“Vizyonda bir film var. Bu film seyredilme rekorları kırıyor. Tepeden tırnağa küfür argo dolu."
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, filmlerdeki küfürlü sahnelere eleştirdi. Çelik, “Vizyonda bir film var. Bu film seyredilme rekorları kırıyor. Tepeden tırnağa küfür argo dolu. 13 + ifadesi olmasına rağmen filme herkes gidiyor. Bu doğru mu şimdi?” diye konuşarak “Bu filmin Recep İvedik olup olmadığı" sorusuna ise “Ben isim vermedim” şeklinde cevap verdi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 81 il milli eğitim müdürüne yönelik olarak düzenlediği medya okur yazarlığı eğitim seminerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dünyanın artık küreselleştiğine işaret ederek, “Dünyayı küreselleştiren ise medyadır. Onu iyi kullanmak da kötü kullanmak da elimizde. Silahı polisin eline verirseniz güvenliği sağlarsınız. Teröristin eline verirseniz kan kusan bir şey haline getirirsiniz. Çocuklarımıza internet okur yazarlığını da öğretmek gerekiyor. Çocuklara “şu siteler zararlı” derseniz, onlara adres göstermiş olursunuz. Eskiden polis uyuşturucuyla ilgili eğitim verir o eğitimlerde “uyuşturucu içerseniz uçarsanız” derlerdi. Çocuklar da bu iyi bir şey herhalde biz de deneyelim diye düşünürlerdi” dedi. “Ağaç yaş iken eğilir” sözünü “ağaç yaş iken düzelir” şeklinde yeniden düzeltmek gerektiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çelik, “Öğrencilere artık kitlesel eğitim yerine bireysel eğitim veriyoruz. Kimseyi eğmek için eğitim vermiyoruz” dedi.
VİZYONDA BİR FİLM VAR KÜFÜR ARGO DOLU
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, filmlerdeki küfürlü sahneleri de eleştirerek, “Vizyonda bir film var. Bu film seyredilme rekorları kırıyor. Tepeden tırnağa küfür argo dolu. 13 + ifadesi olmasına rağmen filme herkes gidiyor. Bu doğru mu şimdi?” dedi. Bu filmin Recep İvedik olup olmadığı yönündeki soruya ise “Ben isim vermedim” dedi. Çelik ayrıca televizyonların en çok izlendiği saatler olan 20.00-22.00 arası dilime ise eğitim programlarını koymak gerektiğini ifade ederek “Televizyonlardaki sihirli büyülü dizileri yayınlamamak lazım” dedi.
ÇOCUKLAR GÜNDE ORTALAMA 3 SAATTEN FAZLA TV KARŞISINDA
Toplantının diğer konuşmacısı RTÜK Başkanı Zahid Akman, yetişkinlerin günde ortalama 5 saat, çocukların ise ortalama 3 saatten fazla televizyon karşısında vakit harcadıklarını belirterek, “Medya okuryazarlığı dersinin amacı çocukları eleştiri yapabilecek televizyon izleyicileri olarak yetiştirmek” dedi. Yalnız yayın içeriklerine müdahale ile yayınlardaki olumsuzluğun ortadan kaldırmanın mümkün olamayacağını kaydeden Akman, “Bunu medya okur yazarlığı dersi ile başarabileceğimize inanıyorum. 2007-2008 öğretim yılında 200 binin üzerinde öğrenci medya okur yazarlığı dersi aldı. Hedefimiz ise 1.5 milyon öğrenci” diye konuştu.
JurnalTürk
Yorum