Rusya'dan meydan okuma devam ediyor

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • necatikaya
    Member
    • 20-12-2005
    • 1066

    #16
    Konu: Rusya'dan meydan okuma devam ediyor

    Sayın AYRIMSIZLAR.Mesut Yılmaz hükümetinin bağladığı doğru.Ama bu hükümet kördüğümle bağladı.Gelmiş geçmiş hiçbir hükümet ülke yararına çalışmadı.Yandaşlarına çalıştı.Bu hükümette dahil.Rusya olmaz iran deyip bağdan kurtulamıyoruz.Bilgi aldığım TPO teknisyeninin ifadesini duyduğumda donup kaldım.Bir kuyunun maliyeti on milyon dolarmış.Büyük bir rakam.Kuyu kurtarırsa devam ediliyormuş öyle ifade etti.Risk taşıyan kuyulara yönelinmiş.Çok kuyu var diye ifade etti.Petrolün pahalı olması bu sondaj işini çabuklaştırmış.Benim temennim doğal gaz ve petrolün ülkemize yeter derecede çıkarılıp dışa bağımlılıktan kurtulmamız..
    Son düzenleme necatikaya; 03-09-2008, 16:48.

    Yorum

    • AYRIMSIZLAR
      Junior Member
      • 16-04-2008
      • 439

      #17
      Konu: Rusya'dan meydan okuma devam ediyor

      Umarım Sayın Necati Bey dediğiniz gibi olur TPO nun da çabalarıyla kendi gazımızla kavruluruz...

      Benim umudum özellikle Karadeniz deki petrol sahaları...

      Oradan çıkacak petrol hem bize hammadde hemde ihracat bazında coğrafi avantajı var..ve denildiğine göre 17 de 13 kuyuda yeterince çıkmış ve çıkartılmaya çalışılıyor..

      inşallah umduğumuz gibi olur..

      Yorum

      • zigana
        Senior Member

        • 26-01-2004
        • 3796

        #18
        Konu: Rusya'dan meydan okuma devam ediyor

        Originally posted by AYRIMSIZLAR
        Cari açık icraatin düşmesi ile artar Sayın Zigana.. sen hep ithalcımi olacaksın?
        ee biz ne dedik.lafı dolaştırmaya gerek yok.ihracatın artıyorsa cari acık azalır.bizde azalmadıgına gore ithalat artmıştır.

        yani işler dediğiniz gibi değil.komşularla iyi olmak güzelde birilerinden emir almak güzel değil.irakı karıştırmayın.orada eskiden değil girip cıkmak devamlı kalan askerlerimiz vardı.bir tampon bölge vardı.ama ne oldu.
        soyleyim başımıza cuval gecti.ortadogu politikalarını suriye ile görüşmeye başladılar.politika üretmek lazım laf değil.%70 şini ürettiğimiz fındıgın piyasasını almanya belirliyormuş.bizde politika üretilmediği için adamların dediği fiyatı kabulleniyoruz.fındıgı 1-2 yıl satmayın.gerekiyordsa halkınıza maliyetine verin.süsbanse edin ama piyasanın belirleyicisi 2 yıl sonra siz olun.

        dogalgaz fiyatını dogalgazı cıkaran ülkeler,petrol fiyatını petrolu cıkaran ülkeler belirliyor biz kendi fındık fiyatımızı belirleyemiyoruz.

        isabetli politikalardan bahsediniz lütfen.lafla geldiğimiz durum belli .sattıgımız varlıklar belli borcumuz belli kazanımlarımız belli.

        siz durumdan hoşnut olabilirsiniz ama ben hoşnut değilim.illaki ben burada soylenilenlerin aksini yazayım diyorsanız.buyrun yazın.
        sizi bir yerlerden gözüm ısırıyor.yazmaktan yorulmazsınız bilirim.herşeyide bilirsiniz.

        buyrun başlayın yazmaya bu sayfalar yazmak için

        Yorum

        • AYRIMSIZLAR
          Junior Member
          • 16-04-2008
          • 439

          #19
          Konu: Rusya'dan meydan okuma devam ediyor

          Kardeş fındık üreticisi biriyim...fındığın fiyatı eskiden 2 dolar 15 cent olmuştu en fazla o da erbakan hükümetinde... şimdi fındığın 3-4 dolarlık fiyatına rağmen para etmemesi toprakların küçülmesi ve doların para etmemesindendir...eskiden 200 dönüm arazi bir aileninken ( dedemlerin ) şimdi bu bize kişi başına 8 er dönüm ortalamayla kaldı...

          Fındığın borsası da eskiden beridir dışa bağımlı... ve bakanda zaten demiştir bekletin diye... zira bu borsayı kırmamız lazım...lakin kıramıyoruz zira halihazırda devletin elinde fazladan 400bin ton fındık kalmış geçen seneden..bu senede rekolte 1100 bin ton bekleniyor... ihrac edilen 500 bin ton.... yani devletin elinde bu sene en az 1milyon ton kalması bekleniyor...bununda en büyük nedenide fındığın Ordu ve Giresun dışındada üretilmeye başlanması, kota konmaması... mesela çayda bu vardır... rize ve bazı ufak izin verilen yerler dışında üretimi yasaktır..ama fındık şimdi artık en fazla sakaryada , düzcede ve hatta bilmezdim geçen gün duydum kastamonunun bazı ilçelerinde dahi yetirştirmekte... ve üretim fazlası üretimin sonucu malın fiyatının düşmesidir.. sen dünyaya elimde fazla fındık var ben yinede pahalı satacam diyemezsin... zira senden başka üreten ülkelerde var..mesela italya meselae devlet ispanya... iç fındığın dünya piyasası 5dolar civarındaymış... eh yani biraz mantık çalıştırmak lazım...gerçekçi olmak lazım... hele sakarya , düzce gibi yerlerin konuşmaya hakkı yok... zira Giresun , Ordu insanının geçim kaynaklarını çaldılar bir nevi...ve devlet de buna kota veya yasak koymadı ne yazık ki...şimdi koysa bu işe sonradan yatırım yapanlara yazık olacak... yapılabilecek tek şey vatandaşı tüccardan kurtarmak... zira borç içerisindeki vatandaş bırakın 4 ytl yi 3 ytl ye fındık satmakda tüccara... hükümetin kademeli fiyat anlaşıyı ise bu işe tuz biber ekmiş vatandaşı tüccara mecbur bırakmıştır... hükümet bu konuda hatalı davranmıştır... bunuda yapma sebebi depoların yetersiz kalması olarak söylenmekte... zira daha öncede belirttiğim gibi depolarda geçen seneden kalma 400bin ton fındık varmış... yinede buna çare bulması lazımdı hükümetin...

          Türkiye'de, ilk gözlemlere göre 2008 yılında 800 bin tonun üzerinde fındık rekoltesi bekleniyor.Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, fındık rekoltesini belirleme çalışmalarının devam ettiğini, bu yıl, son yıllardaki en yüksek rekoltenin gerçekleştiği 2006 yılından daha fazla bir rekolte beklentisi olduğunu söyledi.

          Arslantürk, ilk görüntülerin 800 bin tonun üzerinde bir rekolte izlenimi bıraktığını belirterek, ''Tüm zamanların en iyi rekoltesi olabilir. Ama
          kesin sonuç için henüz erken'' dedi.Genel görüntüye bakıldığında, yüksek rekoltenin Türkiye için çok iyi sayılamayacağını belirten Arslantürk, şöyle devam etti:

          ''Bu yıl Türkiye dışındaki ülkelerde de yüksek rekolte bekleniyor. Türkiye ve dünyada, yaklaşık bir milyon 400 bin ton fındık üretilmiş olacak. Dünyanın en fazla 850 bin ton fındık tükettiğini farz edersek, geri kalan rekoltenin ne olacağı önemli. Bu rekoltenin hangi ülkenin
          deposunda duracağı ayrı bir konu. TMO'nun deposunda hala geçmiş dönemlerden kalan fındık bekliyor. Bu yıl da yüksek rekolte sonucu
          ortaya çıkacak fazla fındık nerede depolanacak? Tüm bu sorunların giderilmesi lazım. Onun için Türkiye'de 2008 yılı, fındık açısından zor
          bir yıl olacak.''

          REKOLTENİN HAZİRAN AYINDA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

          Fındık rekoltesi, fındık yetiştirilen illerdeki tarım müdürlükleri, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, Fiskobirlik, ziraat odaları gibi kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla, belli aralıklarla arazide yapılan incelemeler sonucu belirleniyor.Bu yıl Ulusal Fındık Konseyi koordinasyonunda gerçekleşecek çalışmalar sonucunda, 2008 yılı fındık rekoltesinin, haziran ayının son haftası içinde açıklanması bekleniyor.2000 yılından itibaren, dünyada ve Türkiye'de gerçekleşen fındık üretim miktarları şöyle:

          DÜNYA FINDIK ÜRETİMİ (TON)

          2000: 665.000
          2001: 780.000
          2002: 785.000
          2003: 620.000
          2004: 590.000
          2005: 720.000
          2006: 980.000
          2007: 737.000

          TÜRKİYE FINDIK ÜRETİMİ (TON)

          2000: 556.000
          2001: 725.000
          2002: 630.000
          2003: 450.000
          2004: 400.000
          2005: 600.000
          2006: 750.000
          2007: 550.000
          Bu ülkenin yerlisi dahi fındık yemezken , destek vermezken... çokda şey beklememek lazım...

          Irak içindeki geçmişteki tampon bölgemizin kat be kat fazlası var kardeş... 1 değil onlarcası var... şırnak tan yer yer 8km hakkariden itibarn ise 30km ye yakın topraklar bizim elimizde...ama daha ötesine coğrafya izin vermiyor...

          Konumuza gelirsek ...ithalat evet artmakta... ve ithalatimizin çoğunuda petrol vs oluşturmakda... diğer yandan ihracatte artmakta...dengeyi tutturmak için ihracat artmalı... yani dışarıya mal satabilmeliyiz.. Irakla yapılanda budur... biz Irak a özellikle beyaz eşya satmakta ve inşaat sektorunde yer alma çabasındayız...yine ithalata yonelikde petrolde soz sahibi olma cabasındayız... bu nun neresi hata?

          Eninde sonunda sen kendi üretimin dışında irandan rusyadan ırakdan petrol doğalgaz vs almak zorundasın...düşman olup hem mecburen alıp hemde ticaretten kaçmanın mantığı nedir?

          İran dahi en büyük ticareti en büyük düşmanı ile yaptığını bilirmiydiniz? Yani Abd ile..

          Ticaret başka düşmanlık başka...

          Biz ticari ilişkileri geliştirmemiz lazım..
          Son düzenleme AYRIMSIZLAR; 03-09-2008, 18:33.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor