Elleri üzerine yürüyen ailenin sırrıHatay Kırıkhan'a bağlı Demirkonak Köyü'ndeki Ulaş ailesinin ellerini kullanmadan yürüyen 6 çocuğun sırrı birnı tıp çözdü. İki yıl süren araştırmanın sonucu vaka bir hastalık diyor.20 Ocak 2006 13:45
Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne bağlı Demirkonak Köyü'nde yaşayan Ulaş ailesi, dünyanın gündeminde.
19 çocuklu Ulaş ailesinin 6 çocuğu ellerini kullanmadan yürüyemiyor. Ulaş ailesinin evi Alman ve İngiliz bilim adamları ile dünyaca ünlü belgeselcilerin kuşatması altında..Alman ve İngiliz bilim adamları, dünyaca ünlü belgeselciler ve televizyoncular, aylardır Ulaş ailesiyle ilgileniyor..
Evrim teorisi yanlıları, evde yaşayan 6 çocuğun hikayesini "ispat" olarak tüm dünyaya duyurdu.
Onların bu durumu evrim teorisi savunucularıca bir genetik değişim olarak yorumlanıyordu. Bu yönde pek çok yayın organında iddiar ortaya atıldı hatta ailenin belgeseli bile çekildi. Ancak, kalıtımsal bir değişliğe yol açan genetik bir bozulma söz konusu değil. Bilim adamlarının iki yıldır yürüttükleri çalışmanın sonucu, bu açıdan evrimcilerin tezlerini yalanlıyor.
İngiliz televizyonu BBC de bu konuyla ilgili bir belgesel hazırlıyor... Kanal 7 muhabiri Turgay Güler de, Demirkonak köyüne gidip araştırma yapan gazeteciler arasında. Güler, Ulaş ailesiyle ve araştırma yapan doktorlarla konuştu.
Kimi evrimciler, olayı Atasal forma geri dönüşün kanıtı olarak değerlendirmekte ısrarcı.
Aile fertlerinin yürüyüşleri, hareketlerini ve zekasal gelişimleri örnek gösterilerek insan ve maymun arasında bir bağlantı kurulmak isteniyor.
Çukurova Üniversitesi'nde görevli genetikçiler ile Alman bilim adamları, 35 yıldır bir türlü ad koyamadıkları bu ilginç vakayı araştırıyorlar. Elde edilen bulgulara göre, bu aile bir hastalık kurbanı.
19 çocuklu Ulaş ailesinin 1'isi ölü, 7 çocuğundaki bu gizemli hastalığın adı, iki yıllık bir çalışma sonrasında konuldu. "17'inci kromozonun kısa kolundaki genetik hasar" olarak tıbbi litaratüre geçti.
Yani kimi bilim adamlarının evrim teorinin kanıtı olarak kullanmaya kalktıkları bu vaka aslında, "akraba evliliğine bağlı genetik bir hastalık.
Doğuştan gelen bu hastalığın bir tedavisi de yok..
"Ben ölürsem bu çocuklara kim bakar" diyen baba Reşit Ulaş çaresiz.
19 çocuklu ailenin hasta olmayan diğer çocuklarına gelince. Onlar kardeşlerinin bu durumuna çok üzülüyor.
19 ÇOCUÐUN SIRRI
Ulaş ailesi, bir erkek çocuk sahibi olabilmek için yıllarca uğraşıp durdu. Doğan erkek çocuk özürlü olunca, çocuk yapmaya, sağlıklı bir erkek çocuk buluncaya kadar devam etti..
Ulaş ailesi, şimdi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor..
Haber7