Dikkat ! Klima bu, öldürmez, süründürür!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    Dikkat ! Klima bu, öldürmez, süründürür!

    Sıcak yaz günlerinin en iyi dostu olarak gördüğünüz klimalar hasta ediyor...

    Lejyoner hastalığı klima hastalığı olarak da tanımlanıyor. Peki bu hastalık vücutta nasıl oluşuyor?

    Özellikle klimalara ihtiyaç duyulan şu bunaltıcı sıcaklarda serinleyelim derken hastalığa zemin mi hazırlıyoruz?

    Lejyoner Hastalığı L. Pneumophilia adlı bakterinin neden olduğu zatürre olarak tanımlanıyorBakteri nemli ortamlarda ve akarsu ya da göllerde yaşar ve bu ortamlarda uzun süre canlılığını koruyabilir.

    Bakteri bu özelliği nedeniyle klima sistemlerinde de yaşayabilmekte ve bu sistemde oluşan aerosollerin ortamda bulunan insanlarca solunması sonucu akciğere yerleşerek hastalığa neden olmaktadır. Hastalığa halk arasında klima hastalığı denilmesinin sebebi de budur.

    HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

    Hastalığın belirti ve bulguları hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinden, ölümcül seyreden zatürreye kadar çeşitlilik gösterebilir. Legionella bakterisinın neden olduğu zatürre hastalığında ateş, halsizlik, baş ağrısı, karın ağrısı, yaygın kas ağrıları, deri döküntüleri, kuru öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler kısa sürede ortaya çıkar ve ateş 40 dereceye çıkabilir. Bu hastalarda diğer zatürrelerden farklı olarak sıklıkla akciğer dışı belirti ve bulgular da görülür.

    Karın ağrısı, bulantı – kusma , ishal, bradikardi (kalp atım sayısının azalması) bu belirtilere örnek olarak sayılabilir. Ayrıca bu hastalarda bilinç bozukluğu da görülebilir. Hastaların fizik muayenelerinde pnömoniye has bulgular mevcuttur.

    TEDAVİ

    Hastalığın tedavisinde antibiyotiklerden yararlanılır. Ancak lejyoner hastalığında tedavi için kullanılan antibiyotikler ve bunların kullanım süreleri diğer bakterilere göre farklılık gösterir. Tedaviye yanıt genellikle çabuk olmakla birlikte ağır seyreden bazı olgularda etkileri kalabilir.

    KAYNAK
  • hacifuat
    Junior Member
    • 22-06-2004
    • 266

    #2
    Konu: Dikkat ! Klima bu, öldürmez, süründürür!

    vay anasına yaaaa ne klimaymış haaa

    Yorum

    İşlem Yapılıyor