TÜRK BAYRAÐI KANUNU

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • orbay
    Senior Member
    • 11-02-2005
    • 5871

    TÜRK BAYRAÐI KANUNU


    TÜRK BAYRAÐI KANUNU

    Kanun Numarası : 2893
    Kabul Tarihi : 22/9/1983

    Yayımlandığı R. Gazete : Tarih: 24/9/ 1983 Sayı : 18171
    Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt : 22 Sayfa : 599

    Amaç

    Madde 1 - Bu Kanunun amacı Türk Bayrağının şekli, yapımı ve korunması ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir.

    Bayrağın Şekli ve Yapımı

    Madde 2 - Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlarda olmak kaydıyla beyaz ay - yıldızlı albayraktır.
    Bayrak ile özel bayrakların (sembolik bayrak, özel işaret, flama, flandra ve fors) standartları, hangi kumaş ve maddelerden yapılacağı tüzükte gösterilir



    Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi

    Madde 3 - Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır.
    Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.
    (Değişik : 14/7/1999 - 4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı sürekli çekili kalır.
    (Değişik : 14/7/1999 - 4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeyeceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya asılacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indirilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir.

    Bayrağın Yarıya Çekilmesi


    Madde 4 - Türk Bayrağı , yas alameti olarak 10 KASIM'da yarıya çekilir. Yas alameti olmak üzere Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanı Başbakanlıkça ilân edilir.

    Bayrağın Selâmlanması

    Madde 5 - Çekilmesi ve indirilmesi esnasında veya tören geçişlerinde Bayrak, cephe alınarak selâmlanır.

    Bayrağın örtülebileceği Yerler

    Madde 6 - Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde bunların tabutlarına, açılış törenlerinde ATATÜRK heykellerine veya resmi yemin törenlerinde masalara örtülebilir.
    Ayrıca milli örf ve âdetler göz önünde tutularak Bayrağın diğer kullanılma şekil ve yeri tüzükte gösterilir.

    Yasaklar

    Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.

    Hiçbir siyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

    Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
    Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır

    Cezalar

    Madde 8 - Bu Kanuna ve çıkarılacak tüzüğe aykırı olarak Bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır.
    Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlar suçları daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesi uyarınca cezalandırılır.

    TÜZÜK

    Madde 9 - Bu Kanunun ilgili maddelerinde tüzükte düzenleneceği belirtilen hususlar ile kanunun uygulanmasına ilişkin diğer esaslar, bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren altı ay içinde çıkarılacak tüzükte gösterilir.


    alıntıdır
  • emin_070
    Senior Member
    • 03-07-2006
    • 3337

    #2
    ŞANLI TÜRK BAYRAÐIMIZ

    ŞANLI TÜRK BAYRAÐIMIZ

    Ülkelerin en önemli simgesi olan bayrak, belli standartlara göre yapılıyor. BM'ye üye ülkelerin büyük bölümü, uluslararası standart olan 1x1.5 en-boy oranını kabul ediyor. Bayrak, sadece devletin egemenliğini belirten bir sembol değil, kentin manzarasına önemli katkıda bulunan estetik bir unsur aynı zamanda. 1926'da çıkarılan Bayrak Kanunu gereği, hafta sonları evlere, şirketlere, sivil kurumlara bayrak dikilmesi yasaktı. Çünkü, cuma akşamından pazartesi sabahına kadar göndere bayrak çekme hakkı devlete ait kurumların elindeydi.

    Bu kural sadece sünnet ve düğün evlerinde geçerli değildi. 1999'da yasa değişti ve yurttaşlar bayrağı TSE tarafından belirlenmiş ölçülere uygun olmak koşuluyla her gün asabilme hakkını elde etti. Böylece sivil mekanlara asılan bayraklarda bir patlama oldu dolayısıyla boyutuyla çevresine estetik olarak en çok katkıda bulunan, en güzel sivil bayrakları üretmeye başladık
    Bayrak, bir milletin varlığının timsalidir; şerefinin, namusunun, âbidesidir, tarihimizin hâtırasıdır. Bayrak, kumaşı arşınla ölçülen ve para ile satın alınan şey değildir; sakın onun kıymetini pamuk, yün, keten, ipek olmasında aramayınız. Onun kıymeti, temsil ettiği Türk milletindedir. Türk bayrağı, Türk millet i demektir. Türk bayrağının tarihi yüzlerce asır evvele dayanır. Türk'ün gök bayrağı dünyaya ün salmıştır. Türk, timsalini göklerden almayı tercih etmiştir. Pek eski zamanlarda bile Türk yeni doğmuş hilâli bayrağında kendi varlığının timsali olarak kullanmıştır.Onu atalarımız yüzlerce asırdır ayaklar altında ezdirmediler; biz onu daima şanlı, daima yüksek olarak aldık; çocuklarımıza, çocuklarımızın çocuklarına, kıyamete kadar hep böyle kanımız kadar kırmızı, alnımız kadar ak, lekesiz, pürüzsüz bırakacağız”.

    TÜRK BAYRAÐI
    T.S.E . nin 4 Nisan 1985 ve 29 Eylül 1995 tarihli kararı ve resmi gazetenin
    20 EYLÜL 1985 tarih ve 1875 sayılı tebliğ ile TÜRK BAYRAÐI ve kumaşının standardı belirlenmiş olup, bayrakların imalatı ve satışı ayrıca fiziksel ve kimyasal özellikleri açısından aşağıdaki standartlara bağlanmıştır. Buna göre TÜRK BAYRAÐI İmalatçısının T.S.E kalite belgesi alma mecburiyeti ve T.S.E standartlarına göre kumaş imalatı yapma mecburiyeti kanunen gerekli ve zorunludur.

    TÜRK BAYRAÐI İLE İLGİLİ YASAKLAR :
    Türk bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara,kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
    Türk bayrağına sözle, yazı, hareket veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.Bu kanuna ve tüzüğe aykırı fiiler yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

    TÜRK BAYRAÐI İLE İLGİLİ CEZALAR:
    Bu kanuna ve çıkarılacak tüzüğe aykırı olarak bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır. Bu kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanların suçları, daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanunun 526. ıncı maddesi uyarınca cezalandırılır.

    TÜRK BAYRAÐININ ÖZELLİKLERİ:
    Muhtelif ebatlarda imal edilir.Gönderlerde, dış mekanlarda , bina süslemelerinde (Büyük ebatlı bayraklar) kullanılabilir.İplik özelliğinden dolayı dalgalanma özelliği vardır ve geç yıpranır.Yıkama hassaslığı, ışık hassaslığından dolayı solmaz ve akmaz.200x300 ebadı dahil yekpare aşındırma tekniği ile imal edilir.300x450 ebadındaki bayraklar 2 parçadan oluşur ve aşındırma tekniği ile imal edilir.300x450 ebadından daha büyük olan bayraklar , ay yıldızı aplikasyon dikiş olarak imal edilir.
    Türk Bayrağının Kumaşı :
    % 100 Naylon
    % 100 Polyester
    % 50 İpek + % 50 yün
    % 50 İpek + % 50 naylon veya polyester
    olmak üzere 4 tip kumaştan imal edilebilir.

    Bayrak Kumaşı Rengi Al Olmalı Hunter Adams
    Renk Skalasına Göre;
    Parlaklık (Aydınlık) L = 27,5
    Kırmızılık-Yeşillik A= 44,8
    Sarılık - Mavilik B= 15,6
    olmalı ve bu koordinatlarda en çok 3 NBS fark olmalıdır.
    Lif olmayan madde miktari = en çok % 3 olmalıdır.
    Ay yıldızın kopma dayanımı % 10 . dan fazla düşmemelidir.
    Boyutlar : Türk Bayrağının ebatlarında +- % 2 tolerans kabul edilir.
    Uçkurluk: Uçkurluğun genişliği bayrak eninin 30. da 1. i kadardır. Kaşarlanmış kumaşın atkı tel sayısı 24,çözgü tel sayısı da 24 olmalıdir.
    Bayrağın boyu, eninin 1,5 katı. dır.
    Bayrağın büyüklüğü, çekileceği binaların ve deniz taşıtlarının büyüklüğü ile mütenasip olacaktır.
    Şiddetli rüzgar ve yağmurlu günlerde daha küçük ebatta bayrak çekilebilir.

    Türk Bayrağının Resmi Boyutları :


    a- Ayın dış çemberi merkezinin uçkurdan uzaklığı (:1/2 E)
    b- Ayın dış çember çapı (:1/2 E)
    c- Ayın iç ve dış çemberinin merkezleri arasındaki uzaklık (:0.0625 E)
    d- Ayın iç çember çapı (:0.4 E)
    e- En (:1 E)
    f- Yıldız çemberinin ayın iç çemberinin uçkurluk yönünde ekseni kestiği noktaya uzaklığı (:1 ½ E)
    g-Yıldız çemberinin çapı (:1/4 E)
    h- Boy (:1 ½ E)
    i- Uçkurluk genişliği (:1/30 E)

    BAYRAK KUMAŞININ ÖNEMİ
    Bayrak ve Bayrak ürünlerinde kumaş ve baskı kalitesinin önemi büyüktür. Çünkü Bayrak; Her türlü hava muhalefetine (yağmur, kar, rüzgar, fırtına ,güneş , soğuk , sıcak v.b.)çeşitli hava şartlarına direkt olarak muhatap olan dünyadaki tek TEKSTIL ürünüdür. Bu nedenle bayrak kumaşı her türlü hava şartlarına dayanıklı olan iplik ve kumastan özel olarak imal edilmesi gerekmektedir. Bayrak kumaşlarının doku özelliği ile rüzgarı gözenekleri arasından geçirebilmeli, dolayısıyla dalgalanma özelliği olmalıdır. Ayrıca iplik kalite sininde iyi olması gereklidir.Çünkü Bayraklar yüksek yerlerde bulunduğundan rüzgar ve fırtına gibi etkenlere dayanıklı olması gerekmektedir.
    Bayraklarda baskı kalitesinin yağmurda akmama ve güneşten solmama gibi özellikleri olması gerekmektedir. Ayrıca göndere çekilen bayraklarda logonuzun net bir şekilde arkaya geçmesi önemlidir. Bunun için kumaş ve baskı kimyasallarının birbiriyle uyumlu olması sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde ideal bir bayrağın sahibi olabilirsiniz.
    İmal ettiğimiz bayraklar bu özelliklere sahiptir. Diğer bayraklardan en az iki misli daha uzun ömürlüdür. Dolayısıyla imal ettiğimiz bayraklar kullanma süresi açısından sayın müşterilerimize daha ucuza mal olmaktadır.
    Bayrak İmalatımız esnasında kumaş’a olduğu kadar; baskı ve ipliğine ve konfeksiyon dikişine de azami derecede özen ve dikkat gösterilmektedir.
    Fiyatı ucuz olan bayrak tüketicisine daha pahalıya mal olmaktadır.Çünkü ucuz malzeme adi iplik ve kalitesiz bir işçilik ile imal edilmiş bayraklar dayanıksız olmakta çok kısa sürede deforme olup yenisinin alınmasını şart koşmaktadır.Bu yüzden bayrak alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.Kumaş kalitesi,baskı kalitesi,iplik kalitesi gibi dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. T.S.E kalite belgeli bayraklar bu özellikleri taşımaktadır.Ürettiğimiz her bayrakta bu özelliği başta kendimiz görmek istediğimizden müşterilerimize olabildiğince kaliteli ve uzun ömürlü Bayraklar vermek istemekteyiz.
    MAVİ BAYRAK olarak, Türk Bayrağı, Yabancı Ülke Bayrakları, Özel Flamalar , İç ve Dış Mekan Bayrakları , Masa Bayrakları, Gönder Bayrakları ve Dijital Baskı Teknolojisi ile yapılan bayraklarda konusunda lider ve T.S.E - Dünya Standartlarını yerine getirmeye çalışan bunuyaparkende sloganı olan KALİTEYLE TANIŞIN sözünü yaptığı her işte yerine getirmeye kendini adamış ve alanında simge olarak gösterilmeyi hedefleyen bir şirket yapısına sahiptir.

    BAŞLICA KUMAŞ ÇEŞITLERİ

    1- TRİKO POLYESTER KUMAŞ ÖZELLİKLERİ (AVRUPA STANDARTI)
    Genellikle gönder bayraklarında ve açık alanlarda kullanılır. Rüzgarı gözenekleri arasından geçirebilme özelliğinden dolayı bayrak dalgalanır. Bu neden ile geç yıpranır.Baskının arkaya geçme özelliği vardır. Fazla metrajlarda Dispers, aplikasyon baskı ve aşındırma tekniği ile baski yapılabilir. Az adetlerde pigment baski tekniği kullanılır.Parlak bir kumastır.Üçgen çekimli parlak ithal iplik. m2 - gr : 100 gr ve m2-gr : 130 gr olabilir.Triko örme seklinde raşel tezgahlarda dokunur. Kumaş eni 100 cm - 150 cm -200 cm -300 cm olabilir.Kenarları sağlam bir dikiş ipliği ile kıvrılarak, dar dokuma, polyester kumastan uçkurluk kısmi dikilir.

    2- ALPAKA KUMAŞ ÖZELLİKLERİ
    Gözenekleri arasından rüzgar geçirebilme özelliği vardır.Dış mekan bayraklarında ve arzu edilirse iç mekan bayraklarındada kullanılır Kaliteli ve çok dayanıklı bir kumaş cinsidir. Ayrıca afişler, isçi önlükleri ve masa örtülerinde kullanılır.Baskinin arkaya geçme özelliği vardır. Fazla metrajlarda Dispers, aplikasyon baski ve aşındırma tekniği ile baski yapılabilir. Az adetlerde pigment baski tekniği kullanılır.Polyester ve kesik elyaf iplikten imal edilir.Mat ve sık dokuma kumastır. m2-gr : 120 gr. Atkı ve çözgüde texturize polyester ve kesik elyaflı iplik kullanılır. Dokuma sekli = Bez ayağı veya yari panama tekniği ile dokunur. Kumaş eni 150 cm - 200 cm olabilir.Bayrak kenarlarında ısı rezistans kesim özelliği vardır. Ayrıca konfeksiyon dikişi ile imal edilir.

    3- PONJE ve ASTAR KUMAŞ ÖZELLİKLERİ
    Promosyon bayrakları gibi kısa süreli kullanılacak bayraklarda, özellikle spor müsabakalarında, kulüp bayrakları, parti bayrakları olarak kullanımı idealdir.Baskinin arkaya geçme özelliği vardır. Fazla metrajlarda Dispers, aplikasyon baski ve aşındırma tekniği ile baski yapılabilir. Az adetlerde pigment baski tekniği kullanılır. İnce ve mat bir kumastır. Atkı ve çözgüde texturize polyester iplik kullanılır. m2-gr : 60 gr - 75 gr olabilir. Kumas eni 90 cm-100 cm-150 cm olabilir. Bayrak kenarlarında isi rezistans kesim özelliği vardır.

    4- MAT POLYESTER KUMAŞ ÖZELLİKLERİ
    İç ve diş mekanlarda afiş, flama ve süsleme bayraklarında kullanılır.Tek taraflı baskı yapılır. Arkaya geçmez. Fazla metrajlarda Dispers, aplikasyon baski ve aşındırma tekniği ile baski yapılabilir. Az adetlerde pigment baski tekniği kullanılır.Ağır gramajlı bir kumaş olduğu için gönder bayraklarında kullanılmaz. Dalgalanma özelliği yoktur. Mat bir kumastır.Atkı ve çözgüde mat texturize polyester ipliği kullanılır. m2-gr : 150 gr. Bez ayağı şeklinde dokunur. Kumaş eni 2 metredir.Bayrak ve flama konfeksiyonları dikiş ile olabileceği gibi isi rezistans kesim ile de imal edilebilir.Ebatlar, sınırlı değildir. İsteğe göre değişebilir.

    5- PARLAK POLYESTER (SATEN) KUMAŞ ÖZELLİKLERİ
    İç ve diş mekanlarda afiş, flama ve süsleme bayraklarında, masa ve salon bayraklarında kullanılır. Baskinin arkaya geçme özelliği vardır.(%75) Fazla metrajlarda Dispers, aplikasyon baski ve aşındırma tekniği ile baski yapılabilir. Az adetlerde pigment baski tekniği kullanılır. Transfer tekniği ile imal edilen bayraklarda tercih edilir. (Çift katli olması şartı ile )Parlak ve ipeksi görünüme sahiptir.Atkı ve çözgüde parlak texturize polyester iplik kullanılır.m2-gr : 110 gram olabilir.Bez ayağı _.eklinde dokunur.Kumas eni 150 cm ve 200 cm dir.Bayrak ve flama konfeksiyonları dikiş ile olabileceği gibi isi rezistans kesim ile de imal edilebilir.Ebatlar sınırlı değildir. İsteğe göre değişebilir.

    6- ATLAS ve SATEN KUMAŞ ÖZELLİKLERİ
    İç mekan bayrak ve flamalar ile masa bayraklarında kullanılır. Genellikle serigrafi yada transfer baski tekniği ile basılır. Tek yüzü parlak bir kumas olup arka yüzü mattır. Kesinlikle yıkanmamalıdır. Çünkü floş iplikten mamuldür.Dikişli teknikle imal edilir ve çift katli bayraklarda kullanılır.Güneşten solmayan boya ile basılmalıdır.Kumas eni 100 cm . dir.Bayrak ve flama kenarları çeşitli saçaklarla süslenebilir.Masa bayrağı ebadı 15x22,5 cm. dir. Salon bayrağı ebadı 100x150 cm. dir. (Ebatlar standarttır.)

    7- T.S.E. LI POLYESTER KUMAS ( TÜRK BAYRAÐI KUMAŞI ) ÖZELLİKLERİ
    Türk Bayrağı standardı için özel imal edilen Bayrak kumaşıdır. Özel firma ve gönder bayraklarında da kullanımı idealdir. Arkasına net geçirme özelliği vardır. Aşındırma veya Dispers aplikasyon baski tekniği ile imal edilir. Mat görünüme sahiptir.Atkı ve çözgü ipliği kesik elyaf polyester iplikten imal edilir.m2-gr : 170 gr. dır. Atkı tel sayısı 15, çözgü tel sayısı 18 dir. Atkı mukavemeti 100 kgf, çözgü mukavemeti 120 kgf dir. Bez ayağı seklinde dokunur.Kumas enleri 100 cm - 150 cm - 200 cm. dir.Yıkama ve ışık haslığı 5 . tir. Bu bayrakların kenarları konfeksiyon dikiş ile kıvrılır.

    Dış Mekan Bayrakları
    Her türlü hava şartlarına dayanıklı kumaştan imal edilmesi gerekmektedir. . Çünkü Bayrak; Her türlü hava muhalefetine (yağmur, kar, rüzgar, fırtına ,güneş , soğuk , sıcak v.b.)çeşitli hava şartlarına direkt olarak muhatap olan dünyadaki tek TEKSTIL ürünüdür. Bu nedenle bayrak kumaşı her türlü hava şartlarına dayanıklı olan iplik ve kumastan özel olarak imal edilmesi gerekmektedir. Bayrak kumaşlarının doku özelliği ile rüzgarı gözenekleri arasından geçirebilmeli, dolayısıyla dalgalanma özelliği olmalıdır. Ayrıca iplik kalite sininde iyi olması gereklidir.Çünkü Bayraklar yüksek yerlerde bulunduğundan rüzgar ve fırtına gibi etkenlere dayanıklı olması gerekmektedir.
    Bayraklarda baskı kalitesinin yağmurda akmama ve güneşten solmama gibi özellikleri olması gerekmektedir. Ayrıca göndere çekilen bayraklarda logonuzun net bir şekilde arkaya geçmesi önemlidir. Bunun için kumaş ve baskı kimyasallarının birbiriyle uyumlu olması sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde ideal bir bayrağın sahibi olabilirsiniz.
    Bayrak İmalatımız esnasında kumaş’a olduğu kadar; baskı ve ipliğine ve konfeksiyon dikişine de azami derecede özen ve dikkat gösterilmektedir.Böylelikle dış mekan bayrağının kalitesi ve dayanıklılığının arttırılması sağlanmaktadır.
    Dalgalanma özelliği olan, baskıyı arkaya geçirebilen kumaşlardan imal ettiğimiz bayraklar gönder bayrakları için en ideal ve dayanıklı kumaşlardır.
    Baskı tekniği olarak az adetli bayraklarda serigrafi tekniği kullanılmaktadır. Gerektiği yerde dijital baskı yöntemide kullanılan bayraklarda çoklu adetlerde ise soldurma tekniği kullanılabilir.

    Yorum

    • emin_070
      Senior Member
      • 03-07-2006
      • 3337

      #3
      Konu: ŞANLI TÜRK BAYRAÐIMIZ

      İŞTE SEÇME RESİMLER





















      Yorum

      • emin_070
        Senior Member
        • 03-07-2006
        • 3337

        #4
        Konu: ŞANLI TÜRK BAYRAÐIMIZ

        RESİMLERİN DEVAMI






















        Son düzenleme emin_070; 04-10-2008, 15:46.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor