nba play-off 2007

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    nba play-off 2007

    Normal sezonun ardından oluşan ve cumartesi günü başlayacak play-off eşleşmeleri şöyle;





    Batı Konferansı:

    Dallas Mavericks – Golden State



    Utah Jazz – Houston Rockets



    Phoenix Suns – L.A Lakers



    San Antonio Spurs – Denver Nuggets




    Doğu Konferansı:



    Detroit Pistons – Orlando Magic



    Miami Heat – Chicago Bulls



    Toronto Raptors – New Jersey Nets



    Cleveland Cavaliers – Washington Wizards



    Miami Heat Güney Doğu Grubu’nu 1. sırada bitirerek 4. sırada yer alsada, Chicago Bulls’un galibiyet yüzdesi Miami Heat’den daha iyi olduğu için ev sahibi avantajı Chicago Bulls’ta olacak.
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: nba play-off 2007

    Nets iyi başladı: 91-96


    New Jersey Nets, Toronto Raptors'ı deplasmanda 96-91 yenerek play-off serisinde 1-0 öne geçti.











    NBA 2007 play-off'larında ilk maç Toronto Raptors ile New Jersey Nets arasında oynanadı. Konuk ekip Nets, karşılaşmayı 96-91 kazanarak seride 1-0 öne geçti.



    Tecrübeli oyuncularının başarılı performansı ile sonuca giden Nets'de, 28 sayı – 5 ribaunt – 2 top çalmayla oynayan Richard Jefferson ve 16 sayı – 7 ribaunt – 3 asistlik katkı yapan Vince Carter, takımın skor yükünü üstlendiler.



    NBA'in en iyi oyun kurucularından biri olarak gösterilen Jason Kidd, skor yönünden çok fazla katkı yapamasada 15 asist – 10 ribaunt – 8 sayılık performansıyla triple-double'a çok yaklaştı.



    Normal sezonun son maçlarında form grafiği gittikçe yükselen Sloven oyuncu Bostjan Nachbar ise, kenardan gelerek 16 sayı – 5 ribaunt – 4 asist yaptı ve takımının saha avantajını ele geçirmesinde önemli rol oynadı.



    Maça istediği gibi başlayamayan ve son çeyreğe 13 sayı farkla geride giren Raptors'da, geç yıldız Chris Bosh'un 22 sayı – 5 ribaunt – 3 asistlik performansı takımın sahadan mağlubiyet ile ayrılmasını engelleyemedi.



    Raptors'ın skorer oyuncularından T. Ford, Nets potasına 21 sayı atarak skor yönünden önemli katkı sağladı; ancak 3 top kaybı ve yalnızca 2 asistle kendinden beklenen performansı sergileyemedi.

    Avrupa'daki başarılı kariyeriyle çok yakından tanıdığımız Anthony Parker,
    16 sayı – 9 ribaunt – 3 top çalmayla katkı yaptı.



    2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda İspanya'nın şampiyonluğa ulaşmasında önemli rol oynayan Jose Calderon, oyuna sonradan girerek 21 dakika sahada kaldı ve 13 sayı – 8 asist – 3 ribauntla Raptors yedeklerinin en etkili ismi oldu.


    İki takım arasındaki serinin ikinci maçı 25 Nisan Çarşamba günü saat 02.00'de yine Toronto Raptors'ın sahasında oynanacak. Bu mücadele NBA TV'den canlı yayınlanacak.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: nba play-off 2007

      McGrady Utah'ı bitirdi: 84-75


      Houston Rockets, play-off serisi ilk maçında Utah Jazz'ı sahasında Tracy McGrady'nin etkili oyunuyla 84-75 mağlup etti.



      Mehmet Okur, Houston'lı Yao Ming karşısında etkili olamadı.


      Batı Konferansı play-off serisi ilk maçında Houston Rockets, sahasında Mehmet Okur’lu Utah Jazz ile karşılaştı.

      İlk yarı 9 sayı geride olan evsahibi ekip, ikinci yarıda Tracy McGrady ile etkili bir oyun sergileyerek sahadan 84-75 galip ayrıldı.

      Maçın yılldızı McGrady, 23 sayısının 22'sini ikinci yarıda kaydederken ayrıca 7 asist-4 ribaunt üretti. Çinli pivot Yao Ming, 28 sayı-13 ribauntla maçın en skorer ismi oldu. Ligin en iyi savunma yapan ekiplerinden biri olan Houston'da, Yao-T-Mac ikilisinin dışında çift haneli sayılara ulaşan olmazken Rafer Alston 11 ribaunt - 9 sayı - 8 asistlik performansıyla maçın bir diğer başarılı ismi oldu.

      Utah'ta temsilcimiz Mehmet Okur vasat bir performans gösterdiği maçı 6 sayı-9 ribauntla tamamladı. Mehmet, 0/7 iki sayı ve 2/7 üç sayı isabeti tutturdu.

      Utah’ın kısa oyuncuları Derek Fisher ve Deron Williams 15’er sayı üretirken normal sezonda takımın en skorer ismi olan Carlos Boozer 11 sayıda kaldı. Maça yedek başlayan Matt Harpring ise 14 sayı-8 ribauntla takımının en iyilerindendi.

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: nba play-off 2007

        Pistons'ı Billups taşıdı: 100-92


        Detroit Pistons, Chauncey Billups'ın 22 sayı – 11 asistle oynadığı maçta Orlando Magic'i 100-92 yenerek seride 1-0 öne geçti. Orlando'da temsilcimiz Hidayet Türkoğlu 17 sayı kaydetti.









        NBA 2007 play-off serilerinin ilk gününde Doğu Konferansı'ndaki üçüncü maçta Detroit Pistons ile Orlando Magic karşı karşıya geldi. Evsahibi Detroit mücadeleyi 100-92 kazanırken, 22 sayı – 11 asistle oynayan Chauncey Billups maça damgasını vurdu. Orlando Magic'te Hidayet Türkoğlu attığı 17 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu.



        Detroit Pistons'ta Richard Hamilton, Magic potasına 22 sayı bırakarak takımının ilk maçı kayıpsız geçmesinde önemli pay sahibi olurken, bu sezon aldığı teknik fauller nedeniyle eleştirilen Rasheed Wallace, 16 sayı - 6 ribaunt - 1 asistle oynadı.

        Pistons'ın kenardaki oyuncularından beklediği performansı alamadığı maçta, kenardan gelerek 9 sayı - 2 ribaunt üreten Arjantinli oyuncu Carlos Delfino, yedeklerinin en etkili ismi olarak göze çarptı.



        Magic'te oyuna ilk 5'te başlayarak 42 dakika sahada kalan temsilcimiz Hidayet Türkoğlu, 17 sayı - 3 asist - 1 ribauntla oynadı ve Magic'in en skorer oyuncusu oldu. 13 iki sayılık atışta 8 isabet kaydeden Hidayet, kullandığı tek 3 sayılık atışı da sayıya çevirdi.

        Faul çizgisinin gerisinden çok düşük yüzdeyle şut kullanan Magic'te Dwight Howard, kullandığı 11 serbest atışın yalnızca 3'ünde isabet kaydetti.

        19 ribaunt - 13 sayı - 3 asistlilk başarılı bir performans sergileyen Howard, kariyerinin ilk play-off maçında double-double yaptı.

        Detroit Pistons formasıyla NBA kariyerine başlayan tecrübeli oyuncu Grant Hill ise, eski takımına karşı 14 sayı - 5 asist - 4 ribauntla oynadı.


        İki takım arasındaki serinin ikinci maçı 14 Nisan Salı günü saat 02.00'de yine Detroit'in sahasında oynanacak.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: nba play-off 2007

          Chicago'dan Miami'ye gözdağı: 96-91


          Chicago Bulls, son şampiyon Miami Heat'i 96-91 yenerek play-off serisinde 1-0 öne geçti.





          Doğu'nun en dikkat çekici eşleşmelerinde biri olan Chicago-Miami serisinde ilk maçı evsahibi Chicago Bulls 96-91 kazandı.

          Bulls'da 33 sayı – 8 ribauntla oynayan Luol Deng maçın en skorer oyuncusu olurken, Ben Gordon da 24 sayı – 11 asistle yıldızlaştı. Evsahibi ekipte Arjantinli oyuncu Nocioni de 17 sayıyla çift hanelere ulaştı.

          Son şampiyon Miami Heat'de ise Dwyane Wade 21, Antoine Walker 20, Shaquille O'Neal da 19 sayı kaydetmesine rağmen yenilgiyi engelleyemedi.

          İki takım arasındaki serinin ikinci maçı 25 Nisan Çarşamba günü yine Bulls'un sahasında oynanacak.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: nba play-off 2007

            Billups: Bu bir stratejiydi


            Detroit Pistons'ın yıldızı Chauncey Billups, taktik gereği Orlando'yu serbest atış kullanmaya zorladıklarını söyledi.






            Detroit Pistons’ın kendi sahasında Magic’i 100-92 mağlup ettiği maçın ardından açıklama yapan Chauncey Billups, Magic ile normal sezonda oynadıkları son maçta, rakiplerinin serbest atışlarda problem yaşadağını öğrendiklerini ve Magic’i kendi stratejileri gereği, serbest atış kullanmaya zorladıklarını söyledi.



            Magic, toplam 18 serbest atıştan faydalanamazken takımın genç yıldızı Dwight Howard, kullandığı 11 serbest atışın yalnızca 3’ünü sayıya çevirebildi.



            Maçın son bölümlerinde tembellik yapmış olabileceklerini dile getiren Wallace da, hücumda çok daha iyi oynayabileceklerini ve diğer maçı daha büyük bir farkla kazanacaklarını söyledi.



            Eski bir Pistons’lı olan Grant Hill ise, Detroit’te eski takımına karşı forma giymenin güzel olduğunu ancak, maçı kazanmış olsalardı daha da güzel olabileceğini belirtti.



            Pistons’dan Magic’e gelen bir diğer oyuncu Darko Milicic hakkında konuşan Hill, maç öncesinde genç oyuncunun forma giyip giymeyeceğinden emin olmadığını ifade etti. Hill ayrıca, Milicic'in çok iyi iş çıkardığını ve Pistons karşısında kendini göstermek için elinden geleni yapacağını bildiğini sözlerine ekledi.



            Magic’in antrenörü Brian Hill ise, bu seviyedeki bir rakibe karşı çok fazla hata yaparak maç kazanılamayacağını belirtti. Serbest atışlarda yapabilecekleri çok fazla birşeyin olmadığını söyleyen tecrübeli antrenör, rakip potaya gidemeden yapılan top kayıplarının mutlaka azaltılması gerektiğinin altını çizdi.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: nba play-off 2007

              Nelson: Süper bir galibiyet


              Golden State Warriors'ın antrenörü Don Nelson, Dallas Mavericks'i deplasmanda yenerek süper bir galibiyet aldıklarını söyledi.









              Play-off serisi ilk maçında Dallas Mavericks'i deplasmanda yenen golden State Warriors'ta antrenör Don Nelson, güçlü rakipleri karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.



              Bir dönem Dallas'ı çalıştıran tecrübeli antrenör, kimsenin beklemediği bir galibiyet almanın maçın önemini daha da arttırdığını ifade etti.



              Play-off'lar sonunda şampiyon olmayı beklemediklerini belirten Nelson, her maçı büyük bir istekle oynayarak tecrübe kazandıklarını söyledi.



              Dallas'ın şampiyonluk için mücadele eden bir ekip olduğunu hatırlatan Nelson, kaybedilen bir maçın güçlü rakiplerini etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: nba play-off 2007

                Wade: Karamsarlığa gerek yok


                Chicago Bulls'a serinin ilk maçında 96-91 mağlup olan Miami Heat'in genç yıldızı Dwyane Wade, her geçen gün daha iyi olacaklarını söyledi.










                Son şampiyon Miami Heat’in deplasmanda Chicago Bulls’a 96-91 yenildiği maçın ardından konuşan Dwyane Wade, play-off’ta her geçen gün daha iyi bir basketbol oynayacaklarını söyledi.



                Kendine olan güvenini geri kazanmaya devam ettiğini belirten genç yıldız, hala saha içinde yapmak isteyip yapamadığı şeyler olduğunu ve bunları gerçekleştirebilmek için antrenmadan önce ve sonra çalışmaya devam ettiğini vurguladı.



                Bulls’ un skorer oyuncuları karşısında savunmada yeterince başarılı olamadığını ifade eden Wade, maç öncesinde, Bulls’un maç kasetlerini izleyerek saha içinde neler yaptıklarını görmüş olması gerektiğini bildiğini ancak, topu sahada çok iyi dolaştırdıklarını söyledi.



                33 sayı üreterek takımının seride 1-0 öne geçmesinde önemli rol oynayan Chicago’nun başarılı ismi Luol Deng ise, şu anda seride üstünlüğü ele geçirdiklerini ve play-off’larda fazla maç kazanamayan Bulls’un, galibiyetlere alışması gerektiğinin altının çizdi. Deng ayrıca, maçı kazanmak için verdikleri mücadelenin karşılığını aldıklarını ifade etti.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #9
                  Konu: nba play-off 2007

                  Carmelo: Sadece play-off yetmez


                  San Antonio Spurs'ü deplasmandaki ilk maçta yenmeyi başaran Denver Nuggest'ta, Carmelo Anthony, play-off'a kalmanın kendileri için yeterli olmadığını söyledi.
















                  Denver Nuggets'lı Carmelo Anthony, San Antonio Spurs'ü yendikleri play-off seri ilk maçının ardınan yaptığı açıklamada, bu sezon yalnızca play-off oynamanın kendileri için yeterli olmayacağını söyledi.



                  Yıldız oyuncu, iyi bir takım olduklarını ve kendi oyunlarını sahaya yansıtmaları durumunda, San Antonio'nun en iyi performansıyla da baş edebileceklerini söyledi.



                  IVERSON SAVUNMAYA DEĞİNDİ

                  San Antonio karşısında serinin ilk maçında savunmada başarılı bir oyun çıkartmanın önemli olduğunu vurgulayan Nuggest'lı Allen Iverson ise, skor üretmenin kendileri için problem olmadığını, yalnızca rakiplerini savunmalarıyla durdurmak zorunda olduklarını söyledi.



                  Iverson ayrıca, Spurs'ü etkili bir savunmayla durdurmak zorunda olduklarını ve bunu da ilk maçta başardıklarını sözlerine ekledi.



                  Nuggest'ın pota altındaki en önemli kozlarından Marcus Camby de, iki sezon önce de play-off'un ilk turunda San Antonio ile eşleştiklerini ve ilk maçı kazandıktan sonra 4 maçı üst üste kaybettiklerini hatırlattı. Bu nedenle takımın gerçekten sevinemediğini ve ilk maçta olduğu gibi 2. maçı da kazanmak istedilerini söyledi.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: nba play-off 2007

                    Nash: Savunma ile kazandık


                    Sezonun MVP adaylarından Phoenix Suns'ın yıldızı Steve Nash, Los Angeles Lakers'ı 95-87 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Sert savunmamız galibiyeti getirdi. Kobe'nin olağanüstü oyununa yapacak birşey yok" dedi.





                    Phoenix Suns'ın yıldızı Steve Nash, Los Angeles Lakers engelini savunmadaki etkili oyunlarıyla geçtiklerini belirtti. Kobe Bryant'ın olağanüstü oyununa karşı yapacakları fazla birşeyin olmadığını ifade eden Nash, oyunun geneline bakıldığında sert bir savunma yaptıklarını söyledi.



                    26 sayı üreterek Suns'ın en skorer oyuncusu olan Leandro Barbosa, tüm sezonda olduğu gibi bu maçta da agresif olmaya çalıştığını ifade etti. Brezilyalı oyuncu ayrıca, Lakers'ın oyunun temposunu yavaşlatmaya çalıştığını; ancak kendilerinin yavaş tempoda oynamaktan hoşlanmadıklarını belirtti.



                    Suns'ın başarılı antrenörü Mike D'Antoni de, Barbosa'nın sahadaki herkesten çok daha hızlı olduğunu ve bunun inanlımaz olduğunu vurguladı.



                    LAKERS CEPHESİ

                    Tecrübeli antrenör Phil Jackson, 4. çeyrekte Kobe'nin yorulduğunu ve Suns'ın savunmada iyi iş çıkardığını ifade etti. Yalnızca bir maçı kaybettiklerini altını çizen Jackson, "1 maç kaybetmekle herşey bitmez" dedi. Suns'la mücadele edebileceklerinin altını çizen tecrübeli antrenör, enerjilerini bütün maça yaymaları gerektiğini de sözlerine ekledi.



                    Lakers'ın süperstarı Kobe, Phil Jackson'ın ifade ettiklerinin tersini söyleyerek, yorulmadığını; ancak 2. yarıda hücumda başarılı olamadıklarını ve kolay şut fırsatı bulamadıklarını belirtti.



                    Lakers'ın oyun kurucularından Smush Parker ise, Suns'ın maçı kazanmak için herşeyi yaptığını ve avantajı ele geçiremediklerini söyledi.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: nba play-off 2007

                      Cleveland zorlanmadı: 97-82


                      Cleveland, play-off serisinin ilk maçında Washington'ı sahasında rahat geçti: 97-82






                      Cleveland Cavaliers, NBA'de play-off'lara farklı galibiyetle başladı. Serinin ilk maçında Washington Wizards'la Quicken Loans Arena'da karşılaşan evsahibi ekip sahadan 97-82 galip ayrılarak seride durumu 1-0 yaptı.

                      Maça hızlı başlayan ve ilk periyodu 27-20 önde kapatan Cleveland, sonraki 2 periyotta başabaş bir oyun ortaya koyan rakibinin direncini son çeyrekteki etkili oyunuyla kırdı.

                      Cleveland'da 27 sayı-7 ribaunt üreten Larry Hughes galibiyette başrolü oynarken, takımın süper yıldızı LeBron James da 23 sayı-9 ribaunt-7 asistle geceye damgasını vuran isimlerdendi. Cavaliers’ın ilk 5’inden 4 oyuncu çift hanelerde skor üretirken, Litvanyalı pivot Zydrunas Ilgauskas da 16 sayı – 8 ribauntla oynadı.

                      Gilbert Arenas ve Caron Butler’ın sakatlanmasıyla Wizards’ın skor yükünü üstlenen Antawn Jamison, 28 sayı – 14 ribaunt – 2 asistle takımının ve maçın en skorer ismi olmasına rağmen farklı yenilgiyi engelleyemedi.

                      Serinin ikinci maçı 26 Nisan Perşembe günü saat 03.00'te yine Clevelend'ın sahasında oynanacak.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #12
                        Konu: nba play-off 2007

                        Suns ilk maçı aldı: 95-87


                        Phoenix Suns, Los Angeles Lakers'ı 95-87 yenerek play-off serisinde 1-0 öne geçti.

                        Kobe Bryant'ın çabası Lakers'a yetmedi.






                        NBA'de normal sezonun Batı Konferansı ikincisi Phoenix Suns, Los Angeles Lakers'ı son çeyrekti etkili oyunu ile 95-87 yenmeyi başardı. Saha avantajını elinde bulunduran Suns'ta 4 oyuncu çift haneli skor üretti. Büyük çekişme içinde geçen mücadelenin 2. yarısında oyuna ağırlığını koyan Suns, kendi evindeki ilk maçı kazanarak seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını korudu.



                        Sezonun MVP adayları arasında gösterilen Suns'lı Steve Nash, Lakers potasına 20 sayı atarken, 10'da asist yaptı ve galibiyetin mimarları arasında yer aldı.



                        En iyi 6. oyuncu ödülünün adayalarından Leandro Barbosa, oyuna sonradan girerek 35 dakika görev yaptı ve 26 sayı - 5 ribauntla takımının en skorer oyuncusu olmayı başardı. Takımın yıldız oyuncularından Amare Stoudemire, 23 sayı - 12 riabunt - 2 top çalma, Shawn Marion ise 16 sayı - 16 ribaunt - 2 top çalmayla oynadı.



                        Lakers'ta ise yıldız oyuncu Kobe Bryant 33'te 15 saha içi isabetiyle oynarken, attığı 39 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Kobe iki sayılık atışlarda 25'te 11, üç sayılık atışlarda 8'de 4, faul çizgisinden de 7'de 5 isabet buldu.

                        Lakers'ın önemli oyuncularında Lamar Odom, 17 sayı - 16 ribaunt - 2 asistlik performans sergilerken, Luke Walton da 10 sayıyla çift hanelere ulaştı. Yedek oyuncularından yalnızca 8 sayı bulabilen Lakers’da, 6 sayı - 3 ribauntla oynayan Andrew Bynum kenardan gelen en skorer oyuncu oldu.


                        İki takım arasındaki serinin ikinci maçı 25 Nisan Çarşamba günü saat 05.30'da yine Phoenix Suns'ın sahasında oynanacak.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #13
                          Konu: nba play-off 2007

                          Warriors'tan 'normal' tarife: 85-97


                          Golden State Warriors, normal sezonda 3 kez yendiği Dallas Mavericks'i, play-off serisinin ilk maçında da 97-85 mağlup etti.





                          NBA'in şampiyonluk adaylarından Dallas Mavericks, normal sezonda 3 kez yenildiği Golden State Warriors karşısında sahadan yine boynu bükük ayrıldı.

                          Warriors play-off serisinin ilk maçını deplasmanda 12 sayı farkla 97-85 kazanırken, Baron Davis 33 sayı – 14 ribaunt – 8 asistle karşılaşmanın yıldızı oldu.

                          Golden State'te Baron Davis 20/11 saha içi isabetiyle oynarken, iki sayılık atışlarda 13/7, üç sayılık atışlarda 7/4, faul çizgisinden ise 8/7 isabet sağladı.

                          Konuk ekipte Baron Davis'in ardından en etkili oyuncu 23 sayı – 5 ribaunt – 4 asistle oynayan Stephen Jackson oldu.

                          Warriors'ta Jason Richardson 13 sayı – 6 ribaunt, kenardan gelen Matt Barnes da 10 sayı – 4 ribaunt –
                          3 asistlik performans sergiledi.

                          Sahasında oynadığı serinin ilk maçında büyük hayal kırıklığı yaşayan Dallas Mavericks'te ise en etkili oyuncu 21 sayı – 13 ribauntla Josh Howard oldu.

                          Mavs'ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki 14 sayı – 12 ribauntluk performas sergilerken, Davin Harris de 19 sayıyla skora önemli katkı sağladı. Evsahibi Dallas'ta ayrıca Jason Terry 17, Devean George da 10 sayı – 5 ribauntla oynadı.

                          İki takım arasındaki serinin ikinci maçı 26 Nisan Perşembe günü saat 04.30'da yine Dallas'ta oynanacak ve bu mücadele NBA TV'den naklen yayınlanacak.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #14
                            Konu: nba play-off 2007

                            Spurs'e darbe: 89-95


                            Denver Nuggets, San Antonio Spurs'ü deplasmanda 95-89 yenerek seride 1-0 öne geçti. Nuggets'da Iverson 31, Carmelo Anthony 30 sayı attı.








                            NBA'de Batı Konferansı'nın iddialı ekiplerinden San Antonio Spurs, Denver Nuggets'a sahasında 95-89 yenildi. Nuggets'ın 95 sayısından 61'i Allen Iverson – Carmelo Anthony ikilisinden geldi.

                            Nuggets'ta 31 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olan Allen Iverson, iki sayılık atışlarda 18/10, üç sayılık atışlarda 3/1, serbest atışlarda ise 8/8 isabet sağladı.

                            Iverson'ın ardından 30 sayıyla takımının skor yükünü çeken diğer isim olan Carmelo Anthony ise, iki sayılık atışlarda 14/8, üç sayılık atışlarda 4/2, faul atışlarında ise 8/8 isabet sağladı.

                            Nuggets'da ayrıca Nene Hilario 13 sayı – 12 ribauntla double-double yaparken, Marcus Camby 8 sayı – 10 ribaunt, Steve Blake de 7 sayılık katkı sağladı.

                            Sahasında şok bir yenilgi alan San Antonio Spurs'te ise Tony Parker 16 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Parker ayrıca 8 asist ve 6 ribauntluk performans sergiledi.

                            Spurs'ün süper yıldızı Tim Duncan 14 sayı – 10 ribaunt – 7 asistle triple-double'a yaklaşırken, Michael Finley 15, Robert Horry de 14 sayı kaydetti.

                            Takımın yıldızlarından Arjantinli Ginobili ise, gecenin hayal kırıklığı yaratan isimlerinin başında yer aldı. Tecrübeli oyuncu sahada kaldığı 31 dakikada 9 sayı – 7 ribaunt – 2 asistle oynadı ve kendinden bekleneni sahaya yansıtamadı.


                            İki takım arasındaki serinin ikinci maçı 26 Nisan Perşembe günü saat 02.00'de yine San Antonio'nun sahasında oynanacak.

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #15
                              Konu: nba play-off 2007

                              En iyi 6. adam Barbosa


                              NBA'de 2006-07 sezonunun 'en iyi 6. adam ödülü', Phoenix Suns'ın Brezilyalı oyuncusu Leandro Barbosa'nın oldu.




                              NBA'de normal sezonun sona ermesiyle ödüller de sahiplerini bulmaya başladı. Açıklanan ilk ödül olan 'en iyi 6.oyuncu ödülünü', Phoenix Suns'un Brezilyalı forveti Leandro Barbosa aldı. Toplam 635 puanın 578'ini alan Barbosa, spor yazarlarının ve medya mensuplarının 1. sıra için kullandığı 127 oyun 101'ini almayı başardı.



                              2. sırayı San Antonio Spurs'ün Arjantinli yıldızı 269 puanla kazanırken, Dallas Mavericks'in tecrübeli oyuncusu Jerry Stackhouse 210 puanla 3. sırayı elde etti.



                              Oyunculara 1. sıra için verilen her oya 5 puan, 2. sıra için verilen her oya 3 puan ve 3. sıra için verilen her oya 1 puan verildi. En iyi 6. oyuncu ödülüne aday olamabilmek için oyuncuların normal sezonda oyuna ilk 5'te başladıkları maç sayısının yedek soyundukları maç sayısından daha az olması gerekiyor.



                              Bu sezon oynadığı 80 maçın 62'sinde kenardan gelerek katkı yapan Barbosa, 18.1 sayı - 4 asist ve 2.7 ribaunt ortalamaları tutturdu. 33 maçta 20 ve üzerinde sayı üretmeyi başaran Brezilyalı oyuncu, kariyerinin en yüksek sayı - asist - top çalma istatistiklerini 1.20 oranında geliştirdi ve 190 tane 3 sayılık isabet kaydetti.



                              Barbosa ayrıca, normal sezon içerisindeki başarılı performansıyla son 3 sezonda 13 dakika olan oyunda kalma süresini 32.7'ye çıkarttı.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor