büyüklerim abilerim sizler daha ii bilirsiziniz.ben 2003 yılında staj yapmıstım.ve ozaman bize sigorta sicil numarası cıkardılar.ama hiç sigorta ödenmedi.peki ben şimdi yeni yasaya göre nasıl emekli olcm.2003 te oldugu gibi 5000 iş gununu doldurdugumda mı yoksaa şimdiki yasaya göre 65 yasındamı? bu işin içinden cıkamadım 2003 te alınmıs bi sigorta sicil no var...stupidprv
beni aydınlatırsanız sevinirim
Kapat
X
-
Konu: beni aydınlatırsanız sevinirim
Yasanın yürürlük tarihi Eylül/2008. Yasada öngörülen ilk başlama tarihi ise 30.04.2008.
Bu durumda siz yeni düzenlemelerden etkilenmeyeceksiniz.
Sigorta Sicil numaranızın ( 30.04.2008 tarihinden önce ) alınmış olması yeterlidir. Gösterilen gün sayısı veya primlerin yatmaması sizi bağlamaz. Bu işverenin sorumluluğundadır.
NOT : Allah izin verirse emekliliğiniz gelene kadar daha ne iktidarlar geçer ne kanunlar çıkar. Çok ilerisini düşünmemekte yarar var, hele ki Türkiye şartlarında.Son düzenleme ybæl©ik; 28-05-2008, 00:40.Yorum
-
Konu: beni aydınlatırsanız sevinirim
emeklilik yasası ile sosyal güvenlik reformunu mu karıştırıyoruz, kademeli olarak 60 yaşında emeklilik 2002 öncesi sigortalılar için, 2002 den sonra sigortalı olanlar için direk 60 yaş olması gerekiyor.Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız
Yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
Burada ulaşılan sonuçlar tercih edilen hesaplama yöntemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir.
Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu sitede bulunan veriler, görüş ve bilgi arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu yorum/görüş/bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan www.ozmena.net web sitesi ve/veya yöneticileri sorumlu tutulmaz.
HAYDI IPTV YAPALIM
TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme
LÜTFEN OKUYUNYorum
-
Konu: beni aydınlatırsanız sevinirim
Yasanın yürürlük tarihi Eylül/2008. Yasada öngörülen ilk başlama tarihi ise 30.04.2008.
Bu durumda siz yeni düzenlemelerden etkilenmeyeceksiniz.
Sigorta Sicil numaranızın ( 30.04.2008 tarihinden önce ) alınmış olması yeterlidir. Gösterilen gün sayısı veya primlerin yatmaması sizi bağlamaz. Bu işverenin sorumluluğundadır.
NOT : Allah izin verirse emekliliğiniz gelene kadar daha ne iktidarlar geçer ne kanunlar çıkar. Çok ilerisini düşünmemekte yarar var, hele ki Türkiye şartlarında.Yorum
-
Konu: beni aydınlatırsanız sevinirim
Bizim bir Kahveci abimiz vardı çocukları Sigortalı yaptırdı dedimki ceza ödersin çocuğum erken emekli olacak dedi nasıl erken dedim yine erken dedi bende dedim 65 Yaşında olacağına 60 yaşında olacak oda yapmyav dedi ben dedim bişey yapmadım Cezayı öde ondan sonra görürsün : ) adam araştırmamış erkeni kaç sanıyordu acaba 40 yaş filan mı ?
3-5 yıl için bu kadar yaygaraya değmez bence.
Ama şu da bir gerçek ki, 18 yaşında işe giren birisi ( bayan ) önceden 20 yıl sonra yani 38 yaşında emekli olabilmekteydi. Erkekler de 43 yaşında.
Eğer aktif çalışmama süresini düşünürseniz gerçekten çok verimsiz bir dönem için yıllarca aylık ödenmekte. Ekonominin kazanımı olmamakta.
Ha, öte yandan kanunların çağa uygun olmaması da çok büyük bir etken.
Memurlara konulan çalışma yasağı kaldırılmış olsa, şu anda zaten kaçak ek iş yapan birçok memur çok daha rahat piyasada iş yapabileceği gibi yasalar yüzünden cesaret edemeyenler de bilgi, beceri, yetenek ve imkanları ölçüsünde ekonomik hayatta yerlerini alabileceklerdir. Durum böyle olunca da, sık sık bahsettikleri kayıt dışılığın bir bölümü kayıt altına alınabilecek ve memurlar piyasada yaptıkları işlerden kazandıklarından dolayı da vergi verebileceklerdir.
İşte size çok yetenekli olan ama atıl duruma itilen insanların ekonomiye ve piyasaya kazandırılması yanında ek gelir kaynağı.
Hem insanlar kazanır, hem ülke kazanır hem de ekonomi kazanır. Sonuç ? Refah payı artar. Hükümetlerin politikaları ve amaç da zaten bu değil midir.Yorum
-
Konu: beni aydınlatırsanız sevinirim
ybalcik
Ama şu da bir gerçek ki, 18 yaşında işe giren birisi ( bayan ) önceden 20 yıl sonra yani 38 yaşında emekli olabilmekteydi. Erkekler de 43 yaşında.
İşi kötü sigortalı diye idare ediyorlar yazık bu hakkları eilmizden alan insanlar Ahirette karşımıza çıktığında nasıl bir hal ve durum alıcaklar merak ediyorum .Yorum
-
Konu: beni aydınlatırsanız sevinirim
Bu prim gün sayılarının artırılma nedeninin işsiz sayısının çoğalmasından kaynaklandığını düşünmüyorum. Neden derseniz, bugün örnek alınan AB kapsamındaki bazı ülkelerde büyük işsizlik sorunları varken onlar bizden daha önce düşünerek prim ödeme gün sayılarını düşürürlerdi ama maalesef durum böyle değil. Hatta tam tersi, işsizliğin çok olduğu bir ekonomide emeklilik yaşı kısılarak işsizliğe çözüm alternatifi vardır.
Bu olay örnek alınan ülkelerde tamamen ekonomiye katkı ve GSMH ile ilgili.
İşin ilginç tarafı şudur. Tama örnek alınıyor da, şartlar aynı değil ki nasıl birebir uygulanabilir.
Örnek alınan ülkelerdeki ücretler bizdekinin en az 3-4 katı iken bu kanunlar orada uygulanabilir ama ülkemizde nasıl uygulanması bekleniyor.
Örnek alınan ülkelerde ücretler yüksek ve devletin kesintileri de oldukça yüksek çünkü kamu harcamalarını finanse etmek zorundalar. Onlar bizdeki gibi vergilere asılmıyorlar. Onlarda eşit fedakarlık var, kanunlarla bu korunuyor. Dışarıda bizden çok daha fazla prim kesintileri uygulanmaktadır ama bunların karşısında da devlet işsizlik anında geçinebilecek kadar maaş vermekle birlikte her türlü sosyal faydayı da sağlamaktadır. Bizde aksaklık olması doğaldır çünkü örnek alınan ülkelerin şartları bizimle hiç uyuşmuyor. ( Bizdeki işsizlik sigortası, var mı var, laf olsun, sağlık ise malum... )
Bu örneklemelerin Türkiye şartlarına adapte edilmesi ve kademe kademe hayata geçirilmesi gerekiyor.
Eğer emekli ikramiyeleri kaldırılacaksa öncelikle kaldırılan emekli ikramiyesi oranının bir kısmı çalışanlara refah payı olarak verilmelidir. Hep ücretliden kısmakla bu ülke refaha değil darboğaza ve infiale ulaşır.Son düzenleme ybæl©ik; 28-05-2008, 02:18.Yorum
Yorum