Ermenistan'dan soykırım açılımı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    Ermenistan'dan soykırım açılımı

    Ermenistan'dan soykırım açılımı
    09 Kasım 2008 00:29
    Ermenistan Dışişleri Bakanı Edwart Nalbandyan, bazı ülkeler tarafından kabul edilen “soykırım” kararlarının çare olmadığını belirtti ve net bir çıkış yaptı:



    İsveç’e giden Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian “Ermenistan ve Kafkaslarda Güvenlik” konulu bir konferans verdi.
    Yabancı diplomatlar ile gazetecilerin katıldığı konferansta Türkiye ile ilişkilerin çok olumlu seyrettiğini belirten Nalbandian, bir diaspora Ermenisi’nin bazı ülkelerde parlamentolarda alınmış soykırım kararlarını hatırlatması üzerine, “Bir tek Ermeni’nin bile soykırım konusunda kuşkusu yoktur ama ilişkileri normalleştirmek için bunu öne sürmek çare değildir. Yirmi ülke soykırım kararı almış, elli ülkede daha alınsa ne olacak? Biz ilelebet komşu olacağımız Türkiye ile dost olmak istiyoruz” dedi.
    Konuşmasında Dağlık Karabağ sorununa ağırlık veren Nalbandian, Ermenistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları arasında arasında başlayan görüşmelerin ilkinde olumlu bir hava doğduğunu ve gelişmenin umut verici olduğunu söyledi.
    Dağlık Karabağ sorununun çözümünde ilkesel yaklaşımlardan söz eden Ermeni Dışişleri Bakanı, ilkesel olarak Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını ilan edebileceğini söyledi.
    Azerbaycan Büyükelçisi’nin bağımsızlık ilanının uluslararası hukuku çiğnemek anlamına geleceğini söylemesi üzerine Nalbandyan, “1960’da dünyada 80 devlet vardı, bugün 200 devlet var. Bunlar bölgesel anlaşmazlıklar üzerine bağımsızlıklarını ilan etmiş devletlerdir” diyerek, Dağlık Karabağ’ın bağımsızlık ilanının uluslararası hukuka aykırı düşmeyeceğini savundu.
    Nalbandian, Dağlık Karabağ’daki Azerilerin nüfusun yüzde 20’sini oluşturduğunu söyledi.
    Türkiye’nin Erivan’la diplomatik ilişkilerin başlaması için Dağlık Karabağ sorununun çözümünü şart koştuğunun hatırlatılması üzerine Ermeni Dışişleri Bakanı “Sanmıyorum” diye görüş bildirdi.



    NTV
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Ermenistan'dan soykırım açılımı

    Biz ilelebet komşu olacağımız Türkiye ile dost olmak istiyoruz
    Her ne kadar esip gürlesek de, milletçe (bazen de devletçe) iyi niyetli, temiz kalpliyizdir.

    Bir adım gele(ceğini söyleye)ne:flower:, iki adım gideriz.

    Bakalım zaman ne gösterecek...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor