Sanallaştırma ile insanların sorunlarını nasıl çözeriz sorusuna yanıt olarak bu yazıyı yazıyorum Bu yazıyı okuduktan sonra internet teknolojilerine bakış açınız +1 olacağına adım gibi eminim.
Türkiye'de ilk defa sorunu bu kadar enlemesi ve boylaması ile sizler için çözümlerinin neler olduğunu araştırdık ve derledik. Sonuç ortak akıl projesi olan tabiki Virtualization ( Sanallaştırma)...
Biriniz XX Sorunum mu var dedi ? Buyrun buradan alalım sizi
Çoğu kişinin bundan 30 yıl önce wolframalpha gibi bir arama motoru, google maps, earth, chrome os gibi sistemlerin olacağını söyleseydik bize deli, hayalperest derler gülüp geçerlerdi.
1980'den sonra Windows işletim sisteminin çıkması ile birlikte İnternet kavramı ortaya çıktı. Bununla birlikte gelen internet alt teknolojileri çıkmaya buna paralel olarak ağ ve sistemler gelişmeye başladı. 20 sene içerisinde yavaş ilerleyen internet ve ağ teknolojileri 2000 yılından sonra çeşitli ataklarla hızlanmaya başladı.
Bugün ise Ipv6, HTML5, Web 2.0, RSS, Seo, Sosyal Paylaşımlar, İmleme, WolframAlpha gibi sayısız güçlü çekirdeklere sahip internet iletişim alt yapılarına sahibiz.
Bunlara rağmen olanakların belkide sınırlı olması nedeniyle bugünün internet teknolojileri istenilen boyuta ulaşamadığını görmekteyiz. Belirli tabuların hala yıkılamadığı ülkelerin haberlerini hergün ben bizzat teknoloji portallarında haber olarak yazıyorum.
Geleceğe dönük projeler arasında ortaya atılan en büyük proje şüphesiz sanallaştırma olarak görüyorum. Günümüzdeki donanım ve yazılım sorunlarından dolayı insanların bilişim sistemlerine bakış açıcısı olumsuz eksene doğru kaydığını görüyoruz.
Şüphesiz Sanallaştırma Donanım ve Yazılım Sorunlarını Bir Çırpıda Çözecek ?
İnsanlar bir bilgi kaynağına yönelmek için aşağıdaki geçişlerde sorun yaşamadan ulaşması gerekiyor.
1. Bios
2. İşletim sistemi parametreleri
3. Donanım tanımlaması
4. Ön yükleme ( kernel, win kütüphaneleri)
5. Masaüstü yüklenmesi
6. Giriş
a. Masaüstü araçların yüklenmesi
b. Masaüstü görev başlangıcındaki programların yüklenmesi
c. Zamanlanmış görevlerin tamamlanması
d. Anti-virüs, Malware, Soyware yazılımların ön taraması
e. vs..
Bunları geçtikten sonra ancak rahat bir nefes alıp bilgiye ve paylaşıma erişebiliyorsunuz. Ama sanallaştırma bunların hepsini tamamen siliyor.
Sanallaştırma ne tür sorunları çözer ?
1. Güncelleme Sorunları ( )
2. Yükseltme Sorunları ( )
3. Dosya yolları ( Program Files vs.. )
4. Yazılım Güncelleme ( Yok 1.1.1.9 Sürümü Cart Curt Sürekli Update Uyarıları )
5. Script ve Java, İşletim Sistemi Hataları
6. Mavi Ekran Hataları
7. Tarayıcı Hataları
8. Bios hataları
9. HDD ( Yeterli Disk Olmaması GB / MB vs.. )
10. Flash Diskin Ortadan Kaldırılışı
11. CD / DVD / Blue-ray gibi araçlarda depolamanın kalkması
12. Web sitelerinin uygulama sorunları
13. Youtube.com gibi yasaklamaları delip geçme
14. Hacker Korkusu
15. Hacking Korkusu
16. Virüs, Trojen, Worm Korkusu
17. Upload,Download Sorunları
18. Vesayre mutluluklar daha..
Sanallaştırma Ortak Çalışma Alanınada Denir
Sanallaştırma iphone gibi yeni nesil telefonunuzdan masaüstünüzü kullanma , evdeki desktop bilgisayarınızdan kullanma ve notebookunuzdan masaüstünüzü kullanmak denir. Buda ortak çalışma alanıdır.
Kaydettim, Flash diske atayım, Sonra ara usb bağlantısı ile telefona atayım, Telefondan bunu programla tanıtayım gibi dertler tarihe karışıyor. Masaüstünüze kaydediyorsunuz sonra Telefonunuzdan masaüstünüze bağlanarak onu açıyorsunuz.
Sanallaştırma Ortak Fikir Çalışma Projelerine Öncüdür.
Google Projelerine benzer ortak alan çalışmalarına en büyük çözüm birebir sanallaştırmadır. Bu sayede ortak çalışmalarda anlık veri akışından faydalanan geliştiriciler bir projede ara zaman kayıplarını minumum zamana çekecek ve bir proje bilgi kirliliğinden yoksun olarak hemen üretilebilecek ve teste sokulabilecektir.
" Upload Edeceğim Ama Bağlantım 1mbit "
Üzülmenize hiç gerek yok. İster 1Mbit bağlantınız olsun İsterse 100Gbit bağlantınız olsun upload sorununuz olmayacak. Veriniz 1GB olsun veya 1KB olsun anında istediğiniz hedefte yüklenmiş olarak çalışır vazıyette olacaktır. Çünkü ara gönderim formlarını sanallaştırma tamamen kaldırıyor.
" Download Edeceğim Ama Bağlantım veya RapidShare Şifrem yok "
Yukarıda yazıklarım aynısı download içinde geçerlidir. Bırakın sistem sizin için download işlemini sanal ortamda kendisi yapsın.
"Yazılımları Güncellemem Gerekiyor, Aklımdaydı "
Güncelleme devri gene sanallaştırma ile bitiyor. Bu da aklınızdan güncelleme, yükseltme sorunlarını atıyor.
Daha hızlı ve Akıllı Web ( Web 4.0 )
Verilerin ve bilgilerin sanal ortama taşınması ile Akıllı web projelerinde büyük hızlanma olacak ve veri akışlarında normal hızdan en az belkide 100 kat daha hızlı olacak. Çünkü ara geçiş iletişim protokollerinin kaldırıldığından dolayı web istediğinizden daha hızlı bir şekilde yüklenecek ve sizlere kullanıma hazır bir şekilde sunacak.
Aynı anda tüm web güncellenecek
Sanallaştırma ile yeni nesil web projeleri daha hızlı entegre olacak ve tek bir noktadan tüm kullanıcılara güncellenmiş bir şekilde sunulacak.
Dolandırıcılık, Hile, Kumar vb. gibi illegal oluşumlar %100 engellenecek
Tc kimlik numarası ile girilen sanallaştırımış ortamlarda bireylerin potansiyel suç işlemesi caydırıcılık ile önlenecek.
Bunun gibi yüzlerce sorununuz bir çırpıda çözülecek. Ama bunların olması için yeni internet protokollerinin hayata geçmesi, geniş ağ bantlarının kurulması, nanoteknolojilerinin sanallaştırma veri merkezlerinde uygulanması, büyük networkların gene nanoteknoloji ile minumum boyuta ve enerji kaynaklarında büyük tasarruflar olması gerekiyor.