nba play-off 2007

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #91
    Konu: nba play-off 2007

    Cleveland finalde: 98-82


    Detroit Pistons'ı sahasında 98-82 mağlup eden Cleveland Cavaliers, seride 4-2 öne geçti ve tarihinde ilk kez NBA finaline yükseldi.

















    Doğu Konferansı finalinin 6. maçında Detroit Pistons’ı 98-82’lik skorla geçmeyi başaran Cleveland Cavaliers, üst üste 4 maç kazanarak seriyi 4-2’ye getirdi ve tarihinde ilk kez ismini NBA finaline yazdırdı. Cavaliers finalde, Batı Konferansı finalinde Utah Jazz’ı 4-1 ile geçen San Antonio Spurs ile karşı karşıya gelecek.



    Son çeyreğe kadar büyük çekişme içinde geçen maçta, oyuna sonradan girerek kullandığı 5 üç sayılık atışın tamamını sayıya çevirmeyi başaran Daniel Gibson, takımını galibiyete taşıyan oyuncu oldu. 4. çeyrekte üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle Cavaliers’ın farkı çift haneli sayılara çekmesini sağlayan Gibson, oyunun kritik bölümlerinde sorumluluk almaktan çekinmedi. 31 sayı ile sahanın en skorer ismi olan çaylak oyuncu, son çeyrekte 19 sayı üretti. 31 sayı ile play-off’taki en yüksek rakamlarına ulaşan Gibson, geceyi 9/7 saha içi isabetiyle tamamladı. Serbest atış çizgisinden 15/12 ile oynayan genç yetenek, 30 dakika süre aldı ve hücumdaki olağanüstü performansına 6 ribaunt – 2 asist ekledi.



    Serinin 5. maçındaki 48 sayı – 9 ribaunt – 7 asistlik inanılmaz performansının ardından, 6. maçta ön plana çıkmak yerine takım arkadaşlarını devreye sokmaya çalışan LeBron James, 11/3 saha içi isabetiyle 20 sayı üretti. 19 kez serbest atış çizgisine giden yıldız oyuncu, kullandığı serbest atışların 14’ünde isabet kaydetti. LeBron, 5. maçtaki kadar sorumluluk almamasına rağmen hanesine 14 ribaunt – 8 asist – 2 top çalma - 2 blok yazdırmayı bildi ve triple-double’a çok yaklaştı. 22 yaşındaki oyuncu, draft olduğu yıl NBA’in en kötü galibiyet yüzdesine sahip olan Cavaliers’ı bu sezon NBA finaline kadar taşımayı başardı ve takıma neler katabileceğini herkese kanıtladı.



    Maçı 11 sayı – 12 ribaunt ile tamamlayarak double-double yapan Zydrunas Ilgauskas, aldığı 7 hücum ribauntu ile Cavaliers’a pota altında büyük katkı sağladı. 23 dakika süre alan Litvanyalı pivot, 9/5 saha içi isabetiyle oynadı.



    Cavaliers’ın pota altındaki 2 önemli ismi Anderson Varejao ve Drew Gooden 7’şer sayı il maçı tamamlarken, sol ayağındaki sakatlığa rağmen 6. maça da ilk 5’te başlayan Larry Hughes, 8/3 saha içi isabetiyle Pistons potasına 9 sayı bıraktı. Cavaliers’ın Sırp oyuncusu Sasha Pavlovic ise, 21 dakikada 8 sayı üretti.



    Hücumdaki ve savunmadaki başarılı performansıyla Pistons’ın en etkili ismi olmayı başaran Richard Hamilton, 20/10 saha içi isabetiyle 29 sayı üretti. Takımının en skorer oyuncusu olan Hamilton, serbest atış çizgisinden kullandığı 8 atışı da sayıya çevirdi. Savunmada LeBron’u durdurma görevini üstlenen yıldız oyuncu, 37 dakika oyunda kaldı. İstatistiklerine 4 ribaunt – 3 asist – 3 top çalma ekleyen tecrübeli oyuncu, agresif oyunu nedeni ile çok yoruldu ve maçın son bölümünde 6. faulünü alarak oyun dışında kaldı.





    5. maçta 20 sayı üreterek Pistons formasıyla play-off’lardaki en iyi performansını sergileyen Chris Webber, 6. maça da hızlı başladı ve maçı 13 sayı – 6 ribaunt ile tamamladı. Takımının en skorer 2. oyuncusu olmayı başaran tecrübeli isim, 8/5 saha içi isabetiyle hücum ettiği maçta 26 dakika oyunda kaldı. Son çeyrekte Pavlovic’in dizinin kasıklarına gelmesi sonucu kısa süre soyunma odasına giden Webber, sahaya geri döndü; ancak Pistons’ın sahadan galibiyetle ayrılmasını sağlayamadı.



    Maçın tamamlanmasına 7 dakika 44 saniye kala 6. faulünü alarak oyun dışında kalan Rasheed Wallace, verilen faul kararına aşırı tepki verdi ve 2 teknik faul alarak oyundan atıldı. 31 dakika mücadele eden Wallace, 11 sayı – 3 top çalma – 2 ribaunt üretti. 14/5 saha içi isabetiyle geceyi noktalayan tecrübeli oyuncu, 2 de blok yaptı; fakat boyalı alanda beklenen katkıyı yapamadı.





    Gecenin en büyük hayal kırıklığını ise, yalnızca 7 şut kullanan Chauncey Billups yarattı. 44 dakikada 9 sayı üretebilen yıldız oyuncu, 2 top çalma - 1 asist – 1 blok yaptı. Maç boyunca çok sessiz kalan Billups, kritik bölümlerde sorumluluk almaktan kaçındı ve Pistons’ın konferans yarı finalinde elenmesinde büyük rol oynadı.



    Seri boyunca hücumda büyük problem yaşayan Tayshaun Prince, 6. maçta da etkili olamadı. 10/1 saha içi isabetiyle yalnızca 5 sayı üretebilen Prince, 40 dakikada 6 ribaunt – 6 asist – 2 top çalma ve 1 blok yaptı.



    5. maçta Andreson Varejao’ya yaptığı sert faul nedeniyle oyundan atılan Antonio McDyess ise, 7 sayı – 6 ribauntla geceyi tamamladı ve Pistons’ın en etkili yedeği oldu.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #92
      Konu: nba play-off 2007

      NBA 2007 FİNAL SERİSİ


      San Antonio Spurs ile Cleveland Cavaliers arasındaki NBA 2007 final serisinde tarihler, maç saatleri, ve yayınlar.




      NBA FİNALİ



      tarih saat YAYIN
      08/06 04.00 SAS-CLE - NTV
      11/06 04.00 SAS-CLE - NTV
      13/06 04.00 CLE-SAS - NTV
      15/06 04.00 CLE-SAS - NTV
      18/06 04.00 CLE-SAS - NTV
      20/06 04.00 SAS-CLE - NTV
      22/06 04.00 SAS-CLE - NTV

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #93
        Konu: nba play-off 2007

        Final serisi ilk 5 eşleşmeleri


        3 şampiyonluğu bulunan San Antonio Spurs ile NBA finallerine ilk kez yükselen Cleveland Cavaliers'ın karşı kaşıya geleceği final serisinde ilk 5 oyuncularının performansı büyük önem taşıyor.







        5 Numara: Fabricio Oberto – Zydrunas Ilgauskas: San Antonio Spurs Fabricio Oberto'yu hücumda pek fazla kullanmasada, Arjantinli oyuncu bulduğu fırsatları çok iyi değerlendirdi ve play-off'ta yüzde 67 saha içi isabetiyle oynadı. Oberto, Batı Konferansı final serisinde 3 kez çift haneli skor üretmeyi başardı. Zydrunas Ilgauskas ise, Doğu Konferansı'nın en iyi hücum eden pivotları arasında yer alıyor. Cleveland Cavaliers, play-off'ta yüzde 52.5 ile şut kullanan Litvanyalı pivotu genellikle 1. ve 2. yarının başlarında topla buluşturuyor. Bu 2 oyuncunun eşleşmesinde Cavaliers'ın daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.



        4 Numara: Tim Duncan – Drew Gooden: 3 kez NBA finallerinin en değerli oyuncusu seçilen Tim Duncan, play-off'ta yakaladığı 23.2 sayı 11.4 ribaunt ortalamaları ile kariyerinin en üst seviyesine ulaşmış durumda. Yaptığı mükemmel savunma ile Spurs'ü taşıyan Duncan, yüzde 53.9 saha içi isabetiyle hücum ediyor. Drew Gooden'ın Duncan'la eşleşmesi oldukça zor gözüküyor; ancak Cavaliers'ın beklentisi kenardan gelen Anderson Varejao'nun Duncan'ı psikolojik olarak rahatsız etmesi olabilir. Duncan'ın ligin en soğuk kanlı oyuncularından biri olduğunu ve kolay kolay sinirlenmediğini düşünürsek, 4 numara pozisyonunda Spurs'ün 1 adım önde olduğu açık.



        3 Numara: Bruce Bowen – LeBron James: NBA'in en iyi dış oyuncu savunmacıları arasında yer alan Bruce Bowen, Spurs finale gelene kadar Steve Nash'in de aralarında bulunduğu birçok yıldızı hücumda yavaşlatmayı başardı. Ancak, Bowen'ın Batı Konferansı finalinde Deron Williams karşısında savunmada etkisiz kaldığını gördük ve tecrübeli oyuncuyu şimdi daha zorlu bir sınav bekliyor. Hızını alarak potaya hareketlendiğinde LeBron James'i NBA'de hiçbir oyuncunun durdurması mümkün gözükmüyor ve bu nedenle Spurs topun genç yıldıza gitmesini engellemye çalışacak. LeBron'ın saha içindeki boş adamı görmekteki başarısını göz önünde bulundurduğumuzda, 3 numaralı pozisyonda Cavaliers'ın ağır bastığını rahatlıkla söyleyebiliriz.



        2 Numara: Michael Finley – Sasha Pavlovic: Kariyerinde ilk kez şampiyonluk için şut kullanacak olan Michael Finley, yüksek yüzdeyle dış şut kullanabilen tecrübeli bir oyuncu. Doğu Konferansı yarı final serisini 16 sayı ortalama ile tamamlayan Sasha Pavlovic, Doğu Konferansı finalinde Detroit Pistons'a karşı başarılı performansını sürdüremedi. Son 10 maçta yalnızca 2 kez çift haneli skor üretmeyi başaran Sırp oyuncu, kullandığı 24 şutun 6'sını sayıya çevirebildi. Kenardan gelecek Manu Ginobili, Brent Barry gibi isimleri de düşünürsek, Spurs 2 numara pozisyonunda üstün olan taraf.



        1 Numara: Tony Parker – Larry Hughes: Tony Parker'ın hızı sayesinde Spurs, yalnızca yarı sahada yavaş basketbol oynayabilen takım olma görüntüsünden uzaklaştı. Fransız oyuncu boyalı alana girerek dış oyunculara boş pozisyonlar hazırlayabiliyor ve hücumda Duncan'ın pota altındaki yükünü hafifletiyor. Ayrıca Parker, geçtiğimiz yıllara oranla daha yüksek yüzdeli şut kullanıyor. Larry Hughes ayağındaki sakatlığa rağmen Fransız oyuncuyu yavaşlatmaya ve hücumda etkili olmaya çalışacak; fakat Hughes'un istikrarlı bir şutör olduğunu söylemek çok zor. Son maçta 31 sayı atarak kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaşan Daniel Gibson ise, Spurs savunmasının baskısı altında oynamak zorunda kalacak. Oyun kurucu pozisyonunda da Spurs'ün 1 adım önde olduğunu söylemek mümkün.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #94
          Konu: nba play-off 2007

          Wade: LeBron finallere damga vuracak


          Miami Heat'in genç yıldızı Dwyane Wade, NBA finalinde San Antonio Spurs ile karşılaşacak olan Cleveland Cavaliers'ın yıldızı LeBron James'in seriye damga vuracağını söyledi.







          Geçen sezon Mİami Heat'i şampiyonluğa taşıyan Dwyane Wade, Cleveland Cavaliers'in yıldızı LeBron James'in NBA final serisine damgasını vuracağını söyledi.



          LeBron’un baskı altında nasıl davranması gerektiğini bildiğini vurgulayan Wade, yıldız oyuncunun 4 yıl içinde Cavaliers’ı NBA finallerine taşımayı başardığını ve bu kadar hızlı bir gelişimi hiç kimsenin tahmin edemeyeceğini ifade etti.



          Miami Heat'i tarihinde ilk kez NBA şampiyonluğuna taşıyarak final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Dwyane Wade, yakın arkadaşı LeBron James’in dünyanın en iyi basketbolcularından biri olduğunu ve yıldız oyuncu hakkında söylenecek başka bir şeyin olmadığını dile getirdi.



          Cavaliers ile Detroit Pistons’ı karşı karşıya getiren seri boyunca LeBron’a tavsiyelerde bulunduğu yönünde dedikoduların yapıldığının altını çizen Wade, geçtiğimiz sezon LeBron’ın kendisine destek verdiğini ve bu sezon da aynı şeyi LeBron için kendisinin yaptığını belirtti. Son 2 sezondur Pistons ile eşleştiklerini vurgulayan Wade, bu serilerde gördüğü önemli noktaları LeBron’a aktardığını ifade etti. Wade ayrıca, LeBron’ın ne yapması gerektiğini bildiğini söyledi.



          Sezon içinde sol omuz ve sol dizinden sakatlanan Wade, 51 maç forma giydi ve 27.4 sayı ortalaması tutturdu. Ameliyat yerine rehabilitasyon tedavisini tercih ederek play-off’ta takımdaki yerini alan Wade, Heat’in ilk turda Chicago Bulls’a 4-0’lık sonuçla süpürülmesine engel olamadı.



          Sol dizinden ve omzundan 3 hafta önce ameliyat olan Wade, Ekim ayındaki hazırlık kampına yetişmesinin henüz kesinlik kazanmadığını belirtti. Diz rehabilitasyonlarına 2 hafta önce başladığını ifade eden yıldız oyuncu, gelecek hafta da omuz rehabilitasyonlarına başlayacağını açıkladı.



          Çok çalışan bir insan olduğunu söyleyen Wade, istediği noktaya ulaşabilmek için kendine söylenenleri eksiksiz bir şekilde yerine getireceğini bildiğini dile getirdi. Yaşadığı sakatlıklar nedeni ile hiçbir zaman endişelenmediğini belirten genç yıldız, sakatlıkların sporun bir parçası olduğunu ve sahalara dönebilmek için ameliyat olmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #95
            Konu: nba play-off 2007

            İlk adım Spurs'den: 85-76


            NBA'de şampiyonu belirleyecek final serisinin ilk maçında San Antonio Spurs, Cleveland Cavaliers'ı 85-76 yendi. Tony Parker-Tim Duncan ikilisi toplam 51 sayı üreterek geceye damga vuran isimler oldu.









            NBA final serisinin ilk maçını San Antonio Spurs kazandı. AT&T Center'da oynanan karşılaşmada, Cleveland Cavaliers'ı 9 sayı farkla 85-76 mağlup eden evsahibi ekip, seride 1-0 öne geçti. Evinde oynadığı ilk maçı kazanan Spurs, saha avantajını da korudu.





            İlk yarıyı LeBron James'in 0/7 saha içi isabetiyle tamamlamasına rağmen soyunma odasına sadece 5 sayı farkla geride giden Cleveland Cavaliers, 3. çeyrekte potasında 24 sayı görürken, yalnızca 14 sayı üretebildi. Maç içinde farkı 18 sayıya kadar çıkarmayı başaran Spurs, Cavaliers'ın son çeyrekteki etkili performansına rağmen oyunun kontrolünü elinde tutarak rahat bir galibiyet aldı.



            24 sayı – 13 ribaunt ile play-off'taki 13. double-double'ına ulaşan Tim Duncan, hücumda ve savunmada boyalı alanı domine etti. İlk çeyreği 3 blok ile tamamlayan tecrübeli oyuncu, maçı da 5 blok ile bitirdi ve Cavaliers'lı oyunculara pota altında kolay sayı şansı tanımadı. 10/17 saha içi isabetiyle oynayan Duncan, kullandığı 5 serbest atışın 4'ünü sayıya çevirdi. Pota altındaki etkili oyununa 2 top çalma ve 1 asist ekleyen yıldız oyuncu, Spurs'ü galibiyete taşıyan isim oldu.



            Maça iyi bir başlangıç yapan Tony Parker, 27 sayı ile takımının ve sahanın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Sayılarının büyük bölümünü boyalı alandan üreten Fransız oyuncu, Cavaliers savunmasını aşmakta fazla zorlanmadı. Boyalı alanın dışından kullandığı şutlarda etkili olamayan genç yıldız, 12/23 saha içi isabetiyle hücum etti. Serbest atış çizgisinden 3/6 isabet kaydeden Parker, 39 dakikada 7 asist – 4 ribaunt – 2 top çalma yaptı ve Tim Duncan ile birlikte gecenin en etkileyici performanslarından birine imza attı.



            Oyuna sonradan girerek Spurs'e önemli katkı yapan Manu Ginobili, 5/12 saha içi isabetiyle 16 sayı üretti. Maça iyi başladıktan sonra bulduğu boş şutları değerlendiremeyen Arjantinli oyuncu, maçın kritik bölümlerinde kullandığı 3 sayılık atışları sayıya çevirerek ve ribaunt alarak Spurs'ün sahadan galibiyet ile ayrılmasında büyük rol oynadı. 3 sayı çizgisinin gerisinden 3/5 isabet kaydeden Ginobili, 29 dakika oyunda kaldı ve 8 ribaunt – 1 top çalma yaptı.



            İlk çeyreğin son bölümünde kısa bir süre soyunma odasına giden Bruce Bowen, LeBron James karşısında başarılı bir performans sergildi. 41 dakika süre alan tecrübeli oyuncu, bulduğu kritik 3 sayılık basketlerle Spurs'e hücumda da önemli katkı yaparken, istatistiklerine 3 ribaunt ve 1 asist ekledi.



            Utah Serisinin en etkili isimlerinden Fabricio Oberto, kullandığı 2 şuttan da faydalanamayarak skor üretemezken, maçın ilk basketini kaydeden Michael Finley, daha sonra kullandığı 6 şutu da sayıya çeviremedi ve 2 sayıda kaldı.



            İlk yarıyı 0/7 saha içi isabeti ve serbest atışlardan bulduğu 4 sayı ile tamamlayan LeBron James, hayal kırıklığı yaratan isimlerin başında geldi. Kullandığı 16 şutun yalnızca 4'ünü sayıya çevirebilen genç yıldız, 6 top kaybı ile sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu oldu. 4. çeyrekte bulduğu 3 sayılık basketlerle Cavaliers'ı maça ortak etmeye çalışan LeBron, 7 ribaunt – 4 asist – 1 top çalma ve 1 blok yaptı. 44 dakika mücadele eden yıldız oyuncu, kendinden beklenen performansı sahaya yansıtamadı.



            Detroit Pistons serisinde yakaladığı çıkışla bütün dikkatleri üzerine çeken Daniel Gibson, final serisinin ilk maçında da etkili oyununu sürdürdü ve kenardan gelerek 16 sayı üretti. Cavaliers'ın en skorer oyuncusu olmayı başaran çaylak oyuncu, 7/9 gibi yüksek bir saha içi isabetiyle hücum etti. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 3 şutun 2'sini sayıya çeviren Gibson, 4 asist – 4 top çalma ve 1 ribaunt yaptı. 28 dakika süre alan çaylak oyuncu, takımının etkili ismi oldu.



            3. çeyreğin son bölümünde Ginobili'ye yaptığı sert faul nedeniyle sportmenlik dışı faul alan Drew Gooden, 6/9 saha içi isabetiyle 14 sayı üretti. 26 dakika oyunda kalan Gooden, 4 ribaunt ve 1 top çalma yaptı.



            Sasha Pavlovic 13 sayı ile Cavaliers'a hücumda büyük katkı yaparken, takımın en skorer oyuncularından Larry Hughes ve Zydrunas Ilgauskas yalnızca 2'şer sayı üretebildiler. Oyuna sonradan giren Anderson Varejao ise, 10 sayı – 4 ribaunt ile geceyi tamamlayarak boyalı alanda önemli rol oynadı ancak, mağlubiyeti engelleyemedi.



            Final serisinin ikinci maçı pazartesi sabahı 04.00'te yine San Antonio Spurs'ün evinde oynanacak ve NTV'den canlı olarak ekranlara gelecek.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #96
              Konu: nba play-off 2007

              Gibson’a ilk beş yolu kapalı

              NBA final serisi ilk maçında San Antonio Spurs karşısında deplasmanda mağlup olan Cleveland Cavaliers’da benchten gelmesine rağmen ilk maçın en başarılı isimlerinden biri olarak göze çarpan ve Doğu konferansı final serisi altıncı maçında kenardan gelerek kaydettiği 31 sayıyla Detroit Pistons’ı yıkan isim olan çaylak guard Daniel Gibson’ın ikinci maçta da ilk beşte başlamayacağı belirtildi.
              Cavaliers coachu Mike Brown, ilk maçta alınan sonuç sonrası maç kasetlerini izleyerek bazı değişikliklere gidebileceğini ancak bu değişikliğin ilk beşte olmayacağını açıklayarak Gibson’ın benchten gelerek katkı yapmaya devam edeceğinin mesajını verdi.
              Spurs karşısında 28 dakikada 2/3 üç sayı ile 16 sayı, 4 asist ile oynayan Gibson’ın, sakat sakat ilk beşte yer alan ancak fazla faydalı olamayan Larry Hughes ile süreleri paylaşıyor.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #97
                Konu: nba play-off 2007

                Spurs'ün süper üçlüsü: 103-92


                Cleveland Cavaliers'ı 103-92’lik sonuçla geçen San Antonio Spurs, NBA final serisinde durumu 2-0'a getirdi. Spurs'ün süper 3'lüsü Tim Duncan, Tony Parker ve Manu Ginobili toplam 78 sayı üreterek galibiyetin mimarları oldular.

                AT&T Center'da oynanan NBA final serisinin 2. maçında Cleveland Cavaliers’ı 103-92 mağlup eden San Antonio Spurs, evinde oynadığı ilk 2 maçı kazanarak seride 2-0 öne geçti. Spurs'ün süper 3'lüsü Tim Duncan, Tony Parker ve Manu Ginobili toplam 78 sayı üreterek galibiyetin mimarları oldular. Final serisi Cleveland’a taşınırken, 3 maç Cavaliers’ın evi Quicken Loans Arena’da oynanacak.

                Final serisinin 2. maçına hücumda ve savunmada etkili başlayan Spurs, ilk çeyrekte LeBron James’in 2 faul alarak uzun süre kenarda oturmasından faydalanarak, 2. çeyrekte farkı 28 sayıya kadar çıkarttı. Cavaliers, son çeyrekte yakaladığı 22-4'lük seri ile farkı 8 sayıya kadar indirmeyi başardı; fakat bu seri mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

                İlk maçtaki hücum performansı ile ön plana çıkan Tony Parker, 2. maçta 30 sayı üreterek sahanın en skorer oyuncusu oldu. Boyalı alanın dışından kullandığı şutlarda da yüksek yüzde ile oynayan Fransız oyuncu, 13/20 saha içi isabetiyle hücum etti. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı tek şutu sayıya çeviren Parker, 36 dakika süre aldı. Hanesine 4 ribaunt – 2 asist – 1 top çalma yazdıran genç yıldız, Spurs’ün en etkili isimlerinden biri oldu.

                Pota altında Cavaliers uzunlarına ezici bir üstülük kuran Tim Duncan, 23 sayı – 9 ribaunt – 8 asistle geceyi tamamladı ve triple-double’a çok yaklaştı. Maçın son bölümlerinde aldığı kritik hücum ribauntları ile Spurs’ün skordaki üstünlüğünü korumasını sağlayan tecrübeli oyuncu, kullandığı 16 şutun 9’unu sayıya çevirdi. Serbest atış çizgisinden 5/7 isabet kaydeden Duncan, 36 dakika oyunda kaldı ve galibiyetin mimarları arasında yer aldı.

                3 sayılık atışlardaki yüksek yüzdesiyle Cavaliers’ın gömülü savunma yapmasını engelleyen Manu Ginobili, 25 sayı ile Spurs’ün en skorer 2. ismi oldu. Kullandığı 11 serbest atışı da sayıya çevirmeyi başaran Arjantinli yıldız, 3 sayı çizgisinin gerisinden 4/6 ile oynadı. 29 dakika mücadele eden Ginobili, 6 ribaunt – 3 top çalma – 2 asist yaptı ve gecenin en etkileyici performanslarından birine imza attı.

                Maça ilk 5’te başlayan Michael Finley 2, Bruce Bowen 3 sayıda kalırken, oyuna sonradan girerek maçı 9 ribaunt – 5 sayı – 5 blok – 4 asist ile bitiren Robert Horry, Spurs’e özellikle savunmada büyük katkı yaptı.

                Erken faul problemine girdiği için ilk çeyrekte yalnızca 3 dakika sahada kalabilen LeBron James, son çeyreğe kadar suskun kaldı. Cavaliers’ın son çeyrekte farkı 8 sayıya kadar indirmesinde önemli rol oynayan yıldız oyuncu, 25 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu. İstatistiklerine 7 ribaunt – 6 asist ekleyen LeBron, 9/21 saha içi isabetiyle oynadı. 38 dakika ter döken genç yıldız, kullandığı 11 serbest atışın 7’sini sayıya çevirdi. Yaptığı 6 top kaybı ile sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu olan LeBron, Cavaliers’ı galibiyete taşıyamadı.

                İlk maçta Cavaliers’ın en skorer oyuncusu olan çaylak Daniel Gibson, skorer oyununu 2. maça da taşıdı. 6/12 saha içi isabetiyle Spurs potasında 15 sayı bırakan genç oyuncu, takımının en skorer 2. oyuncusu oldu. 3 sayılık atışlarda 2/5 ile oynayan Gibson, kenardan gelerek 32 dakika süre aldı ve 1 ribaunt – 1 top çalma ile geceyi noktaladı.

                İlk yarıda Tim Duncan karşısında varlık gösteremeyen Drew Gooden, 3. çeyreğe hücumda etkili başladı. Maçı 13 sayı – 6 ribaunt ile tamamlayan Gooden, 25 dakika mücadele etti. Kullandığı tek serbest atışı sayıya çeviren Gooden, istatistiklerine 1 de blok ekledi.

                Serinin suskun isimlerinden Sasha Pavlovic, 4/11 saha içi isabetiyle 10 sayı üretti. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 3 şutun 2’sini sayıya çeviren Sırp oyuncu, 27 dakikada 4 ribaunt ve 1 top çalma yaptı.

                Cavaliers’ın pota altındaki en önemli silahlarından Zydrunas Ilgauskas 9 sayı – 4 ribautta kalırken, kenardan gelen Andreson Varejao 8 sayı – 10 ribaunt üreterek, pota altında ayakta kalan tek isim oldu.

                Son çeyrekte bulduğu 2 üç sayılık basketle Cavaliers’ın farkı eritmesinde büyük pay sahibi olan Damon Jones, 16 dakika süre aldı. Cavaliers’ın en önemli 3 sayı tehditlerinden Donyell Marshall ise, kullandığı 4 şutun yalnızca 1’ini sayıya çevirebildi ve 5 sayıda kaldı.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #98
                  Konu: nba play-off 2007

                  LeBron: Henüz pes etmedik


                  Deplasmanda oynadığı ilk 2 maçı kaybederek final serisinde 2-0 geriye düşen Cleveland Cavaliers’ın en önemli kozu LeBron James, kendilerine olan güvenlerinin devam ettiğini belirtti.

                  San Antonio Spurs ile yapılan NBA final serisi 2. maçına iyi başlamasına rağmen aldığı 2 faul nedeniyle ilk çeyreğin büyük bölümünü kenarda geçiren Cleveland'ın yıldızı LeBron James, 29 sayı geriye düşen Cavaliers'ın farkı son çeyrekte 8 sayıya kadar indirmesinde baş rol oynadı. Maçı 25 sayı – 7 ribaunt – 6 asistle tamamlayan genç yıldız, maçın ardından yaptığı açıklamada, kendilerine olan güvenlerinin devam ettiğini ifade etti.

                  Daha önce de 2-0 geriye düştüklerini hatırlatan LeBron, 4. çeyrekte sergiledikleri oyunu 3. maça taşımanın yollarını bulmak zorunda olduklarını söyledi.

                  4. çeyreğin tamamlanmasına 2 dakika 24 saniye kala, Daniel Gibson’ın faulüne rağmen, 3 sayılık atışı sayıya çeviren Manu Ginobili'nin 4 sayılık oyununa değinen Cavaliers'ın antrenörü Mike Brown da, maçın en kritik bölümünde gelen bu sayıların geceye noktayı koyduğunu belirtti. Brown, Arjantinli oyuncunun çaylak Daniel Gibson'ı tuzağa düşürdüğünü dile getirdi.

                  Farkı 29 sayıya kadar çıkardıktan sonra Spurs'ün ayağını gaz pedalından çektiğini ifade eden Zydrunas Ilgauskas ise, sahaya yansıtmak istedikleri oyun şeklini Spurs'ün gerçekleştirdiğinin altını çizerek, top kayıplarında rakiplerinin daha etkili olduğunu söyledi. 20 sayı geriye düştüklerinde dağın tepesine sırtlarında 100 kiloluk bir çanta ile tırmanmaya çalışıyorlarmış gibi hissettiklerini dile getiren Ilgauskas, Spurs'ün kendilerini mücadelenin dışına ittiğini ve sahada daha fazla çalışan taraf olduğunu belirtti.


                  SPURS CEPHESİ
                  Son çeyrekte farkın 8 sayıya kadar inmesine dikkat çekerek bazen 20 sayı farkla öne geçmekten hoşlanmadığını vurgulayan Tony Parker, oluşan büyük farktan dolayı şikayet etmeyeceğini ve sorumluluğu üzerine alacağını açıkladı.


                  Cavaliers'ın 4. çeyrekteki geri dönüşünün üzerinde duran Fransız oyuncu, rakiplerinin geri geleceğini bildiklerini söyledi. Cavaliers'ın bir NBA takımı olduğunu ve LeBron James gibi bir yıldıza sahip olduğunu hatırlatan genç yıldız, rakiplerinin son çeyrekte önemli bir seri yakaladığını ancak, oyunun son bölümünde birkaç önemli hücumu durdurmayı başararak sahadan galibiyet ile ayrıldıklarını sözlerine ekledi.

                  Maçı 25 sayı ile tamamlayarak gecenin en başarılı isimleri arasında yer alan Manu Ginobili de, evlerinde oynadıkları 2 maçı da kazanarak saha avantajını koruduklarını belirtti. 2005 yılı NBA finalinde Detroit Pistons karşısında 2-0 öne geçtikten sonra serinin 7. maça kadar uzadığının hatırlatılması üzerine düşüncelerini açıklayan Arjantinli yıldız, Pistons serisini unutmadığını ve 2-0 öne geçtikleri serinin 7. maçta noktalanmasının rahatsız edici olduğunu söyledi. Ginobili ayrıca, 2005 NBA finalinde yer alan takım arkadaşlarının bu seriden ders almış olduklarını umut ettiğini ifade etti.

                  Spurs'ün tecrübeli antrenörü Gregg Popovich ise, maçın ilk 3 çeyreğini iyi oynadıklarını ve sahadan galibiyet ile ayrıldıklarını dile getirdi. Tecrübeli antrenör, 4. çeyrekte maçı kazanma arzusu ile heyecan yaşadıklarını açıkladı.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #99
                    Konu: nba play-off 2007

                    Spurs şampiyonluğa koşuyor: 72-75


                    Cleveland Cavaliers'ı deplasmanda 75-72 yenen San Antonio Spurs, NBA final serisinde durumu 3-0'a getirdi. NBA tarihinde 3-0 geriden gelip şampiyonluğa ulaşan hiç bir takım bulunmuyor. Spurs, Cuma günü oynanacak maçtan da galibiyetle ayrılırsa, Boston Celtics, Chicago Bulls ve Los Angeles Lakers'tan sonra final serisini maç kaybetmeden bitiren 4. takım olacak.


                    NBA final serisinde Cleveland ile sahasında oynadığı ilk iki maçı kazanan San Antonio Spurs, deplasmandaki ilk maçtan da 75-72 galip ayrılarak şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım attı.


                    Son dakikaları büyük çekişme içinde geçen maçta 3 sayı çizgisinin gerisinden yüzde 52.6 ile oynayan Spurs, Cavaliers'ın özellikle hücum ribauntlarındaki üstünlüğüne rağmen sahadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. Cavaliers 3 sayılık atışlarda yüzde 15.8'de kalırken, LeBron James'in çabaları mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

                    Seride durumu 3-0'a getiren Spurs, 15 Haziran Cuma günü oynanacak dördüncü maçı da kazanırsa şampiyonluğa ulaşacak.


                    Final serisinin en skorer ismi Tony Parker, maça suskun başladı ve ilk çeyreği skor üretemeden tamamladı. 2. çeyrekte sorumluluk almaya başlayan Fransız oyuncu, ilk yarıyı 8 sayı ile kapattı. Maçın son bölümünde bulduğu kritik 3 sayılık basketle Spurs'e hayat veren Parker, geceyi 17 sayı ile bitirdi ve takımının en skorer oyuncusu oldu. Parker iki sayılık atışlarda 14/6, üç sayılık atışlarda 3/1, serbest atışlarda ise 4/2 isabet sağladı. Skora yaptığı büyük katkının yanı sıra 5 ribaunt ve 3 asistlik performans sergileyen Fransız oyun kurucu, 3 de top kaybetti.

                    Maça çok iyi bir başlangıç yaparak Spurs'ün ilk 6 sayısına imza atan Tim Duncan, 2. çeyreğin tamamlanmasına 5 dakika 24 saniye kala 3. faulünü aldı ve uzun süre kenarda oturmak zorunda kaldı. Kullandığı 17 şutun 6'sını sayıya çeviren tecrübeli oyuncu, 14 sayı üreterek takımının en skorer 2. oyuncusu oldu. Hanesine 9 ribaunt – 3 asist – 2 blok ve 1 top çalma yazdıran Duncan, 4. çeyreğin son bölümünde kullandığı 2 serbest atışı da sayıya çevirerek önemli katkı yaptı.

                    İlk 2 maçta LeBron James'i durdurmakta başarılı olan Bruce Bowen, 3. maçta kritik 3 sayılık basketleriyle ön plana çıktı. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 5 şutun 4'ünü sayıya çeviren Bowen, istatistiklerine 9 ribaunt – 1 asist ve 1 top çalma ekledi. 44 dakika süre alan tecrübeli isim, hücumda ve savunmada Spurs'ün en etkili isimleri arasında yer aldı.

                    Kenardan gelerek 18 dakika oyunda kalan Brent Barry, 3 sayılık atışlarda 3/4 isabet kaydederek 9 sayı üretti. Spurs'ün skorda geriye düştüğü dakikalarda sorumluluk almaktan çekinmeyen Barry, 2 ribaunt – 1 top çalma ile geceyi noktaladı ve takımının en etkili yedeği oldu.

                    Michael Finley maçı 7 sayı ile tamamlarken, Spurs'ün en önemli isimlerinden Manu Ginobili, kullandığı 7 şutu da sayıya çeviremedi ve serbest atış çizgisinden ürettiği 3 sayı ile geceyi bitirdi. Hayal kırıklığı yaratan isimlerin başında gelen Arjantinli oyuncu, 28 dakikada 5 asist ve 4 ribaunt yaptı.

                    Maça 1/9 saha içi isabetiyle başlamasına rağmen hücum ribauntlarındaki üstünlüğü ile ilk çeyreği 2 sayı önde kapatmayı başaran Cavaliers, skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar koruyamadı. İlk 2 maçta bekleneni veremeyen LeBron James, 3. maçı 25 sayı – 8 ribaunt – 7 asistle tamamladı ve triple-double'a yakın bir performans sergiledi. 2. çeyreğin tamamlanmasına 6 dakika 1 saniye kala 3. faulünü alarak faul problemine giren genç yıldız, kullandığı 23 şutun yalnızca 9'unu sayıya çevirebildi. LeBron serbest atış çizgisinden 7/8 ile oynarken, istatistiklerine 2 top çalma ve 1 blok ekledi. Son hücumda kullandığı 3 sayılık atışı sayıya çeviremeyerek maçı uzatmaya götürme şansını değerlendiremeyen yıldız oyuncu, 5 top kaybı ile sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu oldu.

                    Serinin ilk 2 maçında büyük hayal kırıklığı yaratan Zydrunas Ilgauskas, 18 ribaunt – 12 sayı ile double-double yaptı. Aldığı 10 hücum ribauntu ile dikkat çeken Litvanyalı pivot, 6/13 saha içi isabetiyle oynadı. 33 dakika mücadele eden Ilgauskas, 1 top çalma – 1 blok yaptı ve Cavaliers'a pota altında önemli katı sağladı; ancak bu performans mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

                    Drew Gooden 13 sayı – 12 ribauntla double-double yaparken, maçın tamamlanmasına 48.1 saniye kala bulduğu 3 sayılık basketle farkı 2 sayıya indiren Sasha Pavlovic, 13 sayı – 3 asistle geceyi tamamladı.

                    Topuğundaki ağrılar nedeni ile takımdaki yerini alamayan Larry Hughes'un yerine maça ilk 5'te başlayan çaylak Daniel Gibson, ilk 2 maçtaki başarılı performansını tekrarlayamadı ve 1/10 saha içi isabetiyle 2 sayıda kaldı. 37 dakika oyunda kalan çaylak oyuncu, 3 ribaunt – 1 asist ve 1 top çalma yaptı.

                    Anderson Varejao 4 sayı – 4 ribauntta kalmasına rağmen ilk çeyrekte Cavaliers'a önemli katkı yaptı. İstatistiklerine 2 blok ve 2 top çalma ekleyen Brezilyalı oyuncu, maçın son saniyelerinde kullandığı kritik hücumu sayıya çeviremedi ve yaptığı yanlış tercih ile takımına büyük zarar verdi.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: nba play-off 2007

                      Şampiyon San Antonio Spurs


                      NBA'de 2006-2007 sezonu şampiyonu San Antonio Spurs oldu. Final serisinin 4. maçında Cleveland Cavaliers'ı 83-82 yenen Spurs, seride durumu 4-0'a getirerek tarihindeki 4. zaferine ulaştı.



                      NBA final serisinin 4. maçında Cleveland'ı deplasmanda 83-82 yenen San Antonio Spurs, seride durumu 4-0'a getirerek şampiyonluğa ulaştı.

                      NBA tarihinde final serisini maç kaybetmeden tamamlayan 8. takım olan Spurs'ün Fransız yıldızı Tony Parker da, final serisinin en değerli oyuncusu seçilerek, bu ödülü alan ilk Avrupalı oyuncu oldu.

                      Maça kötü bir başlangıç yapmasına rağmen Tony Parker’ın skorer oyunu ile oyunun kontrolünü ele alan San Antonio Spurs, 2. periyotta rakibine yalnızca 14 sayı şansı tanıdı ve ilk yarıyı 5 sayı farkla önde kapattı. Son periyota 11-0’lık bir seriyle başlayan Cleveland Cavaliers, 8 sayılık farkı kapatarak 3 sayı farkla öne geçti. Maçın son bölümünde üst üste hücum ribauntları almayı başaran San Antonio Spurs, Manu Ginobili’nin kritik şutları sayıya çevirmesiyle, rakibine 14-3’lük bir seri ile karşılık verdi ve faul çizgisinden büyük problem yaşamasına rağmen sahadan 83-82 galibiyetle ayrılarak, son 5 yılda 3., genelde ise 4. şampiyonluğuna uzandı.

                      24.5 sayı ortalamasıyla final serisinin en skorer ismi olan Tony Parker, şampiyonluğu getiren maçın ilk yarısını 6/7 saha içi isabetiyle 15 sayı üreterek kapattı. 39 dakika süre alan ve kullandığı 14 şutun 10’unda isabet kaydederek geceyi 24 sayı ile noktalayan Parker, orta mesafe ve 3 sayılık atışlarda da yüksek yüzde ile oynadı. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 3 şutun 2’sini sayıya çeviren genç oyuncu, hanesine 7 ribaunt – 1 asist ekledi. Parker oyunun son bölümünde sorumluluk alamasada, yüksek saha içi isabet oranı ile Spurs’ün skor üstünlüğünü elinde tutmasında büyük rol oynadı.

                      Final serisinin 3. maçında kullandığı 7 şutu da sayıya çeviremeyerek geceyi serbest atış çizgisinden bulduğu 3 sayı ile tamamlayan Manu Ginobili, 4. maçın son dakikalarında Spurs’ü sırtlayan isim oldu. 4. faulünü alarak uzun süre kenarda oturmak zorunda kalan Arjantinli oyuncu, 34 dakika oyunda kalırken, 27 sayı ile sahanın en skorer oyuncusu olmayı başardı. Tecrübeli oyuncu son çeyrekte 13 sayı üretti. 8/19 saha içi isabetiyle hücum eden Ginobili, 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 9 şutun 3’ünü sayıya çevirdi. Serbest atış çizgisinden 8/11 ile oynayan yıldız oyuncu, istatistiklerine 5 ribaunt – 3 asist ve 1 top çalma ekledi. Maçın son bölümünde el yakan şutları kullanmaktan çekinmeyen yıldız oyuncu, maçı ve şampiyonluğu Spurs’e getiren en önemli isimlerden biri oldu.

                      Hücumda etkisiz kalan Tim Duncan, ilk yarıyı 0/5 saha içi isabeti ve serbest atış çizgisinden bulduğu 2 sayı ile noktaladı. 15 ribaunt – 12 sayı ile double-double yapan tecrübeli oyuncu, savunmada ve ribauntlarda Spurs’e önemli katkı sağladı. 10 kez serbest atış çizgisine giden Duncan, kullandığı serbest atışların yalnızca 4’ünü sayıya çevirebildi. Maçı 4/15 saha içi isabetiyle tamamlayan yıldız oyuncu, 41 dakikada 3 asist – 2 top çalma ve 2 blok yaptı. Geceyi 6 top kaybı ile bitiren Duncan, LeBron James ile birlikte sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu oldu.

                      Arjantinli Fabricio Oberto maçı 7 sayı – 5 ribaunt ile tamamlarken, tecrübeli oyuncu Michael Finley 1/5 saha içi isabetiyle 4 sayı üretti. Bruce Bowen yalnızca 2 sayıda kalırken, Hollandalı Francisco Elson Cavaliers potasında 4 sayı bıraktı.

                      Maçı 10/30 gibi düşük bir saha içi isabet oranı ile noktalayan LeBron James, 24 sayı ile Cavaliers’ın en skorer oyuncusu oldu. 4. periyotta kullandığı kritik şutları sayıya çevirmeyi başaran genç oyuncu, istatistiklerine 10 asist ve 6 ribaunt ekledi. 47 dakika mücadele eden LeBron, serbest atış çizgisinden kullandığı 6 şutun 2’sini sayıya çevirdi. 6 top kaybı yapan yıldız oyuncu, oyunun genelinde dış atışlarda etkisiz kaldı ve Cavaliers’ın seriyi 5. maça taşımasını sağlayamadı.

                      2. yarıya hızlı başlayan Drew Gooden, 11 sayı – 11 ribaunt ile play-off’taki 6. double-double’ını yaptı. 5/12 saha içi isabetiyle hücum eden Gooden, 28 dakika ter döktü ve skor üretmekte zorlanan Cavaliers’ın en skorer 2. oyuncusu oldu.

                      Serinin 3. maçının en büyük hayal kırıklıklarından Daniel Gibson, 4. maça iyi bir başlangıç yapmasına rağmen 4/10 saha içi isabetiyle Spurs potasına 10 sayı bıraktı. Savunmada Tony Parker karşısında etkisiz kalan çaylak oyuncu, 44 dakika oyunda kaldı ve 5 asist – 2 ribaunt yaptı.
                      Quicken Loans Arena’da oynanan serinin 3. maçında 18 ribaunt alarak final serisinde en fazla ribaunt alan oyuncular arasına ismini yazdıran Zydrunas Ilgauskas, 13 ribaunt – 8 sayı ile Cavaliers’a pota altında önemli katkı sağladı.

                      Kenardan gelen Damon Jones 9 sayı üretirken, Brezilyalı oyuncu Andreson Varejao 8 sayı – 3 ribaunt - 3 top çalmayla geceyi noktalayarak Cavaliers’ın en etkili yedekleri oldular.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: nba play-off 2007

                        Spurs'sün şampiyonluk hikayesi


                        Final serisinde Cleveland Cavaliers'ı 4-0 süpürerek tarihinde 4. şampiyonluğuna ulaşan San Antonio Spurs, uzun ve zorlu bir sezonu geride bırakarak adını NBA'in efsanevi takımları arasına yazdırmayı başardı.

                        2006-2007 sezonunda şampiyonluğa ulaşan San Antonio Spurs, tarihindeki 4. şampiyonluğa uzanarak Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls’un ardından en fazla şampiyonluk kazanan takım olarak ismini NBA tarihine yazdırdı.

                        2005-2006 sezonunu, Batı Konferansı yarı final serisini Dallas Mavericks’e 4-3 kaybederek kapatan San Antonio Spurs’ün, yaşlı oyunculardan kurulu kadrosunda önemli değişiklikler yapabileceği gündeme geldi. Birçok kişi Robert Horry, Brent Barry gibi tecrübeli isimlerin basketbol oynama heyecanını kaybettiğini ve takıma faydalı olamadığını söylerken, bazıları da Spurs’ün eski günlerine dönebilmesi için genç oyuncuları takıma monte etmesi gerektiğinin ve başarı için kan değişiminin şart olduğunun altını çizdi.

                        Spurs’ün başarılı antrenörü Gregg Popovich, söylentilerin aksine, tecrübeli oyuncularını 2006-2007 sezonunda da kadroda tutmayı tercih etti. Pivot oyuncularında değişikliğe giden Spurs, Nazr Mohammed’i Detroit Pistons’a kaptırırken, Sloven Rasho Nesterovic’te Toronto Raptors ile sözleşme imzaladı. Rotasyonda yer alan 2 önemli uzun oyuncunun takımdan ayrılması ile Spurs, 5 numara pozisyonunu Hollandalı Francisco Elson ve Arjantinli Fabricio Oberto’ya emanet etti. Yeni Zelandalı pivot Sean Marks’ta takımdan ayrılırken, tecrübeli oyun kurucu Nick Van Exel’in yerine Jacque Vaughn kadroya eklendi.

                        Normal sezonu 58 galibiyet – 24 mağlubiyet ile tamamlayarak Batı Konferansı’da play-off’a 3. sırda giren Spurs, sezonun ilk bölümünde inişli çıkışlı bir grafik çizdi. All-Star arasının ardından form grafiğini sürekli yükselten tecrübeli ekip, ligin en fazla galibiyet alan takımları arasında yer aldı.

                        PLAY-OFF'LAR
                        Play-off’un ilk turunda, 2 sezon önce olduğu gibi, Denver Nuggets ile eşleşen Spurs, serinin ilk maçını sahasında kaybederek ev sahibi avantajını rakibine kaptırdı. Sezon ortasında gerçekleştirilen büyük bir takas ile Philadelphia 76’ers’in yıldızı Allen Iverson’ı kadrosuna katan Nuggets, Nene Hilario’nun yükselen performansı ve Allen Iverson ile Carmelo Anthony’nin uyum sağlaması ile normal sezonun son maçlarında büyük bir çıkış yakaladı. Ligin en skorer takımlarından biri haline gelen Nuggets’a ilk maçı kaybeden Spurs, tecrübeli isimleri Robert Horry ve Michael Finley’nin kritik dış şutları sayıya çevirmesi ile üst üste 4 maç kazanarak, Nuggets’ı 2 sezon önce olduğu gibi 4-1’lik sonuçla saf dışı bıraktı ve yarı finale ismini yazdırdı.

                        Batı Konferansı yarı finalinde NBA’in en iyi hücum eden takımlarından Phoenix Suns ile eşleşen San Antonio Spurs, 100 sayının üstünde skor üreterek rakibini kendi silahı ile vurdu ve deplasmanda oynadığı ilk maçı kazanarak saha avantajını ele geçirdi. Serinin 2. maçını Shawn Marion’ın skorer oyunu ile sayircisi önünde 20 sayı farkla kazanan Suns, seriye 1-1’lik eşitlik getirdi. 3. maçı evi AT&T center’da kazanmayı başaran Spurs durumu 2-1’e taşıdı. Serinin 4. maçında çıkan olaylar ise play-off’a damga vurdu. Maçın son saniyelerinde Steve Nash’e yaptığı sert faul nedeni ile Robert Horry oyundan atılırken, yapılan sert faule tepki göstermek için sahaya giren Amare Stoudemire ve Boris Diaw, NBA yönetiminden 1’er maç ceza aldılar ve 5. maçta forma giyemediler. Robert Horry ise, NBA yönetiminden 2 maç ceza aldı ve serinin 5. ve 6. maçlarında takımdaki yerini alamadı. Suns serinin 4. maçını kazanmayı başarsada, sahasında oynadığı 5. maça önemli oyuncularından yoksun çıktı ve büyük çekişme içinde geçen maçı 88-85 kaybederek seride 3-2 geriye düştü. Büyük bir avantaj yakalayan Spurs, kendi seyircisi önünde oynadığı 6. maçı da kazanarak Batı Konferansı finalinde Utah Jazz’ın rakibi oldu.

                        Temsilcimiz Mehmet Okur’un da formasını giydiği Utah Jazz’ı ilk 2 maçta zorlanmadan geçen Spurs, Jazz’ın evi Energy Solutions Arena’da oynanan serinin 3. maçında sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Taraftarlarının da büyük desteği ile Spurs serisine kadar sahasında maç kaybetmeyen Jazz, Mehmet Okur’un Tim Duncan’a yaptığı etkili savunma ve Deron Williams ile Carlos Boozer’ın skorer oyunu ile seriyi 2-1’e getirdi. 4. maçta evinde oynadığı play-off maçlarındaki ilk mağlubiyetini alan Jazz’da, Carlos Boozer ve Deron Williams savunmada etkisiz kalırken, bu 2 oyuncunun dışındaki isimler skora yeterli katkı yapamadı. Seride 3-1 öne geçen Spurs, sahasında oynadığı 5. maçı da kazandı ve NBA finaline adını yazdırdı.

                        Final serisinde Doğu Konferansı şampiyonu Cleveland Cavaliers ile karşılaşan Spurs, Detroit Pistons serisinde harikalar yaratan LeBron James’i tecrübeli oyuncu Bruce Bowen ile etkisiz hale getirmeyi başardı. Pistons serisinde büyük bir çıkış yakalayan çaylak Daniel Gibson’ı da devre dışı bırakmayı bilen tecrübeli ekip, sahasında oynadığı ilk 2 maçı farklı ve rahat kazandı. Deplasmanda oynadığı 2 maçın da son çeyreklerinde büyük sıkıntı yaşayan Spurs, yıldız oyuncuları Manu Ginobili, Tim Duncan ve Tony Parker’ın etkili oyunu ile rakibine galibiyet şansı tanımadı ve 4-0’la Cavaliers’ı süpürerek tarihindeki 4. şampiyonluğa ulaştı.

                        Yüzde 57 saha içi isabetiyle final serisinde 24.5 sayı ortalaması tutturan Tony Parker en değerli oyuncu seçilirken, bu ödülü kazanma onurunu yaşayan ilk Avrupalı oyuncu oldu. Spurs’ün süper 3’lüsü Tim Duncan, Tony Parker ve Manu Ginobili play-off’ta en çok dikkat çeken oyuncular arasında yer aldı. Tim Duncan 22 sayı – 11.5 ribaunt ortalamaları ile Spurs’ün play-off’taki en skorer oyuncusu olurken, Tony Parker 20.8 sayı – 5.8 asist ortalamaları yakaladı. Manu Ginobili ise, kenardan gelerek 16.7 sayı – 5.5 ribaunt ortalamaları ile Spurs’ün en etkili isimlerinden biri oldu

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor