Farenjit, boğaz iltibaplanması

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • yusufocuk
    Banned
    • 06-01-2005
    • 2598

    Farenjit, boğaz iltibaplanması




    Farenjit, boğaz iltibaplanması, pharyngitis:

    Farenjit aslında boğaz mukazasının iltihaplanmasıdır. Buda aniden ortaya çıkarsa akut farenjit, şayet uzun bir süre sonra ortaya çıkarsa kronik farenjit denir. Grip ve üşütme nedeniyle boğaz mukazasının üzerine yerleşen virüs iltihaplanmaya sebep olabilir. Boğaz ağrıması, ses kısılması, boğaz ağrısı ve boğaz kuruması gibi durumlar ortaya çıkar.
    Akut Farenjit:

    Akut farenjit herkesde görülebilir. Virüslerin sebep olduğu iltihaplanma zamanında tedavi edilmezse, buna bakterilerde karışır ve iltihaplanma daha karmaşık bir hal alır. Boğaz iltihaplanması bademciklerin vede bademciklerin arkasındaki kaslardada iltihaplanmaya sebep olur. Bu iltihaplanmada kulak ağrısı ve ateşlenmeye sebep olur.

    Kronik Farenjit:
    Boğaz mukazası sigara, alkol, toz , kimyasl ilaçlar ve gazların yapacağı tahribat nedeniyle veya burun deliklerinden yeterince hava alamama nedeniyle bazı kişiler ağızlarını açarak nefes alırlar ve böylece nefes yollarında kuruma olur. Bu gibi etkenler kronik farenjitin oluşmasında ana rol oynarlar. Tahrip olan mukaza bakteri, virüs ve mantarlara karşı direncini kaybeder.

    Akut farenjitin belirtileri:
    Akut farenjitin tipik belirtisiboğaz ağrıası, yutkunma zorluklarıdır. Boğaz kızarır ve bazende mukozanın üzerinde tabaka oluşur. Bu rahatsızlıklardan başka öksürük, nezle, ve ateş görülebilir. Boğazda yanma ve kaşıntı vede kuruluk hissetmede akut farenjite işarettir. Boğaz iltihaplanmasında bakterilerde özeliklede steptokokken varsa, o zaman boğaz ağrısı ve iltihaplalanmasına ilavetten bademciklerde şişer.

    Kronik farenjitin belitileri:
    Kronik farenjitin en belirgin özeliği boğazda sürekli kuruluk hissi ve mukazanın kızarması ve bazende yapışkan balgam tükürmede görülür. Boğazda bir yumru varmış gibi yutkunmayı zorlaştırır.

    Farenjitin teşhisi:
    Boğaz iltihaplanmasınına genelikle ağız ve diş bakımı, sigara, alkol, kimyasal ilaçlar, besinlerdeki katkı maddeleri vb etkenlerdir. Bu nedenle uzman doktorun rahatsızlığın sebebini araştırması ve doğru teşhis koması çok önemlidir. Teşhis için gerekirse kann testi, endoskopi, komputertomografi ve röntgen çekilmesi gerekebilir.

    Akut farenjitin tedavisi:
    Akut farenjit sıcak sifalı çay içilmesi , tuzlusu ile gargara yapılması iyi gelir. Akut farenjite bakteriler sebep olursa antibiyotik ilaçlar kulanmak gerekebilir.Antibiyotik ilaçlar patolojik (hastalık yapıcı ) bakterileri zararsız hale getirdiği gibi, bağırsaklardaki faydalı bakterileride yokeder. Buda uzun vadede sindirim bozukluklarına sebep olur. Bu nedenle Gökçek Tonik ile tedavi hem daha faydalı hemde daha etkilidir.

    Kronik farenjitin tedavisi:
    Kronik farenjite sebep olan etkenlerden uzak durulmalıdır. Farenjit adaçayı, okaliptüs, A. Itırı, hatmi, mirra ve papatya çayı vede bonbonları azda olsa rahatlatıcı özeliklere sahiptir. Kaloriferli evlerdesıcaktan kişinin ağzı kurur ve buda boğazın tahrişine sebep olur. Bu nedenle kaliroferlerin üzerine buharlaşması için içi su dolu bir kap konması iyi olur. Asıl tedavi ise ancak ve ancak immün zafiyetini güçlendirmekle mümkündür. Buda anacakmirra-, tarcın-,
    adaçayı (hakiki) preparatları, Gökçek Tonik ve Gökçek İksiri ile mümkündür.

    Sağlıklı kalabilmenin ve sağlıklı yaşayabilmenin en önemli faktörü kılcal kandolaşımıdır, çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim vb., besleyici maddenin hücrelere ulaşması vede mikroplarla mücadele eden maktofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır. Gökçek İksiri ile tedavi olmak mümkündür, tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır. Gökçek İksiri vücudu curuflar'dan arıtır, itihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü allerjiyi iyileştir.

    Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur. Siyah çay, kahve ve kola içmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler. Et ve et mamülerine 5-6 ay aravermek gerekir, çünkü asidoza sebep olur, buda birçok hastalığın ana kaynağıdır. Akşam yemeği yerine çok az yoğurt, meyve veya salata yenebilir veya sebze çorbası içilebilir. Hayvansal besinler, tahıl, bakliyat ve hamurlu yiyecekler akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur. Ne kadar hamurlu besin o kadar yağ oluşur, çünkü nişasta glukoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa döşerek vucutta depolanır. Gökçek Diyet
İşlem Yapılıyor