Para kazandınız numarası

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eren511
    Member
    • 29-07-2006
    • 2805

    Para kazandınız numarası

    Para kazandınız numarası

    Dolandırıcılar garibanın üç kuruş parasına göz dikti. Telefonları kullanarak yeni yöntemler geliştirdiler.

    Ev telefonlarını arayan bazı dolandırıcılar, "X bankadan arıyoruz. Konuşmalarımız kayıt altına alınıyor. Bir kart başvurusu yapmışsınız..." gibi cümlelerle girip o kişinin şahsi bilgilerini talep ediyor. Masum gibi görünen bu konuşma sonrası, tüm bilgileriniz bu uyanıkların eline geçmiş oluyor.

    Eğer bir bankada hesabınız olduğunu biliyorlarsa, bu kez hesap kayıtlarınızda bir yanlışlık olduğunu söyleyip bu tür bilgilerinize de ulaşıyorlar. Bu daha da tehlikeli, aman dikkat!..

    'Para kazandınız' numarası
    Dolandırıcılar, bir başka yöntemde ise cep telefonunuzdan arıyorlar. Bağlı olduğunuz GSM şirketinden aradıklarını söyleyip bir çekilişte 10 bin YTL kazandığınızı müjdeliyorlar! Bunu da oldukça süslü ve uygun cümlelerle anlatıp sizi ikna ediyorlar. Ardından "Yalnız bu parayı alabilmeniz için şu kadar kontörün şifresini bize vermeniz gerekiyor" cümlesi geliyor. Bu sayede binlerce kontörün sahibi oluyorlar. Bunun bir başka versiyonunda ise sizi uluslararası bir telefona yönlendiriyorlar ve oradaki konuşmayı uzatarak para kazanıyorlar. Şişmiş fatura geldiğinde yapabileceğiniz bir şey kalmıyor.

    Mutlaka şikayet edin
    Bu tür bir olay başınıza geldiğinde, arayan numara belliyse bunu kaydederek hemen polise ya da savcılığa bildirin. Numara belli değilse sizden kontör yüklenmesini istedikleri numarayı da bildirebilirsiniz. Öncelikle bu tür telefonlara itibar etmeyin. (Faruk Erdem/Takvim)
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR

    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: Para kazandınız numarası

    "Yalnız bu parayı alabilmeniz için şu kadar kontörün şifresini bize vermeniz gerekiyor"
    Bu devirde kimse bir başkasına günahını bile vermez.

    Her ne olursa olsun yukarıdaki tarzda bir ifade kullanan birisi/birileri iyi niyetli değildir ve kimsenin bu tür numaralara inanmaması kendi iyiliklerine olacaktır. ( zaten hediye kazanmışsanız sizden herhangi bir talepde bulunulmaz )

    Kime ne benim hattımdan, kontörümden, şifremden .... Bana vereceği paraya gitsin kendisi kontör alsın ...........

    Teşekkürler.

    Yorum

    • birtanfb
      Junior Member
      • 14-12-2005
      • 489

      #3
      Konu: Para kazandınız numarası

      Benim başımada geldi ama biraz farklı

      Telsimde Vodafone geçişte düzenlenen kampanya çekilşinde siz müşterimize 10000 YTL ödül kazandınız diye bilgilendirildim. Size bu hafta içerisinde tekrar irtibata geçicez diyip kimlik bilgilerimi ev adresimi istediler bende bunları telefonda veremem diyip reddettim.

      Vodofane arayıp müşteri hizmetleri ile görüştüm.
      Durumu daha ayrıntılı anlattım.
      Ama kalkıp ne yapalım biz dediler, Çıldırdım..
      Maillerle dönüp, defalarca vpdafone uyarılar yaptım adınızı isminizi kullanıp biz müşterilerinizi dolandırıyorlar diye adamlar gene umursamadı.

      En sonunda beni arayan dolandırıcıyı aradım. Ama bu sefer ses kaydına alarak
      Bu ses kaydnıda mail olarak telefon numaralarınıda telsime verdim. Ama hiç umursamadılar...

      Sonuç olarak adamların benden istediği kdv ve kazanç verdilerini yatırmadan GEnel MÜdürlükten imza onayını çıkartamıyoruz. 2175 ytl yatırarak 10000 YTL tutarınızı 18 saat içerisinde hesabınıdan alabilirsiniz dediler

      Yorum

      İşlem Yapılıyor