Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ertu
    Junior Member
    • 13-05-2004
    • 53

    Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

    11 MART 2005 CUMA

    LUSOMUNDO PREMIUM
    saat:22:00 türkiye saati ile başlayacak
    40 Dias e 40 Noites
    40 Days 40 Nights
    Elim Belim Bağlı

    Romantik / Komedi / Romantik Komedi
    Gösterim Tarihi
    31 Mayıs 2002
    Yönetmen
    Michael Lehmann
    Senaryo
    Rob Perez
    Görüntü Yönetmeni
    Elliot Davis
    Müzik
    Rolfe Kent

    2002, ABD , 100 dk.

    Oyuncular
    Josh Hartnett (Matt Sullivan) , Shannyn Sossamon (Erica) , Monet Mazur , Maggie Gyllenhaal (Samantha) , Keegan Connor Tracy (Mandy)
    Matt Sullivan'ın aşk hayatı felaketlerle doludur. Bir türlü istediği mutluluğu yakalayamamaktadır.

    Paskalya Yortusu'nun yaklaştığı günlerde Matt, ilginç bir perhiz uygulama kararı alır; 40 gün boyunca **** yapmayacaktır.

    Matt bu ilginç kararını arkadaşlarına açıklayarak hayatının en büyük hatasını yapar, artık bütün internet dünyası Matt'in bu perhizini uygulayıp uygulayamayacağı üzerine bahislere tutuşmuştur. Çünkü arkadaşları açtıkları web sitesiyle bu olayı herkese duyururlar.

    Uygulaması gerçekten çok zor olan perhizini sürdürmek konusunda büyük zorluk çeken Matt, üçüncü gününde, Alice adlı bir kıza rastlar ve aşık olur. İşler Matt için iyice zorlaşmıştır.




    LUSOMUNDO PREMIUM
    00:00 türkiye saati ile başlayacak
    Monstro
    Monster

    Polisiye / Dram
    Gösterim Tarihi
    13 Şubat 2004
    Yönetmen
    Patty Jenkins
    Senaryo
    Patty Jenkins
    Görüntü Yönetmeni
    Steven Bernstein
    Müzik
    BT

    2003, ABD / Almanya , 111 dk.

    Oyuncular
    Charlize Theron (Aileen Wuornos) , Christina Ricci (Selby Wall) , Bruce Dern (Thomas) , Scott Wilson (Horton Rohrbach) , Lee Tergesen (Vincent Corey) , Pruitt Taylor Vince (Gene) , Annie Corley (Donna Tentler) , Marco St. John (Evan) , Bubba Baker (Cubby)
    1989-1990 yılları arasında çok sayıda insanı öldürerek, dünyanın ilk kadın seri katili olarak ünlenen Aileen Wuornos'un gerçek hikayesi.

    Yakalandıktan sonra, 1992'de 7 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Wuornos'un öyküsü ABD ve dünya kamuoyunu epey meşgul etmişti. Aynı zamanda bir lezbiyen de olan ve hayat kadınlığı yapan Wuornos, kurbanlarını ilişkiye girdiği insanlar arasından seçiyordu. Dehşet verici kadın katilin kurbanlarını ormana götürüp sakladığı ortaya çıkmış, ancak benzer şekilde öldürdüğünden şüphe duyulan 2 kişinin daha cesedi bulunamamıştı.

    Wuornos'un eski kadın aşığı mahkemede aleyhine tanıktık etmiş; avukatının sanığın çocukluğunda maruz kaldığı kötü muamele ve tacizi hafifletici neden olarak öne sürmesi jüriyi ikna etmemiş ve 2003'te gerçekleşen idamına karar verilmişti.





    LUSOMUNDO PREMIUM
    01.50 de türkyie saati ile başlayacak
    Exterminador Implacável 3 - Ascensão das Máquinas
    Terminator 3: Rise of the Machines

    Macera / Aksiyon / Bilim Kurgu
    Gösterim Tarihi
    25 Temmuz 2003
    Yönetmen
    Jonathan Mostow
    Senaryo
    John D. Brancato , Michael Ferris , Tedi Sarafian
    Görüntü Yönetmeni
    Don Burgess , Adam Greenberg
    Müzik
    Marco Beltrami , Brad Fiedel

    2003, ABD / İngiltere / Almanya , 109 dk.

    Oyuncular
    Arnold Schwarzenegger (T-850) , Nick Stahl (John Connor) , Claire Danes (Kate Brewster) , Kristanna Loken (T-X/Terminatrix) , Matthew Bonnar (Genç John) , David Andrews (Robert Brewster)
    Terminator 2'nin öyküsünün bıraktığı noktanın 10 yıl sonrasında başlayan Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi'nde John Connor sıradan bir işçi olarak çalışarak hayatını sürdürmektedir. Annesi Sarah Connor geçen sürede ölmüştür ve ikilinin Terminator 2'deki çabaları Skynet yapay zeka sisteminin kurulmasına engel olamamıştır.

    Sarah'nın ölmesine rağmen John halen insan direnişinin gelecekteki lideri olacağından Skynet gelecekten onu öldürmek için bir kez daha bir Terminator gönderir. Dişi Terminator T-X önceki tüm Terminator'lardan daha güçlüdür. Direnişçilerin John'u korumak için gönderdiği Terminator ise bu kez bir T-101'dir.

    Terminator serisinin üçüncü filmi olan Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi, Terminator efsanesinin yaratıcısı olarak tanınan James Cameron'ın hiçbir katkısı olmadan çekilen bir yapım. Yönetmen koltuğunu devralan Jonathan Mostow'u Tuzak ve U-571 gibi filmlerinden hatırlıyoruz.

    Genç oyuncu Nick Stahl, John Connor rolünü Edward Furlong'dan devralmış. Yeni Terminator T-X rolünü oynayan Kristanna Loken ise iki televizyon dizisi dışında oyunculuk deneyimi olmayan bir isim olmasına rağmen filmdeki performansıyla olumlu eleştiriler alıyor.



    LUSOMUNDO PREMIUM
    03:40 Türkiye saati ile başlayacak
    Barco Fantasma
    Ghost Ship

    Aksiyon / Gerilim / Korku
    Gösterim Tarihi
    24 Ocak 2003
    Yönetmen
    Steve Beck
    Senaryo
    Mark Hanlon , John Pogue
    Görüntü Yönetmeni
    Gale Tattersall
    Müzik
    John Frizzell

    2002, ABD / Avustralya , 91 dk.

    Oyuncular
    Gabriel Byrne (Murphy) , Julianna Margulies (Epps) , Ron Eldard (Dodge) , Desmond Harrington (Ferriman) , Isaiah Washington (Greer) , Alex Dimitriades (Santos) , Karl Urban (Munder) , Emily Browning (Katie)
    Arctic Warrior römorkörü personeli, kendi alanlarında en başarılı ekiptir. Terkedilmiş herhangi bir gemiyi bulup yüzebilecek kadar onardıktan sonra yedeklerine alarak kıyıya götürüp satmaktadırlar.

    Kanadalı pilot Jack Ferriman, Alaska'nın Bering boğazı açıklarında terkedilmiş bir gemi görünce Kaptan Sean Murphy yönetiminde römorkör ekibi gemiye ulaşır. Antonia Graza adındaki bu gemi, 40 yıl önce esrarengiz bir şekilde kaybolmuştur. Ulusarası sularda bulunan her türlü gemi, bulanın malı sayıldığından, bu kadar büyük bir gemiyi buldukları için çok sevinirler.

    Ancak gemiye çıkmalarıyla birlikte kolay para kazanamayacaklarını öğrenirler, gemi beraberinde korkunç ve ölümcül bir sır taşımaktadır...
    .................................................. ...........................



    LUSOMUNDO ACTION
    23:30 Türkiye saati ile başlayacak
    Último Destino 2, O
    Final Destination 2
    Son DUrak 2

    Macera / Gerilim / Korku
    Gösterim Tarihi
    15 Ağustos 2003
    Yönetmen
    David R. Ellis
    Senaryo
    Jeffrey Reddick , J. Mackye Gruber , Eric Bress
    Görüntü Yönetmeni
    Gary Capo
    Müzik
    Shirley Walker

    2003, ABD , 90 dk.

    Oyuncular
    Ali Larter (Clear Rivers) , A.J. Cook (Kimberly Corman) , Michael Landes (Thomas Burke) , Terrence 'T.C.' Carson (Eugene Dix) , Keegan Connor Tracy (Kat) , Enid-Raye Adams (Dr. Kalarjian) , Sarah Hattingh (Hemşire)
    19 yaşındaki Kimberly Corman arkadaşlarıyla birlikte Daytona Beach'e doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Herşey yolunda gözükmektedir. Yola bakarak geçirecekleri ateşli saatlerin hayalini kurarlarken büyük bir kaza olur. Son Durak filmindeki gibi sadece bir avuç genç kazadan kurtulmayı başarmıştır...

    Kader çok geçmeden karanlık ağlarını şanslı gençlerin başına örmeye başlar. Teker teker ölmekten kurtulmanın bir yolunu aramaya başlarlar. Fakat kaza geliyorum demez...

    Son Durak'ın beklenmeyen başarısının ardından konsepte yeni bir film daha katıldı. İlkinin izleyiciyi diken üstünde bırakan gerilimini aratmadığı söyleniyor...

    .................................................. ..........


    LUSOMUNDO GALLERY
    02:30 Türkiye saati ile başlayacak
    Domingo Qualquer, Um
    Any Given Sunday
    Kazanma Hırsı

    Gösterim Tarihi
    5 Mayıs 2000
    Yönetmen
    Oliver Stone
    Senaryo
    John Logan , Daniel Pyne , Oliver Stone
    Görüntü Yönetmeni
    Salvatore Totino
    Müzik
    Swizz Beat , Bill Brown , Richard Horowitz

    1999, ABD , 162 dk.

    Oyuncular
    Al Pacino , Cameron Diaz , Dennis Quaid , LL Cool J
    Arka planda profesyonel futbolun getirdiği haraketli sahnelerin çok olmasına rağmen, gladyatörleri, aileleri, ve koçlarından, oyunu kontrolleri altına almaya çalışan zengin takım sahipleri, ihtiraslı spor medyası, göz kamaştırıcı başarıyı tatmak isteyen ve kendi çıkarları için başkalarına iyi davranan insanlara kadar oldukça geniş bir yelpazede kadın ve erkeğin sosyal çevrelerini anlatmaktadır.

    ..........................................

    canalhollywood
    01:30 Türkiye saati ile başlayacak
    O EXORCISTA
    The Exorcist
    Şeytan

    Gerilim
    Yönetmen
    William Friedkin
    Senaryo
    William Peter Blatty
    Görüntü Yönetmeni
    Owen Roizman
    Müzik
    Jack Nitzsche

    1973, ABD , 132 dk.

    Oyuncular
    Ellen Burstyn (Chris MacNeil) , Max von Sydow (Peder Merrin) , Jason Miller (Peder Karras) , Lee J. Cobb (Teğmen Kinderman) , Kitty Winn (Sharon Spencer) , Jack MacGowran (Burke Dennings) , Linda Blair (Regan Teresa MacNeil)
    12 yaşındaki bir kız, garip davranışlar sergilemeye başlar. Yattığı yerde havalanan kız, aynı zamanda inanılmaz bir güce kavuşmuştur. Önce tıbbi yöntemlere başvuran annesi, doktorlar hiçbir açıklama ve çözüm getiremeyince,aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'i çağırır. Genç kızı inceleyen Peder, kızın içine şeytan girdiğini tespit eder.

    Doğaüstü güçlere karşı verilen mücadele, sinema tarihine geçmiş gerilim ve ürperti sahneleriyle dolu. Filmin ilk vizyona girişinde makaslanmış sahnelerin de yer aldığı bu daha uzun ve daha ürpertici montaj, ABD'de olumlu eleştiriler aldı.
    .................................................. ...

    Arkadaşlar diğer kanallarıda zaman buldukça eklemeye çalışıcam ayrıca altyazılarıda ekleyecektim ama dosya eklemeyi bulamadım.




    adreslerinden altyazılarına ulaşabilirsiniz.interenete gprs ile bağlı olduğumdan elimden ancak bukadar geldi umarım işinize yarar. İyi seyirler.
    Son düzenleme ertu; 11-03-2005, 19:32.
  • PowerVu
    Member

    • 12-04-2004
    • 2540

    #2
    Konu: Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

    Arkdaşım çok sağol... Bize bu günlük yayın akşını Her gün verebilirsen ne mutlu...! Portekizce çözmek çok zor oluyor.Ne oynadığını tam analayamıyoruz...

    Yorum

    • ertu
      Junior Member
      • 13-05-2004
      • 53

      #3
      Konu: Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

      12 MART CUMARTESİ

      Türkiye Başlama saati : 17:20
      LUSOMUNDO PREMIUM
      Inocente ou Culpado?
      Life of David Gale, The
      Ölümle Yaşam Arasında

      Gerilim / Dram
      Gösterim Tarihi
      12 Aralık 2003
      Yönetmen
      Alan Parker
      Senaryo
      Charles Randolph
      Görüntü Yönetmeni
      Michael Seresin
      Müzik
      Alex Parker , Jake Parker

      2003, ABD , 130 dk.

      Oyuncular
      Kevin Spacey (Dr. David Gale) , Kate Winslet (Elizabeth Bloom) , Laura Linney (Constance Hallaway) , Gabriel Mann (Zack) , Matt Craven (Dusty) , Rhona Mitra (Berlin) , Leon Rippy (Braxton Belyeu) , Jim Beaver (Duke Grover)
      Kevin Spacey filmde, Teksas'ta idam karşıtı bir üniversite profesörünü canlandırıyor. Ancak adam önce tecavüz, sonra da adam öldürme suçundan hapse düşüyor.

      Hakimler de, kanunlardan yola çıkarak adamın kalemini kırıyorlar. Kate Winslet ise adamın son üç gününde röportaj yapmak üzere görevlendiriliyor. Röportaj esnasında geri dönüşlerle, flu olan olay aydınlanacaktır...

      İdam karşıtı yapım, yönetmen Alan Parker'ın son yıllarda yaptığı en etkileyici film olarak değerlendiriliyor.

      .................................................. ............

      Türkiye Başlama saati : 22:00
      LUSOMUNDO PREMIUM
      Espião sou Eu, O
      I Spy

      Aksiyon / Komedi / Macera / Casusluk
      Yönetmen
      Betty Thomas
      Senaryo
      Marianne Wibberley , Cormac Wibberley , David Ronn , Jay Scherick
      Görüntü Yönetmeni
      Oliver Wood
      Müzik
      Richard Gibbs

      2002, ABD , 96 dk.

      Oyuncular
      Eddie Murphy (Kelly Robinson) , Owen Wilson (Alexander Scott) , Famke Janssen (Rachel) , Malcolm McDowell (Gundars) , Gary Cole (Carlos) , Viv Leacock (T.J.) , Phill Lewis (Jerry)
      Amerikan Güvenliğine ait, radarlara yakalanmadığı gibi, görünmez de olabilen üst düzey bir jet uçak , kaçırıldıktan sonra Arnold Gundars adında bir adamın eline geçer. Uçağın geri alınması görevi ise uzman casus Alex Scott'a ve box şampiyonu Kelly Robinson'a düşer.

      1960'ların I Spy isimli televizyon serilerinden uyarlanmış olan Eddie Murphy'nin boks şampiyonunu canlandırdığı komedi filmi, eski televizyon dizisinin tadını vermese de, seyirciyi eylendirmeyi fazlasıyla başarıyor...

      .........................................

      Türkiye Başlama saati : 01:30
      LUSOMUNDO PREMIUM
      Corre no Sangue
      It Runs In The Family
      Babalar ve Oğulları

      Komedi
      Gösterim Tarihi
      12 Aralık 2003
      Yönetmen
      Fred Schepisi
      Senaryo
      Jesse Wigutow
      Görüntü Yönetmeni
      Ian Baker
      Müzik
      Paul Grabowsky

      2003, ABD , 109 dk.

      Oyuncular
      Michael Douglas (Alex Gromberg) , Kirk Douglas (Mitchell Gromberg) , Cameron Douglas (Asher Gromberg) , Diana Douglas (Evelyn Gromberg) , Bernadette Peters (Rebecca Gromberg) , Rory Culkin (Eli Gromberg)
      Alex Gromberg ve ailesi son derece başarılı bir aile portresi çizmektedir. Fakat kendi içlerinde karışık sorunlar yaşamaktadırlar. Kuşak farklılığından kaynaklanan iletişimsizlik herkesin kendi dünyasına çekilmesine neden olmuştur.

      Ailenin büyükleri, çocuklarını kazanmaya çalışırken, oğullar da kendi yollarını çizmeye çalışmaktadır. Ailenin eski bütünlüğüne kavuşabilmesi için eski hayal kırıklıklarının onarılması gerekmektedir...

      Michael Douglas, uzun bir süre babası Kirk Douglas ile birlikte kamera önüne geçebileceği bir proje aradı. Ve en sonunda bu yapımda karar kıldı. Üstelik ailenin diğer üyelerini de ekibe alarak tam bir aile portresi çizdiler.

      Kısaca, Douglas ailesi Gromberg'ler ile ailenin işlevini masaya yatırıyor.

      ...............................................

      Türkiye Başlama saati : 03:20
      LUSOMUNDO PREMIUM
      Heaven - Por Amor
      Cennet

      Dram
      Gösterim Tarihi
      21 Şubat 2003
      Yönetmen
      Tom Tykwer
      Senaryo
      Krzysztof Kieslowski , Krzysztof Piesiewicz
      Görüntü Yönetmeni
      Frank Griebe
      Müzik
      Arvo Pärt , Marius Ruhland , Tom Tykwer

      2002, ABD / İngiltere / Almanya , 96 dk.

      Oyuncular
      Cate Blanchett (Philippa) , Giovanni Ribisi (Filippo) , Remo Girone (Rahip) , Stefania Rocca (Regina) , Alessandro Sperduti (Ariel) , Mattia Sbragia (Binbaşı Pini)
      Philippa, İtalya'nın Turin kentinde öğretmenlik yapan bir İngilizdir. Kocası da aralarında olmak üzere pek çok sevdiğini uyuşturucu yüzünden kaybeden genç kadın, şehrin en büyük uyuşturucu taciriyle ilgili bilgilerle polise gider ancak kimse kendisiyle ilgilenmez.

      Bunun üzerine genç kadın, adaleti kendi kendine sağlamaya karar verir. Genç bir polis memurunun da yardımıyla tehlike dolu bir maceraya atılan kadın, genç bir dulken kaçmak zorunda kalan bir kurbana dönüşür.

      Alman Sineması'nın dünyaya kazandırdığı Tom Tykwer, Koş Lola Koş ile memleketimizde hatırı sayılır bir hayran kitlesi edindikten sonra, kendisine Kieslowski'den miras kalan senaryo ile bir kez daha sinemalarımıza konuk oluyor.

      Hem Kieslowski'nin son projesini görmek, hem de son dönem dünya sinemasının en yaratıcı yönetmenlerinden birinin yeni çalışmasını görmek için, kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

      .................................

      Türkiye Başlama saati : 18:50
      LUSOMUNDO ACTION
      Caçadores das Trevas, Os
      Darkhunters

      Açıklama

      ..........................................

      Türkiye Başlama saati : 21:50
      LUSOMUNDO ACTION
      Estrangeiro, O
      Foreigner

      Açıklama


      ......................................

      Türkiye Başlama saati : 01:00
      LUSOMUNDO ACTION
      Taxi: Inferno No Asfalto
      Taxi 3

      Aksiyon
      Gösterim Tarihi
      9 Mayıs 2003
      Yönetmen
      Gérard Krawczyk
      Senaryo
      Luc Besson
      Görüntü Yönetmeni
      Gérard Sterin
      Müzik
      DJ Kore , DJ Skalp

      2003, Fransa , 84 dk.

      Oyuncular
      Samy Naceri (Daniel) , Frédéric Diefenthal (Emilien) , Bernard Farcy (Müfettiş Gibert) , Emma Sjöberg (Petra) , Marion Cotillard (Lilly) , Edouard Montoute (Alain) , Jean-Christophe Bouvet (General Bertineau) , Sylvester Stallone , Bai Ling (Qiu)
      Bir kez daha Marsilya'da start alan müthiş macera, bu kez buz kaplı pistlere kadar uzanıyor. Soluk kesen otomobil cambazlıkları, sempatik Fransızlar ve nefis bir mizah! Üstelik aynı, sevdiğiniz karakterler!

      Luc Besson'un dehasının ürünü olan Taxi serisi, Daniel ve Emilien'in serüvenlerinin konu alındığı serüvenlerle devam ediyor. Reklam kökenli sinemacı Gérard Krawczyk, bu üçüncü filmle ilgili olarak şunları söylüyor: "Bu farklı bir macera. Biraz Tenten gibi, aynı karakterleri alıp her seferinde kendi içinde bütün bir öykü anlatıyoruz."

      ..................................

      Türkiye Başlama saati : 21:00
      Canal HOLLYWOOD
      O PROFESSOR CHANFRADO
      The Nutty Professor (1996)

      Çatlak Profesör ‘The Nutty Professor’ Y: Tom Shadyac O: Eddi Murphy, Jada Pinkett / 1996 KOMEDİ ***
      Jerry Lewis’in aynı adlı başyapıtından uyarlanan ‘Çatlak Profesör’de bu kez Eddi Murphy’yi izleyeceğiz. Fazla kilolarından şikayetçi olan kimya profesörü Sherman Klump, bir formül geliştirerek aşırı şişmanlıktan kurtulur ancak bambaşka biri olur ve işler karışır.
      ..........................

      Türkiye Başlama saati : 00:20
      AXN
      Mentiras Arriesgadas
      True Lies
      GERÇEK YALANLAR

      Oyuncular : Arnold Schwarzenegger , Jamie Lee Curtis
      Yönetmen : James Cameron

      Konu: Helen Tasker'a (Jamie Lee Curtis) göre kocası Harry (Arnold Schwarzenegger) sıradan bir satış elemanı. Oysa Harry gerçekte bir hükümet ajanı ve karısına kendisiyle ilgili söylediği herşey koskoca bir yalan... Hükümet, ortadoğulu teröristlerin dağılan sovyetlerden nükleer bomba aldıklarını öğreniyor ve çok gizli bir operasyon düzenliyor. Bu arada Helen kocasıyla ilgili gerçekleri öğreniyor ve Harry hem teröristlerle hem de karısıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Claude Zidi'nin "La Totale!" filminin Amerikan versiyonu olan "True Lies"la James Cameron, CIA'e övgüler düzen gerçek bir pop-corn filme imzasını atıyor
      Son düzenleme ertu; 12-03-2005, 17:51.

      Yorum

      • Uður_aykýn
        Member

        • 08-05-2004
        • 2012

        #4
        Konu: Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

        Saol Dostum Cok Güzel Calısma Yapıyorsun Emegi İcin Teskkür Ederim

        Yorum

        • ertu
          Junior Member
          • 13-05-2004
          • 53

          #5
          Konu: Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

          Sağolun arkadaşlar elimden geldiğince devam ettirmeye çalışıcam gözümden kaçmış bazı filmler kanallar filan olabilir herkesin desteği ile daha güzel olabilir.Benim bulamadığım sizin bulduğunuz kanalları filmleri sizlerde eklerseniz çok daha güzel olur.

          Yorum

          • phi
            Junior Member
            • 22-04-2004
            • 156

            #6
            Konu: Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

            bu calisma ve harcadiginiz emek ve zaman icin tesekkur ederim devamini gormek dilegiyle,esenkalin. kanallari sayenizde surekli kontrol etmekten kurtuldum.sagolun..

            Yorum

            • ertu
              Junior Member
              • 13-05-2004
              • 53

              #7
              Konu: Bazı Kanalların Günlük Yayın Akışı Burda

              13 MART PAZAR

              Türkiye Başlama saati : 17:35
              LUSOMUNDO PREMIUM
              Possessão
              Possession
              Tutku

              Romantik
              Gösterim Tarihi
              4 Ekim 2002
              Yönetmen
              Neil LaBute
              Senaryo
              David Henry Hwang , Laura Jones , Neil LaBute , A.S. Byatt (Kitap)
              Görüntü Yönetmeni
              Jean-Yves Escoffier
              Müzik
              Gabriel Yared

              2002, ABD , 102 dk.

              Oyuncular
              Gwyneth Paltrow (Maud Bailey) , Aaron Eckhart (Roland Michell) , Jeremy Northam (Randolph Henry Ash) , Jennifer Ehle (Christabel LaMotte) , Trevor Eve (Prof. Morton Cropper) , Toby Stephens (Fergus Wolff) , Anna Massey (Leydi Bailey)
              Başarılı bir akademisyen olan Maud Bailey (Gwyneth Paltrow), Christabel LaMotte (Jennifer Ehle) adlı bir Viktorya dönemi şairinin hayatını ve çalışmalarını araştırmaktadır.

              Roland Michell (Aaron Eckhart) ise İngiltere'de ünlü şair Randolph Henry Ash (Jeremy Northam) hakkında araştırma yapmakta olan bir Amerikalı öğrencidir.

              Bir gün Maud ve Roland, Ash'ten LaMotte'ye yazılmış bir dizi aşk mektubu bulurlar. İkili izleri takip ettiğinde, aşık şairlerin bir asır önce avrupada yaşadığı büyük aşkın etkisine girerler.

              Hem günümüz hem de Viktorya dönemi İngiltere'sinde geçen film, A.S. Byatt'ın aynı adlı kitabından yönetmen Neil LaBute tarafından beyazperdeye aktarılmış.
              .................................................. ...

              Türkiye Başlama saati : 19:15
              LUSOMUNDO PREMIUM
              O Que Uma Rapariga Quer
              What a Girl Wants
              Sevgi Herşeydir

              Romantik / Macera / Komedi / Romantik Komedi
              Gösterim Tarihi
              5 Eylül 2003
              Yönetmen
              Dennie Gordon
              Senaryo
              William Douglas Home , Jenny Bicks , Elizabeth Chandler
              Görüntü Yönetmeni
              Andrew Dunn
              Müzik
              Rupert Gregson-Williams

              2003, ABD , 100 dk.

              Oyuncular
              Amanda Bynes (Daphne Reynolds) , Colin Firth (Henry Dashwood) , Kelly Preston (Libby Reynolds) , Anna Chancellor (Glynnis) , Tom Harper , Jonathan Pryce (Alastair Payne)
              Amanda, annesiyle bohem bir yaşamı paylaşan özgür ruhlu, içi içine sığmayan bir Amerikan kızıdır. Macerayı da seven genç kız, kendisine maceralardan en büyüğünü yaratmaya karar verir. Yıllardır göremediği babasını bulmak için İngiltereye doğru bir yolculuğa çıkar.

              Fakat babası annesinden oldukça farklıdır. Annesinin bohem ve rahat tavırlarının aksine, babası aristokrat kökenli, sosyetenin gözbebeği ve etkili bir politikacıdır.

              Annesinden gelen uçarılıkla birlikte, kanında aristokratlık bulunduğunu keşfeden Amanda'nın İngiliz sosyetesi tarafından kabul edilip edilmeyeceğini filmi izleyince göreceğiz...

              "İngilizler soğuk, ciddi, resmi insanlardır. Amerikalılar gibi özgür ve rahat olmayı beceremezler" klişesini seslendiren bir komedi filmi.
              .................................................. ......

              Türkiye Başlama saati : 21:20
              LUSOMUNDO PREMIUM
              Desaparecidas
              Missing, The

              Western / Dram
              Yönetmen
              Ron Howard
              Senaryo
              Ken Kaufman , Thomas Eidson (Kitap)
              Görüntü Yönetmeni
              Salvatore Totino
              Müzik
              James Horner

              2003, ABD , 130 dk.

              Oyuncular
              Tommy Lee Jones (Samuel Jones) , Cate Blanchett (Maggie Gilkeson) , Eric Schweig (Chidin) , Evan Rachel Wood (Lilly Gilkeson) , Jenna Boyd (Dot Gilkeson) , Aaron Eckhart (Brake Baldwin) , Val Kilmer (General) , Clint Howard (Şerif Purdy) , Ray McKinnon (Wittick) , Elisabeth Moss (Ann)
              1880'li yıllarda Amerika'dayız. Ailesini terkedip Apaçilerle yaşamaya başlamış olan Samual Jones, yıllar sonra New Mexico'daki evine döndüğünde hiç de sıcak karşılanmaz. Karısı ölmüş, kızı Maggie evlenmiş ve çocukları olmuştur.

              Süpernatürel güçleri olan bir katilin başı çektiği bir çete çiftliğe saldırıp dehşet saçar ve Maggie'nin kızı Lily'yi kaçırır. Babasına kızgınlığı sürse de Maggie'nin tek şansı onunla işbirliği yaparak kızını kaçıranların izini sürmektir.

              Ron Howard'ın Thomas Eidson'un romanından uyarladığı The Missing, Tomy Lee Jones ve Cate Blanchett gibi isimler ve sıradışı konusuyla öne çıkıyor. İçerdiği psikolojik derinliği ile yakın zaman Western'lerinden Blueberry'ye benzerliğine dikkat.
              .................................................. .

              Türkiye Başlama saati : 01:45
              LUSOMUNDO PREMIUM
              Corpo Perfeito, Um
              Hot Chick, The
              Ateşli Piliç

              Komedi
              Gösterim Tarihi
              11 Temmuz 2003
              Yönetmen
              Tom Brady
              Senaryo
              Tom Brady , Rob Schneider
              Görüntü Yönetmeni
              Tim Suhrstedt
              Müzik
              John Debney , Michael Andrews

              2002, ABD , 102 dk.

              Oyuncular
              Rob Schneider (Clive/Jessica) , Rachel McAdams (Jessica/Clive) , Anna Faris (April) , Andrew Keegan , Matthew Lawrence (Billy) , Sam Doumit (Eden) , Adam Sandler (Bongo Çalgıcısı) , Paige Peterson
              Jessica Spencer çevresindeki tüm kızların kıskandığı, oldukça popüler bir genç kızdır. Hayatında herşey yolunda giderken, tüm planları birden fantastik bir şekilde alt üst olur. Genç kız bir sabah uyandığında kendisini 30 yaşlarında bir adamın bedeninde bulur...

              Tüm planları alt üst olmuştur, üstelik de erkek olmak hiç kolay değildir!

              Jay Sherman isimli bir film eleştirmenini anlatan ve memleketimizde de Bay Kritik adıyla televizyonlarda gösterilen The Critic isimli çizgi filmin yazarlarından birisi olan yönetmenin ilk filmi. Yönetmen ve başrol oyuncusu filmi birlikte kaleme almışlar ve olağanüstü eğlenmişler
              ...........................................

              Türkiye Başlama saati : 03:30
              LUSOMUNDO PREMIUM
              Refém
              House on Turk Street, The


              .................................................

              Türkiye Başlama saati : 23:30
              LUSOMUNDO ACTION
              Nona Porta, A
              Ninth Gate, The
              9. Kapı

              Gerilim
              Gösterim Tarihi
              29 Eylül 2000
              Yönetmen
              Roman Polanski
              Senaryo
              John Brownjohn , Enrique Urbizu , Enrique Urbizu
              Görüntü Yönetmeni
              Darius Khondji
              Müzik
              Wojciech Kilar

              1999, ABD , 134 dk.

              Oyuncular
              Johnny Depp , Frank Langella , Lena Olin , Barbara Jefford
              Bilmediğiniz şeyleri kurcalamayın!!!.....

              Dean Corso, zengin koleksiyoncular için eski ve çok değerli kitapları araştıran ve bulan bir araştırmacıdır. Yaptığı görev kültürel birikim, hüner ve çelik gibi sinirler gerektirmektedir. Corso, ünlü bir kitapsever olan Boris Balkan için Satanik ayinleri anlatan bir seri kitabın sonuncusunun peşine düşer. Rivayete göre bu kitap Karanlıklar Krallığının dokuz kapısını açacak bir el yazmasıdır. Geri kalan iki kopyası Avrupa’dadır. NewYork’tan Toledo’ya, Portekiz’den Paris’e giden yollarda Corso labirent gibi tuzaklarla, vahşi ve gizemli ölümlerle karşılaşır.

              Kendisini koruyan güçler yardımı ile kendisinden çok daha güçlü bir varlığa karşı adım adım yaklaşmaktadır. Zamanla asıl görevinin bir kitabı bulmaktan çok daha farklı olduğunu anlar.
              .................................................. ........

              Türkiye Başlama saati : 17:15
              LUSOMUNDO GALLERY
              Lendas De Paixão
              Legends Of The Fall
              İhtiras Rüzgarları

              Western / Romantik / Dram
              Yönetmen
              Edward Zwick
              Senaryo
              Susan Shilliday , William D. Wittliff , Jim Harrison (Kitap)
              Görüntü Yönetmeni
              John Toll
              Müzik
              James Horner

              1994, ABD , 133 dk.

              Oyuncular
              Brad Pitt (Tristan Ludlow) , Anthony Hopkins (William Ludlow) , Aidan Quinn (Alfred Ludlow) , Julia Ormond (Susannah Fincannon Ludlow) , Henry Thomas (Samuel Ludlow) , Karina Lombard (Isabel Two Decker Ludlow) , Gordon Tootoosis (One Stab) , Christina Pickles (Isabel Ludlow) , Paul Desmond (Decker)
              19. yüzyılın son demleri. Kızılderili savaşları gazisi hümanist Albay William Ludlow 3 erkek çocuğunu Montana kırlarındaki çiftliğinde, annesiz büyütür. Aileye yakın bir kızılderilinin cesaretlendirmeleri ve esini sayesinde, oğullardan Tristan çok gözüpek ve maceracı bir genç adam olarak yetişir.

              Kardeşlerden birinin nişanlısı olan güzel Susannah kentten gelip hayatlarına karıştığında, yepyeni bir enerjiyi beraberinde getirir. Baba, kardeşler ve genç kadın arasında karmakarışık bir çekim vardır. Birinci Dünya Savaşı patladığında, Ludlow'un genç erkekleri İngiliz soydaşlarının yanında savaşmak için müthiş bir istek duyarlar. Babalarına rağmen Avrupa'daki cepheye giderler. Burada Tristan, aslında kendi kendisiyle olan savaşıyla yüzleşme fırsatı bulacaktır.

              Jim Harrison'ın romanından uyarlanan, belki de bir döneme romantik bir ışık tuttuğu için batıda beğenilmiş bir melodram. Anthony Hopkins ve Brad Pitt'in rollerinin tam onlara göre biçilmiş olduğu, soluk kesici performanslarıyla kendisini belli ediyor.
              .................................................. .

              Türkiye Başlama saati : 23:00
              LUSOMUNDO GALLERY
              Ringue, O
              Play It To The Bone
              Ölümüne Kadar

              Dram
              Gösterim Tarihi
              25 Ağustos 2000
              Yönetmen
              Ron Shelton
              Senaryo
              Ron Shelton
              Görüntü Yönetmeni
              Mark Vargo
              Müzik
              Alex Wurman

              1999, ABD , 124 dk.

              Oyuncular
              Woody Harrelson , Lolita Davidovich , Lucy Liu , Tom Sizemore
              Vince Boudreau ve Cesar Dominguez iki yakın ve eski dosttur. Dost olmanın dışında bir ortak yönleri daha vardır ki o da ikisinin de birer boksör olmaları ve ringde her ikisinin de oldukça hırslı ve vahşi dövüşmeleridir. Bunca yıldır aynı işi yaptıkları halde hiçbir işte karşı karşıya gelmemişlerdir ve birlikte çalışmamışlardır.

              Sonunda ikisinin de hayatlarının fırsatı karşılarına çıkar. Çok büyük para vaad edilmektedir. Fakat bir şart vardır... hemen Las Vegas’a doğru yola çıkmaları gerekmektedir. Yol boyunca başlarına gelenlerin yanı sıra, yoldan aldıkları otostopçu kızla bir üçlü olmuşlardır.
              .................................................. ..

              Türkiye Başlama saati : 02:45
              LUSOMUNDO GALLERY
              Irmãs de Maria Madalena, As
              Magdalene Sisters, The
              Günahkar Rahibeler

              Dram
              Gösterim Tarihi
              1 Ağustos 2003
              Yönetmen
              Peter Mullan
              Senaryo
              Peter Mullan
              Görüntü Yönetmeni
              Nigel Willoughby
              Müzik
              Craig Armstrong

              2002, İngiltere / İrlanda , 119 dk.

              Oyuncular
              Anne-Marie Duff , Dorothy Duffy , Geraldine McEwan , Nora-Jane Noone , Eileen Walsh
              1964'te İrlanda'da 3 genç kız, aileleri ve kilise tarafından acımasız ve insanlıkdışı Magdalene Manastırı'na gönderilirler. Burada suçlarının cezasını çekeceklerdir. Suçları bekar bir kadın olmak, güzel olmak, saf olmak, çok zeki olmak ya da sessiz kalmak istemeyen bir tecavüz kurbanı olmaktır.

              Günahları için çalışmaları gereklidir... Yılda 364 gün ve karın tokluğuna! Üstelik başlarına hiç ummadıkları şeyler gelecektir.

              Genç kızlar, bu mezalim karşısında isyan ederler. Ama köleden başka bir şey olmadıkları bu cehennemde, zafer kazanmaları mümkün müdür? En ufak bir umut ışığı olmayan ortamda, hiddetin kemirdiği genç bedenlerin tek hayali firar etmektir.

              İddialara göre filmde anlatılanlar hiç de gerçekdışı değil. İrlanda'da son Magdalene Manastırı sadece 6 yıl önce 1996'da kapatıldı.

              2002 Venedik Festivali'nde skandal yaratan film, ve yönetmeni Peter Mullan, Vatikan'da tüm şimşekleri üzerine çekti...
              .................................................. .....

              Türkiye Başlama saati : 00:20
              AXN
              Starship Troopers
              Yıldız Gemisi Askerleri

              Bilim Kurgu / Aksiyon / Macera / Uzay
              Gösterim Tarihi
              6 Şubat 1998
              Yönetmen
              Paul Verhoeven
              Senaryo
              Edward Neumeier , Robert A. Heinlein (Kitap)
              Görüntü Yönetmeni
              Jost Vacano
              Müzik
              Basil Poledouris

              1997, ABD , 129 dk.

              Oyuncular
              Casper Van Dien , Denise Richards , Neil Patrick Harris , Jake Busey (Private Ace Levy) , Michael Ironside (Lieutenant Jean Rasczak) , Dina Meyer (Private Dizzy Flores)
              Okulunu bitiren Johnny Rico, askerlik görevini yapmak için gönüllü olarak Seyyar Birliğe katılır. Birliğe katılmasındaki tek amacı, uzay gemisi pilotu olmak isteyen kız arkadaşı Carmen Ibanez'in kalbini kazanabilmektir. Acemi askerlerle birlikte bir eğitim kampına gönderilen Johnny, eğitim kampındaki zor koşullara kısa zamanda alışır ve bir süre sonra bölük liderliğine kadar yükselir. Ancak bir gün nöbeti sırasında trajik bir eğitim kazası meydana gelince birliğe yanlış amaçlarla girdiğini fark eder. Tam istifa etmek üzereyken dünya uzaydan gelen böceklerin saldırısına uğrar ve Buenos Aires kenti haritadan silinir. Ailesinin ve arkadaşlarının uzaydan gelen bu böcekler tarafından öldürülmesi üzerine dehşete kapılan Johnny'nin küskünlüğü bir anda öfkeye dönüşür. Seyyar birlik, böceklerle savaşmak üzere çok üzere çok uzaktaki gezegenlere doğru yola çıkar. Artık birliğinde kalmaya ve dünyayı yerlebir eden böcekleri yok etmeye kararlıdır.
              ................................................

              Yorum

              İşlem Yapılıyor