GÜNAYDIN, TÜRK MEDYASI.. MURDOCH FOX SPORT İLE ZATEN GELMİŞTİ !

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    GÜNAYDIN, TÜRK MEDYASI.. MURDOCH FOX SPORT İLE ZATEN GELMİŞTİ !

    TGRT'yi satın almasıyla birlikte Murdoch Türk Medyası'nda başlıkları her yeri süsledi. Ancak Türk medyası büyük bir hata yaptı...

    Son günlerin en popüler konusu dünyanın en büyük medya patronu Murdoch’un TGRT’yi satın alması. Herkes “ Murdoch Türkiye’ye geldi “ diye yazıp duruyor. Oysa bu doğru değil. Çünkü Murdoch zaten bir yıldır Türkiye’deydi. Nasıl mı ?

    Herkes son günlerde TGRT’yi satın alan Murdoch’un Türkiye’ye ilk kez geldiğini yazıyor ve kimisi “ İyi oldu “ derken,kimisi de “ Çok kötü oldu “ diyor.

    Ancak bu durum, kamuya bilgi vermekle yükümlü olan medyanın aslında, kendisini ilgilendiren konuda bile ne kadar “ cahil “ olduğunu gösteriyor.

    Evet, medya cahil..

    Çünkü “ İlk kez Türkiye’ye geldi “ dedikleri Murdoch, aslında bir senedir FOX SPORT markası ile Türkiyede yayın yapıyor !

    Murdoch un sahibi olduğu News Corp. bünyesinde yer alan FOX SPORTS, bir seneyi aşkın bir süredir Digiturk Kanal 70 üzerinden yayın yapmakta.

    Muroch un sahibi olduğu News Corp. Türkiye planlarının bir parçası olarak FOX SPORTS, 2005 senesi kasım ayında Metin Dalman'ın sahibi olduğu Avrupa Spor şirketi ile işbirliğine gitti ve FOX SPORTS, "Türkiye'nin spor kanalı" sloganı ile Metin Dalman'ın ekibi tarafından Türkçe yayına geçti.

    2000-2006 yılları arasında Türk spor yayıncılığına EUROSPORTS’u getiren deneyimli gazeteci Metin Dalman, geçen yıl Murdoch’un sahip olduğu News Corp. ile anlaşarak, türkçe FOX SPORTS’u Digitürk üzerinen yayına geçirmişti.

    Genelde şirket satın alması ile tanınan News Corp. Türkiye'de yabancı televizyonlara yönelik çalışmaları ile başarılı bir grafik çizen Metin Dalman ile ortak olmyı seçmişti.

    Metin Dalman'ın yönetiminde başarılı bir yayın grafiği çizen türkçe FOX SPORTS Murdoch grubunun Türkiye’de medyada büyümesinin başlangıcı oldu.

    Türkçe FOX SPORTS’un kısa zamanda sağladığı başarı sonrasında, New York daki News Corp. yöneticileri için önemli bir kriter oldu ve TGRT nin satın alınması ve daha büyük medya yatırımları için düğmeye basıldı.

    Uzman bir kadro ile FOX SPORTS Türkiye yayınlarını gerçekleştiren Metin Dalman ve ekibi son dönemde Amerikan medya devi Walt Disney kurumu olan ESPN Classic kanalının da Türkiye temsilciğini alarak bu kanalı Digiturk kanal 75 üzerinden 24 saat Türkçe yayına sokarak kendi kulvarında önemli bir başarı daha elde etti.

    TGRT'yi satın alması ile medyada manşetlere taşınan Murdoch - News Corp. nun Türkiye'deki ortağı olan Metin Dalman'a FOX markası ile yayın yapması plananan TGRT'nin yeni döneminde üst düzey bir görev vermesi bekleniyor.
  • euronews.net
    Member
    • 01-03-2006
    • 1687

    #2
    Konu: GÜNAYDIN, TÜRK MEDYASI.. MURDOCH FOX SPORT İLE ZATEN GELMİŞTİ !

    fox news'i getirseler orjinal olarak...reha muhtar haberciliği yapılıyormuş.merak ediyorum...

    Yorum

    • sevyeter0101
      Junior Member
      • 23-01-2005
      • 448

      #3
      Konu: GÜNAYDIN, TÜRK MEDYASI.. MURDOCH FOX SPORT İLE ZATEN GELMİŞTİ !

      FOX SPORTS turksatta yayınına başlar mı digiturk te yayın yapıyormuş belkide ilerde kaç tane kanal kuracaklar

      Yorum

      İşlem Yapılıyor