Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ASIM MAVZER
    Member
    • 14-05-2007
    • 1601

    Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

    Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor
    11 Kasım 2008 08:02
    Partilerin aldığı oylarda dağıtılan yardımların etkisi olduğu doğru mu? Halkın yüzde kaçı sosyal yardım alıyor, yüzde kaçnın oyu bu yardımlardan etkileniyor?



    Partilerin aldığı oylarda dağıtılan yardımların etkisi olduğu iddiası GENAR’ın araştırmasıyla yalanlandı. Halkın sadece yüzde 3.7’si yardım aldığını söylerken yüzde 75’i de ‘Oy verirken yardıma bakmayız’ dedi.
    GENAR Araştırma’nın 14 ile bağlı 52 ilçede 2 bin 85 kişiyle yaptığı ankette çok ilginç bir sonuç daha ortaya çıktı. ‘2008 Türkiye-Toplum-Siyaset Araştırması 3. Çeyrek ‘ anketinin sonuçları, AK Parti’nin 22 Temmuz seçimlerinde aldığı yüzde 47 oranındaki halk desteğini dağıtılan yardım ve kömürlere bağlayan tezleri boşa çıkarttı.
    ‘Sosyal yardım aldım’ diyenlerin oranı sadece yüzde 3.7 oldu. Ancak ankete cevap verenlerin yardım aldığını gizleme ihtimali düşünülerek, yardım alan ailelerin bu rakamın biraz üzerinde olabileceği değerlendirildi. Yardım aldığını beyan eden yüzde 3.7’lik kesimin yüzde 75’i bilinen doğruları yine yanlış çıkartarak, ‘2009 Mart’ında yapılacak belediye seçimlerinde yardım aldığı belediye başkanının partisine oy vermesini sağlamayacağını’ söylüyor. Yardım alanların yani toplumun yüzde 3.7’lik kesiminin sadece yüzde 25’inin ‘o partiye oy verme konusunda yardımların etkili olabileceğini’ söylemesi dikkati çekiyor. Göksu ve Şen şu değerlendirmeyi yapıyor: ‘Sosyal yardımların oy verme üzerine etkisi yok denemez. Ancak, bu etki speküle edildiği kadar yüksek değildir. Kişiler yardımı almakta ancak, önemli oranda kendi siyasal kanaatlerini veya siyasal tercihlerini devam ettirmektedir. AK Parti toplumla daha geçişken ilişkileri olan bir kitledir. CHP kitlesi sosyal katmanlarla geçişkenlik içerisinde değildir. Kendilerini daha seçkinci bir konumda tutmaktadırlar. Bu da doğal olarak toplumla aralarına bir mesafe koymaktadır. Bu mesafe ise sosyal dayanışma ve yardımlaşmada CHP’yi geri bırakmaktadır.’
    CHP ikinci sırada
    Yardımların büyük bölümünün belediyelerden ve gönüllü dernek veya vakıflar tarafından dağıtıldığı ortaya çıkarken yardım yapan belediyelerin çoğunun AK Partili olmasının nedeni de bu partinin en çok belediye başkanlığını elinde bulundurmasından kaynaklandığı değerlendirmesiyle açıklanıyor. Araştırmayı yöneten siyaset sosyoloğu M. Teyfik Göksu ve siyaset bilimci Mustafa Şen sonuçları yorumlarken bu sonuca nereden ulaştıklarını şöyle açıklıyor: ‘Çünkü CHP’li belediyeler de yardım yapma konusunda ikinci sırayı alıyorlar.’
    Ulusalcı ve Milliyetçiler Obama’yı destekledi
    ‘Amerika’da seçmen olsaydınız kime oy verirdiniz’ sorusuna toplumun yüzde 57’si ‘Amerikan seçimleri beni ilgilendirmiyor’ cevabıyla bu ül***e olan tepkisini gösterdi. Araştırmaya katılanların yüzde 38.6’sı ‘Barack Obama’ cevabını verdi. ‘Demokrat Partili aday
    Obama’ya oy verirdim’ diyenlerin partilere göre dağılımına bakıldığında ise ulusalcı söylemiyle ön plana çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilk sırada yer alırken, ‘Amerikan seçimleri bizi ilgilendirmez’ diyenlerde ilk sırayı AK Parti ve Saadet Partisi’nin alması dikkat çekti.
    Deniz Feneri güvenilir kurum
    Son bir ayın en çok tartışılan kurumu olan Deniz Feneri, araştırmada ‘en çok güvenilen ikinci yardım kurumu’ olarak ortaya çıktı. Birinci sırayı Kızılay aldı. Toplumun yüzde 41.6’sı Deniz Feneri tartışmasının ‘hükümetle hesaplaşma’ olduğunu düşünürken, yüzde 27.5’i ise Doğan Medya Grubu’nun ‘siyasete yön verme isteği’ne dikkat çekti.
    (Star)




  • KüR_ÞaD
    Junior Member
    • 22-09-2007
    • 194

    #2
    Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

    Kendi kendini AKlama anketi olmuş bu.Yardım alan kişi ne aldığı yardımı belirtir ne de evet aldığım yardım kullanacağım oy da etkili oldu der.Anketteki maddelerin alayından AKP'ye yönelik olumlu sonuçlar çıkarılmış.Kömür muhabbetinden sıkılmış olmalılar ki böyle bir sonuç çıkmış.Deniz Fenerinden dertlenmiş olmalılar ki böyle bir sonuç çıkmış.Ve ayrıca ABD seçimlerine yönelik olarak medyanın milletimize tek tanıttığı isim Obama olmuştu.Diğer adayın kayda değer bir haberini seyretmedik.Adını bile bir çoğumuz bilmez.MCcain mi neydi ben bile emin değilim.Çünkü servis edilen Obama oldu hep.Ama anketteki sinsiliği görün ki garip bir şekilde Saadetçiler ve Akepeliler ABD'nin seçimi bizi ilgilendirmez demişler ama Ulusalcı ve Milliyetçiler Obama demişler:D Buna sadece gülerim bence ankette belirtilenin tam tersi olmuştur.Akp kamuoyunu yönlendirilmiş anketçilerle yönetmeyi çok iyi bilir bu bir gerçektir.

    Yorum

    • KüR_ÞaD
      Junior Member
      • 22-09-2007
      • 194

      #3
      Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

      Milliyetçi ve ulusalcıların Obamacılaşmasını görelim nasılmış:

      Obama Amerika’nın derin devleti CIA’nın bir oyunudur.
      Bu Amerika’nın imajını değiştirme oyunudur.Mutfaktakiler aynı, sadece servis yapan garsonlar değişti. Ve bitmiş, tükenmiş, yıpranmış bir imajı zenci bir adamla bir hafta gibi kısa bir sürede yenilediler.(Yeniçağ Remzi ÖZDEMİR)


      Obama şenliği: 42 ÖLÜ, 67 YARALI
      ’Siyahi başkan seçtik’ söylemiyle değişim, özgürlük ve demokrasi havası estiren ABD, işgal ettiği Afganistan ve Irak’ta kan akıtmaya devam ediyor
      Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 4 Kasım seçimlerini Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama kazanırken, kampanya sürecinde estirilen, “Değişim, özgürlük ve demokrasi” sloganlarının da havada kaldığı bir gerçek. Ülke içinde ve Amerikan müttefiklerinde estirilen “ABD’nin ilk siyahi başkanı” söylemleriyle yeni imparator(!) Obama’nın imajı sempatik gösterilirken, Amerikan korku imparatorluğu da makyajla perdeleniyor.Yeniçağ 11/11/2008
      ]

      ‘Obamania’ Neyin ‘Semptomu’
      “A takımı” ve benzerlerine gelince, kendi imajlarını parlatmak için, Obama vesilesiyle patronun imajını parlatmaya, Obama’yı eleştirenleri “ulusalcı” ilan etmeye çabalıyorlar. Bu arada bu “ulusalcı” suçlamalarının gerçek işlevini bir kez daha sergiliyorlar. Ama kısa süre sonra, kaçınılmaz olarak “Obama fantezisi” çözülmeye başlayınca, eskisinden daha gülünç durumlara düşmekten kurtulamayacaklar. Tarih yön değiştirdi bir kez… Cumhuriyet

      Yorum

      • KüR_ÞaD
        Junior Member
        • 22-09-2007
        • 194

        #4
        Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

        Bu da ‘’bana ne ABD’nin seçiminden’’ diyen gruba bir örnek:D

        Esas tercihim Barack Obama'dır. Çünkü Obama'nın baba tarafından kökleri siyah Afrika'ya uzanır, göbek adı Hüseyin'dir ve Obama ABD'nin imajını yenileyebilecek isimdir.
        Obama'nın seçilmesi, Türkiye'nin de yararınadır. Başka hiçbir nedenle değilse bile şu nedenle: Artık ABD'ye Türkiye'de demokrasinin yerleşmesinin bölge ve dünya bakımından önemini kavrayan, Bush döneminde perişan olan Türk-Amerikan ilişkilerini onarmayı vaad eden bir yönetim geliyor. (Zaman Şahin ALPAY)
        Böyle yazarlar yüzünden Van’daki koyunlara yazık oldu:D

        Yorum

        • ATmaCA_53
          Member
          • 12-11-2004
          • 1945

          #5
          Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

          belediyecilik olsun , devlet olsun hizmet ve yardım yapması kadar doğal birşey olamaz, oy karşılığı olsa ne yazar yeterki bu yardımların devam etmesididir.

          ayrıca deniz fenerine atılan iftiralarada karşıyım, bir gün kılıçdaroğlu ve baykal deniz fenerini izlesinde nasıl yardımsever bir program olduğunu anlasın, kimse bu programı izlemeden yorum yapmazsın, deniz fenri yardım değil, işsizlere iş imkanları vererek programını devam ettiriyor, halk deniz fenerine sahip çıkacak, deniz feneri kapanmazsın varsa bir suç cezayı onlar çeksin, programı kapatarak bir yerlere varılamaz ve demokrasiyi ihlal etmiş olursunuz, yardıma muhtaç insanlar, kan kanseri, beyninde tümör olan, hasta olan ve biraz da parasızlığın el vermiş olduğu, sesini ancak deniz fenerine duyurabilen bir yardım kuruluşunu kapatamazsınızz, hasta olan insanlar deniz feneri sayesinde kurtulmuştur, daha nice hasta insanlar var, kılıçdaoğlu ve chp zihniyeti yardımları kesmesiyle deniz feneri yine elinden gayreti göstererek hasta olan insanların derdine derman oluyorlar, bu deniz fenerini izlemey birazcık vaktinizi ayırmaya davet ediyorum, ondan sonra forumda bunu tartışalım.

          ---------------------------------------------

          DENİZ FENERİ
          Salı 23:00



          Programda bu hafta Deniz Feneri ışığıyla aydınlanan hayatlar ve yaşanan dramlar ekrana gelecek.

          MOZAMBİK’TE KÖY İNŞAA EDİLİYOR, SİNOP’TA SERALAR KURULUYOR…

          DENİZ FENERİ HER ŞEYE RAÐMEN IŞIÐIYLA HAYATLARI AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR!

          Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde muhtaçlara yardım elini uzatan Deniz Feneri Derneği’nin çalışmalarının ekrana geldiği Deniz Feneri programı bu akşam 23:30’da Kanal 7’de. Programda bu hafta İlbak ailesinin yaşadığı dram, Deniz Feneri Derneği’nin Sinop’ta başlattığı sera projesinin ilk meyveleri, açlık ve yoksullukla savaşan Mozambik’teki köy projesinde son durum ve son olarak Deniz Feneri Derneği’nden bağışçılarına yazılmış bir mektup ekrana gelecek.

          Deniz Feneri’nde bu hafta ilk olarak İlbak ailesinin yaşadığı dram ekrana gelecek. Şükran hanım kalp hastası, eşiyse damar tıkanıklığı yüzünden bacaklarını kaybetmiş. Şükran hanımın oğlunu da askerden izne geldiği sırada kalp krizi yüzünden vefat etmiş. Hiçbir gelirleri olmadığı için kiralarını da ödeyemeyen ailenin sürekli ilaç da alması gerekiyor. Şükran hanım ve ailesine Deniz Feneri yardım eli uzatıyor.

          Deniz Feneri Derneği’nin Sinop’ta hayata geçirdiği sera projesi meyvelerini vermeye başladı. Bir zamanlar geçim sıkıntısı çeken aileler, şimdilerde kendi seralarında yetiştirdiklerini satarak geçimlerini sağlıyorlar. Deniz Feneri Derneği, açlık ve yoksulluk haberleriyle anılan Mozambik’te, 2007 yılında yaşanan hortum ve sel felaketleri sonrasında yapmayı planladığı köy projesini hayata geçirdi. Dernek, Mozambik’in Sofala eyaletinde evsiz kalan 100 aileyi yeni evlerine kavuşturuyor.Programda son olarak ise Deniz Feneri Derneği’nden bağışçılara yönelik olarak yazılmış bir mektup ekrana gelecek.

          *****

          Yüzyılın iyilik hareketi, Ramazan Ağabey'in sunumuyla Kanal 7 ekranlarında...

          "Yüzyılın iyilik hareketi" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Deniz Feneri, yurt içinde yaptığı yardımlar kadar uluslararası yardımlarla da adından söz ettiriyor. Her hafta Kanal 7 ekranlarından izleyiciye ulaşan programı Ramazan Ağabey sunuyor.

          Ekranların ilk yardım programı Deniz Feneri, on yıldır ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırıyor ve insanların içindeki umut ışığını yeniden yakarak, umut ve yardım öykülerini sürdürüyor. Deniz Feneri bu yardımları yaparken de insan onuruna zarar verici tüm eylemlerden kaçınıyor. Program, her insanın bir deniz feneri olduğunu ve her bireyin yardım yapabileceğini kamuoyuyla paylaşıyor.

          Gönüllülerin yardımıyla yoksullukla mücadele eden Deniz Feneri, "Yeryüzündeki son yoksula ulaşıncaya kadar" mücadelesini sürdürecek. Bu mücadele ise Kanal 7 ekranlarında Ramazan Ağabey'nin sunumuyla yer buluyor.
          Son düzenleme ATmaCA_53; 11-11-2008, 20:00.

          Yorum

          • zigana
            Senior Member

            • 26-01-2004
            • 3796

            #6
            Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

            evet deniz feneri gib bir kurumun yıpratılmasına bende karşıyım.hem yıpratılmasına hemde soyulmasına.
            inşallah oyle olmamıştır ancak göstergeler pek iyi değil sanırım.

            birde hükümet ve belediyeler yoksullara yardım etmeli ancak orta gelirlileri yoksul etmeden.
            yoksullara yadım ederken kahve köşelerinde miskin miskin oturana yardım ederken calışana üretene extra yük getirmemelidir.sosyal adalet bunu gerektirir.

            ancak bakın biz gidersek size yardım etmezler derseniz işte burada ipler kopuyor.
            Son düzenleme zigana; 11-11-2008, 23:50.

            Yorum

            • ASIM MAVZER
              Member
              • 14-05-2007
              • 1601

              #7
              Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

              fakirin fukaranın kömüründen erzağından ne istiyorlar acaba? bu yardımları eleştiren partiye veya partilere halk hiçde olumlu bakmıyor. bunlar başımızdan giderse erzak ve kömür yardımımız kesilir korkusu var halkın bir bölümünde. bende yardım alsam sarılırım akp ye varmı başka yolu. aç ayı oynamıyor arkadaşlar

              Yorum

              • zigana
                Senior Member

                • 26-01-2004
                • 3796

                #8
                Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

                jeep leri 3-5 katlı evleri olan fakir fukaralara bende cok acıyorum.
                durunları cok vahim hükümetimiz onlara biraz daha yardım yapıversin

                Yorum

                • cemal344
                  Senior Member
                  • 03-11-2005
                  • 3977

                  #9
                  Konu: Yardımların yüzde kaçı oyu etkiliyor

                  Etkilemez olurmu tabiki etkiliyor.

                  Yorum

                  İşlem Yapılıyor