18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

    Çocuğun sağlık giderini devlet karşılayacak

    Başbakan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte, 18 yaşına kadar tüm çocukların sağlık giderlerini devletin karşılayacağını söyledi. Erdoğan, "Çocuğa sigortan var mı, prim ödedin mi, sorulmayacak" dedi


    ANKARA Milliyet

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, primi ödensin veya ödenmesin tüm çocukların 18 yaşına kadar sağlık giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.
    Erdoğan, "Buna 'hayır' demek, millete karşı olmaktır. Efendim, 'Zarara gireceğiz.' Hesabını yaptık, zarara girmeyeceğiz, kâr edeceğiz" dedi.
    Erdoğan, dün AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, sosyal kesimler için açtıkları her paketin 'seçim yatırımı' diye değerlendirilmesine tepki göstererek, "Ülke meseleleri üzerine kafa yormak, çözüm üretmek için illa seçim olması gerekmiyor. Böyle bir yanlışı, mantığı kabul edemeyiz" dedi.
    Erdoğan, tasarının geciktirilmesi halinde hem ülke ekonomisinin hem de devlet - toplum ilişkisinin büyük yara alacağını söyledi. Paketi "Taşın altına büyük bir cesaretle elimizi koyduk" diye savunan Erdoğan, bu reformla, herkesin "Eşit bir ülkenin vatandaşı olacağını" hissedeceğini kaydetti.
    Erdoğan, SSK'lı Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı ayrımcılığının ortadan kalkacağını ve tüm işlerin tek çatı altında yürütüleceğini belirtti.

    Yeşil karta son
    Erdoğan, şöyle devam etti:
    "Bazı vatandaşlarımıza yeşil kart verdiler, bazılarına da maalesef kırmızı kart gösterdiler. Vatandaşın haklarını esirgeyen bu köhne düzen en kısa makul sürede son buluyor. Yeşil kart - Kırmızı kart ayrımına son vermeliyiz. İmtiyaz yerine adalet isteyen vatandaşımızın bizden talebi budur."

    Emeklilik yaşı 65
    Reform paketinin çıkmasının ardından emeklilik yaşının 68'e yükseleceğine yönelik spekülasyonlar yapıldığını belirten Erdoğan, "Emeklilik yaşının yükseltilmesi 2036'da olacak. Yükseltilme de 68 değil 65 olarak düşünülüyor" dedi.

    Tasarı 109 madde
    Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, tasarıya destek istemek için dün TBMM'de CHP Grup Başkan vekili Ali Topuz ile görüştü.
    Başesgioğlu, 109 maddeden oluşan tasarının mevcut yöntemle görüşülmesi halinde, ancak 5 ayda yasalaşabileceğini vurguladı.
    Topuz ise, tasarıyı iyileştirme çabası içinde olacaklarını belirtti. Bilindiği gibi tasarı, IMF'nin 3'üncü gözden geçirme çalışmaları için ön koşul niteliğinde bulunuyor.

    Tasarı ne getirecek?Türkiye'de ikamet eden herkes zorunlu olarak Genel Sağlık Sigortalı (GSS) olacak.
    Her çocuk 18 yaşına kadar GSS'li olacak.
    Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşları da Türkiye'de bir yıldan fazla kesintisiz kalacaklarsa GSS kapsamına girecek.
    GSS primine esas kazancın alt sınırı asgari ücret üst sınırı ise bu ücretin 6.5 katı olacak.
    Yeşil kart uygulması kalkacak. Ödeme gücü olmayan, sigortalı olarak çalışmayan ve aylık geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların primlerini devlet ödeyecek.
    Prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.
  • merber
    Member
    • 09-12-2005
    • 534

    #2
    Konu: 18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

    cok güzel ve olması gereken bir sey bakalım ne kadar uygulanacak.

    Yorum

    • zigana
      Senior Member

      • 26-01-2004
      • 3796

      #3
      Konu: 18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

      boş herkes sigortalı olacakmış.ama prim oderseniz.prim odeme zorunlulugu olanın cocukların sigortası yok.eger prım odemenizi 1 ay odeyemezseniz size saglık hizmeti verilmiyor.ama tanıdıgı olan yeşil kart alabiliyor.peki yeşil kartın masraflarını kim oduyor.devlet tabi.öylemi.sakın ha devlet odediğini sanmayın prim odeyenler sigorta,bagkur odeyenler oduyor.er yıl primlere zam geliyor neden eger devlet o kadar güçü varsa neden primleri artırıyor düşünsenize.bide secim meydanlarında primler cok yüksekdi demişlerdi.
      yazıklar olsun. şimdilik 3.5 yılımız da boşuna gitti.sadece makyajla 3.5 yılımızı heba ettiler.
      adalet dediler.her türlü adaletsizlik bu dönemde başgösrterdi.bazı duyumlara göre parti temsilcilikleri yeşil kart veren kurum haline gelmiş.inanmak istemiyorum.ama

      öyle yerler varki hiçmi insan calışmıyor.hiçmi prim odeyen yok nufusun nerdeyse tamamı yeşil kartlı.bu durumdan eger rahatsız olmuyorlarsa suca ortaktırlar.ben rahatsız oluyorum.hakkmın başkaları tarafından gasp edilmesinden rahatsız olurum.buna engel olması gerekenin konuya ehemniyet vermemesi de beni rahatsız eder.o kurum ve aşındakileride aynı sorumluluk içerisinde addederim.

      Yorum

      • YÜZBAÞI OÐULLARI
        Diamond Group

        • 01-04-2004
        • 19785

        #4
        Konu: 18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

        benşahsen çok sevindim çok vatandaşımız var bu konuda sağlıktan yana yoksun onların adına teşekkürler devletimize.

        Yorum

        • CDD
          Senior Member
          • 06-07-2005
          • 5289

          #5
          Konu: 18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

          Tasarı hayırlı olsun.

          Yorum

          • armonill
            Banned
            • 21-06-2005
            • 1909

            #6
            Konu: 18 yaşından küçüklere hastaneler ücretsiz

            konuşulması düşünülmesi bile güzel bir olay ve gerçekleşir inşallah

            Yorum

            İşlem Yapılıyor