"Carlos'u Yıldırım halen istiyor"

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    "Carlos'u Yıldırım halen istiyor"


    "Carlos'u Yıldırım halen istiyor"

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilya'nın en büyük spor gazetesi El Globoesporte'ye çok özel açıklamalarda bulundu.
    Türkiye'nin örf ve adetlerine, Türk futboluna alışmakta zorluk çektiğini itiraf eden Zico, Japonya ve Italya'daki tecrübesinin bu ülkeye adapte olmakta yardımcı olduğunu, ayrıca 35 yıllık futbol tecrübesinin, Fenerbahçe'ye yararlı olması için geldiğini söyledi. Türkiye'nin Avrupa ile doğu arasında yaşayan zengin bir kültüre sahip ülke olduğunu da belirten Brezilyalı teknik adam, burada her yeni bir gün yeni bir şey keşfedildiğini, bu yüzden Türkiye'ye yeni gelen birinin başlangıçta zorluklar yaşadığını söyledi. Fenerbahçe'ye ilk geldiği günlerde, gelen ve giden futbolcuların çokluğundan dolayı, bir takım kurmakta zorluklar yaşadığını da vurgulayan Zico, bunun bedelini Şampiyonlar Ligi'nden elenmekle ödediklerini, ancak UEFA Kupası'nda daha başarılı olacaklarını savundu. Zico, Vestel Manisaspor'un çıkışına şaşkınlığını gizlemeyerek, Galatasaray ve Beşiktaş gibi geleneksel olarak şampiyonluğa oynayan takımların, ikinci planda kalmasına hayret ettiğini söyledi. Zico, bu iki takımın lige kötü giriş yapsa bile kendilerini toparlayacak güce herzaman sahip olduğunada dikkat çekerek, buna örnek olarak Fenerbahçe'nin geçen yıl elinden kaçan şampiyonluğunu delil olarak gösterdi.
    Portekiz'in Sporting Lizbon takımından transfer edilen Deivid'in, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde eleme maçlarının öncesinde transfer edilmesi halinde, sarı-lacivertli takımın belkide bugün Şampiyonlar Ligi'nde oynayabileceğini iddaa eden Zico, "Deivid buraya zor adapte oldu ancak şimdi gollerini sıralamaya başladı. Keske bu futbolcu İstanbul'a daha önce gelseydi" dedi. El Globeesporte gazetesine verdiği özel röportaj da, Alex'e övgüler yağdıran Zico, "Bu futbolcu takımın maestrosu. Farkını hemen gösteren bir kalitede. Her hoca Alex gibi bir futbolcuya sahip olmak ister, ama Lugano ve Edu'yu da unutmamak gerek. Onlar da buraya alıştı ve Alex gibi farklarını gösterecekler" şeklinde konuştu. Marco Aurelio'nun Türk vatandaşı olmasına şaşırdığınıda kaydeden Brezilyalı teknik adam, kendi ulkesinden birisinin çalıştığı ülkenin milli takım formasını giymesini başlangıçta tuhafına gitmesine rağmen bu durumdan zamanla gurur duymaya başladığını belirtti.
    Zico, son olarak Roberto Carlos transferini, özellikle başkan Aziz Yıldırım'ın çok istediğini itiraf ederek, bu transfere kendisininde sıcak baktığını ancak sezon öncesi, Carlos'u tam transfer edecekken ellerinden kaçırdıklarını söyledi. Carlos'un gelmesi halinde takımda lider rolü de üstlenebilecegine dikkat çeken Zico, şuan da sadece lig ve UEFA Kupası'nı düşündüklerini, zamanı geldiğinde herşeyin olabileceğini ifade etti.
İşlem Yapılıyor