Ankara'da Mobese'li oluyor

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Ankara'da Mobese'li oluyor

    Ankaraya 657 MOBESE Kamerası


    Tarih : 30.07.2009 - 16:29:10

    Ankara Valisi Kemal Önal, Kent Güvenlik Sisteminin başkentte meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla hazırlandığını belirterek




    İlki eylül ayında devreye girecek MOBESE kameralarla, daha rahat ve güvenli bir yaşam elde edeceğiz" dedi.
    Önal, Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından yürütülen sisteme ilişkin çalışmaların, tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi.
    Sistemde 354 adet sabit, 298 adet hareketli, 5 adet yüksek çözünürlüklü portatif kameranın yer aldığını belirten Önal, 78 adet kameranın 20 noktada hız ve kırmızı ışık ihlalleri, 19 adet kameranın da 10 noktada hız ihlalleri ve 94 adet kameranın da 20 noktada plaka tanımalarını saptayacağını söyledi.
    Sadece belirli noktalara yerleştirilen kamera aparatlarından ibaret olmayan sistemin, otomatik uyarı sistemlerinden yüz tanımlama, zumlama veya fotoğraf çekme, hız kontrol, kural ihlali gibi özellikleri de içine alan çok sayıda işlevi yerine getireceğini bildiren Önal, tek merkezde toplanan verilerin değerlendirilerek, ilgili birimlere anında aktarılacağını söyledi.
    Kameraların "görüneni" ve "görünmeyeni" olduğuna dikkati çeken Önal, MOBESE'nin devreye girmesinin Ankara'ya her anlamada katkı sağlayacağı kaydetti.
    Önal, Kent Güvenlik Sistemi'nin başkentte meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla hazırlandığını belirterek, "İlki eylül ayında devreye girecek MOBESE kameralarla, daha rahat ve güvenli bir yaşam elde edeceğiz" dedi.
    Kemal Önal, böylece sistemin, okulların yeni eğitim-öğretim dönemine kadar yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.



    kaynak:ankarasonhaber
İşlem Yapılıyor