BAŞBAKANLIK, TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA DAHA ETKİN HALE GETİRİLİYOR

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • desinatör
    Junior Member
    • 09-11-2004
    • 227

    BAŞBAKANLIK, TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA DAHA ETKİN HALE GETİRİLİYOR





    Hükümetin TBMM'ye gönderdiği yeni tasarıyla Başbakanlığın görevleri arasına, "İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama" ekleniyor.
    Hükümetin TBMM'ye gönderdiği yeni tasarıyla Başbakanlığın görevleri arasına, "İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama" ekleniyor. Tasarıyla, iç ve dış güvenlikle terörle mücadele konularında, Başbakanlığın daha etkin bir şekilde rol alması sağlanıyor.
    Aynı tasarıyla Başbakanlık ana hizmet birimlerinden Güvenlik İşleri Başkanlığı kaldırılarak, yeni bir ana hizmet birimi olarak Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kuruluyor.
    Hükümet, özellikle terörle mücadelede ve son dönemde artan şiddet olaylarına karşı Başbakanlık çatısı altında yeni bir Genel Müdürlük marifetiyle "koordinasyon" merkezi oluşturuyor. Bugün TBMM'ye gönderilen tasarıyla 10/10/1984 tarihli ve 3056 sayılı Başbakanlık Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun'un 2. maddesinin mülga (h) bendi yeniden düzenleniyor. Buna göre Başbakanlığın görevleri arasına "İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak" hükmü ekleniyor. Aynı tasarıyla "Güvenlik İşleri Başkanlığı" ibareleri "Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü" şeklinde değiştiriliyor. Tasarıya göre Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün görevleri şöyle sıralanıyor.
    "- Başbakanlığın, iç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlarla ilişkilerini yürütmek, gerektiğinde bu kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak
    - İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadeleyi ilgilendiren konularda inceleme ve araştırmalar yapmak, yaptırmak, bunları değerlendirmek ve tekliflerde bulunmak
    - Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgelerde, sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilanına esas olan konularda bilgileri derlemek, değerlendirmek ve bu hususlarda koordinasyonu sağlamak,
    - Görevleriyle ilgili konularda teşkil edilen kurulların sekreterlik hizmetlerini yürütmek
    - Makamca verilen benzeri görevleri yapmak."
    Aynı yasayla 305 kadro iptal edilirken, 6 yeni kadro ihdas ediliyor.
    Tasarının genel gerekçesine göre, Başbakanlığın görevleri arasına "İç güvenlik, dış güvenlik ve terörle mücadele konusunda görevli kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlama" ekleniyor. İç ve dış güvenlikle terörle mücadele konularında Başbakanlığın daha etkin bir şekilde rol almasını teminen, Başbakanlık ana hizmet birimlerinden Güvenlik İşleri Başkanlığı kaldırılarak, yeni bir ana hizmet birimi olarak Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kurulması da tasarı içinde yer alıyor.
İşlem Yapılıyor