Zonguldak'da büyük dolandırıcılık

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    Zonguldak'da büyük dolandırıcılık

    ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta bir banka şubesinde hesabı olan müşterilerin maaş bilgilerine giren kişi ya da kişiler, milyonlarca lirayı kendi hesabına geçirdiği ileri sürüldü.


    Zonguldak'ta bir banka şubesindeki maaş hesabından 3 bin 458 YTL ve 750 YTL'de avans çekildiğini ileri süren Yaşar Yorulmaz, banka yetkilileri ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendisi gibi birçok müşterinin mağdur olduğunu ifade eden Yorulmaz, "ATM'den maaş kartım kopyalanarak bankadaki maaş bilgilerime internet aracılığıyla girilmiş. Hesabımdan bin YTL'si Konya Selçuk Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin hesabına aktarılmış. Daha sonra öğrencinin hesabından bin 400 YTL olarak çekilmiş. Benim gibi birçok mağdur olduğu ifade ediliyor. Olayla ilgili savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Banka yetkilileri ile de görüştüm. zararımın karşılanacağını kaydettiler" dedi.

    Bankanın müdürü Mehmet B. ise Yaşar Yorulmaz'ın zararının karşılanacağını belirterek, konunun sanal ortamdaki güvenlik zayiatından kaynaklandığını ve bu tür güvenlik zayiatlarının her bankada olduğunu söyledi.
    Olayla ilgili araştırma başlatan polis, mağdur banka müşterilerinin hesap numaralarını takibe alarak bankaların önüne geçemediği "hacker"lerin izini sürüyor.
İşlem Yapılıyor