Ticaret Terminolojisi

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator

    • 30-12-2002
    • 47231

    Ticaret Terminolojisi

    MUM ÇUBUKLARININ TEMELLERİ

    MUM1.png


    Mum Çubukları, belirli bir dönem için bir menkul kıymetin, türevin veya para biriminin yüksek, düşük, açılış ve kapanış fiyat hareketlerini tanımlamak için kullanılan bir finansal grafik stilidir. Bir mum şeklini andırır ve belirli bir zaman diliminde bir varlığın fiyat etkinliğini temsil eder. Mum çubukları bilgilerle doludur ve piyasa psikolojisini, alıcıların ve satıcıların duygularını gösterir. Kısa bir süre için trade modellerini temsil ederler.


    TRADE BORSALARI

    Kripto borsaları, dijital varlıkları almak/satmak için kullanılır. Bunlar sizi pazara bağlayan çevrimiçi platformlardır. Borsa 1: Fiat - Kripto [Fiat ile alım] Fiat'ı (USD/EURO/GBP) Kripto Para Birimi'ne dönüştürür. Burada fiat para biriminizi kullanarak bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın alabilir veya satabilirsiniz. Tipik olarak, bu borsalar satın almak/ticaret yapmak için çok çeşitli kripto paralar sunmaz ve genellikle bir tür kimlik gereklidir. Tek amacınız BTC, ETH, LTC, USDC gibi bir temel kripto para birimi satın almak ve elinde tutmaksa, bu tür bir değişim yeterlidir. Borsa 2: Kripto - Kripto Mevcut “kripto para birimlerinin” yanı sıra başka paralar da satın almak istiyorsanız, o zaman bir Kriptodan Kriptoya borsa kullanmanız gerekir. Bunlar genellikle daha çok çeşitli kripto paralara sahip daha deneyimli trader’lar için kurulur. Tipik olarak, bu borsalar itibari para veya yerel para birimini kabul ETMEZ, bu nedenle Borsa 1'de satın aldığınız kripto para birimini bu borsalara göndermeniz gerekir. Kripto para çiftlerinin çoğu Bitcoin ile eşleştirilir, bu yüzden Bitcoin kriptoya açılan kapı olarak kabul edilir.


    İŞLEM ÇIFTLERI, TRADE GÖSTERGELERI


    İşlem çiftleri, işlem gören varlık çiftini tanımlar. “Baz çiftleri” açısından değerlenirler. Örnek: ETH/BTC - BTC baz çiftidir (Bitcoin ile Ethereum satın alabilir veya Bitcoin için Ethereum Satabilirsiniz). Alım satım göstergeleri, bir varlığın geçmiş fiyat ve hacim verilerini analiz etmede kullanılabilir. Teknik analiz, çeşitli trade göstergelerinin uygulanmasını içerir. Öncü ve gecikmeli olarak bilinen iki farklı trade göstergesi türü vardır. Öncü gösterge gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin ederken, gecikmeli gösterge geçmişe bakar ve momentumu gösterir. Kriptoda Sıklıkla Kullanılan Trade Göstergeleri: Hacim: Yeşil çubuklar alım hacmi, kırmızı çubuklar ise satış hacmidir. Hacim, belirli bir süre içinde piyasada işlem gören birimlerin sayısıdır. Destek ve Direnç: Olasılıkların geçerli bir trendin duraklamasına veya tersine dönmesine yardımcı olduğu bir grafikte fiyat noktalarını belirler. Destek, talep yoğunluğu nedeniyle düşüş trendinin duraklamasının beklendiği yerde gerçekleşir. Direnç ise, arz konsantrasyonu nedeniyle bir yükseliş trendinin geçici olarak duraklamasının beklendiği yerde oluşur. Trend çizgilerini ve hareketli ortalamaları kullanır. Trend Çizgileri: Üç veya daha fazla pivot noktası arasında çizilebilen çapraz çizgi. Göreceli Güç Göstergesi (RSI): Birçok teknik trader tarafından fiyat hareketlerindeki hızı ve değişiklikleri keşfetmek için kullanılan bir osilatör momentumudur. RSI, 0-100 arasında sabit salınıma sahip öncü bir göstergedir. 30'un altındaki RSI aşırı satım olarak kabul edilir ve 70'in üzerindeyse aşırı alım olarak kabul edilir. Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD): İki EMA (Üssel Hareketli Ortalama) arasındaki ara bağlantıyı hesaplayan teknik trader’lar tarafından kullanılan momentum göstergesi. Bollinger Bantları: Bir Basit Hareketli Ortalama ve pozitif ve negatif iki standart sapma olmak üzere üç çizgiden oluşur. Bu çizgiler birlikte bir alan oluşturur. Standart sapma oynaklığı ölçer, bu nedenle piyasa oynak olduğunda çizgiler genişler ve piyasa sakin olduğunda daralır. Genellikle standart sapmaya dayanan bir oynaklık bandıdır. Bant, oynaklığın artması ve azalması ile genişler veya söner. Fibonacci Düzeltme: Bu seviyeler, bir diziden (ilk sayıdan değil) herhangi bir sayı alarak ve bir sayıdan sağına bölerek hesaplanır. Fibonacci düzeltme seviyeleri, destek ve direnç seviyeleri olarak kullanılır. Yönlü Hareket Göstergesi (DMI): Bir fiyat hareketinin hem gücünü hem de yönünü ölçer ve yanlış sinyalleri azaltmayı amaçlar.


    TRADE YAPMA SÜRECI

    MUM2.png



    Short vs Long Short: Bir kripto para birimine Short yönünde işlem açarsanız, kripto para biriminin değerinin düşmesini beklediğiniz ve satmak istediğiniz anlamına gelir.
    Trade sürecinde bundan para kazanabilirsiniz!

    Long: Bir kripto para birimine Long yönünde işlem açarsanız, değerinin artmasını beklediğiniz için satın aldığınız anlamına gelir.

    Giriş Fiyatı, Zarar Durdur, Kar Al Giriş fiyatı -Bir trade işlemine girmeyi seçtiğinizde, mevcut fiyat giriş noktanız olacaktır.

    Zararı Durdur (SL) - bu sizin güvenlik ağınızdır – kayıplarınızı kestiğiniz ve trade işleminizi aleyhinize olduğunu kabul ettiğiniz yerdir. Alım satım uzun vadelidir ve tek bir alım satımda her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Dikkatli olup önlem almak gerekir!

    Kâr Al (TP) – hedeflediğiniz fiyat, trade işleminden çıkmak ve kazancınızı almak istediğiniz fiyat budur! Kârınızı aldığınız yer burasıdır yani. İşlem Tipleri Limit emirleri, emrinizin uygulanacağı fiyatı belirlemenizi sağlar. Gönderildiğinde, limit emirleri başka bir traderın emriyle eşleşene kadar emir defterine girer. Limitli emirler emir defterine girdiklerinden piyasaya likidite sağlarlar ve “maker” emirleri olarak bilinirler. Limit siparişleri genellikle daha az "taker" ücreti alınır. Limit emirlerinin yerine getirilmesi garanti edilmez ve gerçekleştirmek için piyasanın limit fiyatınıza ulaşmasını beklemeniz gerekir. Limit emirleri de kısmen doldurabilir. Bu, siparişinizin bir seferde biraz, geri kalanını daha sonra doldurabileceği anlamına gelir. Market emirleri anında yürütülür. Market emirleri, emrinizin uygulanacağı fiyatı seçmenize izin vermez. Market emirleri, emir defterinin üst kısmındaki limit emirlerle otomatik olarak eşleştiğinden, piyasadan likiditeyi kaldırır ve “taker” emirler olarak bilinir. Piyasa emirleri genellikle daha yüksek "taker" ücreti ile ücretlendirilir. Market emirleri ile, emir defterindeki birden fazla emir ile eşleştirildiğinde meydana gelebilecek olumsuz fiyat değişikliği olan kaymaya karşı savunmasızsınız.


    KRIPTO PARA TRADE ETMENIN 5 KURALI


    Adım 1: Bir kripto para borsa hesabı oluşturun. Hesabınızı oluştururken sağlamanız gereken bazı genel bilgiler, lisansınız veya kimliğiniz, adresiniz, doğum tarihiniz ve e-posta adresinizi içerir. Adım 2: Sermaye tanımlayın ve hesabınıza para yatırın. Alım satım için ayırdığınız para hızla yok olabilir ve kayıplarınızı asla geri alamayabilirsiniz. Bu yüzden pratik yapmak ve öğrenmek için daha küçük miktarlarla başlamanız önerilir. Adım 3: Yatırım yapmak için bir kripto para seçin. Aktif kripto para trader’larının çoğu, sermayelerinin çoğunu Bitcoin ve Ethereum'a tahsis eder. Bu iki hareket, diğer küçük altcoinlerden daha öngörülebilir, bu nedenle teknik göstergelerle işlem yapmak daha kolay olabilir. Birçok kripto trader’ı, sermayelerinin bir kısmını daha küçük altcoinlere yatırır. Adım 4: Kripto paranızı saklayın. Gerçek kripto paraya sahip olmak ve fiyat üzerinde spekülasyon yapmak yerine uzun vadeli tutmak istiyorsanız, paranızı kripto cüzdanında saklamak en iyisidir. Kripto paranızı aktif olarak alıp satıyorsanız, bunlara erişmek için paranızı borsada saklamanız gerekir. Adım 5: Bir trade stratejisi seçin. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok trade göstergesi vardır ve çoğu trader, kripto para alıp satarken birden fazla faktörü göz önünde bulundurur. Bu girişime ayırabileceğiniz zamana ve çabaya bağlı olarak, hedeflerinize ulaşmak için birçok farklı strateji arasından seçim yapabilirsiniz. Bir borsaya karar verdikten, platformunuzu tanıdıktan ve hesabınıza para yatırdıktan sonra, trade’e başlama zamanı. Trade Stratejileri dersine geçebilirsiniz.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız

    Yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
    Burada ulaşılan sonuçlar tercih edilen hesaplama yöntemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir.
    Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu sitede bulunan veriler, görüş ve bilgi arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu yorum/görüş/bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan www.ozmena.net web sitesi ve/veya yöneticileri sorumlu tutulmaz.

    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN
İşlem Yapılıyor