EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #46
    Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

    Tanjevic: Sözleşmem sürüyor


    İtalya yenilgisiyle Avrupa Şampiyonası'na veda eden Türkiye'de, antrenör Bogdan Tanjevic, istifa etmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

    35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İtalya'ya yenilerek çeyrek finale çıkma şansını kaybeden A Milli Basketbol Takımı'nın Antrenörü Bogdan Tanjeviç, geleceğiyle ilgili olarak ''Benim için sözleşmem devam ediyor, sonuna kadar buradayım'' dedi.
    Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tanjeviç, maça çok iyi başlamalarına rağmen 2. periyottan itibaren savunmada yetersiz kaldıklarını söyledi.
    Tanjeviç, ayrıca gösterdiği başarılı performanstan dolayı da Hidayet Türkoğlu'nu kutladı. Hidayet ise, ''İyi başladık ama kötü bitirdik'' ifadesini kullanırken, takım olarak iyi bir performans sergilediklerini ancak sonucu getiremeyip elendiklerini söyledi

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #47
      Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

      Slovenya çok rahat: 77-47


      Eurobasket ikinci tur F Grubu maçında Almanya'yı 30 sayı farkla 77-47 yenen Slovenya yenilgisizliğini korudu.

      Avrupa Basketbol Şampiyonsı'nın iki yenilgisiz takımından biri olan Slovenya F Grubu'ndaki ikinci maçını da farklı kazandı.
      Grupta çeyrek finali ilk maçlar sonunda garantileyen Slovenya, çeyrek final için mücadele eden Almanya'yı 30 sayı farkla 77-47 yenerek, kendisi gibi namağlup grup lideri Litvanya'nın peşini bırakmadı.
      Madrid'deki maça Slovenya adeta 'fırtına' gibi girdi. Smodis ve Lakovic'in etkili oyunuyla maçın başından itibaren farkı açmaya başlayan Slovenya, ilk çeyrekte Almanya'ya sadece 9 sayı şansı verirken, rakip potaya da 30 sayı bıraktı. İlk çeyrekteki üstün oyununu ikinci periyotta da sürdüren Slovenler, Smodis ve Lakovic'e Slokar'ın da katılmasıyla devreyi 45-22 önde kapadı.




      İkinci yarıda da farklı skorun verdiği rahatlıkla oynayan Slovenya, çok düşük yüzdeyle oynayan ve psikolojik olarak maçtan kopan Almanya karşısında üçüncü çeyreği 63-34, maçı da 77-47 üstün tamamladı.
      Slovenya bu sonuçla turnuvada oynadığı 5. maçını da kazanıp çeyrek finale kalmayı garantilerken, ikinci tur grubu liderliği için çarşamba günü Litvanya ile karşılaşacak. Fransa'nın ardından Slovenya'ya da yenilen Almanya ise çeyrek finale kalmak için çarşamba günü İtalya ile hayati bir maça çıkacak.

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #48
        Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

        Litvanya sol şeritte: 88-73


        Eurobasket F Grubun'da çeyrek finale kalmayı daha önce garantileyen Litvanya, Fransa'yı da 88-73 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

        Litvanya Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yoluna kayıpsız devam ediyor. İkinci tur F Grubu'na namağlup yükselen ve ilk maçında da İtalya'yı yenerek çeyrek finale kalmayı garantileyen Litvanya, gruptaki ikinci maçında da Fransa'yı 88-73 yendi.

        Litvanya bu sonuçla yenilgisiz liderliği sürdürürken, 6 Puanlı Fransa ise çeyrek final vizesini Türkiye ile oynayacağı son maça bıraktı.
        Madrid'deki maçın ilk periyodunda çekişme vardı. Litvanya Jasikevicius ve Siskauskas ile sayılar bulurken, Fransa rakibine Parker ve Pietrus ile cevap verdi. İlk periyot 19-18 Litvanya'nın üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta Lavrinovic ve Javtokas da devreye girince Litvanya ilk yarıyı 48-32 üstün kapadı.




        Fransa ikinci yarı toparlanıp farkı 8 sayıya kadar indirse de Litvanya, üçüncü çeyreğini 68-60 galip kapadığı maçı 88-73 kazanarak namağlup liderliğini sürdürdü.
        Turnuvadaki 5 maçını da kazanarak madalya için iddiasını ortaya koyan Litvanya'da 4 oyuncu çift haneli sayılara ulaşırken, Siskauskas 19 sayı-5 ribaunt-2 asistle yıldızlaştı.
        İkinci tura Almanya galibiyetiyle başlayan ancak, çeyrek final şansını son maça bırakan Fransa'da ise sadece Pietrus ve Tony Parker çift haneli sayıları gördü.
        LİTVANYA

        Yorum

        • yigitbilgin
          Member
          • 15-07-2007
          • 529

          #49
          Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

          Türkiye yenilgiyle veda etti: 64-85

          Türkiye, Avrupa Basketbol Şampiyonası 2. tur F Grubu son maçında Fransa'ya 85-64 mağlup oldu.



          A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası ikinci tur E Grubu'ndaki son maçında Fransa'ya mağlup oldu.

          İkinci tur maçlarında galibiyet alamayan milliler, turnuvayı 6 maçta elde ettiği Çek Cumhuriyeti galibiyeti ile noktalamış oldu. Bu sonuçla Türkiye, 16 takımın mücadele ettiği turnuvayı 12. olarak tamamladı.

          Türkiye'de 19 sayıyla oynayan Kaya Peker maçın en skoker ismi oldu. Hidayet Türkoğlu ve İbrahim Kutluay ise 9'ar sayıyla mücadele etti.

          F Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak çeyrek finale adını yazdıran Fransa'da ise, Diaw 18, Kirksay 15, Badiane 12 sayıyla oynadı. Fransa çeyrek finalde E Grubu ikincisi Rusya ile karşılaşacak.

          A Milli Basketbol Takımı kafilesinin, bu gece TSİ 00.30'da Madrid'den İstanbul'a hareket etmesi bekleniyor. Basketbol Federasyonu Bakanı Turgay Demirel ise aynı zamanda FIBA Avrupa Başkan Yardımcısı olmasından dolayı şampiyona sonuna dek Madrid'de kalacak.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #50
            Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

            'En büyük hayal kırıklığı Türkiye'


            İspanya basını Türkiye'nin Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bekleneni yansıtamadığını ve turnuvaya erken veda ettiğini yazdı.

            İspanyol basını, 35. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda 12. olarak elenen Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nın, 'şampiyonanın en büyük hayal kırıklığı' olduğunu yazdı.
            Marca gazetesi, şampiyona başında 'bir balon gibi şişirilen' ve iddialıymış gibi gösterilen Türkiye'nin, 'şampiyonanın en büyük hayal kırıklığı' olduğunu yazarken, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un geri dönmesinin A Milli Basketbol Takımı'na 'uğursuzluk' getirdiği de iddia etti.
            Gazete ayrıca, AXA FC Barcelona'ya büyük umutlarla transfer olan Ersen İlyasova'nın da kötü bir oyun sergileyerek, Katalan ekibini endişelendirdiğini savundu.
            As gazetesi ise 2010 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Türkiye'nin bu turnuvaya hazırlandığını söylemesine rağmen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sergilediği oyunla kendisini ''kara bir geleceğin beklediğinin'' sinyallerini verdiğini ileri sürdü.
            'Zavallı bir takım ruhu' imajı verdiği belirtilen Türkiye'nin, beklenen gösterişli oyunu turnuva boyunca hiç yansıtamadığı ifade edildi

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #51
              Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

              Litvanya namağlup lider: 80-61


              Avrupa Şampiyonası 2. tur F Grubu liderlik maçında Litvanya, Slovenya'yı 80-61 mağlup etti.

              Avrupa Şampiyonası'nda 2. tur maçları F Grubu'nda oynanan Litvanya-Slovenya maçıyla tamamlandı.

              Grubun liderlik mücadelesinde Litvanya, bir diğer namağlup takımı Slovenya'yı 80-61 yendi. Büyük bir çekişmenin yaşandığı ilk yarının ardından, üçüncü çeyrekte Siskauskas ve Kaukenas'ın sayılarıyla farkı açan Litvanya, rakibine sadece 8 sayı şansı tanıdı ve son çeyreğe 63-49 önde girdi.

              Son periyotta farkı iyice açan Litvanya, salondan 80-61 galip F Grubu'nu namağlup lider tamamladı. 21 sayı atan Siskauskas maçın en skorer ismi olurken, Songaila 17, kristop Lavrinovic de 14 sayılık katkı yaprı. Lakovic'in 15, Smodis’in 11 sayısı Slovenya'ya yetmedi.

              Litvanya, çeyrek finalde E Grubu dördüncüsü Hırvatistan ile eşleşirken grubu ikinci bitiren Slovenya, Yunanistan ile yarı final mücadelesi yapacak.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #52
                Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                Heyecan yükseliyor


                Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, bugün iki çeyrek final mücadelesi yapılacak. Saat 20.00'de başlayacak Rusya-Fransa maçıyla, 22.30'daki İspanya-Almanya karşılaşması NTV'den naklen ekranlara gelecek.

                Turnuvanın en büyük favorisi ev sahibi İspanya, çeyrek finalde Almanya ile karşılaşacak.



                İspanya'da devam eden 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci turun ardından çeyrek final mücadelelerine ara verilmeden devam edilecek.

                E Grubu'nu ilk 4 içinde bitiren İspanya, Rusya, Yunanistan ve Hırvatistan ile F Grubu'nda son 8 takım arasına adını yazdıran Litvanya, Slovenya, Fransa ve Almanya, yarı finale yükselmek için mücadele verecekler.



                Çeyrek final maçlarının ilk gününde turnuvada şimdiye kadar iyi bir performans sergileyen Rusya, Tony Parker'ın sırtladığı Fransa ile yarı finalist olabilmek için mücadele verecek. Karşılaşma saat 20.00'de NTV'den canlı olarak yayınlanacak

                Günün diğer maçında ise E Grubu'nu lider tamamlayan ev sahibi İspanya, saat 22.30'da F Grubu dördüncüsü Almanya ile karşılaşacak. Bu mücadele de NTV'den naklen ekranlara gelecek.

                Çeyrek finalin diğer iki karşılaşması, cuma günü oynanacak. Şimdiye kadar oynadığı tüm maçları kazanan tek takım Litvanya ile şampiyonada İspanya'ya tek yenilgisini yaşatan Hırvatistan'ın saat 20.00'deki mücadelesi NTV'den naklen yayınlanacak.

                Yarı finale çıkacak son takımı belirleyecek maçta ise, turnuvanın sürpriz takımlarından Slovenya, son Avrupa şampiyonu Yunanistan ile karşılaşacak.

                MUHTEMEL YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ
                Bu maçların ardından Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarı final karşılaşmalarına geçilecek.


                İspanya-Almanya maçının galibi, Yunanistan-Slovenya maçının galibi ile eşleşirken, Rusya-Fransa maçından galip ayrılan taraf ise Litvanya-Hırvatistan galibi ile finale kalabilmek için mücadele edecek.

                Çeyrek final maçlarından mağup ayrılan takımlar da turnuvada klasman maçları oynayacak.

                35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın şampiyonu ise 16 Eylül Pazar günü saat 22.30'da oynanacak final maçının ardından belli olacak

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #53
                  Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                  Yarı final heyecanı


                  Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarı final maçları bugün yapılacak. İspanya-Yunanistan ve Litvanya Rusya karşılaşmaları NTV'den canlı yayınlanacak.



                  Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İspanya ve Rusya'nın son 2 yarı finalist de belli oldu. Oynadığı basketbolla tüm otoritelerin beğenisini toplayan Litvanya müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta Hırvatistan'ı 74-72 mağlup etti.

                  Günün ikinci karşılaşmasında da 14 sayı geriden gelip Slovenya'yı 63-62'lik skorla geçen Yunanistan yarı finale yükseldiler.

                  Çeyrek final maçlarından İspanya, Yunanistan ile Litvanya da Rusya ile eşleşti.

                  Bugün oynanacak yarı final maçlarının ilkinde son Dünya şampiyonu İspanya ile son Avrupa şampiyonu Yunanistan karşı karşıya gelecek. Saat 20.00'de başlayacak mücadele NTV'den canlı yayınlanacak.

                  Şimdiye kadar oynadığı maçlarda gösterdiği performansla otoritelerin en büyük favorisi olan İspanya'da, Pau Gasol sayı yönünde öne çıksa da bütün oyuncular skora katkı yapabilcek düzeyde. İspanya turnuvada 85 sayı ortalamasıyla oynuyor.

                  Maç başına 69 sayı üreten ve iyi savunma yapan Yunanistan'da ise şimdiye kadar takımın yıldız oyuncuları olarak gösterilen Diamantidis ve Papaloukas istenen performansı gösteremediler. Papaloukas en etkili oyununu Slovenya ile oynanan çeyrek final maçında gösterdi. Diamantidis ise Hırvatistan maçında 23 sayıyla turnuvanın en iyi maçını çıkarmıştı.

                  Geçen sene Dünya Şampiyonası finalinde rakibini farklı mağlup eden İspanya, Eurobasket 2. tur maçında karşılaştığı rakibini bir kez daha yenmeyi başarmıştı.

                  Yarı finalin diğer maçında, oynadığı bütün maçları kazanan tek takım Litvanya, turnuvanın sürpriz çıkışını yapan Rusya ile karşılaşacak. 22.30'daki karşılaşma yine NTV ekranlarından karşısınıza gelecek.

                  Turnuvada oynadığı maçları farklı kazanan Litvanya, sakatlığı devam eden Jasikevicius'un etkili olamadığı çeyrek final maçında Hırvatistan'a karşı zor anlar yaşadı. Karşılaşmayı son anlarda Kleiza ve Songaila'nın basketleriyle kazanan Litvanya, en azından başrol oyuncuları kötü oynasa bile maç kazanabileceğini gösterdi.

                  10 yıl sonra ilk kez Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Rusya'nın, bu başarısı otoritelerin beklemediği bir sonuçtu. Genelde takım oyununu sahaya yansıtan Rusya'da Kirilenko 16.6 sayıyla takımın lideri. Khryapa, Pashutin, Morgunov ve ABD asıllı Holden ise takımın diğer skorer oyuncuları

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #54
                    Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                    Yine İspanya güldü


                    İspanya, Dünya Şampiyonası finalinde yendiği Yunanistan'ı, Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde de 82-77 mağlup ederek finale yükselen ilk takım oldu.

                    Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı final ilk maçında İspanya, son şampiyon Yunanistan'ı 82-77 yenerek finalist oldu.

                    Büyük bir çekişme içinde geçen mücadelenin son dakikalarında yıldız oyuncuları Navarro ve Gasol'un maça ağırlığını koymasıyla sahadan 82-77 galip ayrılan İspanya, son 1 yılda 3. kez karşılaştığı rakibin yine devirmeyi başardı.

                    İspanya, geçen sene Dünya Şampiyonası finalinde farklı yendiği rakibini, Avrupa Şampiyonası 2. tur maçında da 76-58 ile geçmişti.

                    İspanya'da maçın kahramanları Gasol ve Navarro 23'er sayıyla oynadılar. Karşılaşmayı 18 sayıyla tamamlayan Calderon, son dakikalardaki kritik 5 sayısıyla galibiyette önemli rol oynayan bir diğer İspanyol oyuncu oldu.

                    Yunanistan'da ise özellikle ikinci yarıda takımı ayakta tutan Spanoulis'in 23 sayı - 5 asistlik performansı yenilgiyi önleyemedi.

                    PERİYOTLAR
                    Son 2 yılda 3. defa karşı karşıya gelen iki takımın maçı üst düzey mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmaya son dünya şampiyonu ve turnuvanın en büyük favorisi olarak başlayan İspanya, rakip potada Jose Calderon ve Pau Gasol ile etkili oldu. Uyguladığı alan savunmasıyla da Yunan oyuncuların kolay sayı bulmasını engelleyen İspanya, tabelada üstünlüğü ele geçirdi.

                    İlk çeyreği 24-18 önde tamamlayan ev sahibi takım ikinci çeyrekte de Calderon ile farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Ancak son Avrupa Şampiyonu Yunanistan ise rakibine Spanoulis ve Papaloukas ile karşılık verdi. 11-2’lik bir seri yakalayan yunanlar bitime 18 saniye kala Tsartsaris ile eşitliği yakalamayı başardı. Ancak Pau Gasol'un 2 saniye kala bulduğu basketle İspanya soyunma odasına 41-39 önde girdi.

                    Çok çekişmeli geçen üçüncü periyodun ilk 3 dakikası, Yunanistan'da Spanoulis ve Kakiouzis, İspanya'da ise Gasol'un karşılıklı basketleriyle 45-45 eşitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Spanoulis'in sayılarıyla öne geçen Yunanistan'a İspanya Navarro'nun basketleriyle karşılık verince son periyot Yunanlar'ın 60-59 üstünlüğü ile sona erdi.

                    Son çeyreğe hızlı başlayan İspanya, yakaladığı 6-0'lık seriyle 65-60 öne geçti. Bu dakikadan sonra Spanoulis ile sayılar bulan Yunanistan, Rudy Fernandez'in yaptığı teknik faulden sonra kullandığı serbest atışları sayıları da sayıya çevirerek skorda yeniden üstünlüğü ele aldı: 67-65. Toparlanan İspanya, Navarro, Gasol ve Calderon'ın sayılarıyla 9-1'lik bir seri yakaladı ve son 1.5 dakikaya 74-68 önde girdi. Kalan dakikalarda farkı koruyan İspanya, salondan 82-77 galip ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #55
                      Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                      Hırvatistan Fransa'yı farklı geçti: 86-69


                      Hırvatistan, klasman maçında Fransa'yı 86-69 yenerek Eurobasket'te 5.lik mücadelesi yapmaya hak kazandı.Planinic (Hırvatistan).



                      Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, iki çeyrek finali mağlubu Hırvatistan ve Fransa klasman maçında karşı karşıya geldi.

                      Çeyrek finalde çok zorladığı Litvanya'ya 2 sayı farkla yenilen Hırvatistan, Fransa karşısında ilk çeyrekte Prkacin sayıları, ikinci çeyrekte ise Popoviç'in üç sayılık basketleriyle devreyi 47-31 önde kapadı.

                      Üçüncü periyotta Parker ve Diaw'ın basketleriyle farkı kapatmaya çalaşan Fransa'ya, Planinic, Barac ve Banic ile cevap veren Hırvatistan, aradaki farkı korudu ve salondan 86-69 galip ayrılarak şampiyonada 5.lik maçı oynamaya hak kazandı.

                      Hırvatlar'da Planinic ve Popoviç 15, Efesli Prkacin ise 14 sayı üretti. Fransa'da Tony Parker 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

                      Hırvatlar, beşincilik maçında Slovenya'yı yenen Almanya ile karşılaşacak.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #56
                        Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                        Nowitzki Almanya'yı sırtladı: 69-65


                        Almanya, büyük bölümünü yenik götürdüğü maçta, Slovenya'yı yıldız oyunucusu Dirk Nowitzki'nin 28 sayı-10 ribauntluk performansıyla 69-65 mağlup ederek Eurobasket'te 5.lik maçı oynamaya hak kazandı.



                        İspanya’da devam eden Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, çeyrek finalde rakiplerine yenilen Almanya ile Slovenya klasman maçın karşı karşıya geldi.

                        Maçın ilk çeyreğini Almanya, Greene ve Nowitzki’nin sayılarıyla 18-16 önde kapadı. Karşılıklı basketlerle geçen ikini çeyreğin sonunda skor 32-31 Almanya üstünlüğü ile geçti. Üçüncü periyotta savunmada iyi bir mücadle gösteren Slovenya, Nesterovic, Lakovic ve Smodis'in basketleriyle çeyreği 23-14 üstün kapayarak son çeyreğe 54-46 önde girdi.

                        Son 10 dakikalık bölümde oyuna ağırlığını koyan Almanya, Nowitzki'nin basketlerinin yanı sıra Greene'in de katkılarıyla Slovenya'ya 23-11 üstünlük kurarak karşılaşmadan 69-65 galip ayrıldı.

                        Maçın yıldızı Nowitzki 28 sayı -10 ribauntla oynarken Greene de 16 sayılık katkı yaptı. Slovenya'da ise, Lakovic'in 17, Smodis'in 16 ve Nesterovic'in 13 sayılık performansları yeterli olmadı.

                        Almanya şampiyona beşinciliği için Hırvatistan ile karşılaşacak. Slovenya ise Avrupa yedinciliği için Fransa'nın rakibi olacak.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #57
                          Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                          Rusya'nın hasreti bitti: 86-74


                          Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde turnuvanın namağlup tek takımı Litvanya'yı yenen Rusya, finale yükseldi. 14 yıl sonra ilk kez finale yükselen Rusya, şampiyonluk maçında İspanya ile karşılaşacak.

                          İspanya'da devam eden Avrupa Basketbol Şampiyonası yarı finalinde Rusya, turnuvanın favorilerden Litvanya'yı 86-74 yenerek finale yükseldi.

                          Özellikle ilk çeyrekte yakaladığı isabetli şut yüzdesiyle üstünlüğü ele alan Rusya, yıldızı Kirilenko'nun da mekemmele yakın performansıyla maçı kazanmayı başardı ve turnuvada şimdiye kadar oynadığı bütün maçları kazanan Litvanya'yı devirerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

                          14 yıl sonra ilk kez finale yükselen Rusya'da, Kirilenko 29 sayı - 8 ribaunt - 3 blokla maçın yıldızı olurken ABD asıllı guard Holden 18, Khryapa da 15 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Litvanya'da ise 30 sayıyla oynayan Siskauskas'ın çabaları yeterli olmadı.

                          PERİYOTLAR
                          Maça fırtına gibi giren Rusya, yakaladığı yüksek şut isabetiyle farkı ilk dakikalarda açtı. Rusya, Holden, ve Morgunov'un sayılarıyla ilk 5.5 dakikayı 18-3 ile üstünlükle geçti. Songaila ve Siskauska ile farkı kapatmaya çalışan Litvanya'ya Savrasenko ile cevap veren Rusya ilk çeyreği 25-12 önde tamamladı.

                          İkinci çeyrekte Morgunov ve Krilenko'nun üst üste basketleriyle başlayan Rusya, 13. dakikada farkı 19'a çıkardı: 33-14. Kirilenko'nun da 3 faul alıp kenara gitmesiyle pota altında etkili olan Litvanya, Siskauskas'ın sayılarıyla farkı kapatmaya başladı. Jasaitis, Kaukenas ve Jasikevicius'un 3 sayılık basketleriyle farkı iyice kapatan Litvanya, ikinci yarıya 7 sayı geride girdi: 40-33.

                          İkinci yarıya çok iyi başlayan ve 4 dakika içinde üst üste bulan Rusya, yakaladığı 19-12'lik seriyle ilk kez eşitliği sağladı: 52-52. Mola alan Rusya bu dakikadan sonra Krilenko, Holden ve Khryapa ile bulduğu sayılarla tekrar farkı açtı ve skoru 65-54'e getirdi. Son sanileylerde Siskauskas ile sayılar bulan ve farkı 7'ye indiren Litvanya, son periyoda umutlu girdi.

                          Son çeyreğe Siskauskas'ın üçlüğü ile başlayan Litvanya karşısında Rusya, Kirilenko'nun üst üste bulduğu sayılarla farkı son 6.5 dakikada 9 sayıya çıkardı: 73-64. Holden'ın kritik basketleriyle skor üstünlüğünü koruyan Rusya, son 3 dakikaya 80-72 önde girdi. Bu dakikadan sonra taktik faullerden kazandığı serbest atışları sayıya çeviren Rusya, karşılaşmayı 86-74 kazandı.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #58
                            Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                            ŞAMPİYONLUK MAÇI NTV'DE
                            Bu maçların ardından Eurobasket 2007'nin şampiyonu bugün saat 22.30'da oynanacak İspanya-Rusya maçının ardından belli olacak.

                            Final maçından önce Fransa ile Slovenya 7.'lik, Hırvatistan ile Almanya 5.'lik maçlarına çıkarlarken, bronz madalyanın sahibi de Yunanistan-Litvanya karşılaşmasının ardından belli olacak.

                            Turnuvanın son ve en büyük maçı ise 22.30'da başlayacak basketbolda Avrupa'nın en büyüğü İspanya veya Rusya olacak

                            Yorum

                            • cimbomlu45
                              Member
                              • 21-07-2006
                              • 1811

                              #59
                              Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                              şampiyon RUSYA 60-59 maçın sonu harikaydı

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #60
                                Konu: EUROBASKET 2007(en son haberler ve sonuçlar)

                                müthiş bi maç izledik gerçekten.tam bi final havasında geçti mnaç..özlediğimiz basketbolu bu maçta giderdik bence...

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor