Komik olaylar

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    Komik olaylar

    Kalp ameliyatı oldum. 4 ay rapor aldım ve bu 4 ayın sonunda rapor paramı almak için Fatih SSK'ya gittim.

    Klasik bir şekilde eksik evrakları parti parti söyledikleri için 3 gün uğraştım ve büyük gün geldi. Param hesaplanıyor.Bankodayım, sorular geldi.
    - Hastanede yattın mı?
    - Herhalde abi, dedim, henüz evlerde kalp ameliyatı yapamıyorlarmış.
    Hiç yorum yapmadı ve 2. soruya geçti.

    - Çıktın mı peki? Ve ben dumur...
    - Hayır, hala akşamları işten sonra yatmaya hastaneye gidiyorum. Ve kafamı duvarlara vurduracak soru geldi. Espri bile anlamaktan aciz bu adam sordu:- İstanbul'da kimsen yok mu yav. Niye hastanede kaliyorsun ki hala?
    ********

    Geçen gün akşam vakti dolmuşta gidiyorum, arkadan teyzenin biri bağırdı: "Evladım şu sarı kamyonetin yanında indiriver." Dolmuş şoförü dumur olmuş bir vaziyette:- İyi de teyze, o kamyonet hareket halinde, nerde duracağını nerden bileyim...******

    Geçen sene Hava Harb Okulunun Sınavı'na gitmek için BursaTerminali'nde otobüsümü bekliyodum. Bu arada ilginç bi olayatanık oldum. Adamın teki karısını İstanbul'a yollamak için bi otobüsfirmasından bilet almıştı. Fakat otobüs firması adama ayırdığı biletibaşkasına satmış. Adamda bu sinirle gişede görevli olan memura şuşekilde bağırıyodu: 'Karımı s... s... götüreceksiniz İstanbulaaaaaa...
    ******

    Şimdi arkadaşımla Taksim'de takılıyoruz. Bi adam ağlayan çocuğunu susturmaya çalışıyor. Yanında da bi polis var; sonra adam çocuğa dedi ki: "Sus yoksa seni polise veririm." Yandaki polis de bi dellendi: "Lan gerizekalı, biz adam mı yiyoruz da bize veriyon çocuğu?
    *****

    Bir gün İzmir' de belediye otobüsünde gidiyoruz arkadaşlarla.Bizim arkadaş boş yer buldu ve oturdu. Sonraki durakta da eli bastonlu yaşlı bi amca geldi. Arkadaş da kıllığına adama yer vermedi. Adam o arkadaşın oturduğu koltuğun yanına geldi ve ayakta arkadaşın yer vermesini bekliyor. Fakat arkadaş yerini vermedi. Neyse adamcağızın da yazık, bastonu otobüs hareket ettikçe bi o tarafa bi bu tarafa kayıyo. Arkadaş dayanamadı ve yaşlıamcaya: 'Amca bastonun ucuna lastik takarsan kaymaz'dedi.Adam şöyle baktı, sonra 'o lastiği zamanında baban taksaydı şimdi sen olmazdın, ben de orda oturuyo olurdum' deyince bütün otobüs koptu.Arkadaş o gün bu gündür belediye otobüsüne binmez.
    *****
    Bu komik olayı arkadaşım anlattı. Arkadaşım, okulun İngilizcehazırlık bölümünde gereken "More Reading Power" adlı kitabı almak için okulun yakınına tezgah açan kitapçıya gitmiş. Kitapçıya kitabın ismini söylediğinde adam ona üzerinde yalnızca "Reading Power" yazan mor renkli bir kitap uzatmış. Arkadaş doğal olarak kitabın o kitap olmadığını, "More Reading Power" adlı kitabı istediğini yinelemiş. Adamise şu cevabı vermiş:- Kardeşim bu mor ya işte. Alacaksan al şunu, almıyosan tezgahın önünü kapama!
    *****
    Bir kız arkadaşım ve ablası beraber Zeki Triko'ya gidiyolar mayo bakmaya. Neyse bi bayan ilgileniyo, arkadaşımın ablası bi mayo beğeniyo, bayan diyo ki "aa çok güzel bi tercih yaptınız, zaten onun çizimini Zeki Bey'le ikimiz yaptık, ben Zeki Bey'in yeğeniyim." Ablamız "aa sizin de mi soyadınız triko"deyince, arkadaşım arkasına bakmadan olay mahallinden uzaklaşıyo.
    *****
    Bir gün böle 3-4 arkadaş Ankara'da Ankara Metrosuistasyonundayız; bekliyoruz metroyu. Tam da okulların çıkış saati filan, etraf hınca hınç dolu. Neyse 2-3 dk. sonra metro geldi herkes hücum etti; biz baktık "tren çok doldu bi sonrakine binelim" dedik ve gittik ordaki banklardan birine oturduk. Daha tren gitmemiş bir ding-dong ve anons:"İstasyonlarimizda gereksiz bekleme yapmak yasaktır."Biz sallamadık, nolcak filan derken bir ding-dong daha veikinci anons: "Hişt gençler size söylüyorum binin lan trene!
    ******
    İşhanımızın kapıcısı İsmet Abi'ye bir gün laf olsun diye"İsmet Abi binada dinozor görmüşler. İlaçlamazsan çogalırlar, hastalık yaparlar" dedim. O da, "Ula dinozor ne ki?" diye sordu. Yemi yuttuğunu görünce sıraladım:"Küçük,fare gibi bir hayvan, çabuk ürer." Bir süre detaylı attım.Hepsine inandı. Yarım saat sonra:"İsmet Abi, sana şaka yaptım, dinozor filan yok burada," dedim. Cevabı yüzünden iki dakika kendime gelemedim: "Ben biliyordum zaten. Hayvanat bahçesinde hiç mi dinozor görmedim ki!"
    *****
    Bir arkadaşım küçük bir firmanın otobüsüne biniyor. Otobüshareket ettikten kısa süre sonra şoför mikrofonu eline alıyor ve şunları söylüyor: "Hostes bacımız iki gündür uyumuyor. Muavin de amcasının cenazesinden geldi.Bugünlük su filan içmeyin. Elleşmeyin gariplere."
    ******

    Bi gün arkadaşla dolmuş bekliyoruz. Üst geçit var ama kendihalinde bir kadıncağız yayaya kırmızı yanarken caddeden geçmeye çalışıyo. Üst geçitin altında beklemekte olan polis otosundan şöyle bir anons yapılıyo:- Hanım nireeee, hanım nireee?Teyzeden cevap:- Eltim gileee, beyimin haberi var. Sana ne kiii.
    Son düzenleme ekyildiz; 18-05-2005, 15:13.
  • DATAMAN
    Senior Member
    • 23-10-2004
    • 7115

    #2
    Konu: Komik olaylar

    Hocam kalp ameliyatı geçirmişsin bukadar çok fıkraya nasıl dayanıyorsun diğer topiklerdede aman hocam..

    Yorum

    • ekyildiz
      Senior Member
      • 08-04-2005
      • 4282

      #3
      Konu: Komik olaylar

      Yok abi ben iyiyim Allaha şükür bi şikayetim yok. Arkadaşın gelen mailinde kopyaladım buraya )

      Yorum

      • DATAMAN
        Senior Member
        • 23-10-2004
        • 7115

        #4
        Konu: Komik olaylar

        Aman hocam neyseki öleymiş bende dedim... hehe

        Yorum

        • ByK0MiCcKsS
          Junior Member
          • 23-10-2008
          • 2

          #5
          Konu: Komik olaylar

          güzel hikaye ...

          @anterior: Bana pek güzel gelmedi. Lütfen forum kurallarını dikkatli okuyunuz...
          Son düzenleme anterior; 29-10-2008, 22:41. Reason: Argo ifadeler kullanýlmasý

          Yorum

          • hikmet24
            Member
            • 28-11-2005
            • 1724

            #6
            Konu: Komik olaylar

            sevgili kadeşim forumda bayan arkadaşlarımız ve kerdeşlerimiz var lütfen sinkaflı kelimelerini düzeltirmisin
            saygılar

            @anterior: Gereken düzeltmeler yapılmıştır. Hassasiyetiniz için teşşekür ederim...
            Son düzenleme anterior; 29-10-2008, 22:43. Reason: Yapýlan alýntýda argo ifadeler kullanýlmasý

            Yorum

            • emin_070
              Senior Member
              • 03-07-2006
              • 3337

              #7
              Konu: Komik olaylar

              güzel hikaye teşekkürler üstat

              Yorum

              İşlem Yapılıyor