Alman Polisi Türk'ü Komaya Soktu

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member

    • 26-01-2004
    • 3796

    Alman Polisi Türk'ü Komaya Soktu

    Almanya'da vahşet üstüne vahşet. Şimdi de karakola şikayete giden Adem Özdamar isimli Türk'ü karakolda döve döve komaya soktular.



    Almanya'nın Dortmund kenti yakınlarındaki Hagen kentinde, polisin fiziki şiddet kullanması sonucu komaya girdiği iddia edilen ve yoğun bakımda bulunan Adem Özdamar'ın (26) beyin fonksiyonlarının azaldığı bildirildi. Uyuşturucu kullandığı tahmin edilen ve hafta sonunda annesine “Afrikalı iki zenci peşimde, beni öldürecekler” diyerek eve çağırdığı polisle birlikte karakola giden Samsunlu Özdamar'ın, yaklaşık 2 saat sonra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ve beyin ameliyatı geçirdiği belirtildi.
    Özdamar'ın ağabeyi Salih Özdamar, karakolda ağır şekilde dövüldüğü iddia edilen kardeşinin, kafasından ağır darbeler alması sonucu geçirdiği ameliyat sonrasında beyin fonksiyonlarının azalmakta olduğunu, doktorların durumunun çok ciddi olduğunu söylediklerini belirtti.
    Ağabey Özdamar, karakolda neler olduğu hakkında henüz bilgileri olmadığını ifade ederek, “Bize açıklama yapılmıyor. Karakolda neler olup bittiğinden habersiziz. Polise korku sebebiyle sığındı, ancak 2 saat sonra da polis tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kafasından çok ağır darbeler almış, kafada ve yüzdeki şişmeden dolayı da beyin ameliyatı yapılıyor. Sağlam adam 6 saat içinde komaya girdi. Bu nasıl olur?” dedi.
    Özdamar, ameliyat sonrasında küçük bir video kameraya aldıkları görüntülerde kardeşinin kolunda kelepçe izi ve boğazında morluklar gördüğünü kaydederek, “Polis, suçsuz adamı kelepçe takarak, dövmüş olmalı ki kolunda izi belli” şeklinde konuştu. Olayın duyulmasıyla aile yakınlarıyla Özdamar'ın yakın arkadaşları Hagen'deki hastaneye akın etti.
    Anne Şengül gözyaşları içinde, “Ben pazar akşamı işe gittim, Adem bana başının ağrıdığını, biraz istirahat ettikten sonra camiye gideceğini söyledi.
    İşten döndüğümde gece saat 2 sıralarında 'Anne korkuyorum, beni iki zenci öldürmek istiyor, evin etrafında dolaşıyorlar' deyince ben de kendisine, 'Al telefonu polisi ara dedim. Eve gelen polisleri görünce çok sevindi. 'Sen de gel anne, sana bir şey olmasın' dedi. Neler olduğunu bilmiyorum, ancak polisle evden çıktı. Bu arada eniştesine gitmek istediğini söylediği için polislerin oğlumu damadım Recep'e götürdüklerini zannettim. Saat 3 sıralarında hastanede olduğu haberini aldık. Oğlumu polisler niçin bu hale getirdi, neler oldu” diye konuştu.
    Özdamar'ın kız kardeşi Fatma ise hastanede beyin ameliyatı yapan bir doktorun kendisine “Bu daha çok genç, feci şekilde dövülmüş ben gerekeni yaptım, bu olayın peşinde durun” dediğini söyledi.
    Hagen polisi tarafından bu konuda yapılan yazılı açıklamada ise yoğun şekilde uyuşturucunun etkisi altında olduğu belirtilen ve karakola getirilen Özdamar'ın, bir anda bilinmeyen bir nedenle her şeye saldırdığı, bunun üzerine polislerin kendisine müdahale ettikleri ve yardıma gelen ilk yardım ekibiyle birlikte Özdamar'ı bir sedyeye bağladıkları bildirildi.
    Olay yerine gelen bir kadın doktorun önünde bir anda bilinmeyen bir sebeple bayıldığı ifade edilen Özdamar'a, ilk müdahalenin yapılarak hastaneye kaldırıldığı, durumunun ciddi olduğu, savcılığın da bu konuda bilgilendirildiği kaydedildi.
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Alman Polisi Türk'ü Komaya Soktu



    Alman polisinden 'komalık Türk' için akıl almaz sözler!

    Alman polisi, karakolda komalık olan Türk genciyle ilgili olarak akıl almaz bir savunma yaptı. Almanya'daki Türkleri hedef alan yangınların yaşandığı bir dönemde yapılan savunma şaşkınlık uyandırdı.

    Alman polisi, Türk gencinin vücudundaki ve yüzündeki darpların "hastaneye götürme denemelerinin sonucu olarak sedyeye bağlanması"ndan kaynaklandığını savundu.

    Açıklama, "Yüzdeki yaraların sedye ile ne bağlantısı var?" sorusunu akla getirdi. Olay, geçtiğimiz pazar sabahı Dortmund kenti yakınlarındaki Hagen'de meydana geldi.

    Zenci adam tarafından takip edildiğini belirten Türk genci, Alman polisine başvurdu. 26 yaşındaki Adem Özdamar açıklamaya göre, karakola götürülünce aniden etrafa saldırmaya başladı. Türk genci, "ancak orada bulunanlar ve gelen takviye kuvvetin yardımıyla kontrol altına" alınabildi. Yüksek dozda uyuşturucu almış alan Özdamar sedyeye bağlandı; ancak doktor karakola gelinceye kadar "anlaşılamayan bir nedenden dolayı" bayıldı.

    Hagen polisinin Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği vasıtasıyla yaptığı açıklamada, "Şahsın bedeni üzerinde bulunan tüm yaralar yüzeysel anlamda sıyrıklardan ibaret olup, polisin genç adamı tıbbi müdahalenin yapılacağı hastaneye götürme denemelerinin sonucu olarak sedyeye bağlamasından kaynaklanmıştır." denildi.

    Samsunlu gencin ailesi, ameliyat sonrasında küçük bir video kameraya aldıkları görüntülerde Adem Özdamar'ın kolunda kelepçe izi ve boğazında morluklar gördüğünü söyledi. Ailesi, polisin Türk gencine aşırı fiziki şiddet uyguladığını savunuyor.

    Zaman

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: Alman Polisi Türk'ü Komaya Soktu

      hala AB ye girmeye can atıyormuyuz

      Yorum

      • nail40
        Member
        • 20-03-2006
        • 1528

        #4
        Konu: Alman Polisi Türk'ü Komaya Soktu

        birkaç haftadır vatandaşlarımıza alman fanatikleri tarafından devamlı saldırı oluyor benim korkum oradaki vatandaşlarımızdan fanatik olanlarında almanlara saldırmasıdır

        Yorum

        • anterior
          Senior Member
          • 06-11-2006
          • 6453

          #5
          Konu: Alman Polisi Türk'ü Komaya Soktu

          Originally posted by nail40
          birkaç haftadır vatandaşlarımıza alman fanatikleri tarafından devamlı saldırı oluyor benim korkum oradaki vatandaşlarımızdan fanatik olanlarında almanlara saldırmasıdır
          İşte o zaman kendi yaptıkları unutulur, bizimkileri barbar ilan ederler...

          Yorum

          İşlem Yapılıyor