok az miktarda şahtere otunu karıştırın. Normal çay demlermiş gibi demleyin. Tam olarak yararlanabilmek için, sıcak için, ancak içine limon ya da şeker katmayın. Bu çay, göğsü yumuşatır ve balgamı söker.
NANENİN FAYDALARI
Nezle olduğunuz zaman hemen ilaca başvurmayıp, önce ev ilaçlarını deneyin. Naneyi kaynatıp buharını içinize çekin. Burnunuzun açıldığını, nezlenizin de kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.
Mide ağrısının yanı sıra yanmadan da şikâyetçiyseniz, nane çayı içmenizde fayda var. Nane çayı mide gazlarını geçirir, midedeki doluluk hissini giderir. Ayrıca hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Kuru naneyi sıcak suya atıp, on dakika demlendirdikten sonra nane çayınız hazır olacaktır. Mide asitlerine karşı hap yutmak yerine nane çayı içmek daha sağlıklıdır. Tabi önemli bir hastalığınız olmadığı konusunda doktordan bilgi aldıktan sonra.
PORTAKALIN FAYDALARI
Portakal çeşitli vitaminleri yeterli miktarda sağlar. Kalp, kan katılaşması ve hazım için çok faydalıdır.
Bol C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve benzeri hastalıklarda vücudun koruma gücünü arttırır.
Portakalda mevcut B vitamini ve bol fosfor bulunur. Sinir siteminin kuvvetlenmesini ve iyi çalışmasını sağlar.
Sinir zafiyetini giderir, bedeni ve bilhassa ruhi sıkıntıyı, yorgunluğu geçirir.
Kanı durultur, hasta ve çocukların kansızlığını giderir.
Karaciğeri, çalıştırır ve safra ifrazatının arttırır.
Mide rahatsızlıkları olanlar portakal yememeli veya çok az ve tatlı olanları yemelidir. Yenilecek portakallar tadı olgunlaşmış olmalıdır. Kesilen veya sıkılan portakallar fazla bekletilmeden yenmelidir.
SOÐAN VE SARIMSAK
Yemeklere tat vermesinin yanında pek çok faydası da bulunan soğan ve sarımsak sofralardan eksik edilmemelidir. İdrar söktürücü olarak, damar sertliğine karşı, grip ve soğuk algınlıklarında çok yararı görülür. Enerji ve sağlık deposudur. Vücudun direncini arttırır. Hastalıkları kolayca yenmeyi sağlar.
Kalorileri düşük, kolesterolleri sıfırdır. Mineral ve vitamin yönünden zengindir.
Ancak mide ve bağırsaklarında hastalık olanlar için sakıncalıdır. Bu hastalara çiğ ya da pişmiş de olsa sarımsak ve soğan dokunabilir.
Yeşil çay kalbin ilacı
Japon bilim adamları, yeşil çayın kalp krizinden erken ölümleri dörtte bir oranında azalttığını söylüyor.
40 binden fazla kişinin katıldığı araştırmaya göre günde yaklaşık beş fincan yeşil çay, felç hastalıklarından ölüm riskini de azaltıyor.
Ancak Sendai'deki Tohuku Üniversitesi Kamu Politikaları Bölümü araştırmacıları yeşil çay tüketimi ile kanserden ölüm oranında azalma arasında herhangi bir bağlantı bulamadı.
Sonuçları bugün Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan araştırmanın yapıldığı Japonya'nın kuzeydoğu bölgesinde halkın yüzde 80'i düzenli olarak yeşil çay içiyor ve yarıdan fazlası için ise miktar günde üç fincandan fazla.
1994 yılında başlayan çalışmaya yaşları 40 ile 79 arasında değişen sağlık sorunu bulunmayan 40 bin 530 yetişkin katıldı.
Kuruyemişler Bazı Hastalıklara İyi Geliyor
Fındık, fıstık, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi kabuklu yemişlerin, başta kalp sağlığı olmak üzere birçok rahatsızlık için birebir olduğu belirlendi. ABD'li bilim adamları 10 yıl boyunca tam 86 bin kişi üzerinde gerçekleştirdikleri bir araştırma ile kuruyemişlerin birçok hastalığa iyi geldiğini kanıtladı.
Beslenme ve yaşama tarzına özen göstermeyenlerin bile kabuklu yemiş yiyerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 40 oranında düşürebildiği tespit edildi. Kabuklu kuruyemişlerin faydaları bununla da bitmiyor.
Kuruyemişlerin faydaları 'www.samsuneczaciodasi.org.tr' internet sitesinde şöyle sıralanıyor:
Badem: Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Nekahet devresini kısaltır. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.
Fındık:Egzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardım eder. Kulak ağrılarını dindirir. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları ortadan kaldırır.
Fıstık: İçeriğinde sabit yağ, sakaroz ve proteinli maddeler vardır. Vücudun gelişmesini sağlar. Bedeni ve zihni gücü arttırır. Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir. Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.
Çamfıstığı: Bronşit ve kalp hastalıklarında faydalıdır. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Çam kozalaklarının içinden çıkarılır. Kuvvetli bir besindir. Günde 2 çorba kaşığından (25 gram) fazla yenilmemelidir. Verem ve akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir.
Ceviz: Zekayı geliştirir. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. El ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Çok kuvvetli bir besin olduğundan fazla yememek gerekir.
Ceviz yağı, raşitizm ve sıracada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Derinin yanmasını önler
Tarçın Ve Bal Yanyana Gelince
Teknoloji gelişip, her gün yeni yeni ilaçlar keşfedilse de, kimyasalların bilinen yan etkileri, pek çok insanı yeniden doğal olana, yani doğrudan doğadan elde edilen ürünlere sevk ediyor.
Bu ürünler arasında bal ve tarçının yeri ise apayrı. Sayısız hastalığa iyi gelen bu karışımın antik Yunan'da ve Ayurvedik tıpta da kullanıldığı bilinmektedir.
İşin güzel yanı ise, hem balın, hem de tarçının kolay bulunan ve çok pahalı olmayan ürünler oluşu. Pek bal ve tarçınla neler yapılabilir?
Zayıflama
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.
Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
Saç dökülmesi
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine 1 kaşık bal, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.
5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.
Yaşlılık
Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.
4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.
Sivilceler ve deri
3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.
Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.
Egzama, mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki bal ve tarçın karışımı uygulanır.
Kolesterol
2 kaşık bal, 3 tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde yüzde 10 düşecektir.
Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir.
Günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.
Hazımsızlık ve grip
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler.
İspanya'da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
Gaz
Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalar bal ve tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.
Mide ağrıları
Bal ve tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.
Kısırlık
Eski Yunan ve Ayurvedikler balı, yıllardır erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.
Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.
Çin, Japonya ve Uzakdoğu ülkelerinde, gebe kalamayan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar.
Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir sakız üzerine koyup çığnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.
Soğuk algınlığı
Bir kaşık ılıtılmış bal ile 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.
Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.
Bağışıklık sistemi
Her gün kullanılanbal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.
Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir içermektedir.
Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.
Diş ağrısı
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir.
Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.
İdrar kesesi enfeksiyonları
İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.
İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.
Yorgunluk
1 bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00'te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit edilmiştir.
Kalp hastalıkları
Bal ve tarçınla bir karışım yapıp bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürün.
Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Ayrıca daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.
Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.
Kanser
Japonya ve Avustralya'da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.
Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde 1 kaşık bal ve 1 kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.
Artrit
Bir ölçü balı 2 ölçü ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.
Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa kronik artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.
Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce 1 yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73'ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır
Araştırmaya katılanların 4 bin 209'u yaşamını birçok sağlık sorunu nedeniyle kaybetti. 2001 yılına kadar 892 kişi kalp hastalığından, bin 134 kişi ise kanserden öldü.
Günde bir ya da iki fincan yeşil çay içenlerle kıyaslandığında günde beş ya da
daha fazla yeşil çay içenlerin kalp hastalığından ölme riski, yüzde 26 oranında daha az oldu. Herhangi bir hastalıktan ölüm risk oranı ise yüzde 16 azaldı.
Yeşil çayın en büyük faydasını da kadınları gördükleri ortaya çıktı.
Günde beş ya da daha fazla sayıda yeşil çay içen kadınların kalp krizinde ölme oranları yüzde 31 daha az oldu.
alıntıdır
Kuşburnu, kabuk, tarçın ve biraz fesleğeni harmanlayın. Bu karışımı, tıpkı normal çay gibi demledikten sonra, içine biraz limon ve nöbet şekeri katın.
Bundan günde birkaç fincan içmek iyi gelecektir. Ayrıca sıcak süt, salep, çorba gibi sıcak ve sulu içecekler de son derece yararlıdır. Ihlamur; kök zencefil, kök zerdeçal, kuşburnu ve çok az miktarda şahtere otunu karıştırın. Normal çay demlermiş gibi demleyin. Tam olarak yararlanabilmek için, sıcak için, ancak içine limon ya da şeker katmayın. Bu çay, göğsü yumuşatır ve balgamı söker.
NANENİN FAYDALARI
Nezle olduğunuz zaman hemen ilaca başvurmayıp, önce ev ilaçlarını deneyin. Naneyi kaynatıp buharını içinize çekin. Burnunuzun açıldığını, nezlenizin de kısa sürede geçtiğini göreceksiniz.
Mide ağrısının yanı sıra yanmadan da şikâyetçiyseniz, nane çayı içmenizde fayda var. Nane çayı mide gazlarını geçirir, midedeki doluluk hissini giderir. Ayrıca hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Kuru naneyi sıcak suya atıp, on dakika demlendirdikten sonra nane çayınız hazır olacaktır. Mide asitlerine karşı hap yutmak yerine nane çayı içmek daha sağlıklıdır. Tabi önemli bir hastalığınız olmadığı konusunda doktordan bilgi aldıktan sonra.
PORTAKALIN FAYDALARI
Portakal çeşitli vitaminleri yeterli miktarda sağlar. Kalp, kan katılaşması ve hazım için çok faydalıdır.
Bol C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve benzeri hastalıklarda vücudun koruma gücünü arttırır.
Portakalda mevcut B vitamini ve bol fosfor bulunur. Sinir siteminin kuvvetlenmesini ve iyi çalışmasını sağlar.
Sinir zafiyetini giderir, bedeni ve bilhassa ruhi sıkıntıyı, yorgunluğu geçirir.
Kanı durultur, hasta ve çocukların kansızlığını giderir.
Karaciğeri, çalıştırır ve safra ifrazatının arttırır.
Mide rahatsızlıkları olanlar portakal yememeli veya çok az ve tatlı olanları yemelidir. Yenilecek portakallar tadı olgunlaşmış olmalıdır. Kesilen veya sıkılan portakallar fazla bekletilmeden yenmelidir.
SOÐAN VE SARIMSAK
Yemeklere tat vermesinin yanında pek çok faydası da bulunan soğan ve sarımsak sofralardan eksik edilmemelidir. İdrar söktürücü olarak, damar sertliğine karşı, grip ve soğuk algınlıklarında çok yararı görülür. Enerji ve sağlık deposudur. Vücudun direncini arttırır. Hastalıkları kolayca yenmeyi sağlar.
Kalorileri düşük, kolesterolleri sıfırdır. Mineral ve vitamin yönünden zengindir.
Ancak mide ve bağırsaklarında hastalık olanlar için sakıncalıdır. Bu hastalara çiğ ya da pişmiş de olsa sarımsak ve soğan dokunabilir.
Yeşil çay kalbin ilacı
Japon bilim adamları, yeşil çayın kalp krizinden erken ölümleri dörtte bir oranında azalttığını söylüyor.
40 binden fazla kişinin katıldığı araştırmaya göre günde yaklaşık beş fincan yeşil çay, felç hastalıklarından ölüm riskini de azaltıyor.
Ancak Sendai'deki Tohuku Üniversitesi Kamu Politikaları Bölümü araştırmacıları yeşil çay tüketimi ile kanserden ölüm oranında azalma arasında herhangi bir bağlantı bulamadı.
Sonuçları bugün Amerikan Tıp Derneği Dergisi'nde yayımlanan araştırmanın yapıldığı Japonya'nın kuzeydoğu bölgesinde halkın yüzde 80'i düzenli olarak yeşil çay içiyor ve yarıdan fazlası için ise miktar günde üç fincandan fazla.
1994 yılında başlayan çalışmaya yaşları 40 ile 79 arasında değişen sağlık sorunu bulunmayan 40 bin 530 yetişkin katıldı.
Kuruyemişler Bazı Hastalıklara İyi Geliyor
Fındık, fıstık, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi kabuklu yemişlerin, başta kalp sağlığı olmak üzere birçok rahatsızlık için birebir olduğu belirlendi. ABD'li bilim adamları 10 yıl boyunca tam 86 bin kişi üzerinde gerçekleştirdikleri bir araştırma ile kuruyemişlerin birçok hastalığa iyi geldiğini kanıtladı.
Beslenme ve yaşama tarzına özen göstermeyenlerin bile kabuklu yemiş yiyerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 40 oranında düşürebildiği tespit edildi. Kabuklu kuruyemişlerin faydaları bununla da bitmiyor.
Kuruyemişlerin faydaları 'www.samsuneczaciodasi.org.tr' internet sitesinde şöyle sıralanıyor:
Badem: Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Nekahet devresini kısaltır. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.
Fındık:Egzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardım eder. Kulak ağrılarını dindirir. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları ortadan kaldırır.
Fıstık: İçeriğinde sabit yağ, sakaroz ve proteinli maddeler vardır. Vücudun gelişmesini sağlar. Bedeni ve zihni gücü arttırır. Böbrek ve safrakesesi ağrılarını hafifletir. Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür.
Çamfıstığı: Bronşit ve kalp hastalıklarında faydalıdır. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Çam kozalaklarının içinden çıkarılır. Kuvvetli bir besindir. Günde 2 çorba kaşığından (25 gram) fazla yenilmemelidir. Verem ve akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir.
Ceviz: Zekayı geliştirir. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. El ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Çok kuvvetli bir besin olduğundan fazla yememek gerekir.
Ceviz yağı, raşitizm ve sıracada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Derinin yanmasını önler
Göz için doğal reçeteler
*Ceviz yapraklarının kaynatılması ile elde edilen sıvıya batırılan temiz bir bez parçası göz üzerine konursa göz iltihaplanmalarını önler.
*Göz nezlesi ve kanlanmasında gül yapraklarından yapılan çayla göz banyosu yapmak çok etkili olur.
*Havuç gözleri kuvvetlendirir.
*Kavun göz nezlesine iyi gelir.
*Maydanoz suyu ile yapılan göz banyosu gözkapağı iltihaplarını iyileştirir.
*Rezene tozu karıştırılan suyla yıkandığında gözler kuvvetlenir.
*Ceviz yapraklarının kaynatılması ile elde edilen sıvıya batırılan temiz bir bez parçası göz üzerine konursa göz iltihaplanmalarını önler.
*Göz nezlesi ve kanlanmasında gül yapraklarından yapılan çayla göz banyosu yapmak çok etkili olur.
*Havuç gözleri kuvvetlendirir.
*Kavun göz nezlesine iyi gelir.
*Maydanoz suyu ile yapılan göz banyosu gözkapağı iltihaplarını iyileştirir.
*Rezene tozu karıştırılan suyla yıkandığında gözler kuvvetlenir.
Tarçın Ve Bal Yanyana Gelince
Teknoloji gelişip, her gün yeni yeni ilaçlar keşfedilse de, kimyasalların bilinen yan etkileri, pek çok insanı yeniden doğal olana, yani doğrudan doğadan elde edilen ürünlere sevk ediyor.
Bu ürünler arasında bal ve tarçının yeri ise apayrı. Sayısız hastalığa iyi gelen bu karışımın antik Yunan'da ve Ayurvedik tıpta da kullanıldığı bilinmektedir.
İşin güzel yanı ise, hem balın, hem de tarçının kolay bulunan ve çok pahalı olmayan ürünler oluşu. Pek bal ve tarçınla neler yapılabilir?
Zayıflama
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.
Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
Saç dökülmesi
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine 1 kaşık bal, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.
5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.
Yaşlılık
Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.
4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.
Sivilceler ve deri
3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.
Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.
Egzama, mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki bal ve tarçın karışımı uygulanır.
Kolesterol
2 kaşık bal, 3 tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde yüzde 10 düşecektir.
Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları için uygulanabilir.
Günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.
Hazımsızlık ve grip
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler.
İspanya'da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.
Gaz
Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalar bal ve tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.
Mide ağrıları
Bal ve tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.
Kısırlık
Eski Yunan ve Ayurvedikler balı, yıllardır erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.
Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.
Çin, Japonya ve Uzakdoğu ülkelerinde, gebe kalamayan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar.
Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir sakız üzerine koyup çığnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.
Soğuk algınlığı
Bir kaşık ılıtılmış bal ile 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.
Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.
Bağışıklık sistemi
Her gün kullanılanbal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.
Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir içermektedir.
Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.
Diş ağrısı
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir.
Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.
İdrar kesesi enfeksiyonları
İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.
İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.
Yorgunluk
1 bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00'te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit edilmiştir.
Kalp hastalıkları
Bal ve tarçınla bir karışım yapıp bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürün.
Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Ayrıca daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.
Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.
Kanser
Japonya ve Avustralya'da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.
Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde 1 kaşık bal ve 1 kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.
Artrit
Bir ölçü balı 2 ölçü ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.
Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa kronik artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.
Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce 1 yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73'ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır
Araştırmaya katılanların 4 bin 209'u yaşamını birçok sağlık sorunu nedeniyle kaybetti. 2001 yılına kadar 892 kişi kalp hastalığından, bin 134 kişi ise kanserden öldü.
Günde bir ya da iki fincan yeşil çay içenlerle kıyaslandığında günde beş ya da
daha fazla yeşil çay içenlerin kalp hastalığından ölme riski, yüzde 26 oranında daha az oldu. Herhangi bir hastalıktan ölüm risk oranı ise yüzde 16 azaldı.
Yeşil çayın en büyük faydasını da kadınları gördükleri ortaya çıktı.
Günde beş ya da daha fazla sayıda yeşil çay içen kadınların kalp krizinde ölme oranları yüzde 31 daha az oldu.
alıntıdır
Yorum