Dünyanın 2 uydusu gibi olacak

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ESTEL
    Junior Member
    • 17-03-2004
    • 246

    Dünyanın 2 uydusu gibi olacak

    Mars gezegeni Ağustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak.
    Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek.
    27 Ağustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğü gün olacak.
    27 Ağustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin.
    Dünyanın iki ay'ı varmış gibi görünecek.
    Mars'ın dünyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih ise 2287 yılı.
  • 67TOPRAK
    Senior Member
    • 12-11-2005
    • 3015

    #2
    Konu: Dünyanın 2 uydusu gibi olacak

    bu haber her gecen gun baska birileri tarafindan duyuluyor. ama tarih belirtilmiyor.
    iste haber

    27 Ağustos 2003 - Geri Hareket Eden Mars Dünya'ya En Yakın Konumunda




    Mars'ın bir önceki Dünya'ya en yakın pozisyonu milattan önce 59,619 yılında, yani 12 astronomik yıl önce idi (1 astronomik yıl = 5000 dünya yılı).

    Mars 29 Temmuz günü gökyüzünde geri hareketine başladı (retrograde). Mars'ın şu anki geri hareketi, yaklaşık 60.000 yıldan bu yana Dünyaya en yakın olduğu dönemi içerecek. 27 Ağustos 2003 tarihinde ise Balık burcunda direkt (direct) hareketine başlayacak. Savaş tanrısı olarak sayılan Mars Dünya'ya yakın olduğunda gökyüzünde artan parlaklığı ve görünürlüğü ile fark edilebilecek.

    Mars girişim, atılganlık, hareket, yapım, fiziksel enerji gibi konuları yönetir. 2003 yazı boyunca yapım ya da yenilenme gerektiren işler, Mars'ın geri hareketi nedeniyle biraz sekteye uğratılmış ya da yavaşlatılmış olabilir.

    Mars güç ve cinselliğin yaratıcı kullanımını da yönetir. Mars-Uranüs ile kavuşumda ve Balık burcunda meydana gelen bu önemli gökyüzü toplantısı, kendimizde hissedeceğimiz, kalıcı bir ruhsal ve dönüştürücü etkiyi başlatacaktır.

    Mars'ın Balık burcundaki hareketi kişisel anlamda, bir içe dönüş hareketi yaşayacağımız, ayrıca diğer insanların beklentilerine kulak kabartmamız gereken bir dönemi işaret ediyor. Bunları yapmanız halinde enerjinizin tükenebileceği gibi, kendinizi hasta gibi de hissedebilirsiniz.

    Genel olarak, Mars geri gidişlerinde, geri hareket ettiği burçta, vücudumuzun bu gezegen tarafından yönetilen bölgeleri stres yüklenmeye eğilimli olur. Balık burcu ayakları ve lenf sistemini yönetir. Bu nedenle geri hareket süresince Balık burçlarının ortopedik ayakkabı ve terlikler kullanması yerinde olacaktır.

    Pluto gizli olan şeyleri yönetir. Astrolojik olarak Pluto patlamaları, terörizmi ve değişimi etkiler. Pluto şu anda felsefe, din, seyahat ve yabancı ülkeleri temsil eden Yay Burcunda 17 derece civarında ilerliyor. Pluto ayrıca sabit fikir, fanatizm, maniplasyonları ve aşırı coşkuyu da yönetmektedir.

    Pluto ile, Mars'ın dünyaya yakın olduğu ve gökyüzünde direkt harekete geçtiği 27 Ağustos 2003 tarihinden itibaren; terörizm, şiddet, yoğun dinsel çatışma ve savaşlarda artış gözlemlenebilir.

    Mars'tan kaynaklanacak olan bu enerji gerek kişisel olarak gerek küresel anlamda aylarca etkileyecektir. Mars'ın bir sonraki geri gidişi 1 Kasım 2005 ile 9 Aralık 2005 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

    Altan Yıldız, 18 Ağustos 2003


    ---------------------------------------------------------------------------------------




    27 AĞUSTOS GECESİ, GÖKYÜZÜNDE 2 AY GÖZLEMLEYECEĞİZ!!!


    Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gokyuzunun en parlak cismi olacak.
    24 Ağustos 2005 Çarşamba 13:21


    İSTANBUL- Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gokyuzunun en parlak cismi olacak. Amerikan uzay araştırmaları merkezinden yapılan açıklamaya göre Mars cıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek. 27 Agustos'ta Mars dünyaya 34, 65 milyon mil yaklaştığında en büyük göründüğüu gün olacak. 27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ay'ı varmış gibi görünecek. Mars'in dunyaya bu kadar yakın geçeceği bir sonraki tarih 2287 yılı. Uzmanlar 'Bugün hayatta olan hicbir kimse bu olayı tekrar göremeyecek.' olmasını hatırlatıyorlar. (YENİŞAFAK)

    ------------------------------------------------------------------------------------



    23.08.2005 - MARS gezegeni ile ilgili uydurma haber dolasıyor....

    Gerek medyadan gelen telefonlar, ve gerekse TUG e-posta adresine gelen iletiler bu konuda bir balon haberin varligini gösteriyor. TUG'a gelen ileti söyle :

    " Sent: Tuesday, August 23, 2005 8:32 AM
    Subject: FW: Ilt: Ilt: MARS GEZEGENI
    Mars gezegeni Agustostan itibaren geceleri gökyüzünün en parlak cismi olacak. Mars çıplak gözle dolunay kadar büyük görünecek.
    27 Agustos'ta Mars dünyaya 34,65 milyon mil yaklastıgında en büyük göründügü gün olacak. 27 Agustos gecesi 00:30'da gökyüzünü izleyin. Dünyanın iki ay'ı varmıs gibi görünecek.
    Mars'ın dünyaya bu kadar yakın geçecegi bir sonraki tarih 2287 yılı. Bunu dostlarınızla paylasın. Bugün hayatta olan hiçbir kimse bu olayı tekrar göremeyecek. "

    Mars gezegeni Agustos'tan itibaren gökyüzünün en parlak cismi olmayacaktır. Venüs ve Jüpiter daha parlak görünecektir. 27 Agustos gecesi Mars -1 kadir parlaklıkta olacak, ancak Jüpiter-1.7 kadir, ve Venüs -3.8 kadir yani daha parlak görüneceklerdir.
    Çıplak gözle dolunay kadar büyük görünmesi olanaksızdır. Bir gökcisminin çapi degismiyorsa, daha büyük görünmesi için Yer'e daha yakın olmasi gerekir. Mars'ın Yer'e uzaklıgı 27 Agustosta 103 milyon km ve görünür çapı 14 yay saniyesi kadar olacaktır. Halbuki, Yer'e en yakin konumuna 30 Ekim 2005 günü gelecektir. Bu tarihte parlaklıgı -2.3 kadire kadar artacak, uzaklıgı 69 milyon km ve görünür çapı da en büyük göründügü bu günde ancak 20.2 yay saniyesi olacaktır. Bu görünür çapı ile Ay'ın görünür çapının 0.01 den daha küçük görünecektir.
    Dünya'nın iki ay'ı varmis gibi görünmesi ise tamamen hayaldir. 30 Ekim deki Yer-Mars uzakligina 2018 den önce gelemeyecektir. Bu baglamda 2287 yılı da anlamsız bir tarihtir.

    Siz yine de 27 Agustos gecesi gökyüzünü inceleyin ve Mars, Ay ve Ülker kümesinin komsu oluslarını izleyin.
    Umarız gazeteler bu kandırmaca e-postayı haber yapmaz. Konunun dogrulugunu önce TUG'a soran gazetecilere de tesekkür ederiz.

    Konu ile ilgili bir baska görsel anlatım için asagıdaki resim üzerine tıklayınız.


    Son düzenleme 67TOPRAK; 02-08-2006, 21:51.

    Yorum

    • ybæl©ik
      ADMINISTRATOR

      • 25-01-2003
      • 30775

      #3
      Konu: Dünyanın 2 uydusu gibi olacak

      Yıllardır hep aynı hikaye .... bu olay bir daha 2287 yılında yaşanacakmış .... iyi de her yıl aynı şey yazılıp çizilmez ki ...

      Bakalım işin aslı neymiş

      TÜBİTAK'tan 'Mars dedikodularına' yalanlama

      Yorum

      İşlem Yapılıyor