Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı




    CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ortaya çıkardığını iddia ettiği dosyaların Ergenekoncular tarafından servis edildiği ortaya çıktı.


    Ergenekon'un 3. iddianamesinde, 7 Aralık 2008 tarihinde Ergenekon sanığı Ünal İnanç ile Mustafa G.D. arasında geçen telefon görüşmesine göre, Gökçek ile Kılıçdaroğlu'nun televizyonda yapacağı tartışma öncesinde Gökçek aleyhine dosyaların Kılıçdaroğlu'na ulaştırılması konuşuluyor.

    Buna göre Mustafa G.D., Ünal İnanç'a, “Şimdi Kılıçdaroğlu'na bir dosya iletmemiz gerekiyor bir belge” ve “Şeyle alakalı ııııı Belko ile Gökçek'le alakalı” dediği, İnanç'ın ise “Tamam hemen gönderin bana bi şekilde veya birisini göndereyim alsın senden” diye yanıtlıyor.

    Kılıçdaroğlu ile Gökçek, 17 Aralık 2008'de saat 19.00'da gazeteci Uğur Dündar'ın sunduğu haber bülteni programında karşı karşıya gelmiş ve Kılıçdaroğlu, Belko şirketi ve doğalgaz sayaçlarıyla ilgili iddiaları belgeleriyle gündeme getirmişti.

    “KILIÇDAROÐLU'NA BİR DOSYA İLETMEMİZ GEREKİYOR”

    7 Aralık 2008 tarihinde saat 12.07 sıralarında Ünal İnanç ile Mustafa G.D. arasında geçen görüşme şöyle:

    Ünal İnanç: “Buyur hayatım”

    Mustafa: “Abi”

    Ünal İnanç: “Hı”

    Mustafa: “Şimdi Kılıçdaroğlu'na bir dosya iletmemiz gerekiyor, bir belge”

    Ünal İnanç: “Olur, olur”

    “BELKO'YLA, GÖKÇEK'LE ALAKALI”

    Mustafa: “Bu şeyle alakalı, BELKO'yla, GÖKÇEK'le alakalı”

    Ünal İnanç: “Tamam hemen gönderin bana bi şekilde veya birisini göndereyim alsın senden”

    Mustafa: “Ha şimdi hadise şu, hadise şu, bu Belko ile ilgili 2. Ağır Ceza'da açılmış nitelikli dolandırıcılığa ilişkin bir dava, bu iddianame iddianame”

    Ünal İnanç: “Anladım”

    “DÜELLOYA ÇIKACAKLAR YA ÇOK ÖNEMLİ”

    Mustafa:
    “Ve burada malum şimdi düelloya çıkacaklar ya”

    Ünal İnanç: “Anladım”

    Mustafa: “Şimdi televizyon düellosuna çıkacaklar ya, çok önemli bir”

    Ünal İnanç: “Malum malum”

    Mustafa: “Çok önemli yani”

    Ünal İnanç: “Oldu hayatım”

    Mustafa: “Tamam abi”

    Ünal İnanç: “Şık olur”


    10.08.2009 13:57:53


  • armonil
    Member
    • 05-06-2007
    • 758

    #2
    Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

    zaten başka türlü dosyalara nasıl ve ne şekilde ulaşabilirki. İsteyelim bakalım bir kurumdan bi dosya alabilecekmisinzi.

    Yorum

    • emsevinc
      Member
      • 20-12-2005
      • 733

      #3
      Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

      kılıçdaroğlu kadar şovmen bir adam daha gelmedi bu memlekete...

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR

        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

        Originally posted by armonil
        zaten başka türlü dosyalara nasıl ve ne şekilde ulaşabilirki.
        Bürokratik geçmişinizdeki nüfuzunuzu amaç dışı kullanarak.

        Yorum

        • hikmet24
          Member
          • 28-11-2005
          • 1724

          #5
          Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

          ya peki konuşma kayıtlarına nasıl ulaşılmış

          Yorum

          • cem296
            Banned
            • 29-11-2005
            • 347

            #6
            Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

            haber kaynagı STV...(cok tarafsız yayın anlayısındaki gazete-tv.ler)
            Kılıçdaroğlunu elestirebilirsiniz ama ortaya cıkardıgı belgelerle istifa etmek zorunda klanlar için ne diyeceksiniz?( şovu akp ve yandasları yapıyor, m.gökcek 'in düzenbazlıgını, çirkefliğini, fitneciliğini bilmeyen var mı?)
            camur atmayın, öncelikle arastırın gercegi , eger gercekse yargılayın...

            Yorum

            • Sniper®
              Senior Member
              • 22-06-2005
              • 12987

              #7
              Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

              Kemal Kılıçdaroğlu'na Kötü Haber!

              SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük iddaları karşısında söylediği 'Bana şikayet gelip de işleme koymadığım bir yolsuzluk dosyası varsa, söz veriyorum bu yarışı hemen bırakacağım' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na kötü haber. star, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu'nun önüne gelen üç dosyayı işleme almadığını ispatlayan Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu raporuna ulaştı.

              YDK raporlarında Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk suçlamaları nedeniyle hakkında müfettiş raporu olan ve görevden alınması istenen bir daire başkanını görevden almadığı ve usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle yargılanan iki personeli görevden almak yerine daire başkanlığına atadığı yer aldı.

              KILIÇDAROÐLU NE YAPACAK

              HATTA Kılıçdaroğlu'nun bu personellerden birini de soruşturmanın yürütüldüğü daireye başkan yapmasına dikkat çekildi. 'İşlem yapmadığım yolsuzluk dosyası varsa yarışı hemen bırakacağım' diyen Kılıçdaroğlu'nun 'tam söylediği gibi bir uygulamasını' ortaya çıkaran YDK'nın 1997'de hazırladığı yolsuzluk yapan personelle ilgili işlem yapmadığına dair rapor karşısında ne yapacağı merak ediliyor.

              YDK'nın 1997'deki SSK raporunda SSK Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurum teftiş kurulunca haklarında yolsuzluk tespit edilen ve görevden alınması istenen daire başkanını görevden almadığı belirtiliyor. 06.12.1996 tarih ve 2 sayılı soruşturma raporu ve makam onayında, kurum zararına sebebiyet verdiği belirtilen bir daire başkanı hakkında görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmak suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunulması, kurumun zararının istirdadı (geri alınması), 'aylık kesme' disiplin cezası ile tecziyesi, daire başkanlığı görevinden alınması gerekli görüldüğü belirtildi.

              BİR DE TERFİ ETTİRMİŞ

              YDK raporunda şöyle dendi: 'Disiplin kurulu kararı ile verilen aylıktan kesme cezasına ilişkin olarak ilgili tarafından kurum aleyhine açılan davada mahkemece 13.11.1997 tarihli iptal kararı verilmekle birlikte davanın temyizde devam ettiği, suç duyurusu sonucu Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davası ile kurum zararının tahsili için Ankara 1. Asliye Ticaret ve 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davaların derdest olduğu, görevden alınma önerisinin 28.10.1997 ve 02.04.1998 tarihli SSK Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu kararıyla kabul edilmediği ve anılan personelin daire başkanlığı görevine devam ettiği belirlenmiştir.'

              İnsan kaynağı tek mezkezden!

              Kılıçdaroğlu'nun 1992 ile 1999 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptığı döneme ait yanıt bekleyen sorular:

              1 SSK telsizleri PKK'da çıktı

              G. A. YÖK tarafından aşırı sol kuruluşlara üye olduğu yazısına rağme 1300 yataklı ve uzman hekim yetiştiren SSK Ankara Eğitim Hastanesi'ne Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başhekim olarak atandı. G. A. döneminde hastaneden çalınan 10 telsiz bir yıl sonra polis tarafından bölücü örgüt mensuplarında ele geçirildi. G. A'ya Kılıçdaroğlu tarafından başarı ödülü verildi.

              2 Valilik talebine hülle yaptı

              Kılıçdaroğlu Van Valiliği'nin bölücü örgüte para yardımı yaptığı, örgüt mensuplarını evinde barındırdığını bildirdiği ve başka bir ile atanmasını istediği baştabip M. I.'yı 'ona ihtiyacımız var' diyerek atamasını üç ay oyaladı. Valiliğin ısrarı üzerine M. I., Manisa'ya atanmış gibi işlem yapılarak birkaç ay sonra Kars Hastanesi Baştabibi yapıldı.

              3 Başhekim atadı, tutuklandı

              Kılıçdaroğlu, valilikçe ideolojik amaçla yürüş yaptığı, bildiri dağıttığı, kanunsuz toplantı yaptığı, ırkçılık ve bölücülük yaptığı bildirilen S. K. adlı hekimi SSK Bölge Hastanesi'ne baştabip yaptı. S. K.'nın baştabiplik yaptığı sırada evi aranmış, yasadışı bölücü örgüte ait dökümanlar, değişik çap ve markada silah, patlayıcı maddeler ele geçmiş ve tutuklandı.

              4 Örgüt kuryesi müdür oldu

              Kılıçdaroğlu, İçişleri Emniyet Genel Müdürlüğü'nce verilen Dev-Yol Örgütü ile ilişkisinin olduğu ve bu örgüte kuryelik yaptığı, askeri mahkemece tutuklandığı, gizlilik dereceli işlerde çalıştırılmaması gerektiği bildirilen M. G.'yi SSK bölge müdürü yaptı.

              'Organize dürüstlük' hakkındaki iddialar

              Kılıçdaroğlu bölücü örgütle işbirliğinden yargılanan bir memuru, sınavsız olarak Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü'ne atadı. Sicil dosyaları ve gizli yazışmalar bu kişiye teslim edildi.

              Kılıçdaroğlu eski hükümlü kadrolarına neden sadece bölücü örgüt mensuplarını atadı? Kader kurbanı olup taksirli suçlara mahkum olmuş eski hükümlüleri hiç bir şekilde göreve atamadı.

              Kılıçdaroğlu, başka kuruluşlarda memur olarak çalışan, çalıştıkları yerlerde anarşik olaylara karışan, yargılanan, çeşitli disiplin cezaları alan kişilerden bazılarını SSK'ya alarak 2-3 ay içinde sınavsız olarak müdür kadrosuna atadı.

              Kılıçdaroğlu, SSK Kartal Hastanesi'ne 1993 yılında 17 hemşerisini işe aldı. Tüm Türkiye geneline bakıldığında ise Kılıçdaroğlu'nun bini aşkın hemşerisini işe aldığı ortaya çıktı.

              SSK Genel Müdürlük müfettişlerinin gizli tezkiyelerini Teftiş Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Kaderli'nin eşine yazdırdığı gerekçesiyle Ankara 8. Ağır Ceza Mahmesi'nde yargılandı. Milletvekili dokunulmazlığı nedeniyle dava dosyası TBMM'ye gönderildi.

              SSK Bomonti'deki ilaç fabrikasına 1992 yılında 10 hemşerisini işe aldı.

              Kılıçdaroğlu, 4 yıl önce yapılan bir sınavı esas alarak 37 kişiyi hastane müdürlüğüne atadı.

              1998 yılında sınavsız olarak 444 kişiyi açıktan atadı.

              Kılıçdaroğlu, 1992 yılında göreve başlar başlamaz kurumun Finansman Dairesi Başkanlığı'nın olmadığını söyleyerek daire başkanlığını 1993 yılında kurdu. Memuru dahi olmayan Finansman Dairesi'ne emekliliğine kısa bir süre kalan hemşerisini başkan olarak atayarak yüksek maaşla emekli olmasını sağladı.

              1998 yılında ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptırılan sınavlarda ne gibi yolsuzluklar yaptı.

              Müfettiş soruşturma raporlarında yolsuzlukları tespit edilen daire başkanlarını görevden almadı. Usülsüzlük ve ihmal suçlarından yargılanan iki personeli ise daire başkanlığı görevine atadı.

              Kılıçdaroğlu, SSK'da göreve başladığında işveren prim borçları 8.76 trilyon TL iken görevden ayrıldığı 1999 yılında 25 kat artarak 220 trilyon TL'ye ulaştı.

              Kılıçdaroğlu bir yıl süreli olarak devlet tarafından görevli gönderildiği Fransa'da yasadışı örgüte ait olan bir enstitüye gittiği iddia edildi.

              SSK Kartal Hastanesi onarımı ihalesi yolsuzluk yaparak hemşerisi Şahin Güven'in hastane onarımında bir deneyimi olmayan şirketine verdiği iddiası.

              CHP'den önce DSP'den aday olan Kılıçdaroğlu eski bakan Nami Çağan'ın milletvekili adayı ilan etmesine rağmen listeye alınmadı. Bunda dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in en çok hassasiyet gösterdiği konuların neden olduğu iddia edildi.

              CHP Genel Başkanlığı'nı düşünmüyorum

              Kılıçdaroğlu İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı (İSMMMO) ziyaretinde gazetecilerin 'CHP Genel Başkanlığı'nı düşünüp düşünmediği' sorusuyla karşılaştı. Kılıçdaroğlu 'Hayır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşünüyorum' dedi. Kılıçdaroğlu, o yönde bir talep geldi mi sorusuna da 'Onu bilmiyorum. Zaman zaman arkadaşlar dillendiriyorlar ama...' cevabını verdi.

              Kendisini soruşturan daireye başkan atandı

              BAŞBAKANLIK YDK'nın SSK raporunda yine görevi suistimal ve ihmal suçlamasıyla yargılanan iki personelin Kılıçdaroğlu tarafından görevden almak yerine daire başkanlığına atandıkları belirtildi. Soruşturma yapılan bir personelinde hakkındaki soruşturmayı yürüten daireye başkan atanması dikkat çekiyor. YDK raporunda Kılıçdaroğlu'nun işleme almadığı iki 'dosya' için şunları kaydedildi:

              'Bakanlık Teftiş Kurulu'nun 04.04.1997 tarihli ve 1 sayılı kurum teftiş kurulunun da 09.05.1997 tarih ve 4 sayılı soruşturma raporunda haklarında görevi ihmal ve görevi suistimal suçlarından savcılıklara suç duyurusunda bulunulan ve yargılanmaları devam eden personelden biri soruşturma ve dava konusu olan işlemlerin yürütüldüğü daire başkanlığına 20.08.1997 tarih ve 13.11.1997 tarihli, bir diğeri başka bir daire başkanlığına 04.09.1997 ve 22.01.1998 tarihli SSK Yönetim Kurulu kararı ile önce vekil daha sonra asil olarak atanmıştır.'

              Raporda ayrıca 'Kurumda daire başkanlığı ve şube müdürlüğü gibi üst görevlere asaleten ya da vekaleten atanacakların, haklarında disiplin kurullarınca veya yargı mercilerince soruşturma yapılmakta olmayan ve olumlu sicil almış bulunan kişiler arasından seçilmelerine özellikle önem ve özen gösterilmesi temenni olunur' dendi

              Kaynak : haberaktuel

              Yorum

              • Sniper®
                Senior Member
                • 22-06-2005
                • 12987

                #8
                Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                Kılıçdaroğlunun 10 Aylık torunu sigortalı çıktı

                CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu an bir buçuk yaşında olan torununun on aylıkken sigortalı yapıldığı ortaya çıktı.



                Kılıçdaroğlu, durumu “Yapılanı etik olarak doğru bulmuyorum. Ben İstanbullulara her zaman doğru söyleceğime dair söz verdim. Yapılan yanlış. Ancak bu benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz” diye yorumladı.
                1997 yılında Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptığı dönemde, 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nu sigortalattığı belirlenen Kılıçdaroğlu, bunu doğrulamış ve şöyle demişti: “Bir firmada çalışmış, doğrudur. Sigortalı olmuş, o da doğrudur. Eğer yasaksa, yasadışıysa, çalışmadıysa hayhay, sizinle hemfikirim. Ama çalıştıysa niye itiraz ediyorsunuz.”

                10 aylıkken iki gün çalışmış!
                Şimdi de Kılıçdaroğlu’nun küçük torununun sigortalı olduğu ortayı çıktı. Vakit gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşayan büyük kızı Azime Aslı Kılıçdaroğlu Nadir’in şu an 1.5 yaşında olan kızı Duru Nadir’in, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında henüz 10 aylıkken bir firmada iki gün çalıştığının göründüğü ortaya çıktı. Konak’ta 4 Haziran 2007 Pazartesi günü doğan Kemal Kılıçdaroğlu’nun torunu Duru Nadir, henüz 10 aylık bir bebekken SGK kayıtlarında 29 Nisan 2008 Salı günü bir şirkete işe girerek çalıştığı ve iki gün çalışarak 40 TL para kazandığı görünüyor.

                Kılıçdaroğlu: Etik olarak doğru değil
                Dün Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni (TİM) ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na torununun sigortalı olması soruldu. Kılıçdaroğlu durumu yalanlamadı ancak onaylamadığını da belirterek şu yanıtı verdi: “Yapılanı etik olarak doğru bulmuyorum. Ben İstanbullulara her zaman doğru söyleceğime dair söz verdim. Yapılan yanlış. Ancak bu benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz. (Radikal)

                Yorum

                • hikmet24
                  Member
                  • 28-11-2005
                  • 1724

                  #9
                  Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                  kardeşim basit ve net bir soru sordum dinleme kayıtlarına nasıl ulaşmışlar

                  Yorum

                  • Sniper®
                    Senior Member
                    • 22-06-2005
                    • 12987

                    #10
                    Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                    Originally posted by hikmet24
                    kardeşim bait ve net bir soru sordum kayıtlara nasıl ulaşmışlar

                    O soruyu foruma değil kaynaktakilere soracaksınız.

                    Yorum

                    • cunuyil
                      Senior Member
                      • 27-09-2005
                      • 7297

                      #11
                      Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                      Originally posted by hikmet24
                      kardeşim basit ve net bir soru sordum dinleme kayıtlarına nasıl ulaşmışlar
                      3. iddianamede geçiyor olabilir mi?

                      İddianame de şu an public durumda değil mi?
                      Son düzenleme cunuyil; 11-08-2009, 18:24. Reason: Ýmla

                      Yorum

                      • cem296
                        Banned
                        • 29-11-2005
                        • 347

                        #12
                        Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                        akp , kendini aklaya mıyor, ADAM GİBİ ADAMLARA , insanlara camur atıyor...
                        aklı sıra halkın gözünde kücük düsürmeye calısacaklar ama yemezler........
                        kendinizi kandırın

                        Yorum

                        • track__1
                          Junior Member
                          • 01-09-2008
                          • 379

                          #13
                          Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                          moka bulaşmış üstendekileri başkasına bulaştırmaya çalışan bir şey sadece ....
                          bu şey ....

                          Yorum

                          • suleymansarac
                            Junior Member
                            • 26-06-2008
                            • 192

                            #14
                            Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                            Originally posted by emisyon
                            Kılıçdaroğlunun 10 Aylık torunu sigortalı çıktı

                            CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu an bir buçuk yaşında olan torununun on aylıkken sigortalı yapıldığı ortaya çıktı.



                            Kılıçdaroğlu, durumu “Yapılanı etik olarak doğru bulmuyorum. Ben İstanbullulara her zaman doğru söyleceğime dair söz verdim. Yapılan yanlış. Ancak bu benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz” diye yorumladı.
                            1997 yılında Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptığı dönemde, 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi oğlu Kerem Kılıçdaroğlu’nu sigortalattığı belirlenen Kılıçdaroğlu, bunu doğrulamış ve şöyle demişti: “Bir firmada çalışmış, doğrudur. Sigortalı olmuş, o da doğrudur. Eğer yasaksa, yasadışıysa, çalışmadıysa hayhay, sizinle hemfikirim. Ama çalıştıysa niye itiraz ediyorsunuz.”

                            10 aylıkken iki gün çalışmış!
                            Şimdi de Kılıçdaroğlu’nun küçük torununun sigortalı olduğu ortayı çıktı. Vakit gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de yaşayan büyük kızı Azime Aslı Kılıçdaroğlu Nadir’in şu an 1.5 yaşında olan kızı Duru Nadir’in, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında henüz 10 aylıkken bir firmada iki gün çalıştığının göründüğü ortaya çıktı. Konak’ta 4 Haziran 2007 Pazartesi günü doğan Kemal Kılıçdaroğlu’nun torunu Duru Nadir, henüz 10 aylık bir bebekken SGK kayıtlarında 29 Nisan 2008 Salı günü bir şirkete işe girerek çalıştığı ve iki gün çalışarak 40 TL para kazandığı görünüyor.

                            Kılıçdaroğlu: Etik olarak doğru değil
                            Dün Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni (TİM) ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na torununun sigortalı olması soruldu. Kılıçdaroğlu durumu yalanlamadı ancak onaylamadığını da belirterek şu yanıtı verdi: “Yapılanı etik olarak doğru bulmuyorum. Ben İstanbullulara her zaman doğru söyleceğime dair söz verdim. Yapılan yanlış. Ancak bu benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz. (Radikal)
                            kardeşim kılıçtaroğlunun torunu bir reklam fiminde oynatmışlar ve o reklam firması sigortalı yapmış habertürkte ki bir programda burhan kuzu da aynı soruyu sormuştu

                            Yorum

                            • ybæl©ik
                              ADMINISTRATOR

                              • 25-01-2003
                              • 30775

                              #15
                              Konu: Kılıçdaroğlu'nun foyası meydana çıktı

                              Arkadaşlar

                              Bu ülke hepimizin. İktidarda kim olursa olsun, ister sağ olsun, ister sol olsun, ister orta olsun, ... her ne ve kim olursa olsun doğru işler takdir edilmeli, yanlışlar yapıcı ve olumlu yönde eleştirilmelidir.

                              Eğer biz vatandaşlar, gereksiz konularda birbirimizle tartışırsak, birbirimizi itham edersek, ... bu sadece zaman kaybı olur. Değişen ve gelişen hiçbir şey olmaz, ülkemize bir faydamız bulunmaz.

                              Konuları ve olayları değişik açılardan değerlendirelim, değişik görüşler ileri sürelim, sürekli sorgulayalım, neden-sonuç ilişkilerini analiz etmeye çalışalım. Önyargılı ve sabit fikirli olmayalım. Bu şekilde birbirimizden çok daha fazla şeyler öğrendiğimiz gibi bu konuları okuyan arkadaşları da bilgilendirmiş oluruz.

                              Kısaca bu forumda üzerimize düşen görevi yerine getirmiş oluruz.

                              Teşekkürler.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor