Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

    Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!


    Ankara Anlaşması’na dayanarak Türkiye’den yapılan ilk oturma ve çalışma izni başvurusunun, İstanbul’daki başkonsolosluk tarafından kabul edildiği açıklandı. 20 Mayıs 2008 02:00 Yazı boyutunu büyütmek için


    Merkezi Londra’da bulunan Kuddüs Avukatlık Bürosu tarafından Gürbüz Sanatçı adlı Türk vatandaşı için yapılan başvurunun, başkonsolosluk tarafından öncelikle “gerekli yönetmeliklerin hazır olmadığı” gerekçesiyle reddedildiği, avukatlık bürosu yetkililerinin Londra’da İçişleri Bakanlığı’yla yaptıkları ve gerekirse “Yüksek mahkeme nezdinde hak aranacağı’ belirtilen yazışmaların sonucunda kabul edildiği bildirildi.

    Avukatlık Bürosu yetkilileri Başarat Ali ve Muhammed Abdülkuddüs, Londra’da düzenledikleri basın toplantısında, geçen yıl Avrupa Adalet Divanı’nın “Tüm ve Darı” davaları olarak bilinen iki ayrı davada alınan kararların Ankara Anlaşması’nın Türk vatandaşlarına İngiltere ve diğer AB ülkelerine oturma ve çalışma izni için başvuruda bulunmalarına olanak sağladığını hatırlatırken, İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın bu kararı uygulamamakta direndiğine işaret etti.

    Avukatlık bürosu yetkilileri, İçişleri Bakanlığı’nın uygulamayı gerekli iç yönetmelikler hazır olmadığı gerekçesiyle askıda tutmasını daha fazla sabırla beklemek istemediklerini belirtirken, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği ortaklık hukukundan doğan haklarından geriye gidiş olamayacağına dikkat çekti.

    Sanatçı’nın başvurusunun İstanbul Başkonsolosluğu’na tanınan 14 günlük sürenin son gününde kabul edildiğini hatırlatan Kuddüs Avukatlık Bürosu yetkilileri, bunun ardından 7 Türk vatandaşı için daha aynı türde başvurular yaptıklarını, onlar için de halen yanıt beklendiğini hatırlattı.

    Yetkililer, bu dosyalar için de sonuç alınamaması halinde aynı yolun izleneceğini, gerekirse Yüksek Mahkeme nezdinde hak aranacağını bildirdi.

    ABDÜLKUDDÜS: ONBİNLERCE KİŞİYİ ETKİLEYECEK
    Avukat Muhammed Abdülkuddüs geçen hafta Gürbüz Sanatçı dosyasında alınan sonucun onbinlerce aynı durumdaki Türk’ü etkileyeceğini, hem İngiltere içinde, hem de Türkiye’den Ankara anlaşması çerçevesinde yapılacak başvuruların askıda tutulmasının önüne geçilmesine olanak sağlayacağını bildirdi.

    ALİ: TÜRKLER HAKLARINI KULLANMALI
    Başarat Ali de şu ana kadar kimsenin İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın uygulamalarına karşı çıkmayı düşünmediğini, ancak cesaretle karşı çıkıldığında, bütün hukuki haklardan yararlanılarak sonuca gidilmesinin mümkün olduğunun görüldüğünü hatırlattı.

    Ali, “Türk vatandaşları AB ülkeleri içinde AB ile ortaklık hukukundan doğan ayrıcalıklı durumlarının farkında olmalı ve haklarını sonuna kadar kullanmalı” dedi.

    YEŞİLDAÐLAR: TÜM BAŞVURULAR KABUL EDİLMEZ
    Toplantıda konuşan Türkiye’nin İngiltere’deki Çalışma Ateşesi Ayşegül Yeşildağlar da Türkler’in AB ülkeleri içindeki ulusal mevzuatlar daraltılsa da Avrupa Birliği Ortaklık Hakları’nda geriye gidiş olmayacağını iyi bilmeleri gerektiğine dikkat çekti ve alınan sonucun önemli olduğunu vurguladı.

    Yeşildağlar, bir Türk vatandaşının kendi ülkesinden AB üyesi bir ül***e oturma ve çalışma izni başvurusu yapabilmesine olanak tanıyan bu uygulamanın, Gürbüz Sanatçı örneğinin ardından açılan kapı sayesinde gelişeceğine işaret ederken, bunun bütün bu yöndeki başvuruların kabul edileceği anlamına gelmediğini, ancak, gerçek ve güçlü başvurular için büyük şans doğduğunun bilinmesi gerektiğini ifade etti.
    AA
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

    TÜRKİYE bana yetip artıyor vergimi vereceksem kendi topraklarım için vereyim
    çalışacaksam kendi topraklarımda çalışayım
    sanki avrupa çalışmadanmı para verecek
    çalıştığın her yerde karnın doyar

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR

      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

      Avrupa krizde, insan gücü yok, rezervleri yok, artık eskisi gibi sömürgeleri de yok ....

      Türkiye'de insan gücü potansiyeli var. Avrupa insan gücü ihtiyacını Afrika ve Asya'dan karşılayamıyor çünkü güven yok, terörizmden korkuyorlar. Tek seçenek Türkiye.

      Türkiye onlar için en büyük nimet ve bunu paylaşmak için içerden içerden kendilerine çekip gerekli zemini, tabanı hazırlıyorlar. AB uyum yasaları hikaye, hangi üye ül***e bize uyguladıkları kriterleri uyguladılar.

      Eğer Türkiye AB'ye girerse, Batı Almanya'nın Doğu Almanya ile birleşmesi sonrasında başlayan ve halen devam eden çöküntüden çok daha beteri ile karşı karşıya kalacak ve insanlarımız varlık içerisinde tam bir yokluk çekeceklerdir.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #4
        Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

        Ekmek neredeyse vatandaş orada en doğrusuda bu ama insan kendi yerinden yurdundan başka bir yerde daha rahat edemez kanısındayım sonucta doduğun büyüdün yerde akraban arkadaşın var orada ekmek ikisi bir yerdede olur ama nedense biz hep zoru tercih ederiz .

        Yorum

        • zigana
          Senior Member

          • 26-01-2004
          • 3796

          #5
          Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

          her ne kadar beceriksiz hükümetlerle yönetilsekte
          ben memleketimden memnunum.
          hiç bir yere gitmem

          Yorum

          • TURGUT®
            Member

            • 04-03-2004
            • 2761

            #6
            Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

            onlar hiçbir zaman bize kapıyı açmaz merak etmeyin, herzaman kapatmak için bir sebep bulurlar, o yüzden memleketinizin değerini bilin, birşekilde giden bile buraları arar ve dönmek ister, boşverin avrupayı onlar gelip girmek istesin biz değil, bizim ülkemiz cennet......

            Yorum

            • eren511
              Member
              • 29-07-2006
              • 2805

              #7
              Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

              avrupanın vasıfsız işgücü türkiyeden bu misyonu hep üzerimize almaya çalışırız yazık...

              Yorum

              • TURGUT®
                Member

                • 04-03-2004
                • 2761

                #8
                Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

                Originally posted by eren511
                avrupanın vasıfsız işgücü türkiyeden bu misyonu hep üzerimize almaya çalışırız yazık...
                hem vasıfsız ve yaşlı hemde koca popolu çalışmaya popo olmayan insanları desek daha doğru olur, çünkü onlarda çalışacak genç veya çalışacak popo yok,, bizde onların popolarını topluyoruz, asbest nezaman unutuldu.....

                Yorum

                • ali_ekber
                  Member
                  • 15-11-2004
                  • 2525

                  #9
                  Konu: Ve İngiltere Türklere kapısını açtı!

                  Avrupaya gitmek istiyenlerin çoğu orada otomobil ucuz para bol zannedenler gerçek dünyanın öyle olmadığını hayal edemeyenler
                  Sanayi ülkesi demek çok çalışmak demek üretmek demek üretmeden çalışmadan hiç bir zaman ekonomin düze çıkmaz
                  Avrupa işçi olarak alacağı insanları yan gelip yatsınlar diye almayacak
                  Ben bildiğim dünyanın neresine gidersen git işçi olarak çalışanlar anca hayatını geçindirebilecek kadar maaş alırlar

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor