EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #31
    Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

    Tanjevic: Telafi etmeye gidiyoruz


    Avrupa Şampiyonası'nda grubunda 3. olarak ikinci tura çıkan A Milli Basketbol Takımı'nın antrenörü Bogdan Tanjevic, Madrid'de yeni bir sayfa açacaklarını söyledi.

    35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyetini yenerek C Grubu'ndan 3. sırada yer alarak üst tura yükselen A Milli Takımının antrenörü Bogdan Tanjeviç, ''Gruptan alabileceğimiz minimum sonuçla çıktık. Madrid'de bunu telafi etmek zorundayız'' dedi.
    Tanjeviç, maç sonrası yaptığı açıklamada, ''Keşke Almanya karşısında da böyle oynasaydık'' diyerek, takımın sergilediği oyundan memnun olduğunu ifade etti. Takımın turnuva başından beri çok sinirli olduğunu, Çeklerin karşısında 15 sayı öndeyken bile oyuncuların stresli oynamasına anlam veremediğini kaydeden Tanjeviç, ''Umarım bu maçla birlikte stresi üzerimizden atmışızdır'' diye konuştu.
    Tanjeviç, Madrid'de karşılaşacakları rakipleri için ise ''Zor olacak'' ifadesini kullandı.
    Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de, ''Takım 3 günlük zor bir süreç yaşadı. Üçüncü çıkmak elbette ki iyi bir sonuç değil ama Mallorca'da kaybettiklerimizi Madrid'de telafi edebilecek güce sahibiz. Oynayacağımız 3 takımı da yenebilecek kabiliyetteyiz. Yeni bir süreç başlıyor'' dedi.
    Oyunculardan Kerem Gönlüm ise, ''İnanılmaz bir stres vardı üzerimizde ama şimdi gerçek anlamda silkelendik diyebiliriz. Madrid yeni bir sayfa olacak herkesi yenebilecek güçteyiz'' diye konuştu.
    Ender Arslan ise, ''Turnuvaya kötü bir başlangıç yaptık ama gerçek karakterimizi Madrid'de göstereceğiz'' dedi

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #32
      Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

      Erdenay 2. turdan umutlu


      İspanya'da devam eden Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'ni 80-72 mağlup ederek 2. tura yükselen A Milli Takım’da, menajer Harun Erdenay, "2. tura iyi başlarsa gerisi gelir" dedi.



      Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu üçüncü maçında Çek Cumhuriyeti'ni 80-72 yenerek 2. tura yükselen A Milli Takım’da, menajer Harun Erdenay ile oyuncular İbrahim Kutluay, Kerem Gönlüm ve Kaya Peker, 2. turda daha iyi sonuçlar alacaklarına inandıklarını söyledi.

      A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, 2.turda ilk dörde gireceklerini belirterek, "İlk iki maçta alınan mağlubiyetler takımın üzerinde daha fazla baskı ve moral bozukluğu yarattı. Sanırım oyuncularımız Çek Cumhuriyeti galibiyeti ile bu baskıyı biraz olsun üzerlerinden attılar. 2. grupta ilk maçımızı Slovenya ile oynayacağız. Slovenya geçtiğimiz sene mağlup ettiğimiz bir takım. Alacağımız galibiyet ile 2. tura başlarsak gerisinin geleceğine inanıyorum" dedi.

      OYUNCU GÖRÜŞLERİ

      Karşılaşmayı 17 sayı ile tamamlayan kaptan İbrahim Kutluay ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, 2. tura yükselmenin güzel olduğunu vurgulayarak, "Bir üst tura yükseldik ancak günül isterdi ki 2 galibiyet ile çıkalım. Çek Cumhuriyeti maçına ilk iki maçta aldığımız mağlubiyetlerin stresiyle çıktık. Birlik olmak ve takım olmak için iyi bir fırsattı bu maç. İlk iki maça göre daha iyi mücadele ettik, daha iyi savunma yaptık ve maçı kazandık. Yapmamız gereken bundan sonraki 3 maçımızı da kazanmak. Önümüzde iki boş gün var, bunu en iyi şekilde değerlendirerek 2. tura başlamak istiyoruz" diye konuştu.

      Yaptığı savunma ile Çek Cumhuriyeti karşısında etkili olan Kerem Gönlüm ise takım olarak bu galibiyete ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Tüm takım en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. İlk iki karşılaşmada aldığımız mağlubiyetleri biz de beklemiyorduk. Bu galibiyeke ihtiyacımız vardı. Şimdi yine güçlü takımlarla oynayacağız. Artık bundan sonrası bizim elimizde, daha iyi mücdele ederek, bir tur daha geçmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

      Şampiyona'nın ilk iki maçına göre Çek Cumhuriyeti karşısında daha iyi mücadele ettiklerini dile getiren Kaya Peker ise yaptğı değerlendirmede, "Bu maçı kazandık. Bence bu maçta neleri iyi yaptığımızı, neleri yapamadığımızı görüp ona göre önlemlerimizi almalıyız. Maçın sonunda yine kötü oynamamıza rağmen maçı kazanmasını bildik" dedi

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #33
        Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

        İspanya'da Nowitzki rüzgarı


        İspanya'da devam eden Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, 1. tur grup maçlarının ardından Alman yıldız Dirk Nowitzki, 29 sayı ortalamasıyla en skorer oyuncu oldu.



        İspanya'da düzenlenen 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sona eren 1. tur grup maçlarının en skorer ismi Almanya'dan Dirk Nowitzki oldu.

        Nowitzki, 3 maçta yakaladığı 29 sayı ortalamasıyla Almanya'nın, Türkiye'nin yer aldığı C Grubu'nu ikinci sırada tamamlamasında büyük pay sahibi oldu.

        25.7 sayı ortalamasıyla Fransız Tony Parker'ın ikinci olduğu sıralamada, 18.3 sayı ortalaması yakalayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise, 4. sırada yer buldu.

        Ribauntlarda 14 ortalama ile Rus Kirilenko, asistlerde ise 7 ortalama ile Litvanyalı Jasikevicius 1. sırada bulunuyor. Şampiyonanın en değerli oyuncusu için ise şu ana kadar Nowitzki, Jasikevicius, Pau Gasol isimleri ön plana çıkıyor.

        İSPANYA 701 GÜN SONRA YENİLDİ
        Şampiyonada ilk grup maçları sona ererken Hırvatistan'a 85-84 yenilen İspanya en dikkat çekici skorlardan birini aldı. Son Dünya Şampiyonu olan, 701 gündür yenilgi yüzü görmeyen ve şampiyonaya ev sahipliği yapan İspanya'nın yenilgisi herkesi şaşırttı.

        ''Boğalar''ın tecrübeli antrenörü Pepu Hernandez, alınan yenilgi sonrasında, ''Bir şey kaybetmedik. Paniklenecek bir yenilgi değil'' derken, İspanyolların ünlü oyuncusu Pau Gasol, ''Sadece top sektirerek kazanacak değiliz. Umarım bu sadece dikkat etmemizin sinyalini veren bir işaret olur. Çünkü turnuvanın en iyisiyiz ama bunu göstermemiz lazım'' diye konuştu.

        Öte yandan FIBA, Yunanistan-Sırbistan maçında hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle, Sırp basketbolcu Darko Milicic'e 10 bin Euro para cezası verdi.

        MİLLİLERİN ZORLU RAKİPLERİ
        2 günlük dinlenme olanağı olan 12 Dev Adam, yeni grubundaki ilk maçını D Grubu'nu ilk sırada bitiren Slovenya ile 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 22.30'da yapacak.

        Milli takımın, 10 Eylül Pazartesi günü İtalya ve 12 Eylül Çarşamba günü Fransa ile oynayacağı karşılaşmalar da aynı saate başlayacak.

        Yeni grupta yer alan 6 takım arasında sonuncu sırada yer alan Türkiye'nin, bu gruptan ilk 4'e girerek çeyrek finale çıkması için, en az 2 maçını kazanması gerekiyor.

        Öte yandan İspanyol basını, Türk Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ne karşı aldığı galibiyetin Mehmet ve Hidayet'in oyunuyla geldiğini yazdı.

        Milli takım başantrenörü Bogdan Tanjevic'in Kerem Tunçeri'yi kadroya almamasını da eleştiren İspanyol gazeteleri, ''Türkiye, şampiyonada devam etmesi için gerekli galibiyeti aldı. Ama Tanjeviç'e sorulacak bir soru var; Kerem'i neden takıma almadın? Bu durum gerçekten üzücü. Çünkü Türkiye büyük bir takım imajına sahip'' yorumunu yaptı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #34
          Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

          2. tur başlıyor


          İspanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur maçları E Grubu'nda oynanacak 3 maçla başlıyor. Bugün oynanacak İsrail-Hırvatistan ve İspanya-Yunanistan maçları NTV'den canlı olarak ekranlara gelecek.



          Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sürprizlerle geçen ilk tur maçlarının ardından, ikinci tura yükselen 12 takımın mücadelesi bugün başlıyor.

          3 gün süren ilk tur maçlarında Sırbistan'ın turnuvaya erken veda etmesi, turnuvaya eleme grubundan son takım olarak katılan İsrail'in tur atlaması, Portekiz'in tarihinde ilk kez son 12 takım arasına kalması, birinci tur maçlarına damga vuran gelişmeler oldu.

          A Grubu'nda Rusya, C Grubu'nda Litvanya, D Grubu'nda ise Slovenya oynadığı 3 maçı da kazanıp 6 puan toplayarak ikinci tur maçlarına avantajlı konumda gitme hakkını elde ettiler.

          İkinci tura yükselen 12 takım, elenen takımlarla yaptıkları maçlar hariç ilk turda elde ettiği puanları da taşıyarak 6'lı iki grupta çeyrek finale çıkabilmek için mücadele edecek. E Grubu'nda Rusya, Yunanistan, İspanya, Hırvatistan, Portekiz ve İsrail, F Grubu'nda ise Slovenya, Litvanya, Almanya, Fransa, Türkiye ve İtalya, gruplarında ilk 4 sıra içinde yer alıp çeyrek finale yükselebilmek için kozlarını paylaşacak.

          2. tur maçları, E Grubu'nda bugün oynanacak 3 karşılaşma ile başlayacak. A Grubu'nu lider tamamlayan Rusya, tarihinde ilk kez son 12 takım arasına kalan Portekiz ile 17.30'da karşılaşacak.

          Günün ikinci maçında ise İsrail ile Hırvatistan saat 20.00'de karşı karşıya gelecek. Bu mücadele NTV'den naklen ekranlara gelecek.

          Günün son ve en önemli maçında ise son dünya şampiyonu İspanya ile son Avrupa şampiyonu Yunanistan saat 22.30'da kozlarını paylaşacak. İspanya'da sakatlığı sebebiyle 1. tur maçlarında forma giyemeyen Navarro'nun Yunanistan maçında yer alması bekleniyor. Bu büyük mücadele NTV'den canlı olarak yayınlanacak.

          Türkiye'nin yer aldığı F Grubu'nda ise yarın 3 maç oynanacak. Türkiye 2. tur ilk maçında Slovenya ile 22.30'da karşılaşacak.


          İkinci tur karşılaşmaları İspanya'nın başkenti Madrid'te bulunan 10.500 kapasiteli Telefonica Madrid Arena'da oynanacak.

          GÜNÜN PROGRAMI
          PORTEKİZ – RUSYA / 17.30
          İSRAİL – HIRVATİSTAN / 20.00 (NTV CANLI)
          İSPANYA – YUNATİSTAN / 22.30 (NTV CANLI)

          CUMARTESİ GÜNÜ PROGRAMI
          İTALYA – LİTVANYA / 17.30
          FRANSA – ALMANYA / 20.00
          TÜRKİYE / SLOVENYA / 22.30 (NTV CANLI)

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #35
            Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

            Rusya hız kesmedi: 78-65


            Eurobasket'te ilk turdaki 3 maçını da kazanan Rusya, ikinci tur E Grubu'ndaki ilk maçında da Portekiz'i rahat bir oyunun ardından 78-65 mağlup etti.

            İspanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur heyecanı başladı.
            A Grubu'ndan yenilgisiz olarak ikinci tura yükselen Rusya, Türk hakem Mehmet Keseratar'ın yönettiği maçta, B Grubu'nda aldığı tek galibiyetle tarihinde ilk kez ikinci tura yükselen Portekiz'i 78-65 mağlup etti.
            Madrid'deki maçın ilk periyodu dengeli geçerken, ikinci periyoda 16-13'lük üstünlükle giren Rusya bu çeyrekte ayuna ağırlığını koydu ve ilk yarıyı 44-30 önde kapadı. Üçüncü çeyrekte de rahat oyununu sürdüren Ruslar, üçüncü çeyreğini 68-49 galip kapadığı karşılaşmayı 78-65 kazanarak ikinci tur gruplarına da galibiyetle başlamış oldu.

            Şampiyona'da 4'te 4 yapan Rusya'da Portekiz potasına 16 sayı gönderen Kirilenko, istatistiklerine 4 ribaunt ve 3 asist de ekledi. 11 sayı-11 ribaunt ile 'double double' yapan Khryapa ve yine 11 sayı üreten Morgunov da galibiyete katkı yaptılar.
            Güçlü rakibi karşısında özellikle düşük şut yüzdesiyle oynayan Portekiz'in en skorer oyuncusu ise 11 sayı üreten Coelho oldu.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #36
              Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

              İsrail ilerliyor: 80-75


              Eurobasket'in ilk turunda Sırbistan'ı saf dışı bırakarak ikinci tura yükselen İsrail, E Grubu'ndaki ilk maçında da zorlu Hırvatistan engelini 80-75'lik skorla aştı.

              Eurobasket 2007'de ikinci turun ikinci maçında İsrail, Hırvatistan'ı 80-75 yendi. İlk turda A Grubu'nda son maçta Sırbistan'ı yenerek güçlü rakibini turnuva dışında bırakarak ikinci tura yükselen İsrail, ikinci tur E Grubu'ndaki ilk maçında da turnuvanın bir başka iddialı takımlarından Hırvatistan'ı yenerek çeyrek final yolunda iddiasını ortaya koydu.
              Madrid'de oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan maça Hırvatistan iyi başlasa da, İsrail periyot sonunda dengeyi sağladı ve Gree'in sayılarıyla ilk periyodu 3 sayı farkla 14-17 geride tamamladı.

              Başa başa giden maçın ilk yarısı 35-33 Hırvatistan'ın üstünlüğüyle geçilirken, ikinci devreden itibaren savunmasnı sertleştiren ve hücumda da Tamir ve Tapiro ile sayılar bulan İsrail, son çeyreğe 53-51 önde girdi. Son çeyrekte de pota altını iyi kapatan ve akıllı hücum eden İsrail, karşılaşmadan 80-75 galip ayrılmayı başardı.
              Elemelerden şampiyonaya katılan son takım olan İsrail, ilk turun en zorlu grubundan çıkmayı başarmasının ardından ikinci tura da önemli bir galibiyetle başlamış oldu.
              İsrail'de 17 sayı-16 ribauntluk bir performans sergileyen Green maçın yıldızı olurken, ikinci yarıda kritik 3'lüklere imza atan Tamir 11 sayı, Tapiro da 11 sayı-7 asist-4 ribaunt ile mücadele etti. Hırvatistan'da ise Kasun'un 18 sayı-7 ribauntluk oyunu galibiyet için yeterli olmadı.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #37
                Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                İspanya rövanşı vermedi: 76-58


                İspanya, Eurobasket ikinci tur maçında geçen sene Dünya şampiyonası finalinde mağlup ettiği Yunanistan'ı bu kez de 76-58'lik skorla devirdi.

                Eurobasket 2007'de şampiyonları karşı karşı getiren maçta gülen taraf İspanya oldu. İkinci tur E Grubu mücadelesinde, 2006 Japonya'daki dünya şampiyonası finalinde mağlup ettiği son Avrupa şampiyonu Yunanistan'la karşılaşan evsahibi ekip, rakibini 76-58 yendi.
                Madrid'deki mücadeleye iki takım da tutuk başladı. İlk basket yaklaşık 3.5 dakika sonra Diamantidis'den gelirken, seyircisinin de desteğiyle maça ağırlığını koyan İspanya, özellikle gardlarının etkili oyunuyla Yunanistan'a zor anlar yaşatmaya başladı. İlk çeyrek 25-13 İspanya'nın üstünlüğüyle geçilirken, ikinci yarıda Papaloukas'la rakibine direnmeye çalışan Yunanistan başarılı İspanya savunmasını aşamadı. Hızlı hücumlarla farkı açan evsahibi ekip, ilk yarıyı da 21 sayı farkla 45-24 önde tamamladı.

                İkinci yarı bir hayli tempolu başladı. Pota altını iyi savunup rakibini dış şutlara zorlyan İspanya, Gasol ve Fernandez'in devreye girmesiyle farkın kapanmasına izin vermedi ve üçüncü çeyrek 56-39 İspanyolların üstünlüğüyle geçildi. Son periyotta da iyi oyunu sürdüren İspanya sahadan 76-58 galip ayrıldı.
                Dünya şampiyonası finalinde 70-47 yendiği rakibini bir kez daha farklı mağlup eden İspanya'da 20 sayı üreten Fernandez takımının ve maçı en skorer ismi oldu. Pau Gasol 15 sayı-5 ribaunt-5 asist, Reyes de 10 sayı-8 ribaunt ile oynadı.
                Rakibinden rövanşı alamayan son Avrupa şampiyonu Yunanistan'da ise sadece Bourousis 10 sayı üreterek çift haneli rakamlara ulaşabilen oyuncu oldu.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #38
                  Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                  Parker Fransa'yı taşıyor: 78-66


                  Avrupa Basketbol Şampiyonası 2. tur F Grubu ilk maçında, Fransa Almanya'yı 78-66 mağlup etti. Tony Parker 25 sayıyla galibiyetin mimarı oldu.

                  Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin de yer aldığı 2. tur F Grubu ilk maçında Fransa ile Almanya karşı karşıya geldi.

                  NBA finallerinin en iyi oyunsucu seçilen Tony Parker'lı Fransa ile NBA'de normal sezonun en iyi oyuncusu ödülünü kazanan Nowitzki'li Almanya'nın mücadelesinde gülen taraf 78-66'lık skorla Fransa oldu.

                  23 sayıyla oynayan Tony Parker'ın sürüklediği Fransa, NBA'de mücadele eden Pietrus'un 12 sayı, Turiaf'ın 11 sayı ve Diaw'ın 7 sayı - 10 ribauntluk katkılarıyla sahadan galip ayrılarak F Grubu'nda 5 puana yükseldi.

                  Çift haneli sayılara iki oyuncunun ulaştığı Almanya'da 28 sayı - 6 ribauntla oynayan Nowitzki'nin çabaları yeterli olmazken, Okulaja 14 sayı - 9 ribaunt ürettti. Almanya'nın, F Grubu'da 1 galibiyet 2 mağlubiyetle 4 puanı bulunuyor.

                  Fransa F Grubu ikinci maçında Litvanya ile, Almanya ise Slovenya ile karşılaşacak.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #39
                    Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                    Litvanya kayıpsız: 79-74


                    Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'nu namağlup lider tamamlayan Litvanya, 2. tur F Grubu ilk maçında İtalya'yı 79-74 mağlup ederek çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

                    Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin yer aldığı 2. tur F Grubu maçında Litvanya, İtalya'yı 79-74 mağlup etti.

                    Büyük bir çekişme içinde geçen karşılaşmanın son dakikalarında kazandığı serbest atışları sayıya çeviren Litvanya, rakibini mağlup ederek F Grubu'nda 6 puana ulaştı.

                    Türkiye'nin Slovenya'ya yenilmesiyle, ilk turda C Grubu'nu namağlup lider tamamlayan Litvanya, ikinci tur ilk maçını da kazanarak çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

                    Litvanya'da, özellikle son çeyrekte etkili olan Kaukenas, 22 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Kasığındaki sakatlık nedeniyle istenilen performansı ortaya koyamayan Jasikevicius, 13 sayıyla mücadele ederken Darius Lavrinovic 11 sayılık katkı yaptı.

                    Grupta puanı olmayan İtalya'da ise, Bargnani 15 sayı - 7 ribaunt ve Basile 13 sayılık performans sergilediler.


                    PERİYOTLAR
                    İlk dakikalarda iki takım da sayı üretmekte zorlanınca 4. dakika 4-4 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra özellikle Darius Lavrinovic ve Kaukenas'ın sayılarıyla 11-0'lık bir seri yakalayan Litvanya, ilk çeyreği 21-13 üstün tamamladı.

                    Jasikevicius'un sakatlığı sebebiyle fazla dakika almadığı 2. çeyrekte Litvanya, Songaila'nın üst üste bulduğu sayılarla periyodun son 2.5 dakikasına 37-29 önde girdi. Marconato ve Bargnani'nin kaydettiği sayılarla farkı kapayan İtalya, son saniyede gelen üç sayılık basketle çeyreği 41-40 geride kapattı.

                    Büyük çekişmenin olduğu üçüncü çeyrekte, İtalya'da Basile ve Bargnani'nin basketlerine Kaukenas ve Siskauskas'ın sayılarıyla cevap veren Litvanya, son çereğe 62-61 üstün girdi.

                    Son çeyrekte Kaukenas'ın basketleriyle üstünlüğü ele alan Litvanya'ya İtalya Belinelli'nin sayılarıyla cevap verdi. 72-72 beraberlikle girilen son 3.5 dakikada taktik faullerden kazanılan serbest atışları sayıya çeviren Litvanya sahadan 79-74 galip ayrıldı.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #40
                      Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                      Türkiye şansını azalttı: 51-66


                      A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası 2. tur F Grubu ilk maçında Slovenya'ya 66-51 mağlup olarak çeyrek final şansını zora soktu.

                      Avrupa Şampiyonası 2. tur F Grubu maçında Türkiye, Slovenya'ya 66-51 yenildi.

                      Karşılaşmanın ilk iki çeyreğinde iyi mücadele eden Türkiye, üçüncü çeyreğin son 5 dakikasında skor üretmekte zorlanınca Slokar ile dış şutlarda başarı sağlayan Slovenya, son periyoda 46-40 önde girdi.

                      Son 10 dakikada hücumda dağınık bir görüntü çizen ve sadece 11 sayı üreten milliler karşısında Nesterovic, Slokar ve Dragic'in basketleriyle farkı açan Slovenya, salondan galip ayrılarak puanını 6'ya yükseltti ve çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

                      Türkiye ise tur ümitlerini son iki maçını kazanmaya ve rakiplerinin alacağı sonuçlara bağladı.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #41
                        Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                        İsrail'e Portekiz çelmesi: 85-94


                        Avrupa Şampiyonası 2. tur ilk maçında Hırvatistan'ı mağlup eden İsrail, ikinci maçında grubun zayıf ekibi Portekiz'e 94-85 mağlup oldu.

                        Portekizli Gomes, 23 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.



                        Avrupa Basketbol Şampiyonası 2. tur E Grubu ikinci maçında Portekiz, İsrail'i 94-85 yendi.

                        E Grubu ilk maçında Hırvatistan'ı yenerek umutlanan İsrail, tarihinde ilk kez şampiyonada ikinci tura yükselen Portekiz karşısında maça çok kötü başladı.

                        İlk çeyreği 28-14 geride kapayan İsrail ikinci çeyreği, Tapiro ve Eliyahu'nun sayılarıyla 20-18 önde kapasa da devre 46-34 Portekiz lehine sonuçlandı.

                        İkinci yarıya Eliyahu'nun pota altından bulduğu basketlerle başlayan İsrail'e Gomes ve Jordao'nun sayılarıyla karşılık veren Portekiz, farkı iyice açtı ve son çeyreğe 65-48 önde girdi.

                        Son çeyrekte İsrail Eliyahu'nun içerden, Naor'un da dışlardan basketleriyle farkı kapatmaya çalışsa da Portekiz Jordao ve Gomes'in devreye girmesiyle maçı 94-85 kazanmayı bildi.

                        E Grubu'nda ilk galibiyetini alan Portekiz'de, 23 sayı – 11 ribaunt ile oynayan Gomes ile 20 sayı üreten Jordao takımlarını sırtlayan oyuncular oldular. Da Silva 13, Santos ise 12 sayılık katkı yaptı.

                        Portekiz yenilgisiyle çeyrek final şansını zora sokan İsrail'de, Eliyahu 29 sayı – 9 ribauntla oynamasına ragmen yenilgiyi önleyemedi. İsrail'de Halperin 19, tüm sayılarını son çeyrekte kaydeden Naor 12 sayıyla mücadele etti. Daha önceki maçlarda İsrail'in en önemli kozu olan Yaniv Green ise 2 sayıda kaldı.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #42
                          Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                          Noktayı Spanoulis koydu: 81-78


                          Son anları nefes kesen Eurobasket ikinci tur E Grubu maçında Yunanistan, Hırvatistan'ı Spanoulis'in son saniye 3'lüğüyle 81-78 mağlup etti.

                          Papadopoulos 22 sayı-6 ribauntla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

                          Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci tur E Grubun'da Yunanistan ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Özellikle son anlarında büyük çekişmenin yaşandığı maçta rakibini Spanoulis'in son saniye basketiyle yenen Yunanistan, çeyrek finale kalma yolunda önemli bir galibiyet aldı.
                          Madrid'deki maça iyi başlayan son Avrupa Şampiyonu Yunanistan, Ntikoudis ve Papadopoulos'un etkili oyunlarıyla sayılar bulurken, Hırvatistan çeyreğin sonunda Barac ve Tomas'la dengeyi sağladı ve ilk periyot 20-19 Yunanistan üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte Hırvatistan çok etkili oldu. Pota altında rakibine üstünlük kuran Hırvatlar, Ukic ve Kasun'la bulduğu basketlerle devreyi 40-33 önde kapadı.

                          Karşılaşmanın seyrini belirleyen üçüncü çeyreğe de iyi başlayan ve Planinic'in 2 üçlüğüyle farkı bir ara 13 sayıya kadar çıkaran Hırvatistan, bu dakikadan sonra Diamantidis ve Papadopoulos'a engel olamadı ve rakibine periyodun son 6 dakikasında 21-4 üstünlük kuran Yunanistan, son çeyreğe 58-54 önde girdi.

                          Son çeyrek karşılıklı basketlerle geçilirken, skor her 2 taraf adına gidip geldi. Bitime 6 saniye kala Popovic'in 2 serbest atışıyla skora denge gelirken, son topu Yunanistan adına kullanan Spanoulis, 3 sayılık atışını baskete çevirince takımını 81-78'lik galibiyete taşıdı.
                          İkinci tur grubunda ilk galibiyetini alan ve ilk 4 şansını bir hayli artıran Yunanistan'da Diamantidis 23 sayı 6 ribaunt, Papadopoulos da 22 sayı-6 ribauntla galibiyetin mimarları oldular.
                          E Grubu'nda İsrail'in ardından Yunanistan'a da yenilen Hırvatistan'da ise Kasun'un 15 sayı-6 ribauntluk performansı galibiyet getirmedi.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #43
                            Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                            İspanya zirveye kuruldu: 81-69


                            Eurobasket F Grubu'nda lideri büyük ölçüde belirleyecek maçta Rusya ile karşılaşan evsahibi İspanya, rakibini 81-69 mağlup etti.

                            Avrupa Şampiyonası'nın en formda 2 takımını karşı karşıya geiren maçta gülen İspanya oldu. İkinci tur F Grubu'nun ikinci maçında namağlup Rusya ile karşılaşan ev sahibi ekip karşılaşmayı 81-69 kazandı.
                            Son dünya şampiyonu ve bu turnuvanın da en büyük favorilerinden İspanya bu galibiyetle rakibine ilk mağlubiyeini tattırırken, grupta liderlik koltuğuna oturdu.


                            Madrid'deki maça iyi başlayan Rusya oldu. David Blatt'ın öğrencileri özellikle 3 syılık atışlarla İspanya potasında sayılar bulurken, evsahibi takım ise Calderon ve Gasol ile rakibine cevap verdi ve ilk çeyrek Rusya'nın 23-20 üstünlüğüyle geçildi. İspanya ikinci periyoda seyircisinin de desteğiyle hızlı başlarken, Navarro ile bulduğu sayılarla öne geçti. Rusya Kirilenko'yu ullanıp ribauntlarda rakibine üstünlük kurmak isterken, Reyes ve Navarro'yu durduramayınca ilk yarıyı 40-35 geride kapadı.
                            Üçüncü çeyrekte Pau Gasol ve Calderon'u devreye sokan İspanya farkı daha da açarak son periyoda 12 sayı farkla 63-51 önde girdi. Son çeyrekte İspanya dış şutlarda yüksek isabet oranı tutturarak, Navarro ve Garbajosa ile sayılar bulurken, başarılı savunmasını da sürdürünce maçı skorla kazandı.
                            İspanya'da 5 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, en skorer isim 17 sayı üreten Calderon oldu. Rusya'da ise Kirilenko 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.
                            İkinci turda Yunanistan'ın ardından Rusya'yı da yenen İspanya F Grubu'nda liderliğe yükselirken, şampiyonadaki ilk yenilgisini Rusya ise grupta ikinci sıraya indi.

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #44
                              Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                              Ya devam, ya tamam


                              A Milli Takım, Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci tur ikinci maçında bugün İtalya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlı ekibin çeyrek final umutlarını koruması için karşılaşmayı mutlaka kazanması gerekiyor. 17.30 / NTV

                              Türkiye ikinci tur ilk maçında Slovenya'ya 66-51 yenilmişti.


                              35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bugün Türkiye ve İtalya, turnuvada çeyrek finale kalma umudu için son şanslarını kullanacaklar.

                              Her iki takım da ilk gruplarından 1'er galibiyetle üst tura çıkarken, ikinci tur F Grubu'nda oynadıkları ilk maçları kaybettiler. Gerek Türkiye, gerekse İtalya 6 takımın bulunduğu ikinci turda ilk 4'e girip çeyrek finale yükselmek için kalan 2 maçını kazanıp, Almanya'nın her 2 maçını da kaybetmesini bekleyecek.

                              Madrid'de oynanacak mücadele TSİ 17. 30'da başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak.



                              RAKİBİ TANIYALIM
                              Bu arada NBA'in Toronto Raptors takımında oynayan Andrea Bargnani, Golden State Warriors takımından Marco Belinelli ile İspanya'nın AXA FC Barcelona'dan Gianluca Basile İtalya'nın yıldız oyuncuları olarak gözükürken, İtalyan basketbolunun karakteristik özelliği ve Bargnani-Belinelli ikilisi her zaman takımın sürpriz yapabileceği düşüncesini veriyor.


                              Hazırlık maçlarında ciddi sakatlık problemleri yaşayan ve Galanda, Rocca ve Gallinari gibi oyuncularını sakatlık nedeniyle kadro dışında bırakan İtalya, tecrübelilerin yanı sıra çok genç oyunculara da sahip bulunuyor.

                              Turnuvada oynadığı 4 maçta sadece bir galibiyet alabilen İtalya'da, Bargnani 13.5 sayı ortalamasıyla takımın lideri konumunda. Belinelli 12.8, Bulleri de 12.5 ortalamayla İtalyanların diğer önemli skorerleri olarak göze çarpıyor.


                              Avrupa Basketbol Şampiyonası'na tarihinde 32 kez katılan İtalya, en büyük başarısını 1983 ve 1999 yıllarında 2. olarak aldı

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #45
                                Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                                Türkiye pes etti: 75-84


                                Türkiye, Avrupa Şampiyonası 2. tur F Grubu ikinci maçında, 50 yıldır resmi maçlarda yenemediği İtalya'ya uzatmalarda 84-75 mağlup olarak çeyrek final şansını kaybetti.

                                A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası 2. tur F Grubu ikinci maçında İtalya'ya 84-75 yenildi.

                                Normal süresi 70-70 sona eren karşılaşmanın uzatma bölümünün son 3.5 dakikasında sayı üretemeyen milliler, salondan 84-75 mağlup ayrılarak çeyrek finale yükselme şansını yitirdi.

                                50 yıldır resmi maçlarda yenemediği İtalya'ya karşı ilk yarıda çok iyi bir mücadele sergileyen Türkiye, özellikle Hidayet'in etkili oyunuyla ilk yarıyı 43-34 üstün kapadı. Üçüncü çeyrekte Hidayet'in kenarda olmasıyla hızı kesilen Türkiye karşısında Gigli ve Belinelli ile etkili olan İtalya, son periyoda 58-54 önde girdi.

                                Hidayet'in devreye girmesiyle farkı azaltan ve öne geçen milliler son hücumları sayıya çeviremeyince normal süre 70-70 sona erdi. Uzatma periyoduna iyi başlamasına rağmen son 3.5 dakikada sayı üretemeyen Türkiye, salondan 84-75'lik yenilgiyle ayrıldı. Milliler Avrupa Şampiyonası'ndaki son maçında çarşamba günü Fransa karşısında prestij mücadelesi verecek.

                                34 sayı - 6 ribaunt - 4 asistle çok etkili bir oyun sergileyen Hidayet Türkoğlu'nun çabası millilere yetmedi. İtalya'da ise, turnuvadaki en iyi oyununu çıkaran Gigli ile ikinci yarının başarılı ismi Bulleri 17'şer sayıyla oynadılar.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor