Batman'da halkı isyan ettiren açılış!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    Batman'da halkı isyan ettiren açılış!

    Batman'da 7 köye hitap edebilecek kapasitede olan sağlık ocağı, yapılan görkemli açılıştan bir gün sonra kapatıldı. Kapısına kilit vurulan sağlık ocağı köylüyü isyan ettirdi.

    Yılmaz Ekinci / BATMAN

    Batman’da Vali yardımcısı ve il sağlık müdürünün de katıldığı görkemli bir törenle hizmete açılan köy sağlık ocağını, açıldıktan bir gün sonra doktor ve hemşiresi olmadığı için kapatıldı.

    Kapısına kilit vurulan dağlık ocağının açılıp kapanmasına isyan eden köylüler, “Şimdi acil bir vaka olursa ne yapacağız” diye yetkililere tepki gösterdi.

    Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Vergili köyünde inşa edilen ve 7 köye hitap edebilecek kapasitede olan sağlık ocağı açılıştan bir gün sonra kapısına kilit vuruldu.

    Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve yaklaşık 450 Bin YTL’ ye mal olan sağlık ocağının açılışına Batman Vali yardımcısı Erol Karaömeroğlu, Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin, İl Sağlık Müdürü Mehmet Baş, İl emniyet müdürü Arif Öksüz ve köylüler katılmıştı.

    Açılış konuşmasında sağlık ocağının açılmasında emeği geçenleri övgü ile anan Vali Yardımcısı Erol Karaömeroğlu sağlık ocağının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

    Başta Vergili Köyü olmak üzere civarda bulunan toplam 7 köye hizmet verecek olan sağlık ocağına, açılışının ertesi günü ne bir doktor nede bir hemşire geldi.

    İki katı lojman olan sağlık ocağının açılışında doktor olmadığı için Batman Vali Yardımcısı Karaömeroğlu’nun tansiyonunu ise Batman İl Sağlık müdürü Mehmet Baş ölçtü.

    KÖYLÜLER İSYAN ETTİ
    Açılıştan tam bir gün sonra kaderine terk edilen sağlık ocağı için köylüler âdete isyan ederek açılışa tepki gösterdiler. Köylüler “Burada bir acil vaka olursa ne yaparız” şeklinde tepkilerin dile getirirken kimi köylüler ise “Doktor ve gerekli personel olmadıktan sonra açılışı yapılsa ne olur yapılmazsa ne olur?” diye konuştu.


    Muhabirimiz Yılmaz Ekinci açılışı görkemli bir törenle yapılan ve bir gün sonra hizmete kapatılan Vergili Köyü Sağlık Ocağı'nda...

    İL SAÐLIK MÜDÜRÜRÜ: "SIKINTI YOK"


    Batman’ın Gercüş İlçesine bağlı Vergili Köyü’nde açılışı görkemli bir şekilde yapılan sağlık ocağının ertesi günü kapalı olmasından habersiz olan İl Sağlık Müdürü Mehmet Baş sağlık ocağının faal olduğun söyleyerek “Bakanlık ve Müdürlük olarak iddiamız en ücra köşedeki vatandaşımıza da sağlık hizmetini ayağına götürmek.

    Bu çerçevede dün açılışını yaptığımız Vergili Sağlık Ocağı hem lojmanıyla hem çalışma alanıyla hem de imkânlarıyla güzel bir çalışmadır.

    Sağlık ocağının açılışını yaparken personelin istihdamı ile ilgili bir ebe atamamız vardı, ona ilave olarak bir hekim ataması ve bir yardımcı personel atamasını hemen gerçekleştirdik ve fiilen devam ediyor.

    Sağlık ocağının açılıp ve ardından kapanması mümkün değil ve söz konusu olamaz “dedi.

    Haber 7
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: Batman'da halkı isyan ettiren açılış!

    Tabelada kalmaz herhalde, elbet hizmete girer ama ne zaman?
    Sağlık ocağının açılışını yaparken personelin istihdamı ile ilgili bir ebe atamamız vardı, ona ilave olarak bir hekim ataması ve bir yardımcı personel atamasını hemen gerçekleştirdik ve fiilen devam ediyor.
    Araziye uyum sağlamış olabilirler mi?

    Yorum

    • aaron_1212
      Senior Member
      • 03-11-2006
      • 4376

      #3
      Konu: Batman'da halkı isyan ettiren açılış!

      kova meselesi....

      Yorum

      İşlem Yapılıyor