ABD BASININA TÜRKİYE AMBARGOSU

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    ABD BASININA TÜRKİYE AMBARGOSU

    ABD BASININA TÜRKİYE AMBARGOSU Amerikalı yazar Jennifer Eaton’dan ABD basını hakkında şok iddialar..Amerikalı yazar Jennifer Eaton, ''Türkiye hakkında olumlu haber yapan yabancı gazetecilerin görev yeri değiştiriliyor. Olumlu yapılan haberler editörler tarafından kullanılmıyor'' dedi. Muğla'nın Bodrum ilçesine ''Türkçe Sevmek'' adlı kitabın tanıtımı için gelen Amerikalı yazarlar Anastassia M. Ashman ve Jennifer Eaton Gökmen, soruları yanıtladılar.

    Jennifer Eaton Gökmen, 12 yıl önce Türkiye'ye yerleştiğini ve Bilgehan Gökmen adlı Türk ile evlendiğini söyledi. Türkiye'de özellikle İstanbul'da çok sayıda yabancı gazetecinin görev yaptığını belirten Jennifer Eaton Gökmen, bu muhabirlerin Türkiye hakkında olumlu haber yapamadıklarını iddia etti. Jennifer Eaton Gökmen, şöyle konuştu:

    ''Türkiye hakkında olumlu haber yapan yabancı gazetecilerin görev yeri değiştiriliyor. Olumlu yapılan haberler editörler tarafından kullanılmıyor. Yabancı basın kuruluşunda çalışan muhabirlerin bir kısmının görev yeri bu nedenle değişti. Ancak muhabir ismi vermem doğru olmaz. Türkiye'ye karşı ön yargı var. Ben arkadaşlarıma Türkiye'nin ne kadar güzel bir yer olduğunu anlattığımda onlar bana 'Sen Türkiye'den biri ile evlendiğin için aşk senin gözünü kör etmiş' diyorlar.''

    32 KADININ HİKAYESİ

    Ashman ile ''Türkçe Sevmek'' adlı kitabı çıkarttıklarını belirten Eaton Gökmen, ''Kitabımızda 4 kıta ve 7 ülkeden 32 kadının Türkiye'de yaşadığı hikayeler anlatılıyor'' dedi. Jennifer Eaton Gökmen, 2007'de kitabın ikinci baskısını yapmayı ve belgeselini çekmeyi düşündüklerini de kaydetti. Eaton Gökmen, kitabın ABD'de Richmond ve Michigan üniversitelerinde ''Çağdaş Türkiye'' adlı derste okutulduğunu belirtti. Kitabın Amerika ve Kanada'da da basıldığını, şimdiye kadar yaklaşık 11 bin sattığını anlatan Eaton Gökmen, kitabın Türkçe ve İngilizce'den sonra 2007'de İspanyolca ve Almanca'ya da çevrileceğini kaydetti.

    Kitapta 1960'tan günümüze kadar olan dönemde Türkiye'de yaşayan yabancı kadınların başından geçen hikayelerin anlatıldığını ifade eden Jennifer Eaton Gökmen, ''Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül'e de bir kitap gönderdik. Kendisi kitabı okumuş ve beğenmiş. Bize telefon açarak teşekkür etti. Ayrıca bir mektup gönderdi'' diye konuştu.
İşlem Yapılıyor