askerlik artık tarih oluyor

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • okocha
    Junior Member
    • 22-10-2005
    • 69

    #31
    Konu: askerlik artık tarih oluyor

    rubberman herşeyi söylemişsin, konu hakkında verilebilecek en güzel cevapları söylemişsin. Doğru ve olması gereken şekli en iyi şekilde anlatmışsın. Sonuna kadar katılıyorum. Ayrıca senin de söylediğin gibi bir işi birine zorla yaptırsanız bile o kişinin yaptığı işten yine hayır gelmez. Ama bunları isteyen birine yaptırırsanız o kişi bu işi zevkle yapar.

    Asker kalmaz diyen arkadaşa da şunu söylemek istiyorum: Askerliğini yapmış olupta halâ o kadar çok askere gitmek isteyen var ki. Ki bunlar da işi bilen kişiler. Zaten bir savaş çıksa işte o zaman bütün herkes askere zorunlu katılmalı. Yani savaş çıktığında onların işi biz karışmayız diye düşünenler, işte o zaman vatan haini olur.

    Yorum

    • black eagle
      Junior Member
      • 20-06-2004
      • 461

      #32
      Konu: askerlik artık tarih oluyor

      yaşın ne bilmiyorum
      Hocam onun nickinin altında yazıyor.Sizinkinde yok.Arkadaşımızın haklı pozisyondan haksıza düştüğünü yazarken,siz de aynı intibayı uyandırdığınızın bilmiyorum farkındamısınız.Bunu,sizin gerçekten dolu ve ülkesinin gün be gün bataklığa sürüklendiğinin farkında olarak,duruma karşı çıkış tepkiniz olarak algılıyorum.Bu konuya yazanlar fikirlerini söylerken,eksik bilgili de olabilirler,hamasi de olabilirer.Bu onların ayıplanma nedeni olamamalı.
      HAAAA ne yaparım, veririm eline son teknolojiyi , yağdır evladım bombayı derim
      Dağlara tonlarca bomba atarak kazanılmış kaç savaş biliyorsunuz.Vietnamda Amerİka dağlara,kendince düşman mevzilerine kaç bin ton bomba yağdırdı acaba?Piyadenin ayak basmadığı yerde ne kadar üstünsünüz?Amerika son teknoloji donanımlı ama vatan ruhundan yoksun askeri ile Irak'da ne kadar başarılı?
      Slogan atmayın,tarih okuyun
      Kimin tarafından yazılan tarihi?Ermeni asıllı tarihçilere yazdırılmış,yıllarca bize istediklerini anlattıklarını mı? Ayrıca;Çanakkale savaşındaki Nusrat gemisinin döktüğü mayınları,Ayna gibi parlayan mitralyözü kim vermiş ve kim yapmış? Sv.rubberman;Şu ana kadar yazdıklarınıza yüzde yüz katılmamak mümkün değil.Ancak,alıntılarla sunduğum noktalarda ise kafamın takıldığı çekinceleri yazdım.Askerlik için söylenebilecekler ise;Türk halkının deyişinde erkek üç safhada olur.1.Sünnet olunca-2.Sağlamsan,askerlik yapınca(Askerlik yapan; Gurbeti öğrenir,hasreti öğrenir,arkadaşlığı öğrenir,kendine yetmeyi öğrenir,beklemeyi öğrenir,yüzlerce kentlerden gelen değişik simalarla tanışır.v.s.) 3.Evlenince. Hamaset;Ulusların çimentosudur.soganlar da gereklidir.Bakın,milli bayramları,yas günlerini unutmaya başladık.Çimentomuz dağılmaya başladı.Çatlak sesler çoğalmadı mı? Ha..unutmadan,Hamaset,tabii ki kuru kuruya olmamalı.Sv.rubberman'ın dediği gibi.Önce,ülke için gerçek anlamda çok çalışmalı,sadece askelik değil.Ülkeye olan görev ve sorumluluklarımızı da ciddiyetle yerine getirmek gerek.Bunun yolu da;Herşeyden şikayet yerine önce kendimizi düzeltmekten başlamaktır.Ola ki,üslubumda bir hata,yanlış anlalşılablecek bazı kelimeler yazdıysam,şimdiden özür diler,salt saf düşüncelerim olduğunu açıklarım.Sevgi ve mutlulukla kalın.SAYGILAR.

      Yorum

      • emrecan2003
        Junior Member
        • 20-02-2006
        • 85

        #33
        Konu: askerlik artık tarih oluyor

        bence iyi olur şunu belerteyim askerliğimi yaptım askerlikte 15 ay vatana millete yük oluyoruz milyonlarca dolar masraf ve savaş çıksa birsürü şehit ve gazi bırakırız geride çünkü deyim yok o yüzden kamu kuruluşunda çalışıp vatani borcunu yerine getirmek daha mantıklı ama profesyonel askerler olduğu zaman ne masraf ne okadar şehit nede gazi olur nede o kadar analar ağlar ...

        Yorum

        • kazým öz
          Junior Member
          • 30-10-2005
          • 45

          #34
          Konu: askerlik artık tarih oluyor

          arkadaşlar fazla uzatmayalım erkesin dediği doğrudur yanlış söyleyen yok kanun bi çıksın ne olcak bi görelim bekleyelim mevlam ne eğliyor eğliyorsa güzel eğler....bekleyelim görelim..

          Yorum

          • alýdag
            Member
            • 26-08-2004
            • 733

            #35
            Konu: askerlik artık tarih oluyor

            askerden kaçanı allah nası bilirse öle yapsın

            Yorum

            • TA2CCC
              Banned
              • 03-06-2004
              • 8304

              #36
              Konu: askerlik artık tarih oluyor

              Arkadaşlar mevzuatı iyi okuyun.Öyle kolay değil bu şerefli görevden kaçmak.Her TÜRK evladı YAPACAKTIR bu görevi...Yok öyle kıvırmak.Para ile döviz ile sakatlık raporları ile.Bizim canımız yokmu idi 3 sene yaptık.Geçin bu işleri....

              Yorum

              • solakoglu
                Super Moderator
                • 27-11-2004
                • 1864

                #37
                Konu: askerlik artık tarih oluyor

                askerlik yapmak her türk gencinin onurudur...başka birşey bilmem......

                Yorum

                • gardaþ
                  Junior Member
                  • 30-08-2005
                  • 271

                  #38
                  Konu: askerlik artık tarih oluyor

                  belki yeri değil ama içimden buraya yazmak geldi

                  BİR YOLCUYA
                  ( Bu şiir Gelibolu yamaçlarında yazıldı.)
                  .


                  Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
                  Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
                  Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
                  Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

                  Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
                  Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda,
                  İstiklal uğrunda, namus yolunda,
                  Can veren Mehmed’in yattığı yerdir.

                  Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
                  Son vatan parçası geçerken ele,
                  Mehmed’in düşmanı boğuldu sele,
                  Mübarek kanını kattığı yerdir.

                  Düşün ki, hasrolan kan, kemik, etin
                  Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,
                  Bir harbin sonunda, bütün milletin,
                  Hürriyet zevkini tattığı yerdir.
                  Son düzenleme gardaş; 18-03-2006, 22:53.

                  Yorum

                  • Guest

                    #39
                    Konu: askerlik artık tarih oluyor

                    arkadaşlar 1988 aralık ayında asker oldum 1990 mayısta terhis oldum
                    mardinde jandarma olarak şimdi diyeceksinizki bizene aslında dogru kimene
                    herkes askerlik yapıyor.terhis olanlar oldu peki olamıyanlar benim mah en az 30 ŞEHİTverdik.peki bunların hesabını kim verecek belki onlarda gitmek istemiyordu onlarda ayrılmak istemiyordu ancak vatan için kanda dökülecek canda verilecek!

                    Yorum

                    • sabri034
                      Junior Member
                      • 24-10-2004
                      • 77

                      #40
                      Konu: askerlik artık tarih oluyor

                      Originally posted by rubberman
                      Çanakkale zaferi demişsin edebimi bozmadan sana bikaç laf söyleyeyim, bak arkadaşım haklı iken haksız konuma düşmek böyle olur, benim sülalemden yaklaşık 20 şehit verdik o savaşta 250.000 osmanlı müslüman evladını şehit verdik o savaşta , yaşın ne bilmiyorum ama biraz düşün ve muhakeme et, eğer çanakkale savaşında savaş teknolojimiz olaydı,gücümüz olaydı 250bin değil en fazla 5 bin şehit verirdik bu biiiiirrrrrr
                      ikincisi tarih okuyalım tarihi okuyalım tarih okuyalım, çanakkale den geçti o istanbula demirleyen gemiler, slogan atmayın, tarih okuyun, milliyetçilikse mesele benden milliyetçisini tanımam ben, savaşsa kastın, en cıvcıvlı yerde savaştım, hatta bikaç pkk köpeğinide vurdum askerde, ama akıllı olmak lazım.
                      Para lazım, teknoloji lazım, strateji lazım, akıl lazım, bilim lazım.
                      Söz tarihten açılmışken , enver paşa olacak gerizekalı yüzünden sarıkamışta , tek kurşun atamadan donarak şehit olan 70bin askerimizi hatırlamakta fayda var, ayaklarında papuç olaydı, sırtlarında giysi olaydı, enver paşa gibi bi şerefsiz onları çölden çıkarıp , buzullara sürmeyeydi, bütüüün tarihin akışı farklı olacaktı, belki hala en güçlü devlet biz olacaktık, akıllı konuşalım 5 düşünüp 1 konuşalım, eğer bilmiyorsak okuyalım öğrenelim.
                      Siyaset ve savaş sanattır.Rastgele ve cahilce yapılmaz.Yapılırsa da kazanılmaz.
                      Tüm forum üyelerine saygılarımla...
                      Bak rubberman;

                      Yaşın ne bilmiyorum ama benim yaşım kullanıcı adımın altında yazıyor. Bu bir. İkincisi, öyle "edebimi bozmadan söylüyorum" gibi sözler yazmadan önce çok iyi düşün. Karşında küçük bir çocuk veya 30 yıllık samimi bir arkadaşın yok. Ve kimseyi de cahil yerine koyma. Siyaset ve savaş sanatını ben öğreneceğim yerlerden öğrendim ve hala öğrenmeye devam ediyorum. Bunu sana şöyle anlatayım, sen Çanakkale'deki şehit sayısını iyice bir araştır, ondan sonra yaz buraya. Sarıkamış'taki şehit sayısını araştır ondan sonra yaz. Bunlar kulaktan dolma bilgilerle öğrenilmiyor. Ben bunlarla ilgili tez hazırladım...

                      Konumuza gelince; Sana katıldığım yer sadece milliyetçi olman. Ve pkk köpekleri ile de olan mücadeleni tebrik ediyorum... Bundan dolayı seninle bir abi - kardeş ilişkisi içinde bu konuyu tartışmak isterim. Senin askerin profosyonel olmaması ile ilgili endişelerini anlıyorum. Herşeyin bir bedeli vardır ve kısacası da bu topraklarda yaşamanın bedeli de Askerlik hizmetidir diye düşünüyorum. Çünkü biz Türkler tarih boyunca bu kutsal görevi namusumuzla eşit tutmuşuzdur. Benim memleketimde askerliğini yapmamış insana kız vermezler, onu adam yerine koymazlar. Bu bizde bir gelenek olmuş artık. Ben profosyonel olarak askerlik yapmadım ama askerlik sanatı ile ilgili bir çok bilgiyi orada bizzat öğrendim. Sonuç olarak da ben askerliğini yapan bir gencin daha faydalı olacağına ve aldığı askerlik eğitiminin hayat felsefesine katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Ancak benim söylemek istediğimi anlamıyorsun, veya ben anlatamıyorum. Herşeyin teknoloji ile olacağını sanıyorsun, ancak herşey teknoloji ile ve de onu kullanan ve kullandıktan sonra uygulayan insan sayısı ile de önemli oranda doğrusaldır. Bunu sana şöyle örnek vereyim. Ordu olarak yüksek bir teknolojiye sahibiz ve hava bombardımanı ile direnç kırmaya çalışıyoruz. Bu direnç kırıldıktan sonra teknoloji ile artık daha fazla bir şey yapılamaz. O bölgeye sayısal üstünlükte güçlerin girmesi gereklidir. Yani bir orduda her zaman personel üstünlük önemini kaybetmeyecektir ve o personelin yeri ikame edilemez, teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin.

                      Sonuç olarak herkes yine kendi fikirlerini söylemekte ve tartışmakta hürdür.

                      Saygı ve selamlarımla...

                      Yorum

                      • cemyaman

                        #41
                        Konu: askerlik artık tarih oluyor

                        benden milliyetçisi yok diyen sen önce şu rubberman midir nedir onu değiştirmekle başla önce .milliyetçiliğin ne olduğu ahkamınıda kimseye kesme kimin ne olduğunu bilmeden karar verip yorum yapma. tamammı senin nerde askerlik yaptığını bilmiyorum ama gerçek askerlik doğuda yapılıyor tammamı kardeşim askerin kralı onlar tamammı senin deden ve benim dedem bu vatan için öldüler ister teknoloji olsun ister olmasın bu savaş kazanıldı. ama dedelerimizin kemiklerini sızlatmayalım ve şu ingilizce ağzı konuşmalarından vazgeçin.BU VATANI KİMLERDEN KURTARDI ÜÇ BEŞ TANE ÇAKALAMI BIRAKACAZ.LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                        Son düzenleme Guest; 18-03-2006, 23:23.

                        Yorum

                        • cemyaman

                          #42
                          Konu: askerlik artık tarih oluyor

                          TEKNOLOJİ DİYEN ARKADAŞ SAVAŞLAR TEKNOLOJİ İLE KAZANILMAZ YÜREKLE CESARETLE KAZANILIR.AMERİKA IRAKTA KAZANDIMI SAVAŞI DERSİN.BENCE SEN BİRDAHA ASKERE GİTSEN İYİ OLUR BİLMEM ANLATABİLDİMMİ. ASKER OCAÐINDA EKMEÐİNİ YEMİŞSİN AMA SİLAHINA LAF ATIYORSUN YOK ŞU ESKİ YOK BU ESKİ SEN MİLLİYETÇİ OLSAN BÖYLE ŞEYLER YAZMAZSIN TAMAMMI.

                          Yorum

                          • ataterror
                            Junior Member
                            • 30-04-2005
                            • 3

                            #43
                            Konu: askerlik artık tarih oluyor

                            Originally posted by rubberman
                            İçerikten yoksun, kısır saçma tartışma
                            Kıymetli arkadaşlarım, ben askerliğimi yapalı yıllar oluyor, başka taraflara çekmenin alemi yok, profesyonel askere ihtiyacımız olduğuda gerçek, bu forumda askerliği profesyonel yapmış olan arkadaşlarımızda yazdı, bakınız arkadaşlar gaza gelmeyin! fevri davranmayın!
                            Kuru kalabalık ülkeye fayda sağlamaz bu 1
                            2- 600.000 askerimiz olupta bunlara hala çalışmayan G3 ler veriliyorsa bu bizim ayıbımızdır bu 2
                            3- Nicelik(çokluK) değil, nitelik önemlidir bu 3
                            4- Biz askerliğimizi 18-20 ay yaptık diye, başkalarıda gitsin gibi kişisel gurur yapmanın alemi yok, zorla askere giden adamdan memlekete de , devlete de hayır gelmez bu 4
                            5- Teknolojiyi bilmeyen insanlar değilsiniz,Ortaçağda yaşamıyoruz!, kılıçla değil, Elektronik harb teknolojileri ile savaşlar yapılıyor.Bize Para-Teknoloji-Nitelikli Profesyonel asker lazım bu 5
                            6- Bu kadar kalabalık bir orduyu beslemektense, bunun yarısını besleyip, kalan adamları teknoloji üretmede kullanmak çifte kar demektir.bu 6

                            Şimdi öyle bayrak çıkartması taşımakla milliyetçi olunmaz.Biz canımızı ortaya koyduk askerdeyken sınırda,Siz gidin Elin Amerikalısından bilmemne füzesini milyon dolara alın,elektronik (F16) ıuçuş denge sisteminde israil'e göbekten bağlı olun, Mayınları italyadan alın,telekominikasyon sistemlerini fransadan alın ve bunun gibi uçan kuştan bile ithalat yapın, kendi teknolojinizi değil üretmek, Aldıklarınızı bile tamir yapmaktan aciz olun,Sonrada efelenin !

                            Yahu biraz düşünün hangi düşman ? hangi düşman ? Sİzin silahlarınızı satın aldığınız adamları dedelerim kovdu bu ülkeden,Ucuz edebiyat yapılmasın!
                            Düşmanın karşısında kendi evlatlarımı pisi pisine kırdıracakmıyım ben ???
                            Ne biçim kuru gürültüdür bu?
                            Bağımsızlığın adı geçmiyor?Amerikadan izinsiz memlekette öksürmek mümkün değil, Çin malları olmasa ütü bile bulamayacağız,Yediğimiz pirinçten mısıra herşey ithal,içtiğimiz sigaradan , giydiğimiz dona kadar ithal, hiçbirşey üretmeyip sadece tüketiyoruz! TV de en ahlaksız(beynelminel şifresiz yayın) yayınlara sahibiz,çocuklara eğitim verecek insanlar , kendileri bile eğitime muhtaç,Atatürk'ün ve Silah arkadaşlarının, şehit olan atalarımızın kanıyla canıyla kurtardığı memleketi acınacak hale düşürmüşüz ?
                            bide vatan-sakarya edebiyatı ile durumu idare ediyorsunuz ?
                            ayıp yahu sızlatmayın ecdadımızın kemiklerini,Kimmiş o vatanı savunma edebiyatı yapan ? ***** yayın şifresini tırım tırım arayan adamlarmı ?
                            Marlboro içenlermi yoksa? Yoksa Cacacola hayatın tadı diyenlermi ? WV arabasına Shell den HSBC kart ile benzin alanlarmı ?Yoksa Milkasını lüpletip Starbuck caffe içenlermi ?Yoksa Made in China monitördenmi okuyorsunuz yazılarımı ?
                            uzatabilirim lakin sinirden ellerim titremeye başladı
                            Sizinde yüreğiniz titresin ! Ucuz Edebiyat yapmayın !
                            BU MEMLEKET İÇİN ÇALIŞIN !

                            Bu yazının altına imza atıyorum....

                            Yorum

                            • cemyaman

                              #44
                              Konu: askerlik artık tarih oluyor

                              DELİKANLI ADAM ASKERLİK YAPAR İSTEMEYEN; İSTER KESTİRSİN İSTER TÖVBE TÖVBE .YOK 12 AY OLSUN YOK YOK ASKERLİK PARALI OLSUN. ONDAN SONRA BENİM DEDEM SAVAŞTA ÖLDÜ YOK BENİM DEDEM GAZİ OLDU.SAVAŞ ÇIKTIÐINDA BÖYLE DÜŞÜNENLER EMİNİM Kİ ARKASINA BAKMADAN KAÇACAK ŞAHISLARDIR.

                              Yorum

                              • TA2CCC
                                Banned
                                • 03-06-2004
                                • 8304

                                #45
                                Konu: askerlik artık tarih oluyor

                                Originally posted by cemyaman
                                DELİKANLI ADAM ASKERLİK YAPAR İSTEMEYEN; İSTER KESTİRSİN İSTER TÖVBE TÖVBE .YOK 12 AY OLSUN YOK YOK ASKERLİK PARALI OLSUN. ONDAN SONRA BENİM DEDEM SAVAŞTA ÖLDÜ YOK BENİM DEDEM GAZİ OLDU.SAVAŞ ÇIKTIÐINDA BÖYLE DÜŞÜNENLER EMİNİM Kİ ARKASINA BAKMADAN KAÇACAK ŞAHISLARDIR.
                                Sevgili kardeşim konu rengini değiştirmeye başladı.Kırıcı ve BÜYÜK HARF lerle yazılara dökülmeye başladı.Bu forum kurallarına yakışmayan bir olay.En azından bu tarihi günde bu tip olaylara girmeyin derim.Bu arada insanlarıda deşifre etmeyin (öyle veya böyle) En azından özür dileyecek bir kapınız kalsın.Sevgi ile kalın.AKILLI OLUN

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor