MEÐER BİZİ KOBAY YAPMIŞLAR!..

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    MEÐER BİZİ KOBAY YAPMIŞLAR!..



    Marlboro, Türk halkını kobay yaptı. Yeni çıkan en ufak paket, ilk kez Türkler üzerinde denendi...

    Yasak nedeniyle kapalı alanlarda sigara içemeyen kitleyi hedefleyen daha kısa ve yoğun kompakt Marlboro’nun ilk kez Türkiye’de test edildiği ortaya çıktı. Tutarsa diğer ülkelerde de satışa çıkacak.

    Amerikan sigara devi Philip Morris şirketi, sigara yasakları nedeniyle hızla sigara içebilmek için sokağa çıkmak zorunda kalanlara yönelik tüm dünyada “Yoğun Marlboro”yu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

    TÜRK TİRYAKİLER DENEDİ

    Ancak işin vahim tarafı, şirketin bu yeni tip sigarasını önce Türk tiryakiler üzerinde test ediyor olması. Haberi İngiltere’nin prestijli gazetelerinden The Sunday Times duyurdu. Gazete dünkü baskısında, “Philip Morris’in normal Marlboro sigaralarından daha kısa ancak aynı yoğunluktaki kompakt sigarasını Türkiye’de test ettiğini” yazdı.

    Gerçekten de şirketin “Marlboro Intense” (Marlboro Yoğun) adlı yeni ürünü yaklaşık bir aydır piyasada. The Sunday Times, halka açık yerlerde sigara içmeyi yasaklayan ülkelerin sayısının 50’yi geçtiğine dikkat çekerek Philip Morris’in “sigara yasağı çağı”na uygun yeni sigarasıyla dikkat çektiğini belirtti. Gazete “daha kısa ve yoğunluktaki yeni ürünü, sigara içmek için sokağa çıkmak durumunda kalan tiryakilerin çekici bulacağını” yazdı.

    SAKIZ PAKETİ GİBİ

    Kıpkırmızı renkli ambalajı ve piyasada satılan ciklet paketlerini andıran büyüklüğüyle insanda ilk görüşte içme hissi uyandıran yeni “Marlboro Intense”, normal Marlboro’dan 1.3 santim daha kısa...

    Normalde Marlboro’lar 8.5 santimetre uzunluğunda. Ancak Marlboro Interse sadece 7.2 santimetre. Gazeteye göre Türkiye’de test edilen yeni kompakt Marlboro’lar daha sonra Amerika hariç 50 ülkede satışa çıkarılacak.

    Normalde sigaralar 8 nefes ve üzerinde biterken, Marlboro Interse en çok 7 nefeste tükeniyor. Şu an piyasada 4.25 YTL’ye satılan Marlboro Intense, bir satış pazarlama stratejisi olarak da diğer Marlboro türleri arasında ayrıca en ucuzu.

    YOÐUN MARLBORO

    Piyasada satılan Marlboro INTENSE paketlerinin üzerinde diğerlerindeki gibi yasal uyarılar mevcut. Ancak tüketiciler “Marlboro INTENSE” kelimesinin “YOÐUN Marlboro” anlamına geldiğini bilmiyor. Çünkü Türkçe çevirisi yazılı değil.

    Zehir.Tv.
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: MEÐER BİZİ KOBAY YAPMIŞLAR!..

    Nikotin faresi yaptılar!

    7 nefeslik Marlboro unutuldu! Nasıl unutulur? Müthiş bir haberdi. Bizim gazete VATAN, İngiliz Herald Tribune’da çıkan yazıyı çevirip geçen hafta perşembe günü yayınlamıştı.

    Fare yerine konulmuştuk.

    Kobay faresi yapılmıştık!

    Daha açık yazayım; Türkiye’deki sigara tiryakileri “nikotin sıçanı” düzeyine indirilmiş, 7 nefes çekilerek bitirilen, içeriğindeki nikotin, katran, zift miktarı daha da yoğunlaştırılmış yeni bir sigara, “Intense Marlboro” adı altında sadece Türkiye’de sigara tiryakilerine sunulmuştu.

    Kutusu şıktı.

    Fiyatı daha ucuzdu.

    Kısaydı.

    Normal sigara 8 nefes çekildiğinde biterken, nikotini, katranı, zifti, zehiri daha yoğun üretilmiş bu “Intense Marlboro” 7 nefes çekince izmarit haline geliyordu.

    ABD’de satılmayacaktı.

    Orada devlet vardı.

    Denetim vardı.

    Vatandaşını koruyordu.

    ABD hariç bizim gibi denetimi olmayan, vatandaşını korumayan, sigara tekellerine arsızca açılmış 50 ibiş ülkelede satılacaktı.

    ***

    Türkler fare yapılmıştı.

    Nikotin kobayı seçilmişti.

    İzliyorlar, sonucu gözlüyorlardı. Aklı başında herkesin yürekten desteklediği ve parlamentomuz ile iktidar partisinin gerçekten takdir edilen çabasıyla çıkartılan “kahveler ve meyhaneler dahil kapalı yerlerde sigara içmeyi yasaklayan” yasa yürürlüğe girince; “nikotin esiri olmuş tiryaki 7 nefeste hızla içip bitirsin, kapalı yere geri dönsün” satış stratejisiyle Türkiye’de de satışa sunulacaktı.

    Haber kaynadı.

    ........ örtüldü.

    Unutuldu gitti.

    Ülkenin insanlarını, “nikotin sıçanı” düzeyine indiren bu terbiyesizliğe, küstahlığa karşı devletin kurumları ne yaptı?

    Kim harekete geçti?

    En azından Tütün, Tütün Mamülleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) hangi adımı attı?

    Ne bir şey gördük.

    Ne bir şey işittik.

    ***

    Terbiyesiz ve küstah sigara tekellerine karşı hiçbir şey yapmadıkları gibi “Türkiye tütün üreticilerinin aleyhine kararlar alınmasını” da sadece seyrediyorlar.

    Biliyor musunuz ne oldu?

    ABD, İngiliz, Japon sigara tekelleri Türkiye’ye gelip “Türk tütünü yerine Virginia ve Burley tipi Amerikan tütünü ile sigara üretmeye” başlayınca Türk tütüncülüğü öldü. Bunun üzerine, toplumdaki tepkiyi gidermek için, bizim tütün üreticilerine “Türk tütünü yerine Virginia ile Burley tütünü yetiştirin, sizden satın alacağız” dediler. 400 bin tütün üreticisi onlara inandı, üretmeye başladı. Fakat her yıl alımdan biraz daha vazgeçtiler ve en son geçen ay “Türk üretecisinden Burley ve Virginia alımını” tamamen durdurdular.

    Üreticiyi işsiz koydular.

    Tiryakiyi sıçan yaptılar.

    Necati Doğru

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: MEÐER BİZİ KOBAY YAPMIŞLAR!..

      Bakış açısına göre değişbilir şöylede düşünülebilir yoğun işlerde pratik çözüm yani 15 saniye mola ve çek bırak çek bırak 15 saniye sonra iş başına .

      Normalde Marlboro’lar 8.5 santimetre uzunluğunda. Ancak Marlboro Interse sadece 7.2 santimetre. Gazeteye göre Türkiye’de test edilen yeni kompakt Marlboro’lar daha sonra Amerika hariç 50 ülkede satışa çıkarılacak.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor