Mutlu, Sağlıklı ve Zengin bir hayat sürmek için tavsiyeler

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eleman41
    Junior Member
    • 09-11-2006
    • 192

    Mutlu, Sağlıklı ve Zengin bir hayat sürmek için tavsiyeler








    Mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmek, herkesin hakkıdır.Bu da sizin elinizdedir.Siz evrene ne verirseniz, fazlasıyla geri dönecektir.Pozitif enerji verirseniz,katlanmış olarak pozitif enerji dönecektir.Bu nedenle herşeyde, önceliği kendinize vermelisiniz.İyilik yapmak isterseniz,ilk önce
    kendinize iyilik yapın.Siz mutlu,sağlıklı ve zengin olun ki,çevrenizle paylaşabilecek şeyiniz olsun.Her türlü israftan kaçınmalısınız.Az şeyle kanaat etmesini öğrenmelisiniz.Sizden kötü durumdakilere bakın, her zaman şükür edin ve dua için kendinize zaman ayırın.Zamanınızı iyi değirlendirmek için, kitap okuyun,araştırın,kendinizi geliştirin. Böylece elde ettiğiniz maddi ve manevi birikimlerinizi insanlarla paylaşma olanağı bulursunuz.Dikkat edeceğiniz husus,herşeyde dengeli olmalısınız.Hiç bir insana çok güvenmemeli,belli bir sınırınız olmalı, herşeyinizi paylaşmamalı, her doğruyu her yerde söylememeli, devamlı uyanık olmalı,kendinizi sağlama almalısınız.Başkaları için kendinizi feda etmemelisiniz.” Ben çektim, o çekmesin “ diyerek, her istediklerini önlerine sermeyin. Böyle yaparsanız, kendine güvensiz insanlar olurlar.Kolay elde edilen şeyin kıymeti bilinmezmiş.

    ******************************

    Tasarruf etmek için tavsiyeler :

    TV nizi uzun süre kullanmayacaksanız,stand bye durumunda bırakmayınız.
    Kredi Kartınızla alışveriş yaptıktan sonra, kasada ödeme yaparken,bankaya ait Pos cihazına taktıklarına emin olunuz.
    Aldığınız ürünlerle,fişteki ve bankadan çekilen miktarı karşılaştırın.
    Kredi Kart borcunun tamamının,bankadaki hesabınızdan çekilmesi için,bankaya otomatik ödeme talimatı veriniz.
    Evde kullandığınız lambaların, tasarruflu ve uzun süre gidecek,kaliteli marka olmasına ( P.R.C. – Çin malı olmasın ) dikkat ediniz.
    Saçlarınız için pahalı şampuanlar yerine, ucuz bir şampuanın içine,aktardan alacağınız Çam Terebenti Esansı dökebilirsiniz.
    Bayanlar, bakım ürünlerine çok para vermek yerine,Olay marka kremin,yaşlanmanın 7 işareti ile savaşan, Olay Total Efffects 7X alabilirler.Ayrıca aktarcılardan alacağınız Kayısı,Tatlı Badem Yağı gibi yağlardan da faydalanabilirler.
    Erkekler de parfüm olarak, kokuları hoşlarına giden yağlardan kullanabilirler.
    Bulaşık makinası için, pahalı deterjanlar yerine Bim Markette satılan Bind Activit Toz deterjan kullanılabilir.
    Çamaşır makinanızın kireçlenmesini önlemek için, pahalı kireç önleyiciler yerine ,ara ara 2 litrelik Üzüm Sirkesiyle boş yıkayabilirsiniz.

    ******************************

    Sağlığınızı korumak için,bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirin.
    Karbonhidrat ve proteini aynı öğünde yemeyin.İmkanınız varsa, öğünlerinizi azar azar ve 6 öğün olarak yiyebilirsiniz.
    Tatlıyı yemekten önce yiyin.
    Yemek arasında soğuk içecek içmeyin.
    Çayı, kahvaltıyla beraber içmeyin.
    Günde 1 şişe maden suyu,bir bardak %100 doğal nar suyu içiniz.
    Günde 8 bardak su içiniz.
    Günde 5-6 bardaktan fazla siyah çay içmeyin.Zararını engellemek için,çayın içine limon damlatabilir veya açık içebilirsiniz.
    Çayı kendinizin demleme imkanınız varsa,dışardan söylemeyiniz.Çayın, demliğin içinde 30 dakikadan fazla kalmaması gerekir.Çünkü,fazla kalırsa hem çayın tadı bozulur,hem de zararlı hale gelir.Sağlıklı ve tazeliğini gün boyu koruması için, çayı silindir seklindeki süzgeçin içine koyun.Daha sonra süzgeçi demliğe koyun,üzerine sıcak su dökün.Süzgeçi 30 dakika sonra,demlikten çıkarın.Artık çayı gün boyu,ısıtıp ısıtıp içebilirsiniz.
    Poşet Yeşil Çay yerine,100 gr lık kutularda satılan Bergamut Aromalı Çaykur Yeşil Çaydan içmeyi ihmal etmeyin.Bir kupa bardağa 1,5 çay kaşıyı Yeşil Çay koyup,üzerine kaynamış ve 3-4 dakika beklemiş sıcaksu koyun,üzerini kapatın,5 dakika demlenmesini bekleyin.Çay bardağın dibine çöker,üzerinde kalanları da çay kaşığıyla alabilirsiniz.
    Öğün aralarında açlığınızı gidermek için,keçiboynuzu,hurma,kepekli bisküvi türü şeyler yiyin.
    Her yemekten önce 1 bardak su için.
    Her yemekten önce bal,çörek otu tozu ve keten tohumu tozu karışımı macun yiyin.
    Dişlerinizi korumak için,özellikle tatlı yedikten sonra,ağzını Elma Sirkeli suyla çalkalayınız.
    Günce en az 10.000 metre yürümelisiniz.Bu yürüyüş, orta hızlı olmalıdır.Bu yürümeyi, alışveriş yapacağınız zaman, herşeyi bir marketten almak yerine, değişik marketleri dolaşarak, promosyonda ve ucuz olanları takip edip,alarak değerlendirebilirsiniz.
    En ufak bir ağrıda veya rahatsızlıkta,bilinçsizce ilaç kullanılmamalı,neden kaynaklandığını öğrenmek için doktara gidilmelidir.Özellikle büyük şehirlerde hastalıkların çoğu, stres ve yanlış beslenmeden kaynaklanan raharsızlıklardan dolayı ortaya çıkmaktadır. İşiniz stresliyse, sallama denilen poş Sarı Kantaron veya Oğul Otu Çayı içebilirsiniz.
    Birşeye sinirlendiğinizde, hemen tepki vermek yerine, imkanınız varsa,o yerden uzaklaşarak yarım saat kadar yürüyün.Derin bir şekilde, 4 saniyede burnunuzdan nefes alın, 10 saniye tutun, 8 saniyede ağzınızdan verin.Günün belirli bölümlerinde, sessiz sakin bir yerde kendinizle başbaşa kalıp, tüm negatif duygulardan kurtulmaya çalışın.
    Akşam yemeğini hafif yiyin.Uyumadan 2 saat önceye kadar yemek yemeği kesin.Yemek üzerine kesinlikle uyumayın.İmkanınız varsa, öğle saatlerinde yarım saat uyuyun.

    ********************************

    Korkularınızın üzerine gidin.Geçmişinizdeki olumsuzluklarınızı,kırgınlıklarınızı,pişmanlıkları nızı unutun.Kimseye kin gitmeyin,öç almayın.Düşmanınızı mağlup etmek istiyorsanız, ona iyilik yapın.
    Başkalarının hatalarıyla uğraşmayın,devamlı kendinize iyi bakın.Başkalarının, sizin huzurunuzu bozmasına müsaade etmeyin.Hayır demesini bilin.Herşeyin çaresi sizdedir,içinizin derinliklerindeki güçtedir.Huzuru dışarda değil,içinizde arayın.

    Kimseye körü körüne bağlanmayın.Çünkü %100 doğru yoktur.En zeki insan, beyninin %10 unu kullanmaktadır.Herkes olayları kendi bakış açısına göre görür, ona göre yorumlar, karşısındakine de önerilerde bulunabilir.Fakat herkes kendi hayatından mesuldür.Dünyaya yalnız gelmiştir,yalnız gidecektir.Bu yaşına kadar öğretilenlerden, şartlanmalardan, çevresindekileri insanların düşüncelerinden etkilenmeden, okuyup,araştırıp,sorgulayarak kendi doğru bildiği yolda ilerlemelidir.Ben neyim, nerden geldim, nereye gidiyorum? Sorusunu kendine sormalıdır.Her insan değerlidir ve her insan Allah’ın halifesidir.

    Başkasının adi kopyası olacağınıza,kendi orjinalinaliniz olun.
İşlem Yapılıyor