Tablete ROM Nasıl Yüklenir? Android Tablete ROM Yükleme Bilgileri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    Tablete ROM Nasıl Yüklenir? Android Tablete ROM Yükleme Bilgileri



    @mehmetkarahanlı@

    Tablete ROM yükleme, genellikle tablet PC’niz bozulduğunda gerçekleştireceğiniz bir uygulamadır. Tablete ROM yüklemek için her şeyin öncesinde bir bilgisayara, bir de SD karta gereksinim duyacağınızı belirtmemiz gerekmektedir. Ve tabi bir de internet bağlantınız bulunmak zorunda…
    Tablete ROM nasıl yüklenir? Tablete ROM yükleme işlemi için ilk olarak SD kartı bilgisayarınıza takmalı, ve kullanmakta olduğunuz tablet PC ile uyumlu ROM’u internet üzerinden bularak SD kartınıza yüklemelisiniz. Bunun sonrasında yapmanız gereken işlem, SD kartı bilgisayarınızdan almak, ve tamamen kapalı halde bulunan tabletinize takmaktır. İçerisinde ROM bulunan SD kartı tablete taktıktan sonra tabletinizi çalıştırmanız gerekmektedir.
    Android tablete ROM yükleme işleminde sonraki aşamada, bir süre tabletinize hiç dokunmamanız gerekiyor, bu aşamada tablet PC kendi işini kendisi yapacak, öncelikle yüklemekte olduğunuz ROM’un ismi yazacak, sonrasında ise bir beyaz ekranda tablete ROM yükleme işlemi kendiliğinden başlayacaktır. Bu sırada size farklı yönlendirmeler de yapılacak, bu yönlendirmeleri uygulamanız gerekmekte, ve yönlendirmeler içerisinde SD kartı çıkartınız yazısını görene kadar SD karta dokunmamanız gerekmektedir.
    Android tablete ROM yükleme işlemi sırasında SD kartı çıkartmanızı belirten yönlendirmeyi gördüğünüzde SD kartı çıkartmalısınız. Sonrasında teblet PC kapanacak, ardından da yeniden açılacaktır. Yeniden açılma işleminin çok uzun süreceğini ise unutmamalı, tablet PC açılana kadar sabırla beklemelisiniz. Bunun sonrasında, sorunsuz bir şekilde tablet PC’nizi dilediğiniz şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz…

    Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi ülkemizde de fazlasıyla kullanılmakta. Ancak bu konuda düzeltilmesi gerekilen bazı yanlışlar olduğunu tespit ederek bu konuya el atmak istedik. Android ROM yükleme nedir? Kaç çeşitlidir. Hepsine yer vereceğiz. Öncelikle ROM’un tanımını yapalım. ROM dediğimiz şey cihazın RAM’i gibi bir bellektir fakat RAM gibi kendini doldurup boşaltamaz ancak özel müdahalelerle içerisine ulaşabilir, içerisindeki dosyaları silebilir ve yeni dosyalar ekleyebiliriz. ROM dediğimiz şey Android işletim sistemli cihazınızın işletim sisteminin bulunduğu yerdir. Buraya erişmek için cihazınızı ROOT etmelisiniz. Ancak buna başka bir yazıda yer vereceğim. ROM ise ikiye ayrılmaktadır. Custom ROM ve Stock ROM. Stock ROM kısa olduğu için hemen bundan bahsetmek istiyorum.

    Stock ROM : Üreticinin, cihazınız için özel olarak hazırladığı, garantisini verdiği ve güncellemelerini yaptığı işletim sistemi sürümüdür. Örnek vermek gerekirse, Samsung Galaxy S2 modelini kullandığınızı varsayalım. Samsung firmasının Galaxy S2 cihazı için çıkardığı, hazırladığı ve duyurduğu güncellemelerin, Android sürümlerinin hepsi Stock ROM’a girer. Güvenlidir. Herhangi bir risk taşımaz.
    Dünyanın farklı bölgelerine gönderilen cihazlarda farklı Stock ROM’lar bulunabilir. Örneğin bazı yazılım güncellemeleri dünya çapında duyurulmadan önce çeşitli bölgelerde denenir bu sebeple siz o güncellemeyi Türkiye’den alamayabilirsiniz. Ancak güncellemenin dağıtıldığı ülkenin veya bölgenin Stock ROM’unu indirip cihazınıza yüklerseniz o ülkede yayınlanan her şey sizin cihazınıza da ulaşır.
    Custom ROM : İşin ucunun kaçtığı yer burası. Custom ROM dediğimiz kavram, geliştiriciler ve amatörler tarafından Stock ROM’lar üzerinde oynanarak dağıtılan işletim sistemi versiyonlarıdır. Her birinde cihazın farklı özellikler kısılarak veya zorlanarak performans elde edildiğine dair iddialar söylenmektedir. Ancak Custom ROM’larında en cazibeli tarafı Android arayüzlerinin (temalarının) farklı olmasıdır. Bir çok üretici Custom ROM’lar tavsiye etmez, hatta garanti kapsamı dışına alır cihazlarını. Bu sebeple biz de tavsiye etmiyoruz.
  • mehmet karalýlar
    Senior Member
    • 02-06-2009
    • 11564

    #2
    Tablet Rom yükleme......Tablet Günceleme


    @mehmetkarahanlı@

    Tablet kullanıcıların merak ettiği bir konu tablet nasıl güncellenir?



    Gelişen teknolojideki yeni nesil tablet teknolojisindeki ..Uzun uzadıya anlatıp resimli, videolu konular açmaya bence gerek yok. Çünkü bir tableti güncellemekiçincihaz üreticisinin internet sitesine girip, tablet modelinizi bulup, tablet tanıtım sayfasında yada sitenin yukarı menüsünde (o sayfada bir yerde) mutlaka"Destek", "Cihaz Güncellemeleri", "Cihaz Dosyaları", "Sürücüler" gibi başlık altında cihaz üreticilerin hazırladığıAndroid işletim sisteminin son sürümleri ve bu sürümlerin hangi programlar ile nasıl kurulacağını anlatan resimlidökümanlar mevcuttur.

    Sizin yapmanız gereken, tablet üreticisinin internet sitesine giriş yapıp, tablet modelinize ait gerekli dosyayı bulup indirmek.

    Dosyaları ilk indirdiğinizde mutlakapdf yada doc dosyalarını açıp okuyunuz.

    Bu dosyalarda adım adım nasıl tablet güncellenir? tablet güncelleme , tablet rom yükleme , tablete nasıl rom yüklenir gibi bilgilerbulunur.

    Tablet güncelleme işlemi için gerekli bütün dosyalar, indirdiğiniz paket içerisinde mevcuttur.

    Üreticinizin hazırladığı tablet modelinize uygun güncelleme paket dosyalarını indirip, yükleme klavuzunu (dökümanını) okuyup, klavuzdaki üç veya dört basit adımla Android tabletinizi güncelleyebilirsiniz..

    Bu konuda üreticilerin hazırladığı güncellemelerden bahsediyorum.

    Custom rom'lardan değil, orjinal güncellemeler.

    Şuana kadar rastladığım tablet üreticilerin güncellene dosyalarını, kolayca bulmanız için aşağıya direk indirme adreslerini ekliyorum
    .
    Tablet markanızı göremiyorsanız, lütfen yorum olarak yazın. Ekleyelim.

    Android Tablet Güncelleme Dosyaları

    Onya Marka Tablet Güncelleme Dosyaları

    Piranha Marka Tablet Güncelleme (Tabletinizin modelini bulun, tanıtım sayfasına girin, destek kısmına tıklayın. Eğer bir güncelleme var ise Sürücü ve Yazılımlar adı altında bulabilirsiniz.)

    Padopia Tablet Güncelleme Dosyaları

    Pancom Tablet Güncelleme Dosyaları (Tablet sayfasında sürücüler ve Broşürler sekmesinde)

    Dark Marka Tablet Güncelleme Dosyaları

    Samsung Marka Tablet Güncellemele

    Polypad Marka Tablet Güncelleme

    Mobee Marka Tablet Güncelleme Dosyaları

    Codegan Tablet Güncelleme Dosyaları (Destek Bölümünde)

    PRO200 Tablet Güncelleme Dosyaları (Tablet tanıtım sayfalarında)

    Artes, Archos, Stormax, Navitech, Firebrand, Unitab, Reeder, Quatronic, Oblio, Everest,Asus, Concord, Viewsonic, Quadro, General Mobile, Exper Casper, Avec, Arnova, Ultrapad gibi daha bir çok sayısız tablet üreticisinin, tabletlerinide aynı şekilde Google'da aratıp, resmi internet sitelerine girip ilgili bölümden, size uygun dosyaları bularak, güncelleme yapabilirsiniz.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor