Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ATmaCA_53
    Member
    • 12-11-2004
    • 1945

    Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...




    YOL tv, Alevi kültürü başta olmak üzere, Anadolu kültürlerini oluşturan bütün katmanlara pozitif ayrımcılık anlayışıyla yaklaşacak ve çok kültürlü bir anlayışla bütün toplumu kucaklayan birleştirici bir ekran olacaktır. Söyleyecek sözü olana açık olacak ekranımız, her türlü fundementalistlere, ırkçılara, ayrımcılara kapalı olacaktır. Bu anlamıyla da YOL tv, objektif gazetecilik ilkelerine bağlı olacak, demokrasiden, laiklikten, cumhuriyetten ve temel insan haklarından yana açıkça taraf olacaktır

    ‘’YOL Yayıncılık’’, Avrupa’dan ve Türkiye’den bir çok kişinin ortak olduğu yazılı ve görsel basında, cd, kaset ve kitap alanlarında faaliyet yürütecek alternatif bir medya kuruluşudur.

    "YOL tv" ise bu alternatif medya kuruluşunun televizyondaki adıdır.

    A) Şirket bilgileri:

    1) ‘’YOL Yayıncılık’’ın tüzüğünde yer alan amaçlar nelerdir?

    1) Uydu, kablo ve benzeri alanlarda televziyon yayını yapmak, bu amaca uygun olarak stüdyo ve gerekli alt yapıyı oluşturmak.
    2) Televizyon ve sinema için filmler üretmek, bu alanda yapılmış filmlerin temsilciliğini üstlenmek, alım ve satımını yapmak.
    3) Her türlü müzik ve film klibi üretmek, bu alanda yapılmış ürünlerin temsilciliğini üstlenmek, alım ve satımını yapmak.
    4) Reklam ve haber ajansı kurmak.
    5) Radyo yayını yapmak.
    6) Dergi, gazete, kitap basmak ve yayınlamak, bu ürünlerin grafik çalışmalarını yapmak.

    2) ’’YOL TV Yayıncılık’’ın şirket bileşimi nasıldır?

    ‘’YOL Yayıncılık’’, çok ortaklı bir Anonim Şirket’tir. Almanya yasalarına göre kurulacak ’’YOL MEDIA Aktein Gesellschaft’’ın (Klein AG) kuruluş sermayesi 1.000.000 Euro (birmilyonEuro) olacaktır.

    1 milyon Euro olan kuruluş sermayesi 500 Euro’luk hisselerden oluşmuş olup, toplam 2000 hisseden oluşacaktır. Kuruluş sermayesinin tamamlşanmasından sonra sermaye arttırımına gidilecektir.

    Her kişi yada her tüzel kişi, dernek, enstitü, vakıf vb. ’’YOL MEDIA AG’’den 500 Euro karşılığı hisse alabilecektir. Hisse satışlarını ve kontrolünü, şirketin Denetleme Kurulu yönetecektir.

    ’’YOL MEDIA AG’’ye ortaklık için minumum ortaklık payı 1 Hisse (500 Euro), maxiumum 200 Hisse (100.000 Euro) olacaktır.

    ’’YOL MEDIA AG’’de birinci dereceden miras hakkı dışında, hisselerin devri ve üçüncü kişilere satışı şirket Denetleme Kurulu onayı ile yapılabilecektir.


    3) ’’YOL TV’’nin yönetim organları hangileridir?

    ’’YOL MEDIA AG’’ bir Anonim Şirket olduğu için en üst yönetim organı her hissedarın hissesi kadar oy ile temsil edildiği Genel Kurul’dur. Genel Kurul dışında yönetim organları ise sırasıyla şöyledir:

    a) Denetleme Kurulu
    b) Yönetim Kurulu
    c) Yayın Kurulu

    ’’YOL MEDIA AG’’ ayrıca kendi bünyesinde ’’40 kişilik bir Danışma Kurulu’’ oluşturacaktır.

    4) Gelir-Gider kurgusu nasıl olacaktır?

    a) Gider kalemleri:

    ’’YOL MEDIA AG’’ kuruluş sermayesi olarak planladığı 1 milyon Euro’nun, 500 bin Euro’sunu teknik altyapı, 500 bin Euro’sunu da işletme giderleri olarak planlanmıştır.

    Orta ölçekte bir televizyonun teknik altyapısı için gerekli olan kuruluş sermayesi yaklaşık 500 bin Euro’dur. Bu teknik altyapıya peşin parar yatırmak yerine leasing yöntemi ile çözüm aranacaktır.

    YOL tv’nin başlangıçta aylık gideri, uydu kirası dahil olmak üzere yaklaşık 60 bin Euro olacaktır. Aylık gider televizyonun büyümesine paralel olarak doğal olarak artacaktır. (Bakınız ek 1)

    b) Gelir kalemleri:

    YOL tv’nin gelir kalemleri, ortaklarından gelecek hisseler hariç aşağıdaki gibi olacaktır. YOL tv, test dönemi dahil üçüncü aydan itibaren yaklaşık aylık 20 bin Euro‘dan başlayan ve giderek her ay aratacak bir gelir planlaması hazırlanmaktadır. YOL tv, bir yıl içinde ’’YOL CLUP’’u kurarak aylık gelirini yaklaşık 100 bin Euro civarına taşıyacaktır. (Bakınız Ek 2)

    b1) Reklam
    b2) Program sponsorluğu
    b3) SMS, Logo Melodi gelirleri
    b4) Teleshoping
    b5) Pencere program satışları
    b6) YOL Clup üyeliği

    YOL CLUP, televizyonun maddi olarak yaşaması, daha fazla sayıda insanın televizyonu sahiplenmesi ve bütün büyük işletmelerde ve toplumsal girişimlerde olduğu gibi üyelerini yeni ve avantajlı olanaklardan yararlandırabilmek için kurulacaktır. YOL CLUP, üyelerine turizm, telekomünikasyon, tekstil ve otomobil sektörü başta olmak üzere farklı sektörlerde indirimli alış-veriş olanakları sunacak, üyeleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyecektir.


    d) Bir yıllık Gelir-Gider

    YOLTv’nin bir yıllık sonunda gelir ile giderinin birbirini karşılaması planlanmıştır. Buna göre birinci yılın sonunda ana sermaye dahil gelir yaklaşık 1 milyon 800 bin, gider de 1 milyon 550 bin olarak planlanmıştır.

    Bir yıllık Gelir-Gider kurgusu için ekteki ücüncü çalışmaya bakınız.


    B) KURULUŞ AMAÇLARI, SPOTLAR ve PROGRAMLAR

    5) YOL tv’nin kuruluş amacı ve yayın politikası nedir?

    YOL tv, çok kültürlü ve aydınlanmacı bir anlayışla bütün toplumu kucaklayacak, birleştirecek, izleyiciyi aktif olarak programlara katacak, alternatif bir televizyon yayın platformu olacaktır. Kendisini bugüne kadar televizyon ekranlarında yeterince ifade edemeyen bütün toplumsal kesimler YOL tv’de ’’kendilerini kendi gözleriyle görme, kendi ağızlarıyla anlatma, kendi kulaklarıyla dinleme’’ fırsatını yakalayacaklardır.

    YOL tv, Alevi kültürü başta olmak üzere, Anadolu kültürlerini oluşturan bütün katmanlara pozitif ayrımcılık anlayışıyla yaklaşacak ve çok kültürlü bir anlayışla bütün toplumu kucaklayan birleştirici bir ekran olacaktır.

    Söyleyecek sözü olana açık olacak ekranımız, her türlü fundementalistlere, ırkçılara, ayrımcılara kapalı olacaktır.

    Bu anlamıyla da YOL tv, objektif gazetecilik ilkelerine bağlı olacak, demokrasiden, laiklikten, cumhuriyetten ve temel insan haklarından yana açıkça taraf olacaktır

    YOL tv, emek, özgürlük ve barış güçlerine kendilerini sansürsüz anlatma fırsatı sunacak ve Alevi hareketinin de içinde yer alacağı ve her alanda demokratikleşmeyi sağlayacak bir platformunun oluşması için de açıktan taraf olacaktır.

    YOL tv, demokratik ve çok kültürlü bir Avrupa Birliği çerçevesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olmasını da açıkça destekleyecek ve bu yaklaşıma uygun programlar yapacaktır.

    Bütün bunların biraraya geldiği bir yayın politikası çerçevesinde;
    YOL tv, değişimi isteyenlerin televizyonu olacaktır.

    ‘’YOL tv Yayın İlkeleri’’ ayrıca yayınlanacaktır.

    6) YOL tv’nin basın-yayın ilkeleri nelerdir?

    YOL tv, yukarıdaki bu yaklaşımlarını hayata geçirirken, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne ve Türkiye’nin de imzaladığı buna benzer uluslararası ortak anlaşmalara uymayı, insan onuruna saygı duymayı, dil, din, cinsiyet, ırk ayrımı yapmamayı, fikir özgürlüğünü savunmayı ve genel toplumsal hoşgörüyü yayın ilkeleri olarak peşinen kabul eder.

    YOL tv, yine bu anlayıştan hareketle, ırkçılığı ve din, dil, cinsiyet ayrımcılığını, şiddet içeren, insan onurunu yaralayıcı, savaşı yücelten yaklaşımları, çocuklara yönelik toplumun genel ahlaki değerlerini önemsemeyen yaklaşımları ve *****grafik yayınları, gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerini olumsuy etkileyen yayınları ise baştan reddeder ve bu alanda yayınlarında taviz vermez.

    7) YOL tv nasıl bir program konsepti ile hareket edecektir?

    YOL tv’nin program tercihleri doğal olarak yayın ilkelerimize paralel olacaktır.
    YOL tv, haber ve haber ağırlıklı programlarla, müzik programlarını dengeli olarak ekranlarına getirecektir. Yani YOL tv, ağırlıklı olarak klip yayınlayan, müzik programı yapan bir televizyon olmayacaktır.
    YOL tv, rekabetin de bilincinde ve şu anda TURKSAT üzerinde yüze yakın televizyon alternatifi olduğunu bilerek hareket edecektir. Yalnızca Alevi olmak, sola ve genel olarak demokrasi güçlerine açık olmak tek başına YOL tv’yi izlenilir kılmak için yeterli nedenler değildir.
    YOL tv’nin izlenebilir olmasının en önemli iki ayağı olacaktır: Program kalitesi ve Program içeriği.

    YOL tv’de programların yüzde 50’sini haber, haber-yorum-tartışma, belgesel, dökümanter ağırlıklı programlar oluştururken, diğer yüzde 50’sini de kadın, gençlik, müzik programları ve filmler oluşturacaktır.

    YOL tv, aynı zamanda yalnızca acıların, dertlerin, sorunların anlatıldığı, konuşulduğu, tartışıldığı ‘’karamsar bir televizyon’’ olmayacaktır. YOL tv’de sorunlarımız tabiki tartışılacak ama sürekli sorunlarıyla hatırlanan, yalnızca sorunlarıyla ekranlarda ‘’yer bulabilen’’ Alevilerin, solcuların ve genel olarak “ötekilerin‿ de ‘’güler yüzlü’’ olduğunu, sorunlarının dışında ‘’hayata dair’’ olduklarını da göstereceğiz.

    YOL tv, gördüğü gerçekleri söyleyecek, her alanda yalanları açığa vuracak, herkesle ‘’doğru bilgi’’ savaşına girecektir.

    YOL tv’de yıllardır Alevi kelimesini, Türkiye demokrasi tarihinde önemli yerleri olan Denizler gibi bir çok köşe taşını, yada 15-16 Haziran gibi, Tariş gibi mücadele örneklerini telaffuz edememiş izleyiciyle, bu kişileri ve olayları ekranda tekrar buluşturacağız. En önemlisi de bu televizyonda mevcut tabloya alternatif olanabileceğini, değişimin mümkün olabileceğini anlatacağız, değişimin ilk kıvılcımı olan umudu yeniden günışığı ile buluşturacağız.

    Her gün 24 saat yayın yapacak olan YOL tv bu yaklaşımlara uygun olarak program üretecektir. Başlangıçta 4 saatlik özgün program üretiminden başlayarak daha sonra 8, daha sonra da 16 saat program üretini hedefleyecektir.

    8) YOL tv’nin ana spotu ve diğer spotları neler olacaktır?

    YOL tv yayın ilkelerini kapsayacak spotlar üretecektir. Spotlar önerilere açık olacak ve sürekli yenilenecektir.


    C) TEKNİK ALTYAPI

    9) YOL tv’nin yayın alanı (kapsama alanı):

    YOL tv, uydudan, TURKSAT (Euroasiasat) üzerinden yayın yapacaktır. Kapsama alanıö bütün Avrupa, Türkiye, Türki Cumhuriyetlerinin batısı, İran, Irak, Suriye, Kıbrıs ve Kuzey Afrika olacaktır.
    TURKSAT uydusu üzerinden yayına başladıktan sonra YOL tv, aynı zamanda hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da kablodan da yayın yapmayı hedefliyen bir anlayışla hareket edecektir.

    10) YOL tv’nin yayın merkezi:

    YOL tv’nin yayın merkezi Almanya Köln’dür, ancak İstanbul başta olmak üzere bir çok önemli merkezde kendi stüdyolarını ve temsilciliklerini oluşturacaktır.

    YOL tv, kuruluş sürecinden hemen sonra, özellikle haber ve haber ağırlıklı programların yapılması için İstanbul merkezli bir oluşuma gidecektir.

    11) YOL tv’nin teknik alyapısı nasıl olacaktır?

    - YOL tv teknik altyapısı 24 saat yayında olacak şekilde planlanmıştır.
    - Teknik seçeneklerde ileriye dönük teknolojik gelişlere açık kararlar verilmiştir.
    - YOL tv için, bir ‘’Merkez Stüdyo’’, bir de ‘’Haber Stüdyosu’’ planlanmıştır. İki Stüdyo aynı zamanda birbirinden bağımsız olarak çalışacaktır.
    - Prodüksiyon büyüklüğüne göre her Stüdyo birbirine ekipman desteği de verebilecektir.
    - İki Stüdyo için ANA Kumanda mevcuttur, her biri canlı yayın yapabilecek durumdadır.
    - Haber Merkezi için portatif kameralar seçilmiştir ve ’’Haber Montajı’’ için bilgisayar destekli montaj sistemleri kurulacaktır. Bu sistemlerin altyapısı ilerde komple bir ANA Servere bağlanabilecek şekilde planlanmıştır.
    - Reji odaların (Merkez ve Haber Stüdyosu) genel bir ’’Teknik Havuz’’ odasına bağlıdır ve ’’ANA Kumanda’’ probleminde ’’Emergency Swıtch’’ olarak çalışılabilecektir. Bunun böyle planlanmasının asıl hedefi, canlı yayınlarımızda yayın akışında duraklama olmaması içindir.
    - Canlı yayın esnasında dışardan gelecek kaset ve uydu bilgileri aynı anda yayın akışına girebilecek şekilde planlanmıştır.
    - ’’Canlı Yayın Araçı’’ için Stüdyo akışına uyumlu ve stüdyo ile cihaz ekleme imkanı sağlansın diye özellikle aynı teknik altyapı planlanmıştır.
    - YOL tv planında bütçe göz önünde tutularak teknik imkanlarda profesyonel ve ileriye dönük seçimler yapılmıştır.
    - YOL tv’de bu ekipmanlar ile derhal ’’High Definition’’ çalışma imkanı mevcuttur.

    Bütün bu ekipman için ilk elde gerekli para miktarı yaklaşık 500 bin Euro’dur.

    12) YOL Media Okulu

    YOL tv, orta vadede Avrupa’da ve Türkiye’de hem kendi muhabirlerini, hem de potansiyel muhabirlerini kamera, montaj, reji, haber vb. alanlarda eğitmek için ’’YOL Media Okulu’’ kurmayı veya bu alanda faaliyet gösteren okullaral işbirliği yapmayı planlamıştır.

    13) Haber Ajansı

    YOL tv, kendi haber ağını oluşturmak için, Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere Alevilerin olduğu her yerde bir ’’Haber Ajansı’’ oluşturacaktır.

    14) Reklam Ajansı

    YOL tv, reklam ve tanıtım alanlarında kendi olanaklarını değerlendirmek için bir reklam ajansı oluşturacaktır.

    15) Produktion Firması:

    YOL tv, müzik klibi, reklam spotu başta olmak üzere kendi üretimleri için bir ’’produktion firması’’ kuracaktır.

    Köln, 7 Ekim 2005

    İlişki için:

    YOL tv
    Stolberger Str. 317, 50933 Köln – Almanya Tel: 0049-6241936367 ve 0049-2219614414
    Fax: 0049-6241936313
    e-mail: info@yoltv.eu

    Kaynak: www.yoltv.eu --- www.uydusat.tv.tr.tc
  • MoDSat
    Junior Member
    • 17-10-2006
    • 122

    #2
    Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

    Daha önce Umut tv adı ile duyurulan proje Yol tv olarak değiştirilmiş, "alevi işadamları" öncülüğünde çok ortaklı bir proje imiş aleviler için sevindirici haber için teşekürler, ama solun solu dileğiyle SU'ya devam...

    Son düzenleme MoDSat; 17-10-2006, 23:15.

    Yorum

    • hikmet24
      Member
      • 28-11-2005
      • 1724

      #3
      Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

      inançlarını özgürce yaşamak adına hayırlı olsun ama müslüman olduğumuzu unutmamak ve atatürk ilkelerinden ayrılmamak şartıyla

      Yorum

      • erciyesboran
        Banned
        • 29-12-2005
        • 4110

        #4
        Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

        hayırlısı olsun bakalım

        Yorum

        • SEVMEK46
          Senior Member
          • 28-10-2004
          • 6710

          #5
          Re: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

          Hayırlı olsun!!!

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

            hayırlısı...

            Yorum

            • can83
              Junior Member
              • 31-03-2006
              • 181

              #7
              Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

              Originally posted by hikmetozol
              inançlarını özgürce yaşamak adına hayırlı olsun ama müslüman olduğumuzu unutmamak ve atatürk ilkelerinden ayrılmamak şartıyla
              annsccu dogru laf söylemişsin kardas beer

              Yorum

              • ATmaCA_53
                Member
                • 12-11-2004
                • 1945

                #8
                Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

                Originally posted by hikmetozol
                inançlarını özgürce yaşamak adına hayırlı olsun ama müslüman olduğumuzu unutmamak ve atatürk ilkelerinden ayrılmamak şartıyla
                evet aynen katılıyorum...

                Yorum

                • BySkandaL
                  Junior Member
                  • 24-01-2005
                  • 224

                  #9
                  Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

                  hadi hayırlısı bakalım

                  Yorum

                  • antenticaret27
                    Junior Member
                    • 24-04-2004
                    • 37

                    #10
                    Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

                    hayırlı olsun

                    Yorum

                    • tapella6233
                      Junior Member
                      • 11-07-2006
                      • 472

                      #11
                      Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

                      hayırlı olur insallah

                      Yorum

                      • MoDSat
                        Junior Member
                        • 17-10-2006
                        • 122

                        #12
                        Konu: Yol Tv Türksat uydusundan yayına başlıyor...

                        Originally posted by hikmetozol
                        inançlarını özgürce yaşamak adına hayırlı olsun ama müslüman olduğumuzu unutmamak ve atatürk ilkelerinden ayrılmamak şartıyla
                        illaki bi "Olur" verilecek, yoksa ne mümkün tv bile kuramazlar...

                        eğer işler dediğiniz gibi olsaydı aleviler tv kurma ihtiyacı hissetmezlerdi, lakin zaten bahsettiğiniz tarzda yeterince kanal var...

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor