ABD'deki National Institute of Standarts and Technology'de araştırma yapan fizikçiler, dünyanın en doğru ve şaşmaz saatini icat ettiler. Bu saat, normal tanımların bile dışında bir teknoloji ile çalışıyor.
ABD'de bulunan National Institute of Standards and Technology (NIST) bünyesinde çalışan fizikçiler, dünyanın en doğru saatini yaptıklarını duyurdular.
Tüm dünyada kabul edilen saniye tanımı Uluslararası Birimler Sistemine (SI) göre, "Sezyum-133 atomunun temel enerji durumunun hiperince düzeyleri arasındaki geçişe karşılık gelen ışınımın 9.162.631.770 periyotluk süresine eşit bir zaman birimi" olarak belirlenmiş.
Alüminyum atomunun tutulduğu kısım
3,7 milyar yılda 1 saniye
Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, NIST'nin daha önce geliştirdiği sezyum tabanlı saatin 100 milyar yılda, 1 saniye kaydığı belirlenmişken, yeni geliştirilen saatin 3,7 milyar yılda, 1 saniye kaydığı tespit edildi.
Saatin görünümü, bildiğimiz saatlerden oldukça farklı
NIST'deki bilim adamları, alüminyumdan başka dört farklı element ile denemeler yapıyorlar. Bu üstün özellikli saatler, yerçekimi algılayıcıları gibi hassas cihazlarda kullanılıyorlar.
Shifdelete
Yorum