Discusları buradan tanıyabilir ve de tanıtabilirsiniz.

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • umina
    Member
    • 11-12-2005
    • 1699

    Discusları buradan tanıyabilir ve de tanıtabilirsiniz.



    ÜRETİM HAKKINDA GENEL BİLGİLER...

    Tipik discus tankının tabanında hiçbir şey yoktur, dekorasyonda yapılmaz. Bu tankın temiz olması için önemlidir (özellikle üretimde) 300 lt bir tank ekonomik değildir. Çünkü üretim sırasında 30 derece su sıcaklığına ihtiyaç duyulur.

    İdeal tank 50cm genişlik 50-60cm derinlik 50cm yüksekliğe yani 125-150 lt hacme sahip olmalıdır. Bu tankın en büyük avantajı çiftin yavrularına daha rahat ve iyi bakabilmesidir. Eğer birçok üretim tankını yan yana koyacaksanız birbirlerini görmelerini önlemelisiniz.

    Büyük tanklar çok etkili filtrelerle donatılabilir. Steril tank pratik olarak imkansızdır. Ama üretim için azami dikkat gösterilmelidir. Bitkilerde oksijen köke ulaşmamalıdır çünkü suda çözülen bazı mineraller okside olabilir ve bitkiler bu minerallerden faydalanamaz bitkilerin geneli yumuşak bir filtreleme isterler.
    Akvaryum filtreleme sistemleri oldukça sakin ve temiz su ortamı oluşturacak sistemlerden seçilmelidir. Discus pH’ı 6-6.5 olan asidik sulardan hoşlandığı için torf kullanmak yararlı olabilir. Üretim için kendinizi bir tankla sınırlandırmamalısınız, iki veya üç tankınız olmalıdır. Bu tanklar için ayrı ayrı iç filtre sistemleri kullanmak hastalıklara karşı izolasyon için en idealidir.

    Discus üretim tankınızda iki balık olacağından kirlenme az olur 3 günde bir 20 lt su değişikliği ve filtre ile suyu temiz tutabilirsiniz. Yumurtalar bırakıldıktan altı gün sonra yavrular yüzmeye başlar .Filtreniz bu süre zarfında su değişikliği yapılmadan idare edebilmelidir. Genç discuslar serbest yüzmeye başladığında 14 gün boyunca filtreniz kapalı olmalıdır. Bütün bunları düşündüğünüzde süngerli iç filtreye ihtiyacınız olduğunu anlarsınız.










    __________________
  • umina
    Member
    • 11-12-2005
    • 1699

    #2
    Konu: Discusları buradan tanıyabilir ve de tanıtabilirsiniz.

    Discusları alırken dikkat edilmesi gereken hususlar:

    Balığı almadan, daha önceden birkaçkez gidip balığın davranışlarının (yüzmesi,yem yemesi,gizlenip gizlenmemesine) izlenmesi gerekir.
    Kafaya göre gözleri büyük olan discuslar tercih edilmezler, çünkü bunlar gelişimleri yavaş olan balıklardır.

    Yüzgeçleri aşın fazla gelişmiş ve yüzgeçlerin yüksekliğinin gövdeye göre büyük olması durumunda yine o balığında normal gelişimini tamamlayamadığı anlaşılır.

    Türkiye koşullarında zor olmasına rağmen hiç değilse yurtdışından getirilen balıkların sertifikalı olmalarına dikkat edilmelidir.

    Sağlıklı bir discus balığı edindikten sonra yapılması gereken en önemli şey ise discusun yaşaması için gerekli olan su şartlarının sağlanması ve balıkların strese girmesine neden olabilecek hareketlerden kaçınılmasıdır.
    Discuslar 15 cm çapında, yanlardan basık disk biçimli balıklardır.Diğer cichlidler gibi vurucu balık değildirler, aksine çok uysal hayvanlardır ve onlar gibi çok uzun akvaryumlara ihtiyaçları yoktur. Diskuslar sessiz sakin balıklardır, fazla yüzmek yerine 'köşelerine çekilmeyi tercih ederler.Ayrıca yukarı aşağı hareket etmek için derinlik isterler.

    Akvaryumun konumu ve yerleştireceğiz yer iyi tercih edilmelidir.Discuslar , özellikle büyük olanları yere yakın duran akvaryumlardan hoşlanmazlar.Gerçek renklerini kendilerini güvende hissetmedikçe göstermezler . Suyun kirliliği de bu konuda oldukça etkilidir.

    Akvaryumun dışındaki olaylar (kapı çarpılmasından dolayı çıkan ses, zeminin hareket etmesinden dolayı oluşan çalkalanma, akvaryum camına vurulması, ani olarak akvaryumun önünden geçilmesi vb.)balıklar üzerinde direk etkilidir.Bu olaylar discusların strese girmelerine neden olabilir.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor