iPad'in de Ötesi Var! "Altıncı His" (Video)

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Sniper®
    Senior Member
    • 22-06-2005
    • 12987

    iPad'in de Ötesi Var! "Altıncı His" (Video)

    30 yaşındaki MIT öğrencisi Pranav Mistry İPAD'lerin tozunu atma iddiasında.

    Buluşunun devrim yaratan özelliğini kendine ait sitesinde şöyle açıklıyor;

    "Bilgisayar gereçlerinin küçültülmesi, bize bilgisayarları ceplerimizde taşımamıza ve devamlı olarak dijital dünya ile irtibatta olmamazı sağlamasına karşın, hala dijital araçlarla fiziksel dünya ile kurduğumuz etkileşim arasında bir bağ yok. Bilgi geleneksel olarak kağıt ya da dijital ekranla sınırlandırılıyor. SixthSense bu uçurumu kapatıyor, dokunulamayan dijital bilgiyi dokunulabilir dünyaya taşıyor ve bu bilgiyle sadece el hareketlerimizi kullanarak etkileşime geçiyoruz."
    Fiziki dünya ile doğrudan iletişim için geliştirdiği sistemin adı da "SixthSense", yani "Altıncı His". Bir cep projektörü, bir cam ve bir kameradan oluşuyor. Üzerimizdeki bir mobil cihaz gibi kullanılabiliyor. Hem projektör hem de kamera cepte taşınabilen bir bilgisayara bağlı.

    Projektörün işlevi fiziksel çevremizde gördüğümüz, yüzeylerin, duvarların ve fiziki objelerin ara yüz olarak kullanılmasını sağlamak için görsel bilgi yansıtmak.
    Kamera ise bilgisayar- görsel tekniklere dayanarak kullanıcının el hareketlerini ve fiziki nesneleri tanıyor ve takip ediyor.
    Bilgisayardaki yazılım programı kameranın elde ediyor olduğu verileri anında işliyor ve kullanıcının parmak uçlarına yerleştirilen renkli işaretçilerin konumlarını takip ediyor. Bu işaretçiler hareketleri, yansıtılmış uygulama arayüzleri içinde kullanılacak etkileşim bilgilerine dönüştürüyor.
    SixthSense ayrıca çoklu dokunma ve çoklu kullanıcı etkileşimini de destekliyor.
    Bu sistemle örneğin yolda yürürken karşınıza çıkan duvara yansıttığınız bir elektronik haritayı büyültüp küçülterek bakmanız mümkün, üstelik sadece havada gezdireceğiniz işaret parmaklarınızla.
    Ya da elinizin üzerine yansıttığınız sanal telefon numaralarını diğer elinizle elinizin üzerine basarak çevirmeniz.
    Yahut bir kitapçıya gittiniz ve bir kitap hakkında eleştirmen yorumu almak ya da ne kadar rağbet gördüğünü öğrenmek istiyorsunuz. Kamera vasıtasıyla bilgi cep bilgisayarınıza oradan Amazon'a gidiyor ve ortaya çıkan sonuç projeksiyon ile elinizdeki kitaba yansıyor.
    Örnekler bitmiyor, markette iki tuvalet kağıdı arasında kararsız kaldınız diyelim. Cebinizden telefonunuzu çıkartıp iki ürünü Google'da karşılaştırmanız bunun için de kelime girmeniz gerekiyor normalde kısaca uzun iş! Fakat, SixthSense sayesinde tuvalet kağıdını kendinize tutup bakmanız yeterli. Kamerası markayı algılıyor, araştırmayı sizin için gerçekleştiriyor ve ürün hakkındaki bilgileri ara yüz projeksiyonu sayesinde ürüne geri yansıtıyor. Artık ürün üzerinde yazan yeni bilgileri okumanız yeterli.
    Mevcut prototip sistemin maliyeti yaklaşık sadece 350 dolar. Pranav'ın bir de vaadi var. Kendi prototip cihazınızı nasıl yapacağınızı da internet sitesinde yakında açıklamayı planlıyor.
    Mistry'nin gerçek dünya ile sanal arasındaki etkileşim uçurumunu kapatma hedefi tozu dumana katabilir.

    Video:

İşlem Yapılıyor