dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #31
    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

    7 metre 51 santim tırnak!



    ABD'de yaşayan Lee Redmond adlı kadının sahip olduğu dünyanın en uzun tırnaklarını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

    El tırnaklarının toplam uzunluğu 7 metre 51 santimetreyi bulan Amerikalı kadın, uzun tırnaklarından şikayetçi olmadığını söylüyor.
    Salt Lake City'de yaşayan Lee Redmond'un yıllardan bu yana kesmediği tırnakları ona erişilmesi oldukça zor bir rekor getirdi. Guinness Rekorlar kitabına giren Redmond'un tırnak uzunluğu parmaklara göre değişiyor.
    Guinness Rekorlar kitabına görevlileri tarafından tespit edilen tırnak uzunluklar öyle:
    Sağ el: Baş parmak:76.4, işaret parmak:72.3, orta parmak:74.1, yüzük parmak 73.6 ve serçe parmak 71.6
    Sol el: Baş parmak:80, işaret parmak 76.4, orta parmak:76.7, yüzük parmak 76.2 ve serçe parmak: 73.6 santimetre.
    “Tırnak kraliçesi olarak nitelendirilen Lee Redmond, upuzun tırnaklarına rağmen ev işlerini aksatmadan yapabildiğini, bulaşık yıkadını, makası eline geçirmesinin zaman almasına rağmen oğlunu tıraş edebildiğini belirtirken, giyinirken zaman zaman zorlandığını söyledi. Gittiği kuaförde şaşkın bakışlar arasında manikür yaptıran Lee Redmond, özenle koruduğu tırnaklarına bir şey olmasına çok korktuğunu dile getirdi.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #32
      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

      20 yıl annesinin cesediyle yaşadı

      Hindistan’ın Andra Pradeş eyaletinde yaşayan İngilizce öğretmeni Seyid Abdül Gaffur’un annesi 1985 yılında öldü. Gaffur annesinin gömülmesini istemedi. Çürümemesi için cesedi ilaçlayıp evin içindeki cam bir sandığa yerleştirdi. Bu yüzden karısı tarafından terk edildi, köylülerce dışlandı. 20 yıl annesinin cesediyle aynı evde yaşayan Gaffur geçen cumartesi öldü. Son isteği yerine getirilerek, annesiyle aynı mezara gömülecek.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #33
        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

        Olmaz demeyin.. Norveç'te bir kadın erkeğe tecavüz etti

        Norveç'in Bergen şehrinde bir kadın, bir erkeğe tecavüz ettiği gerekçesiyle mahkemeye çıkartıldı.

        Bir erkeğe tecavüz ettiği iddia edilen 23 yaşındaki kadın, suçunu önce inkar etti. Bugüne kadar erkek tecavüzcüleri yargılamış olan hakim Stein Dons, tecavüze uğrayan adama suçsuz olduğunu söyleyerek teselli etti. Tecavüze uğrayan adam, kadının kendisine 100 kron tazminat ödemesi talebinde bulundu. Hakim Dons, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          #34
          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

          Ağacın üzerinde insan yüzü var!



          7 metre uzunluğundaki ağacın gövdesinde yer alan insan yüzüne benzer görüntü şaşırtıyor.

          Malezya'nın kuzeyinde bulunan Kampung Paya kentindeki bir ağaç tüm ülkeden halkın bölgeye akın etmesine neden oluyor. Bunun nedeni 7 metre uzunluğundaki ağacın dış yüzeyinde insan yüzüne benzer bir görüntünün oluşması. Ülkede yayınlanan News Straits Times gazetesi, ağacı sayfalarına taşıdı. Şeklin bölgede ölmüş olan bir insanın ruhuna ait olabileceğini düşünen halk, ağacı ziyaret ediyor. Ağacın sahibi olan Miah Majid ise "10 yıldır ikinci kez böyle şey oluyor. Daha önce bir göz oluşmuştu. Şimdi de bir insan yüzü ortaya çıktı" diyor.

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #35
            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

            Afrika kralı 4 bin üstsüz bakire kız arasından kendine eş seçti...

            Afrika alt-saharasının son katı monarşisi Swaziland'ın Kralı 3. Mswati, 17 yaşındaki genç bir kızı, 13. ve son eşi olarak seçti. Afrika alt-saharasının son katı monarşisi Swaziland'ın Kralı 3. Mswati, 17 yaşındaki genç bir kızı, 13. ve son eşi olarak seçti. Saray sözcüsü, kimliği hafta sonu düzenlenen geleneksel törende açıklanan talihli genç kız Phindile Nkambule'nin, saraya katılabilmek için haziran ayında mezuniyet sınavlarını verdiğini söyledi. 37 yaşındaki kralın yeni eşi, kraliyet yükümlülüklerini yerine getirmek için sarayda bulunuyor.

            ELEŞTİRİLERİ UMURSAMIYOR
            Swaziland kralının yeni eşi, geleneğe göre yaklaşık 4 bin üstsüz bakire genç kızın Kral 3. Mswati onuruna yaptığı toplu dans sırasında kamuoyuna açıklandı. AIDS taşıyıcısı oranına sahip ve 1 milyon 200 bin nüfusunun yüzde 65'inin günde bir dolardan daha az gelirle yaşadığı Swaziland Kralı 3. Mswati, lüks ve şatafatlı yaşantısı nedeniyle eleştiriliyor. Fakat Mswati, bu eleştirileri pek umursamıyor.

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              #36
              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

              Abdest alma otomatı yapıldı




              Abdest alma otomatı, kulak, ağız ve yüz yıkama ünitesi ile kolun dirseğe, ayaklarında bileklere kadar yıkanmasını sağlayan üç ayrı üniteden oluşuyor.

              Hijyenik, rahat ve çabuk abdest almayı sağlayan cihazın sudan da tasarruf sağladığı belirtiliyor. Abdest alma otomatı, hızlı ve verimli bir yıkamanın yanında, kurulama işlemini de yapıyor.



              Avustralya’da, AACE WORLDWIDE şirketi tarafından satışa sunulan makinenin çok yer kaplamadığı, kurulumunun ve bakımının da çok kolay olduğu vurgulanıyor.

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #37
                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                Işıklı gelinlik!



                28 yaşındaki elektrik teknisyeni Ali Yeşiltaş ile dünya evine giren 26 yaşındaki Canan Yeşiltaş, Yakamoz Düğün Salonu'nda yapılan düğünde davetlilerin karşısına sıra dışı bir gelinlikle çıktı.

                Daha önce yapmaya karar verdiği ışıklı gelinliği kendi düğününde eşi için tasarlayan Ali Yeşiltaş, 'Elektriğin her aşamada kullanılması gerektiğini ve modaya da taşınması gerektiğini düşündüm. 2-3 yıl önce yapmaya karar verdiğim gelinliği kendi düğünümde uygulamaya geçirdim ve gayet de güzel oldu' dedi.
                Gelinlikte kullandığı ışıkları özel olarak yapılan ledlerden hazırladığını belirten Yeşiltaş, beyaz ya da renkli yapılabilen gelinliğin ışık tasarımını 250 YTL'ye mal ettiğini ve 20 günde tamamladığını kaydetti. Kendi tasarladığı ışıklı gelinlik için zaman harcadığını ifade eden Yeşiltaş, normalde böyle bir gelinliğin 1 haftada da hazırlanabileceğini söyledi. Yeşiltaş, 'Işığı vitrinde görüyoruz ama yürüyen bir insanın üzerinde ilk kez oluyor. İkimiz de çok mutluyuz. Görenler şaşırıyor, arkadaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyorum, galiba bu moda olacak' diye konuştu.
                Ali Yeşiltaş, 9 voltluk pille çalışan gelinliğin yanı sıra gelin çiçeğini de ışıklı yaptığını, gelinliği yaparken 110 adet ampul kullandığını ifade etti.
                Mutluluğunu dile getiren Canan Yeşiltaş ise, Türkiye'de ilk kez kendisinin böyle bir gelinlik giydiğini ve eşiyle gurur duyduğunu söyledi. 'Diğerlerinden farklıyım, farklı olmak güzel bir şey' diyen Canan Yeşiltaş, 'Bu gelinlik benim için düşünülmüş bir gelinlik, bunun için çok mutluyum. Eşime teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.
                Genç çift, sıra dışı gelinlikle gece boyunca dans edip eğlenirken, davetliler gelinin üzerindeki yanan ışıkları şaşkınlıkla izledi.

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #38
                  Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                  Yarım tonluk adam!



                  Meksika'da yaşayan, Dünya'nın en ağır insanı olduğu tahmîn edilen yarım tonluk adam, kilo vermesini sağlayacak ameliyat için İtalya'ya gidecek.

                  Tek başına ayakta duramayan ve son 5 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 550 kiloluk Manuel Uribe'nin İtalya'ya gidebilmesi için özel bir uçak seferi gerekecek.
                  Doktorlar Uribe'ye, fazla kaloriler bağırsaklarda emilmeden yiyeceklerin sistemden çabucak geçmesini sağlayacak bir baypas ameliyatı uygulayacak. Ameliyatın bu ay başlarında olması planlanıyor.
                  Uribe, bu yıl başında Meksika televizyonuna çıkarak yardım çağrısında bulunmuş, bu vak'a ile ilgilenen İtalyan doktor Giancarlo De Bernardinis, bir tıp ekibiyle birlikte Meksika'ya giderek hastanın durumunu incelemişti.
                  Doktorlar, ameliyattan sonra Uribe'yi daha makul bir kiloya (150 kilo) indirmeyi planlıyor.

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #39
                    Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                    Satılık kullanılmış tanga!



                    Bir açık arttırma sitesi üzerinden yaz okulu parası biriktirmek için kullanılmış tanga satılıyor,işte ilanın detayları...

                    " Bilkent’in en ****i ve populer hatunlarindan birinin kullanilmis tangasina sahip olun. Tamamen kendisinden satilik olan bu tanga (acik artirmanin son iki gununde) kargoya verilmeden iki gun boyunca giyilecektir ve kargoya o haliyle verilecektir.
                    Bu acik artimanin sebebi, yaz okulu icin alinan borc paranin odenmesinde bir nevi katki olarak akla gelmistir. Burada ilk kez urun satacaktir bu kisi.
                    Alicilar bunu istedikleri amac dogrultusunda kullanmakta serbesttirler ve bu koleksiyon amacli bir satis olarak dusunulebilir.
                    Bu tangayi satan tangayi giyen kisidir ve bu satis tamamen onun rizasi ve istegiyle olmaktadir. "

                    Yorum

                    • delphin
                      Senior Member
                      • 27-12-2005
                      • 15279

                      #40
                      Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                      Türk işi robot Japon’u şaşırttı..



                      Japon iş adamı Gaziantep’te bir öğretmenin yaptığı bomba imha robotuna hayran kaldı.

                      Gaziantep Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi’nde görevli öğretmen Erkan Bahar iki aylık çalışmayla 200 metre mesafeye kadar uzaktan kumandayla çalışabilen bomba imha robotu yaptı. Bu robotu yaptı. Bu robotla ilgili haberlerin basına yansıması üzerine Japon Endüstriyel Otomason Türkiye Temsilcisi Yasua Suzuki, robotu görmek için Gaziantep’e geldi.
                      Japonya’nın dünyada en ileri robot teknolojilerine sahip olduğunu belirten Yasua Suzuki, Türk sanayisinin de ilerlemesi için robot teknolojisi üzerinde eğitimin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Öğretmen Erkan Bahar, çalışmaları için iş adamlarından destek beklediklerini söyledi.

                      Yorum

                      • tubiranes_21
                        Junior Member
                        • 06-07-2006
                        • 4

                        #41
                        Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                        ellerine sağlık

                        Yorum

                        • delphin
                          Senior Member
                          • 27-12-2005
                          • 15279

                          #42
                          Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                          Kestiği kızı kızartıp yemek üzereyken yakalandı!

                          Komşusunun 10 yaşındaki kızına tecavüz edip öldüren caninin, ceseti kızartıp yemeyi planladığı ortaya çıktı.

                          Komşusunun 10 yaşındaki kızına tecavüz edip öldüren cani, ceseti kızartıp akşam yemeyi planlamış.
                          Aramaya katıldı
                          Oklahoma'da yaşayan ilkokul öğrencisi Jamie Bolin korkunç bir cinayete kurban gitti. Geçen çarşamba ortadan kaybolan küçük kızı arama çalışmalarına komşuları Kevin Underwood da dahil bir çok kişi katıldı. Ancak Jamie bir türlü bulunamadı. Şüpheli hareketleriyle dedektiflerin dikkatini çeken 26 yaşındaki Underwood'un evine giren polis gözlerine inanamadı.
                          Sonunda itiraf etti
                          Jamie'nin cesedi parçalanmış halde plastik bir küvetin içinde duruyordu. Cesedin yanında et dövücü, mangal maşası ve et yemekleri kitabı vardı. Ray, sorgusunda küçük kızın bir hafta önce telefon etmek için dairesine geldiğini, tecavüz ettiğini ve kafasına vurarak öldürdüğünü itiraf etti. Bilgisayarında ise kızı kızartıp yemeyi planladığına dair yazıları bulundu. Kevin, ölüm cezasıyla yargılanacak.

                          Yorum

                          • delphin
                            Senior Member
                            • 27-12-2005
                            • 15279

                            #43
                            Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                            İnterneti karısı için buldu...



                            Vinton Cerf, 1970’lerde genç bir matematik mühendisiydi. Kulakları duymayan karısı dünyayla rahat iletişim kurabilsin diye interneti icat etti.

                            Haftalık dergisi son sayısında internetin mucidi Vinton Cerf’in hikayesini anlattı.

                            Vinton Cerf, 1970’li yıllarda üniversiteyi yeni bitirmiş, yirmili yaşlarının sonunda bir matematik mühendisiydi. Doğuştan kulakları duymayan Carinne’e aşık oldu. Carinne, kimseyle iletişim kuramıyor, telefonla bile konuşamıyordu. California Üniversitesi Matematik Mühendisliği’nde bilgisayarlar arası bilgi transferiyle uğraşan Cerf’in ise tek isteği karısını mutlu etmekti. İnternet, o zamanlar askeri amaçla kullanılan bir sistemdi. Sivillerin kullanamadığı internet, kısa sürede 200 ayrı sivil kuruma yayıldı. Cerf interneti geliştiren bilim adamları arasındaydı. Ancak o daha önemli bir şey yaptı ve interneti karısının da kullanabileceği bugünkü haline getirdi.

                            En çok karım sevindi
                            Eğer bunu yapmamış olsaydı internet denilen uçsuz bucaksız dünyada kimse istediği bilgiye ulaşamazdı. Cerf bugün, “Karım artık üniversitede okuyan oğlumuzla bile internet yoluyla konuşabiliyor. Kimbilir belki de interneti karımı mutlu edebilmek için icat etmişimdir” diye konuşuyor.

                            Yorum

                            • delphin
                              Senior Member
                              • 27-12-2005
                              • 15279

                              #44
                              Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                              En komik 'aşırı hız' bahanesi


                              Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 27 yaşındaki bir sürücü 50 km hızla gitmesi gereken yerden 108 km hızla geçince...

                              Polis peşine düştüğü aracı kısa süre sonra durdurdu.
                              Memurun aşırı hız yaptığını, ve evraklarını istemesi üzerine sürücü akla hayale sığmayacak bir yalan uydurarak "Arabamı yeni yıkadım. Çabuk kurusun diye hız yapmak zorunda kaldım" dedi.
                              Sürücünün bu yalanı, yanında ehliyeti olmadığı için söylediği anlaşıldı.

                              Yorum

                              • delphin
                                Senior Member
                                • 27-12-2005
                                • 15279

                                #45
                                Konu: dünyada görülen İLGİNÇ OLAYLAR ve haberler

                                Uyurgezerden sonra uyursevişir !

                                Giderek yaygınlaşan “****omniyak” hastalığı kişileri uyurken seviştiriyor.. Nasıl mı?
                                Uyurgezerlik gibi bir rahatsızlık olan ****omniyak hastası bir kişi, uzmanların belirttiğine göre “yürür gibi **** de yapıyor”.
                                .
                                Vanessa Otts, sık sık ve gecenin orta yerinde, “uyku halindeki” kocası Tyson Otts’ı zor ve cebir kullanarak kendisiyle **** yapmaya çalışırken buluyor. Tyson ise uyandığında bunların hiçbirini hatırlamıyor. Tyson Otts, uyumaya başladıktan sonra **** yapmayı seviyor, uyandığında ise “Ben böyle birşey yapmam, olamaz” diye diretiyor.

                                DERİN UYKU SIRASINDA
                                Uzmanlar, bu duruma “****omniyak hali” adını veriyorlar. Ünlü Cleveland Kliniği’nden Nancy Foldvary, “Bu durum çok ciddi” diyor ve sorunun giderek yayıldığına işaret ediyor. nancy Fodvary, derin uyku durumda olan birinin “yürüdüğü gibi **** de yaptığını” ve mahkemelerin bazı tecavüz vakalarında bunu dikkate aldığını ifade etti. New Hampshire Üniversitesi’nden Mike Mangan da, “İnsanlar uyku halinde her türlü çılgınlığı yapabilir” dedi.
                                KORTEKS KAPALIYKEN
                                Uzmanlara göre bu ciddi sorun, “vücut” ile “beyin” arasındaki bağlantının kopmasından kaynaklanıyor. Mike Mangan, “**** arzusuyla hareket eden vücut, beynin korteks bölümü kapalı durumdayken harekete geçiyor ve kişiyi yönlendiriyor” diyor. Korteks, beynin insan davranışlarının rasyonel denetiminden sorumlu bölümü.
                                KADINLARDA DA VAR
                                Kadın erkek çok sayıda kişinin bu sorunu doktora götürmekten kaçındığı ifade ediliyor. Lori ve Bob Norman çifti, gündüzleri çok mutlu ve barışçıl bir yaşam sürdürüyorlar. Ancak gece oldu mu hayat değişiyor. Lori, sık sık kocasını kendisine vururken durdurmak zorunda kalıyor. Bob Norman, uyurken eşini tekmeliyor ya da yastıkla vuruyor. Norman çifti, önce yataklarını değiştirdi, sonra da ayırdı. Gündüzleri meditasyon yapan Bob, geceleri “Eşi için dehşet verici bir yaratık” haline geliyor.
                                PARKİNSON HABERCİSİ
                                Doktorlar, Bob Norman’ın sorununa “RBD” tanısı koydu. Uykunun “REM” diye adlandırılan kesitinde insanlar paralize oluyor. Ancak, RBD sorunu olanlarda bu mekanizma çalışmıyor ve gördükleri rüya ya da kábusu hareket ederek yaşama geçirebiliyorlar. Nancy Foldvary, “Bu bir uyku hastalığı. Uyanmıyor. Rüyasına göre eşini düşman gibi görebiliyor” dedi. RBD’nin çok daha ciddi olan Parkinson hastalığına giden yolda “bir durak” olduğu da belirtiliyor.
                                Nancy Fodvary, uyku halindeki şiddetin diğer hastalıkların habercisi olduğunu kaydetti. Uyku halinde **** ve şiddet sergileyenler için bazı ilaçlar mevcut, ancak bu ilaçların etkileri hálá çok sınırlı. Öyle ki, yataklarını ayırmış olmalarına rağmen, gündüzlerin barış dolu adamı Bob Norman, uykusu sırasında, eşi Lori’nin yatağına kadar gidip karısını tekmelemeye devam ediyor.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor