delphin özel

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    Konu: delphin özel





    burcunuza bakın
    Son düzenleme delphin; 06-02-2006, 13:25.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      Konu: delphin özel

      VE TELGRAF DA TEKNOLOJİYE YENİLDİ... DARISI TÜRKİYE'NİN BAŞINA! AMERİKA' DA 150 YILLIK TELGRAF HİZMETİ BİTİYOR!

      Tüm dünyada olduğu gibi ABD'de de önemli gelişmeler yüzyılı aşkın süredir diğer tarafa telgrafla duyrulurdu. Ancak cep telefonu, mesaj, chat ve e-mail ile haberleşme artık telgfrafın da sonunu getirdi. Dünyanın ilk ve en ünlü telgraf işletmesi ABD'li Western Union, bugün son telgrafı gönderdikten sonra bu hizmetini sona erdireceğini açıkladı. Tüm dünyada 295 bin şubesi olan şirket bundan böyle sadece para ve fon transferi yapacağını belirtti. 1861'de dünyada kıtalararası ilk telgraf altyapısını geliştiren şirketin sözcüsü, geçen yıl ABD'de çoğu resmi yazışmalar olmak üzere sadece 20 bin telgrafın gönderildiğini belirterek "Artık telgrafın nostalji olmasının zamanı geldi" diye konuştu. Çıktığı dönemde noktalama işaretleri ekstra paraya dahil olduğundan telgraf için "stop" kelimeleri icat edilmiş ve bu özelliğiyle telgraf diğerlerinden farklı bir kimliğe kavuşmuştu. Telgraf altın çağını 1900'lü yılların başında yaşadı.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        Konu: delphin özel

        VE CENNET BULUNDU!
        Bilimadamları, Endonezya'daki bir ormanda, daha önce bilinmeyen onlarca kuş, kelebek, kurbağa ve bitki türüne evsahipliği yapan bir "Kayıp Dünya" buldular. İngiliz Independent gazetesi, haberi manşetten 'Cennet bulundu' başlığıyla verdi.

        Endonezyalı, Amerikalı ve Avustralyalıların oluşturduğu ekibin Foja dağlarındaki ormanda buldukları arasında, kuş türlerinin yanı sıra 20'den fazla yeni kurbağa türü, 4 kelebek türü ve şimdiye kadar görülmemiş palmiyelerin de yer aldığı yeni bitki türleri bulunuyor.

        Ekibin bulduğu kuşlardan birini, 19. yüzyılda Yeni Gine'deki avcıların tasvir ettiği ancak şimdiye kadar nerede yaşadığı keşfedilemeyen "Berlepsch'in 6 Telli Cennet Kuşu" oluşturuyor.

        Sadece yerli halkın bildiği, yüzünde parlak turuncu bir yama bulunan, bal yiyen yeni bir kuş türü de keşfedilenler arasında.

        Araştırma ekibi, daha önce Endonezya'da hiç görülmemiş bir Ağaç Kangurusu da buldu. Uzmanlar, yüksek irtifalarda başka yeni kanguru türlerinin de yaşadığını tahmin ediyorlar.

        Washington'daki Uluslararası Koruma adlı kuruluşun başkan yardımcısı Bruce Beehler, bunun muhtemelen Asya'daki bozulmamış durumdaki en büyük tropikal orman olduğunu söyledi.

        Foja dağ silsilesi civarında yaşayan yerli halkın, Lüksemburg büyüklüğündeki bu el değmemiş bölgeye girmeye cüret edemedikleri bildirildi.

        INDEPENDENT: CENNET BULUNDU

        İngiliz Independent gazetesi, 'kayıp dünya' haberini 'Cennet bulundu' başlığıyla manşetten verdi.

        Independent, birinci sayfasını sarı göğüslü bir cennet kuşunun fotoğrafına ayırdı.

        Independent'a konuşan araştırma ekibinin başkanı, ''Dünya üzerinde cennet diyebileceğimiz bir yer varsa burası olmalı'' dedi. Ekip, insanoğlunun daha önce hiç karşılaşmadığı türlü bitki, böcek ve hayvan karşısında şaşkınlığa uğramış.

        Ağaçlara tırmanan bir kanguru türü, ilk kez keşfedilen yüzlerce canlıdan biri. Kendine yaklaşan insanlardan hiç korkmayışı, sanki bir cennet bahçesinin masumiyetini andırıyor.

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          Konu: delphin özel

          Kedilerin canı 9’dan da fazla

          Bilim adamlarına göre, onlarca felaket ve iklim değişikliğine rğmen ayakta kalmayı başaran kediler 'dokuz canlı' lakabını fazlasıyla hak ediyor. Uluslararası bir bilim adamları grubu, kedi ırkının milyonlarca yıl öncesine dayandığını, en az 10 kıtalarararası göç ve büyük jeolojik değişimlere rağmen hala hayatta kalmayı başardıklarını açıkladı.
          ABD, İrlanda, Portekiz ve Brezilyalı araştırmacılardan oluşan grubun lideri olan ve aynı zamanda da Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü bilim adamı olan Warren Johnson, "Kedilerin felaketlere ve iklİm değişikliklerine karşı bu kadar dayanıklı olduğunun keşfedilmesi oldukça yararlı olabilir" dedi.
          En az 10 kıtalararası göç

          Bilim adamları, kedilerin en az 10 kıtalararası göç, kıtaların ayrılması ve yeniden birleşmesi gibi bir dizi büyük coğrafi değişim ve deniz seviyelerindeki dramatik değişikliklere rağmen hala varlıklarını sürdürebildiklerini belirtti.
          Araştırma ekibi üyelerinden Stephen O'Brien, bütün bu olaylara rağman hala hayatta kalabilen kedilerin, "insanlar dışındaki en başarılı yırtıcı" olduğunu söyledi.
          10 bin yıl önce evcilleştiler

          Araştırmaya göre ilk kediler bundan 10.8 milyon yıl önce Orta Asya'da ortaya çıktı ve oradan Asya ve Avrupa'ya yayıldı. Kedilerin ilk kez evcil hayvan olarak beslenmesinin ise 10 bin yıl öncesinde başladığı tahmin ediliyor.

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            Konu: delphin özel

            Karda otomobilinizde ne olmalı?

            İşte ileri sürüş uzmanlarından karlı yollarda otomobil kullanmanın ip uçları. Acil durumlara karşı otomobilinizde bulundurmanız gerekenler...
            Karlı uzun kış gecelerinde en kısa yolculuklar bile zorlu bir maceraya dönüşebilir.
            Bu nedenle de kötü hava şartlarına her an hazırlıklı olmak lazım. Önceden alınacak önlemlerin yanı sıra karda sürüş tekniklerini de çok iyi bilmek gerekiyor. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz hafta sürüş stili ve güvenli sürüş için otomobilinizde bulundurmanız gereken materyalleri konu almıştık. Bu hafta da olası acil durumlarda yapmanız gerekenleri ve kar zincirlerinin detaylarını sizlere iletiyoruz. Amacımız ileri sürüş uzmanlarından aldığımız ipuçlarını sizlere iletebilmek. İşte her sürücünün dikkate alması gereken hayati tavsiyeler: Acil durumlar için
            Sağlam bir çekme halatı, takoz, yedek ampuller, eldiven ve sizi sıcak tutacak yedek giysiler acil durumlarda işinizi kolaylaştıracaktır. Öndeki aracın izinden giderek patinaj riskini azaltabilirsiniz. Ayrıca karanlıkta bozulmuş bir sigortayı bulmak el feneri olmadan çok zor olabilir. Doğru seçilmiş koruma ürünleriyle ise kilitlerin ve kapı fitillerinin donmasını engelleyebilirsiniz. Kar küreği, buz kazıyıcısı ve buğu çözücü spreyler otomobilini açık havaya park eden sürücüler için en gerekli ekipmanlar arasında yer alıyor. Yolda kaldığınızda açlığınızı bastıracak ve enerji verecek bir paket çikolatayı da otomobilinizde bulundurmayı sakın unutmayın.
            Zincir hayat kurtarıyor
            Otomobili karlı ve buzlu havalarda yolda kalmaktan kurtaracak en kısa çözüm patinaj zincirleri... Aracın mekanik yapısına bir miktar zarar vermesine rağmen, bu gibi durumlar için en makul fiyatlı çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
            Patinaj zincirleri merdiven ve örgülü olmak üzere iki farklı desen grubuna sahip. Merdiven tipi patinaj zincirleri lastiğin tabanını dikey olarak kestiği için hem daha fazla sarsıntıya neden oluyor, hem de yandan kaymalarda yeterli güvenliği sağlayamıyor. Ayrıca merdiven tipi zincirde, fren yapıldığında lastik zincirin üzerinde değilse, otomobilin durma mesafesi uzuyor.
            Örgülü tip zincirdeyse lastikler tamamen zincirin üzerinde olduğu için sarsıntı azaldığı gibi, fren ve kayma emniyeti de yükseliyor. Zincir lastiğin tamamını sardığı için hem önden, hem de yandan kayma durumunda maksimum güvenlik sağlanıyor. Ayrıca bu zincirler birkaç dakika gibi bir zamanda takılabildikleri için büyük ilgi görüyor.
            Zincirin kalitesini belirleyen temel unsursa kullanılan çeliğin malzemesi. Örneğin, yumuşak çelikten üretilen zincirler alaşımlı çelikten üretilenlere göre daha kısa ömürlü oluyor ve araç birkaç yüz metre gittikten sonra kopabiliyor.
            Patinaj zincirlerinin takılması
            Eski tip zincirleri takmak zaman ve araç-gereç açısından yeni tiplerle karşılaştırıldığında oldukça zahmetlidir. Eski tip zinciri tekerleğe takabilmek için önce aracı krikoyla kaldırmak, ya da zinciri yola sererek aracı üzerine çıkarmak gerekir. Lastik tam olarak zincirin üzerine çıktığında dışta kalan baklalara üstteki halkaları takmak ve gergilerle sabitlemek gerekiyor. Zincir takma sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konuysa zincirdeki baklaların tamamının aynı yönde durması ve herhangi bir dönmenin olmaması. Aksi halde zincir birkaç metre sonra kopabiliyor.
            Alaşımlı çelikten üretilen ve birkaç dakika gibi kısa bir zamanda zahmetsizce takılabilen "Takmatik" tip zincirlerin hem yerli, hem de ithal modellerini yedek parçacılarda ve hipermarketlerde bulabilmek mümkün. Takmatik zincirleri takmak için zincirin kasnak görevini üstlenen çelik tel ya da halatın lastiğin üst tarafından geçirilmesi, bağlantı kancalarının takılması ve gergi lastiğiyle sabitlenmesi yeterli oluyor. Patinaj zincirleri takıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli konuysa, zincir takılı haldeyken 100-200 metre kadar gidip sonra durarak, zincirin yerleşmesiyle oluşan boşlukları, gergileri yeniden ayarlayarak ortadan kaldırmak. Böylece zincir tekerleği tam olarak saracağı için maksimum güvenlik sağlanmış olacaktır.

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              Konu: delphin özel

              Buzda güvenli araç kullanmak!

              Kar lastikleri karlı ve buzlu yollarda, güvenli araç kullanmak için etkili çözümü sunuyor. ABS, ESP, EBD gibi günümüz araç teknolojisinde kullanılan ve neredeyse standart hale gelen güvenlik paketlerinin başarısı kullanmış olduğunuz lastiklere bağlıdır. Yazlık lastikler kışın, aracınızda bu güvenlik paketleri olsa bile size problem yaratacaklardır. Yaz lastiklerinin size sorun yaşatması için yoğun karlı bir havaya bile gerek yok, dışarıdaki ısının + 7 C nin altına düşmesi ve zeminin ıslak olması kaza riskinizi yaz mevsimine göre 6 misli arttırmaya yetecektir.
              Eğer aracınız da ABS, ESP, EBD gibi yüksek teknolojiler yok ise tehlike esnasında aracınıza hakim olmakta çok daha fazla zorlanabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz lastikler hareket halinde iken, oluşan dinamik güçlerini yeterli oranda yol yüzeyine iletebilmelidir.
              Kışın özel durumlar söz konusudur. Kar ve buz gibi ıslaklık ve soğuk hava da yol yüzeyindeki tutunmayı etkiler. Yaz lastikleri imalat yapıları nedeni ile + 7 C'nin altındaki sıcaklıklarda çabuk sertleşmeye başlar.
              Kısaca, yazlık lastikler modern ve güçlü araçlarda yaz aylarında iyi performans göstermelerine rağmen, kış aylarında hiçbir zaman kış lastiklerinin yerini tutamazlar.
              Bölgeler arasında farklılıklar olmakla birlikte ülkemizde Ekim ve Mart Ayları arasında hava sıcaklıklarının + 7 C altına düştüğü biliniyor. Sürüş Emniyeti konusunda hassas olan insanlar bu mevsim aralıklarında kış tipi lastikleri kullanıyorlar.
              Kış lastiklerinin farkı, kış şartlarında yapılan fren testleri ile çok daha belirgin hale geldi. Yapılan testlerde yaz lastikleri ile donatılan bir otomobil 50 Km/h ile hızda ve kar üzerinde en erken 43 metrede durabilirken, kışlık lastikler ile donatılan aynı otomobil, aynı hızda kar üzerinde 35 metrede durabiliyor. Yapılan fren testleri sonucunda kış tipi lastiklerle donatılan otomobilin durduğu yer ile yazlık lastikle hareket eden otomobil arasında 8 metre (iki araç boyu) fark oluşması, bu tip zeminlerde kış lastiklerinin önemini gözler önüne sermeye yetiyor.
              Gelişen teknoloji ile birlikte kış tipi lastikler eskiden olduğu gibi kalın dişli, yüksek sesli ve konforsuz değiller. Kış lastiklerinin modern versiyonları sessiz oluşları ile konforlu bir sürüş sağlıyor. Burada unutulmaması gereken nokta, kış tipi lastiklerin diş derinlikleri 4 mm'nin altına düştüğünde ya da üretim tarihinden itibaren 5 yıl geçmiş ise değiştirilmesinde fayda bulunuyor.
              Bir araçta kullanılan kış lastiklerinin dördü de aynı ayarda ve kalitede olmalı. Eğer farklı akslarda farklı diş derinlikleri ve farklı yaşlarda lastikler varsa, farklı sürtünmeler oluşacağından dolayı aracınızın stabilizasyonu önemli ölçüde bozulabilir. Ayrıca kış lastiği alırken bulunduğunuz bölgenin hava şartları göz önünde bulundurularak uygun lastikler seçilmeli.
              Bazı kış tipi lastikler sadece karda olağanüstü performans gösterirken bazıları ise hem karlı zeminlerde hem de ıslak yol yüzeylerinde üstün performans sergilerler. Lastik alımlarında genel düşünce tarzı orta hız tipi lastikler olmalıdır.(T-H gibi) Yüksek hız (V) lastiklerinin kardaki performansları biraz daha düşüktür. Bu lastiklerin kuru ve ıslak yollarda performansları ise oldukça iyidir.
              Eğer, kış lastiği almayarak tutumlu davrandığınızı düşünüyorsanız, yanlış yerde ekonomik düşünüyorsunuz demektir. Çünkü bir takım (4 Adet) kış lastiği almak, en basit kazada oluşabilen eğilmiş bir çamurluğu tamir ettirmekten daha ucuzdur. Ayrıca insan hayatını düşünecek olursak ekonomiklikten bahsetmek mümkün değil. Kışın oluşan araç kazalarının yüzde 70'inde lastiklerin ve yol yüzeyindeki olumsuz şartların önemli ölçüde etkili olduğunu biliniyor. Kış lastikleri farklı hız limitlerine göre üretildiğinden, satın alırken ve aracınızda kullanırken bu hız limitlerine dikkat edilmesi gerekiyor.
              Aracınızın kış mevsimini sorunsuz atlatabilmesi için aşağıda sistemleri kontrol edin;
              1. Fren sistemi kontrolü.
              2. Işık sistemi kontrolü.
              3. Vantilatör kayışı kontrolü.
              4. Akü kontrolü.
              5. Marş Dinamosu Kontrolü.
              6. Radyatör Antifriz Seviye kontrolü.
              7. Cam Yıkama sistemi ve Antifrizi kontrolü.
              8. İlk Hareket yardımcıları Kontrolü (Takoz, Çeki halatı, Zincir ve Kış Lastikleri.)
              9. Kar Küreği, Buz kazıyıcı, Buğu çözücü spreyler, yedek Ampul, Eldiven, Fener ve Sizi sıcak tutacak yedek giysiler acil durumlardan kurtulmanızı kolaylaştıracaktır
              Her ne kadar aracınız kışa hazır olsa da sürüş stiliniz de kış şartlarına uygun olmalıdır. Örneğin, önsezili araç kullanımı, yeterli takip mesafesi, düşük hızlar, yumuşak direksiyon hareketleri gibi. Tüm teknik desteklerle beraber en önemlisi hissederek araç kullanmaktır. Eğer herhangi bir sebepten dolayı aracınızın stabilizasyonu bozulursa hemen debriyaj pedalına basınız. Yumuşak direksiyon hareketleri ile aracınızı toparlayın daha sonra fren pedalına basarak aracınızı yavaşlatın.
              Teknolojisi gelişmiş araçlarda (ABS, ESP gibi) tehlike anında mutlaka fren ve debriyaj pedalına aynı anda basınız. Böylece aracınızı hem yavaşlatabilir hem de direksiyon hâkimiyeti ile istediğiniz yöne gidebilirsiniz ve aynı zamanda da aracınızın stabilizasyonunu korumuş olursunuz.

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                Konu: delphin özel

                Cep telefonu zararlı mı?

                FÜ'de yapılan araştırmada, cep telefonlarının baş ağrısı, unutkanlık, dikkatsizlik artışı, refleks kaybı, kulaklarda çınlama, gözlerde kararmaya neden olabileceği tespit edildi. Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yapılan araştırmada, cep telefonlarının baş ağrısı, unutkanlık, dikkatsizlik artışı, refleks kaybı, kulaklarda çınlama, gözlerde kararma, çapaklanma ve yanmaya neden olabileceği tespit edildi

                Araştırmada, uzun süre cep telefonu kullanımının, aşırı sinirlilik ve gözlerde sulanmaya sebep olduğu, uzun süreli kullanımlarda bu etkilerin daha da arttığı ortaya çıktı.
                FÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insan ihtiyaçlarının gelişimi çerçevesinde özellikle elektronik alanda teknolojide büyük yenilikler yaşandığını, bu yeniliklere paralel olarak ortaya çıkan ceptelefonlarının her geçen gün gelişim gösterdiğini söyledi.
                Sağlığı olumsuz etkiliyor
                Artan cep telefonu kullanımının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaptığı yönünde birçok görüş olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Balık, cep telefonlarının kullanılmadığı anlarda temel olarak hiçbir güç taşımadığını, ancak kullanım anında şiddeti 250 milivata ulaşan elektromanyetik darbeler oluştuğunu bildirdi.
                Yrd. Doç. Dr. Balık, araştırmalarda kilogram başına dokuların yutabileceği en yüksek gücün 4 wat olarak bulunduğunu, buna göre işyerlerinde 10, meskenlerde ise 50 kat önlem alınması gerektiğini Dünya Sağlık Örgütü´nün tavsiye ettiğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Balık, 'Vücudun sıcaklığını bir santigrat derece artıran elektromanyetik dalganın insan sağlığına zararlı olduğunun tespitleri göz önüne alındığında, cep telefonlarında yaşanan elektromanyetik darbelerin önemi ortaya çıkar' dedi.
                695 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre...
                Yrd. Doç. Dr. Hasan Balık, cep telefonlarının insan beynine ve göze etkisini belirlemek için 695 kişi üzerinde yapılan araştırmada, cep telefonu kullanmayan, kullanan ve uzun süre kullanan kişiler üzerinde istatiksel tespitlerde bulunduklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Balık, araştırma sonucunda ulaştıkları verileri şöyle sıraladı:
                'Çalışma sonucunda, cep telefonlarının baş ağrısı, unutkanlık, dikkatsizlik artışı, refleks kaybı, kulaklarda çınlama, gözlerde kararma, çapaklanma ve yanmaya neden olduğunu tespit ettik. Ayrıca aşırı sinirlilik ve gözlerde sulanmaya sebep olmasının yanısıra uzun süreli kullanımlarda bu etkinin artığını tespit ettik.'
                Araştırma sonucuna göre cep telefonlarının insan sağlığı üzerine etkisinin olmadığını söylemenin imkansız olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Balık, ancak kesin olarak zararlı olduğunu söyleyebilmek için de bu bulguların deneysel verilerle desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  Konu: delphin özel

                  dergi internet adresleri

                  Adres Dergi
                  Ağ Dünyası
                  Aksiyon
                  Alem
                  Alperenler
                  Altınoluk
                  Altyazı
                  Anadolu Gençlik
                  Araf
                  Araştırma
                  Atlas
                  Ay Vakti
                  Aydınlık
                  Bengisu
                  Beyan
                  Bilim ve Teknik
                  Bilişim Cumhuriyeti
                  Bilişim Rehber
                  Blue Jean
                  Bütün Dünya
                  BT Haber
                  BT Vizyon
                  Canteen
                  Capital
                  Chip
                  Computer Life
                  Computer World
                  Çalakalem
                  Dergi
                  Diyalog Avrasya
                  Doğu Batı
                  Doktor Dergisi
                  Düşünen Adam
                  Ekoloji Dergisi
                  Elektrik Dergisi
                  Focus
                  Fotoğraf Dergisi
                  Fotoğrafya
                  Gaziler Dergisi
                  Gerçek Hayat
                  Gönülden Gönüle
                  Haksöz
                  Hastane Dergisi
                  Hece Edebiyat Dergisi
                  Hey Girl
                  Hür Gökbayrak
                  İktibas
                  İleri Dergisi
                  İlk Adım
                  İmece
                  İnet Haber
                  Kadınvizyon
                  Karakalem
                  Kardaşlık Dergisi
                  Kardelen Dergisi
                  Karizma Dergisi
                  Kedim ve Ben
                  Kırtasiye Dergisi
                  Kongre
                  Level
                  Linux Bülteni
                  Macworld
                  Mercek
                  Metal Monster
                  Millet
                  Moral Dergisi
                  Nalburiye Dergisi
                  National Geographic
                  Netpano
                  Numberone Dergi
                  Özgür ve Bilge
                  PC Net
                  Platin
                  Sayha
                  Semerkand
                  Sızıntı
                  Sol Dergisi
                  Söz Ola
                  Telepati
                  Timeout İstanbul
                  Türk Dili Dergisi
                  Ufuk Ötesi
                  Voyager
                  Windows 2000 Magazine
                  Yankı
                  Yarın
                  Yeni Dünya
                  Yeni Ümit
                  Yeni Hayat
                  Yitik Ülke
                  Zafer Dergisi
                  2023

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    Konu: delphin özel

                    (06.01.2006)
                    Hellas Sat 2 (39°E)
                    African United TV yayında.12606 H SR:28800 FEC:5/6
                    EuroBird 1 (28.5°E)
                    Sky Digital paketi yeni SR ile yayında.11344 H SR:27500 FEC:2/3
                    Arabsat 2D (25.8°E)
                    Dubai Sports Channel ve Dubai TV yayını sona erdi.11192 V
                    Astra 3A (23.5°E)
                    Markiza TV ve STV 2 şifresiz yayında.12565 H SR:27500 FEC:2/3
                    Eutelsat W3A (7°E)
                    HD 1 has yayını sona erdi.10875 V
                    Sirius 2 (4.8°E)
                    Global Draw Greyhounds şifresiz yayında.12111 H SR:27500 FEC:5/6
                    Nilesat 102 (7°W)
                    Libra TV test yayınında.12226 H SR:27500 FEC:3/4
                    Son düzenleme delphin; 07-02-2006, 16:37.

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      Konu: delphin özel



                      Beamer Tv Üstü Görüntülü Telefon
                      • <LI class=MsoNormal>Beamer kurulum ve kullanım kolaylığı hedeflenerek tasarlanmıştır..
                      • Akıcı ve zarif hatları, ultra-ince kasası, ve iki-ton renk özelliği ile her ev ortamında genel dekorasyonla uyum gösterir..
                      • <LI class=MsoNormal>Kolay kurulum – Telefonunuzu Beamer’a bağlayın, Beamer’ telefon hattınıza bağlayın. Tüm yapmanız gereken bu!
                      • <LI class=MsoNormal>Televizyona bağlanabilme
                      • <LI class=MsoNormal>kaymayı önleyen taban
                      • <LI class=MsoNormal>Koyu renkli akrilik kasa
                      • <LI class=MsoNormal>Yumuşak kontrol tuşları
                      • <LI class=MsoNormal>Beamer 3 ayrı görüntü seçeneği ile gelir: enstantane resim/gizlilik seçeneği; bir dizi detay/hareket seçeneği arasından seçim yapabilme özelliği ve görüntü onaylama tuşu
                      • <LI class=MsoNormal>Üç görüntü seçeneği – Arayanın görüntüsü, Arananın görüntüsü, veya Kombine görüntü.
                      • <LI class=MsoNormal>Anında resim/Gizlilik seçeneği – Yüksek çözünürlüklü bir görüntü imajı gönderdikten sonra siz isteyene kadar en son gönderdiğiniz görüntü arananın ekranında kalacaktır. .
                      • <LI class=MsoNormal>Resim kalitesini seçebilmeniz için detay/hareket seçeneği.
                      • Görüntü onayı – Siz onaylayana kadar karşı tarafa görüntü gitmez.

                      Beamer Tv Üstü Görüntülü Telefon Fiyatı : 300 YTL

                      İki Tane Fiyatı : 550 YTL
                      Son düzenleme delphin; 07-02-2006, 16:43.

                      Yorum

                      • asrýnþairi
                        Junior Member
                        • 05-03-2005
                        • 142

                        Konu: delphin özel

                        ya delphin kardeş başımızı döndürdün helal sana emeğine sağlık.. devamını bekleriz

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          Konu: delphin özel

                          hep beraber daha ileriye elbette
                          sizede saygılar

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            Konu: delphin özel

                            çamlıcada vericiler kalkıyor

                            TRT Kurumu Çamlıca Vericiler Müdürlüğü'nde düzenlenen karasal sayısal televizyon deneme yayınlarının başlatılması töreninde konuşan Atalay, karasal sayısal yayınlara bazı ülkelerin tamamında, Doğu Avrupa ülkelerinin de büyük şehirlerinde başlandığını anlatarak, Türkiye'de de 2003 yılında bu çalışmanın başlatıldığını söyledi.
                            Haberleşme Yüksek Kurulu'nun kararı doğrultusunda bugün deneme yayınlarına geçildiğini ifade eden Atalay, İstanbul ve Ankara'daki deneme yayınlarından sonra İzmir ve hızlı bir şekilde büyük kentlerde bu sisteme tam anlamıyla geçilmesini öngördüklerini bildirdi.
                            Karasal sayısal yayının kamu ve özel sektör kuruluşlarının birlikte yürüttüğü bir çalışma olduğunu vurgulayan Atalay, bundan sonraki aşamaların da iki taraf arasında uyumlu bir şekilde yürütülmesine çalışacaklarını kaydetti. Atalay, karasal sayısal yayının avantajlarını da sıralayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

                            ''Çamlıca'da tek bir verici kalacak, diğerleri kalkacak. Her şehrimiz tek bir kuleden yayın alacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız da burayı estetik olarak kaplayacak. Yayınların birbirini önlemesi ortadan kalkacak. Uydu ve çatı antenlerine gerek kalmadan set üstü kutusu ve basit bir antenle yayınlar izlenebilecek.''
                            Bu teknolojinin hızla yayılması için halka anlatılması ve tanıtılması gerektiğini belirten Beşir Atalay, bunu için bütün televizyon kuruluşlarına sorumluluk düştüğüne işaret etti.
                            Beşir Atalay, set üstü kutu üretici yerli firmaların Avrupa'da ciddi bir pazar payına sahip olduklarını da hatırlatarak, bu cihazların Türkiye'de üretilmesinin ciddi bir potansiyel olduğunu söyledi.
                            Yayınların başlamasıyla sistemin sağlıklı işleyip işlemediğinin saha ölçümleriyle kontrol edileceğini anlatan Atalay, ''Ardından lisanslandırma ve frekans tahsisi yapılacak. Böylece yayıncılığımız düzene kavuşacaktır'' dedi.

                            -''BU YAYIN BÜTÜN PROBLEMLERİ ÖNLEYECEK''-
                            Törenin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Devlet Bakanı Atalay, karasal sayısal yayının daha kaliteli görüntü ve ses sağladığını, görüntü kirliliğine neden olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

                            ''Ben biliyorum ki şu anda TRT de dahil hiçbir televizyonun yayını, İstanbul'un her bölgesinde net olarak izlenemiyor. Yani bir tepeyi aşarsanız öbür tarafta problem var. Dolayısıyla bu yayın bütün bu problemleri önleyecek. Ayrıca bu çalışma, pek çok çalışmayı da beraberinde getirecek. Başkalarının yayınını engelleyen elverişsiz vericilerle yayın yapma gibi şeyler olmayacak. Denetim daha iyi sağlanmış olacak.''

                            Törende konuşmaların ardından Devlet Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, RTÜK Başkanı Zahid Akman, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney ile Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Nuri Çolakoğlu, butona basarak, ''Görüntü kirliliğine son'', ''Kaliteli görüntü, kaliteli ses'' sloganıyla tanıtılan karasal sayısal deneme yayınını başlattılar. Atalay, daha sonra çeşitli firmaların karasal sayısal yayını almada kullanılan set üstü kutu ürünlerinin bulunduğu standlar ile TRT vericilerinin olduğu bölümü gezdi

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              Konu: delphin özel

                              VoIP (Voice Over Ip Security) (IP Üzerinden Ses Taşıma ve Güvenlik)



                              VoIP teknolojisi, mevcut telefon şebekeleri, Internet ve Intranetler’deki ses ve verinin birleşmesiyle yeni servis ve gelir fırsatları yaratırken, aynı zamanda kullanımın kolaylaşmasını da sağlayarak yönetim maliyetlerini büyük ölçüde azaltıyor.

                              VoIP, ses trafiğinin paket anahtarlamalı IP ağı üzerinde iki yönlü taşınmasına destek veriyor. Bu ağ bir kamu taşıyıcı ağı, Internet ya da özel şirket Intranet'i olabilir.

                              İlk VoIP uygulaması 90'lı yıllarda yaygın olarak kullanılan ve Internet kullanıcılarının, özel olarak donatılmış PC'ler yada normal telefon ile bu PC'ler arasında ücretsiz telefon görüşmesini sağlayan bir uygulama şeklinde idi. Düşük kalitesine rağmen kullanıcılar, VoIP teknolojisinden önceki bu uygulamayı, uzak mesafe ve uluslararası görüşmelerde tasarruf sağlamanın en güzel yolu olarak değerlendirdiler.

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                Konu: delphin özel

                                Uydu Nedir?

                                Uydu Yerden 36000 km Uzakta Uzayda Bulunan Bir Nevi Ayna Görevi Gören Yerden Aldığı Sinyalleri Tekrar Daha Geniş Alanı Kapsayarak Aynı Sinyali Dünyaya Gönderen Cihaza Uydu Denir.

                                İnsanlar Çanak Anten Kullanarak Uydudan Gelen TV Yayınlarını Seyrederler. Uydunun Kolaylığı İse Engebeli Coğrafyada Yer Vericilerin, Yayınlarının Ulaşamadığı Yerlerde Uydular TV Yayınlarını Kaliteli Olarak Ulaştırırlar.
                                Uydular Yalnız İnsanların TV Seyretmeleri İçin Değil Bir TV Görüntüsünü Ülkeden Ülkeye Yayını Taşımaktır. Hatta Dünyanın Herhangi Bir Yerinden Anında Canlı Yayın İmkanı Vermektedir.
                                TV Yayınlarının Yanında Haberleşme, Telefon, Data, Internet Erişimini Sağlayarak Uydunun Özelliğine Göre, Dünyadaki Bir Arabanın Plakasını Görme, Dünya Fotoğrafını Çekebilen Uydular, Askeri Amaçlı Casus Uydular, Uzay Fotoğrafları Çeken Teleskop Uydular Gibi Sıralanabilir.

                                Uydu Ekvator Üzerinde Dünya İle Aynı Anda Dönerler, Uyduyu İten İçinde Bulunan Gaz Vardır.Bu gaz Uyduyu İleri İtmek İçin Kullanılır. Elektrik Enerjisi İse Her İki Tarafa Açılmış Güneş Panellerden Sağlar. Uydunun Kendisi Üzün Ömürlüdür. Ancak İçindeki Yakıt Olan Gaz Bitince Ömrü de Bitmiş Olur. Yani Tekrar Doldurulmayan Çakmaklara Benzerler, Tekrar Uzaya Gidip Gaz Doldurulamaz mı?

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor