uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

    sayın hocalarım bir sorum olacak uydu işiyle ugraşmak istiyorum çanak kurup bişeyler satacagım sorum şu

    ben ufak bi dükkana 5 tane recever bir bilgisayar ve bi kaç modül lnb dısec gibi bikaç şey koysam bu dükkan için maliyeden deftere girmeden götürü yani basit usul dükkan açabilirmiyim..


    kahve işletiyordum kapattım ve artık bu iş yapmaya karalıyım yanlız basit usul açabilirmiyim.. yani içeride pek bişey satmayacagım
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #2
    Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

    bir yıldır boştayım ve artık bi iş yapmak istiyorum. sizler sayesinde bu işin üstesinden gelebilirim


    yani gözü kaplı bi şekilde çanak kurarım
    bide bu reklam veren firmalardan uygun fiyatla recevr ve malzeme aldımı işi kopardım sayılır.

    Yorum

    • @kdeniz
      Member
      • 15-07-2004
      • 596

      #3
      Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

      Valla ne diyeyim çok fazla yanaşma çünkü marketler bile uydu satmaya başladı yakında restaurantlardada çek birbuçuk goldmaster derlerse şaşırma çünkü gerçekten işin adabı kalmadı artı en büyük sorun toptancıdan malzeme almaya gidiyorsun bi görüyorsun perakende satışı sana verdiği fiyattan 10 ytl fazla artı diğer sorun büyük satış firmalarının yani beko vestel gibi firmaların uydu işinede el atıp müşteri bilip bilmeden cihazı tabiri caizse kakalaması en çok parayı bunlardan kazanırsın servis olursan geçen gün bi abimle görüşüyorum elinde iki cihazın servisliği var en çok gelen cihazlar arçelik bekolar kendisi itiraf ediyor valla bu cihazlar olmasa ben aç kalırım diyor. müşteri bilmiyorki eline tutuşturuyorlar adam eve geliyor bi bakıyor millet şifreli yayınları seyredirken kendinde yok ben artık sayamıyorum kaç müşteri olmuştur böyle gidin cihazınızı değiştirin dediğim.

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR

        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

        maalesef seçtiğiniz iş türü itibariyle Basit Usulde Mükellef olmanız sözkonusu değildir. Gerçek Usulde Mükellefiyet tesis ettirmek zorundasınız.

        ( Basit Usule Tabi olmanın şartlarını taşımıyorsunuz )

        işe başlama tarihinden önce İşletme Defterinizi tasdik ettirmeniz ve işe başlama tarihinden itibaren 10 gün içerisinde, işyeri adresinizin bağlı bulunduğu Vergi Dairesine başvurmanız gerekmektedir.

        işe başlama tarihinizden itibaren 30 gün içerisinde Ödeme Kaydedici Cihaz alıp kullanmak durumundasınız.

        işe başlamanızı İşe Başlama Bildirimi ile Vergi Dairesine bildirdirdikten sonra açılış işlemleriniz yapılınca Vergi Dairesine müracaat ederek Ödeme Kaydedici Cihaz satın almak için İzin Yazısı almanız gerekiyor.

        bu İzin yazısındaki tarihten itibaren 15 gün içerisinde ancak işe başlama tarihinden itibaren 30 gün süreyi geçmemek şartı ile Ödeme Kaydedici Cihazınızı alıp kullanmanız gerekmektedir.

        İzin yazısı aldıktan sonra Sıfır veya 2. el satın alacağınız Ödeme Kaydedici cihazı ilgili Teknik servise götürüp Mali Hafıza alıp ayarlatmanız gerekiyor. servisin bu ayarlama sonucunda düzenleyeceği teknik müdahale formu ve çıkarttığı 1 nolu fiş, fatura-gider pusulası fotokopisi, Ö.K.C. Ruhsat fotokopisi ve dilekçe ( bazen servisin verdiği forum da dilekçe yerine geçer ) olmak üzere 5 belge ile vergi dairesine gidiyorsunuz ve Ö.K.C Levhasını alarak kullanmaya başlıyorsunuz.





        GELİR VERGİSİ KANUNU
        Basit usulde ticari kazancın tespiti:
        MADDE 46 - (4369 sayılı Kanunun 31'inci maddesiyle değişen şekli)(1. 1.1999 tarihinden geçerli olmak üzere) 47 ve 48'inci maddelerde yazılı şartları topluca haiz olanların ticari kazançları basit usulde tespit olunur.
        Basit usulde ticari kazanç, bir hesap dönemi içinde elde edilen hasılat ile giderler ve satılan malların alış bedelleri arasındaki müspet farktır. Bu fark yapılan faaliyetle ilgili olarak Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre alınması ve verilmesi mecburi olan alış ve giderler ile hasılatlara ilişkin belgelerde yazılı tutarlara göre hesaplanır. Bu suretle tespit ve beyan olunan kazanç vergi tarhına esas alınır. Bu usulde vergilendirilenler, kazancın tespiti ve Vergi Usul Kanununun defter tutma hükümleri hariç, bildirme, vesikalar, muhafaza, ibraz, diğer ödevler ve ceza hükümleri ile bu Kanun ve diğer kanunlarda yeralan ikinci sınıf tüccarlar hakkındaki hükümlere tabidirler.
        Basit usulde vergilendirilen mükellefler, faaliyetlerine ilişkin mal alış ve giderleri ile hasılatlarını gösteren belgeleri ayrı ayrı dosyalarda saklamak zorundadırlar. Bu belgelerin kayıtları, mükelleflerin bağlı bulundukları meslek odalarının oluşturdukları bürolarda tutulur. Bu bürolarda 13.6.1989 tarihli ve 3568 sayılı Kanuna göre yetki almış yeterli sayıda meslek mensubunun çalıştırılması zorunludur. Bu büroların kayıt, tasdik ve vergi dairesine karşı yükümlülükleri ile diğer usuller Maliye Bakanlığı'nca belirlenir.
        Basit usule tabi ticaret erbabından, sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenlediği veya kullandığı tespit edilenler, bu hususun kendilerine tebliğ edildiği tarihi takip eden aybaşından itibaren ikinci sınıf tüccarlara ilişkin hükümlere tabi olurlar.
        Aynı işte ortak olarak çalışanlar hakkında 47'nci maddede yazılı yıllık kira bedeli ve 48'inci maddede yazılı iş hacmi ölçüleri toplu olarak, diğer şartlar ortakların her biri için ayrı ayrı aranır. Ortaklarından birisi gerçek usule göre Gelir Vergisine tabi bulunan ortaklıklarda, diğer ortakların ticari kazancı da gerçek usulde tespit olunur. Adi ortaklık halinde çalışanlardan aynı zamanda diğer şahsi bir işle de iştigal edenlerin gerçek veya basit usulden hangisine göre vergilendirileceği, 47'nci maddenin 2 numaralı bendi ile 48'inci maddede yeralan ölçülerden şahsi işine ait olanlara, ortaklıklardan hissesine düşen miktarların eklenmesi suretiyle tespit olunur. Şahsi işin mevcut olmaması halinde, muhtelif ortaklıklardaki hisselerin toplanması ile yetinilir.
        Basit usule tabi olmanın şartlarından herhangi birini takvim yılı içinde kaybedenler, ertesi takvim yılı başından itibaren gerçek usulde vergilendirilirler. Basit usulün şartlarına haiz olanlardan, bu usulden yararlanmak istemediklerini yazı ile bildirenler, bu talepleri doğrultusunda takip eden ay başından veya izleyen takvim yılı başından, yeni işe başlayanlar ise işe başlama tarihinden itibaren gerçek usulde vergilendirilirler. Herhangi bir şekilde gerçek usulde vergilendirilecek olanlar ve gerçek usulde vergilendirilen mükellefler, bir daha hiç bir şekilde basit usule dönemezler. Bu kişilerin aynı türden iş yapan eş ve çocukları da bu faaliyetleri nedeniyle basit usulden yararlanamazlar.

        Basit usule tabi olmanın genel şartları:
        MADDE 47 - (2361 sayılı Kanunun 34'üncü maddesiyle değişen şekli)(1. 1.1981 tarihinden geçerli olmak üzere)(4369 sayılı Kanunun 32'nci maddesiyle değişen ibare)(1.1.1999 tarihinden geçerli olmak üzere) Basit () usule tabi olmanın genel şartları şunlardır:
        1 - Kendi işinde bilfiil çalışmak veya bulunmak (işinde yardımcı işçi ve çırak kullanmak seyahat, hastalık, ihtiyarlık, askerlik, tutukluluk ve hükümlülük gibi zaruri ayrılmalar dolayısiyle geçici olarak bilfiil işinin başında bulunmamak bu şartı bozmaz. Ölüm halinde iş sahibinin dul eşi veya küçük çocukları namına işe devam olunduğu takdirde bunların, bilfiil işin başında bulunup bulunmamalarına bakılmaz.)
        2 - (4369 sayılı Kanunun 32'nci maddesiyle değişen bent)(1.1.1999 tarihinden geçerli olmak üzere) İşyeri mülkiyetinin iş sahibine ait olması halinde emsal kira bedeli, kiralanmış olması halinde yıllık kira bedeli toplamı büyükşehir belediye sınırları içinde (2002 yılı için Yeniden Değerleme Oranının % 59,0 olması ile değişen miktarlar)(1.1.2003 tarihinden geçerli olmak üzere) 2.300.000.000 (*) lirayı, diğer yerlerde 1.700.000.000 (*) lirayı aşmamak.
        3 - Ticari, zirai veya mesleki faaliyetler dolayısıyle gerçek usulde Gelir Vergisine tabi olmamak.
        2 ve 3 numaralı bent hükümleri öteden beri işe devam edenlerde takvim yılı başındaki, yeniden işe başlayanlarda ise işe başlama tarihindeki duruma göre uygulanır. (**)

        Basit usule tabi olmanın özel şartları:
        MADDE 48 - (4369 sayılı Kanunun 33'üncü maddesiyle değişen şekli)(1. 1.1999 tarihinden geçerli olmak üzere) Basit usule tabi olmanın özel şartları şunlardır:
        1- Satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra satanların yıllık alımları tutarının (2002 yılı için Yeniden Değerleme Oranının % 59,0 olması ile değişen miktarlar)(1.1.2003 tarihinden geçerli olmak üzere) 34.000.000. 000 (*) lirayı veya yıllık satışları tutarının 47.000.000.000 (*) lirayı aşmaması,
        2- 1 numaralı bentte yazılı olanların dışındaki işlerle uğraşanların bir yıl içinde elde ettikleri gayrisafi iş hasılatının (2002 yılı için Yeniden Değerleme Oranının % 59,0 olması ile değişen miktar)(1.1.2003 tarihinden geçerli olmak üzere) 17.000.000.000 (*) lirayı aşmaması,
        3- 1 ve 2 numaralı bentlerde yazılı işlerin birlikte yapılması halinde, yıllık satış tutarı ile iş hasılatı toplamının (2002 yılı için Yeniden Değerleme Oranının % 59,0 olması ile değişen miktar)(1.1.2003 tarihinden geçerli olmak üzere) 34.000.000.000 (*) lirayı aşmaması.
        Tekele tabi maddelerle, damga pulu, milli piyango bileti, akaryakıt, şeker ve bunlar gibi kâr hadleri emsallerine nazaran bariz şekilde düşük olarak tespit edilmiş bulunan emtia için, bu maddenin 1 ve 3 numaralı bentlerinde yazılı hadler yerine ilgili bakanlıkların mütalaası alınmak suretiyle, Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek alım satım hadleri uygulanır. (**)

        (4369 sayılı Kanunun 81/C-2'nci maddesiyle değişen ibare)(1.1.1999 tarihinden geçerli olmak üzere)
        Basit () usulün hududu:
        MADDE 51 - Aşağıda yazılı olanlar, (4369 sayılı Kanunun 81/C-2 maddesiyle değişen ibare)(1.1.1999 tarihinden geçerli olmak üzere) basit; (À) usulden faydalanamazlar:
        1- Kollektif şirket ortakları ile, komandit şirketlerin komandite ortakları;
        2 - İkrazat işleriyle uğraşanlar;
        3 - Sarraflar ile kıymetli maden ve mücevherat alım satımı ile uğraşanlar;
        4 - (4108 sayılı Kanunun 20'nci maddesiyle değişen bent) (1.1.1995 tarihinden geçerli olmak üzere) Bu Kanunun 94'üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan kişi ve kurumlara karşı inşaat ve onarma işini taahhüt edenler ile bu mükelleflere karşı derece derece taahhütte bulunanlar; (*)
        5 - Sigorta prodüktörleri;
        6 - Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut edenler;
        7 - Gayrimenkul ve gemi alım satımı ile uğraşanlar;
        8 - (3418 sayılı Kanunun 24'üncü maddesiyle değişen bent)(1.1.1988 tarihinden geçerli olmak üzere) Tavassut işi yapanlar (dayı başılar hariç); (**)
        9 - (2361 sayılı Kanunun 36'ncı maddesiyle eklenen bent)(1.1.1981 tarihinden geçerli olmak üzere) Maden işletmeleri, taş ve kireç ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları işletenler;
        10 - (2361 sayılı Kanunun 36'ncı maddesiyle eklenen bent)(1.1.1981 tarihinden geçerli olmak üzere) Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar ile treyler çekici ve benzerlerinin sahip veya işleticileri;
        (3505 sayılı Kanunun 11'inci maddesiyle eklenen hüküm)(1.1.1989 tarihinden geçerli olmak üzere) (Yapısı itibariyle sürücüsünden başka ondört ve daha aşağı oturma yeri olan ve insan taşımaya mahsus motorlu kara taşıtları ile yolcu taşıyanlar hariç);
        11 - (4444 sayılı Kanunun 14/A-2 maddesiyle 14.8.1999 tarihinden geçerli olmak üzere bent yürürlükten kaldırılmıştır.)(***)
        12 - (3946 sayılı Kanunun 12'nci maddesiyle değişen bent) (30.12.1993 tarihinden geçerli olmak üzere) Maliye Bakanlığı'nca teklif edilen ve Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan iş grupları, sektörler, il ve ilçeler, büyükşehir belediyeleri dahil olmak üzere il ve ilçelerin belediye sınırları, (mücavir alanlar dahil) belediyelerin nüfusları, yöreler itibariyle veya sabit bir işyerinde faaliyette bulunulup bulunulmadığına göre gerçek usulde vergilendirilmesi gerekli görülenler. (****)
        (Zirai mahsul satın alarak bu mahsulleri kısmen veya tamamen tüketici dışında kalanlara satan ticaret erbabının gerçek usulde vergilendirilmeleri 8/5521 sayılı B.K.K. ile kararlaştırılmıştır.)
        (Her türlü televizyon, video, radyo, teyp, müzik seti, diskçalar, kamera, bilgisayar, soğutucu, çamaşır ve bulaşık makinası, elektrikli süpürge, elektronik müzik aletleri, elektrikli dikiş makinası ile elektrikle çalışan benzeri eşyaların alım-satımı ve üretimi ile uğraşan mükellefler gerçek usulde vergilendirilmeleri 92/2683 sayılı B.K.K. ile kararlaştırılmıştır.)

        Yorum

        • biricik
          Junior Member
          • 14-10-2005
          • 389

          #5
          Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

          delphin kardeşim DÜŞSOKAGI arkadaşımın yazdıgı yazıda eksiklik var fazlalık yok
          sakın bizi yanlış anlama artık bisiklet tamircileri bile bu işi yapmaya başladılar ama yinede şansımı deneye cegim dersen RIZKIN KEFİLİ ALLAHTIR diyecegim...şimdiden kolay gelsin saygılar kardeş

          Yorum

          • ybæl©ik
            ADMINISTRATOR

            • 25-01-2003
            • 30775

            #6
            Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

            benim de size önerim, özellikle şu anda yaşanan Ekonomik Durgunlukta ve de özellikle bu uydu işine girmeyiniz.

            yaz geliyor mevsimsel bir iş tercih ediniz, duruma göre daha uzun vadeli kararlar verebilirsiniz.

            Yorum

            • ikdam
              Member
              • 28-01-2005
              • 644

              #7
              Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

              Delpin dostum şimdilik yapma ben seninle irtibatta olacağım ne bileyim ALLAH büyük bakalım

              Yorum

              • parmakcocuk
                Junior Member
                • 05-07-2004
                • 416

                #8
                Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                sakın sakın sakın sakın dükkan açayım deme

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #9
                  Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                  yazdıklarınız itibariyle dükkan açarsam hocalarımın yazdıklarını çignmiş olurum haklısınız bu ülkede büyük şirketler varken bu işi yapmak pek akıl işi degil bilgiler için teşekkürler .

                  yanlız basit usul olsa deneyebilirdim çünki fazla biyatırım yapmayacaktım ..


                  ne iş yapacagız yandık valla


                  bir yıldır işsizim iş aruyorum.

                  Yorum

                  • ybæl©ik
                    ADMINISTRATOR

                    • 25-01-2003
                    • 30775

                    #10
                    Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                    şimdilik mevsimsel işlere bakınız arkadaşım.

                    bu tatil dönemi nedeniyle sahil kentlerinde, otellerde, restaurantlarda olabilir.

                    ya da eğitiminiz, bilginiz ve tecrübeniz dahilinde ilgili kuruluşlara başvurunuz

                    Yorum

                    • armonill
                      Banned
                      • 21-06-2005
                      • 1909

                      #11
                      Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                      benim burada bu işi yapan iki tane arkadaşım var işlerinden pek memnun değiller.Ayrıca bizim burada bir de veresiye olayı varki zaten o hepten kötü.Siz aynı zamanda yanında ek olarak başka işlerde yapabilirseniz bence birşeyler olabilir.Örneğin kamera çekimlerini cd ye kayıt kontür falan satmak gibi...Ama herşeyin başı hayırlısı.

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        #12
                        Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                        evet anladıklarım itibariyle zaten almış başını gidiyor büyük firmalarda vade ben irersem bu işe dumanım demek ..


                        en iyisi vazgeçeyim..

                        Yorum

                        • parmakcocuk
                          Junior Member
                          • 05-07-2004
                          • 416

                          #13
                          Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                          biodisel üzerine yoğunlaş

                          Yorum

                          • TA2CCC
                            Banned
                            • 03-06-2004
                            • 8304

                            #14
                            Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                            Originally posted by delphin
                            evet anladıklarım itibariyle zaten almış başını gidiyor büyük firmalarda vade ben irersem bu işe dumanım demek ..


                            en iyisi vazgeçeyim..
                            Ben sana yine evladım diye hitab edeceğim.Bu işsizlik olayına haklı olarak bende çok üzülüyorum.Fakat bir de ortada realiteler var.Şöyle ki:
                            1) Bu zamanda belirli 6-7 kolda işçiye ihtiyaç duyuluyor,
                            2) Kesinlikle yüksek tahsilin yanında doktora falan aranmaya başlandı.
                            3) Kesinlikle 2. hatta 3. dil bilenler tercih ediliyor.
                            Bu şartların haricinde tahsil seviyen düşük,lisan olayın yoksa kesinlikle serbest çalışmak istiyorsan işportacılık olayına gireceksin.Ve birileri ile geçineceksin.(ne demek istediğimi anlamışındır)
                            Bu arada benim tesbitimdir (kesinlikle alınma) genelde bütün gününü bu PC nin başında geçiriyorsun.Nerede oturduğunu bilmiyorum (veya şu anda ben hatırlamıyor olabilirim) Biraz dışarı çıkıp dolaş imkanları zorla derim.İnternetden de bu gibi olayları takip edebilirsin ama bulunduğun yerde iş sahibi olman senin ve ailen açısından daha kolay olur.Gurbetlik zordur.Birilerinin gazına gelir elindekini kafandaki düşüncelerini de alırlar.
                            Beni bir büyüğün olarak kesin yanlış anlama.Hayat maalesef böyle artık.Kolay gelsin ALLAH yardımcın olsun.Sevgiler.: )

                            Yorum

                            • serdaraktas
                              Member
                              • 05-02-2006
                              • 568

                              #15
                              Konu: uydu için recever satan dükkan açacagım bilgi istiyorum

                              arkadaşım bi karasal yayın adı çıktı kendi yok ortada uydu işleri çok kötü zaten bakallar bile bu işi yapıyor çokuk çomlağın ekine düştü ekmek yedirmiyor artık kar oaranı çok düştü güvnlik kursları var şu anda revaçta ben gitmeyi düşünüyorum bellimi olur ilerde bi kısmet çıkar belki hayırlısı olsun

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor