bu nasıl strateji

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • abdul
    Junior Member
    • 28-04-2004
    • 157

    bu nasıl strateji

    ya bıraksınlar bunları önceiiği yazılım geliştirmeye versinler yüklenecek yazılım olmadıktan sonra ne yükleyeceğiz güzel bi uygulama ama bazı şeylerin rayına oturması lazım o kadar çok ürünü varki aynı mal kasası farklı bi sürü model aldatmacadan baska bi şey değil adam gibi standart 3 model çıkartın herkes ihtiyacına göre alsın şimdi soruyorum 9400cı ile 57000 cı arasında ne fark var
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR

    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: bu nasıl strateji

    ben de bu konuyu çok dile getirdim.

    birçok değişik tabana sahip model üretilerek karmaşıklıklara neden olunacağı gibi her modele aynı desteğin adil verilmemesi sonucunu da doğuracaktır. bu da tüketici mağduriyetini gündeme getirecektir.

    ancak bizlerin bu yaklaşımı onların da değişik bir düşüncelerinde son bulmaktadır, bu durum Firmanın Büyük olması büyüklüğü ile ilişiklendirilmektedir.

    dünyanın en büyük Uydu Üreticisi-Operatörü ve aynı zamanda cihaz üreticisi Echostar'ın bile bu kadar modeli olmadığı açıktır.

    9400 ile 57000 arasındaki fark KASA : )

    ( Ayyıldız firması, ilk zamanlar ithal ettiği şu anda ise ürettiği Topfield cihazları aynı donanımla Goldmaster ismiyle piyasaya sürmektedir. bunların bazılarının kasalarında değişiklik yapılmakta aslında içerik olarak aynı cihazlardır. )

    zaten yazılımlara bakarsanız net bir şekilde görebilirsiniz, örnek

    GOLDMASTER 9100V-55000V-57000V-10100V-DM-4500V FTA :

    GM-9400FTA-55000S-FTA-57000S-FTA-10400FTA-54000FTA :

    GOLDMASTER 9400V-55000V-57000V-10400V-DM-5300V CI :

    GM-9400CI-10400CI-4300CI-DM-5300CI(J) :
    Son düzenleme ybæl©ik; 20-11-2005, 03:55.

    Yorum

    • nulled
      ¸.·´¯) LuCiFeRSaT (¯`·.¸
      • 29-10-2005
      • 310

      #3
      Konu: bu nasıl strateji

      ya hep merak etmisimdir...goldmaster cihazlarinin hangi modeli lokomotiftir??

      Yorum

      • denemeyanýlma
        Junior Member
        • 16-02-2005
        • 3

        #4
        Konu: bu nasıl strateji

        Ürün çeşitlendirmesi belki de "abartarak çoklaması" kısa vadeli planlarda satışların artırılmasını sağlarken orta ve uzun vadede hedef tüketicinin aklını karıştırarak markanın ve özelliklerinin anlaşılabilirliğini düşüreceğinden firmanın aleyhine olacak bir yöntem. Çünkü, hayat aslında alışveriş anlamında çok basitken Siz tutup basit bir uydu alıcısına 30-40 çeşit model çıkarıyorsunuz. Ehh, tüketicinin aklı karışıyor. Değil kasayı değiştirmek baştan yeni bir model de yaratsanız piyasada o güne kadar "aslında sadece kasa değişiyor" imajı yüzünden beklediğiniz satış artışını gerçekleştiremez olursunuz.

        İkibinli model rakamlarından yirmibinli (herneyse) model rakamlarına geçerek teknoloji ve kullanışlılıkta artış mı sağladık acaba? Kaldı ki hala çok basit bir özellik eklenmiş değil: Lyngsattan vs. alacağım uydu listesini excellde sıralayıp (sort) ye 2000 fta alıcıma atamadıktan sonra değil yirmibinli, isterseniz yirmimilyonlu model çıkarın yine anlamı olmaz. Bugün satılır, yarın azalır...

        Denilebilir ki "piyasa böyle" Unutmayınız ki, "Fark yaratanlar ayakta kalır."

        Yorum

        • ozkandonmez
          Administrator

          • 30-12-2002
          • 47324

          #5
          Konu: bu nasıl strateji

          Tüm bunlarınm dışında GM nin kendi adı ile çıakrtmadığı ve piyasadan gelen cihaz talepleri için (A firması yada B firması için) yaptıkları üretimlerde olabiliyor....Ürün gammı büyük olması fiyatları v.s. leride etkileyeceği muhakkaktır.
          Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız

          Yatırım, bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Seri:V, No:52 Sayılı "Yatırım Danışmanlığı Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çevresinde sunulmaktadır.
          Burada ulaşılan sonuçlar tercih edilen hesaplama yöntemi ve/veya yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmakta olup, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabileceğinden sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir.
          Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu sitede bulunan veriler, görüş ve bilgi arasında bir bağlantı kurulamayacağı gibi, söz konusu yorum/görüş/bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan www.ozmena.net web sitesi ve/veya yöneticileri sorumlu tutulmaz.

          HAYDI IPTV YAPALIM

          TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

          LÜTFEN OKUYUN

          Yorum

          • biologgg
            Junior Member
            • 19-11-2005
            • 4

            #6
            Konu: bu nasıl strateji

            yan ürün olarak satıcının ve alıcının başına bela olan onwax lerı unutmamak lazım

            Yorum

            İşlem Yapılıyor