İlkokul Mezunlarına müjde Sürücü Belgesi

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • çýnar
    Banned
    • 30-05-2004
    • 2231

    İlkokul Mezunlarına müjde Sürücü Belgesi


    Ehliyette yeni düzenleme

    İlkokul mezunlarının da sürücü belgesi alabilmesini öngören teklif, TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşarak kabul edildi
    TBMM Genel Kurulu'nda, teklifte altı ay olan, İçişleri Komisyonu'nda iki yıla yükseltilen ilkokul mezunlarının ehliyet alma süresi, AKP ve CHP'lilerin verdikleri ortak önergeyle beş yıla yükseltildi.
    Buna göre, A1, A2, B, C, D ve E sınıfı ehliyet alacaklarda aranan ortaokul veya sekiz yıllık temel eğitim bitirmiş olma şartı, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl aranmayacak ve ilkokul mezuniyeti yeterli sayılacak.
    Sağlık şartları bakımından kimlere, hangi sürücü belgesi verileceği, yönetmelikle düzenlenecek. Ehliyet alacakların, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarınca ortak hazırlanacak yönetmelikte belirtilen raporu almaları zorunlu olacak.

    Yurt dışından alıyorlardı
    Teklif sahibi AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, ehliyet alamayan ilkokul mezunlarının yurtdışına giderek, 2 bin-2 bin 500 dolara ehliyet aldıklarını, bu ehliyetlerini de Türkiye'de değiştirdiklerini söyledi.
    İlkokul mezunu olan ehliyet sahibi birçok vatandaş bulunduğunu ifade eden Topuz, "ancak bu durum, şu anda ilkokul mezunu olup da ehliyet alamayan kişilere karşı haksızlık oluşturmaktadır. Kanun, bu haksızlığı giderecektir" dedi.
    CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal da, daha geniş kapsamlı olan Karayolları Trafik Kanunu Tasarısı'nın da Genel Kurul'da ele alınmasını istedi.

    Alintidir.
İşlem Yapılıyor