Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • bulut2109
    Junior Member
    • 17-07-2007
    • 215

    Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

    Hitler'in Türkiye'ye saldırmamasının başlıca sebebi,Almanya'nın Türkiye'yi kendi yanında savaşa çekmek istemesiydi.Bilindiği gibi kurtuluş savaşının etkilerinden yenı yeni kurtulmata başlayan Türkiye'nin ikinci bir dünya savaşını kaldıracak ne maddi ne de mali gücü vardı. Hitler'in müttefiklerinden Mussolini'nin gerek boğazlarda gerek de Ege'deki adalarda hak iddia etmesi üzerine paniğe kapılan Türkiye'nin savaşın başlarında izlediği politika müttefik devletlerin yararınaydı.

    Bununla birlikte ingiltere ve Fransa sürekli olarak Türkiye'ye "savaşa gir" baskısı yapıyorlardı.Türkiye savaşa girmeme gerekçesi olarak askeri ve mali yetersizliği bahane ediyordu.Fransa'nın kısa bir süre sonra tamamiyle Alman işgalinde kalması sonucu muhatapların sayısının da bire inmesiyle Türkiye üzerindeki baskıda gözle görülür bir hafifleme olmuştu. ingiltere'den askeri ve maddi yardım sözü alan Türkiye, Almanya'nın olası bir saldırısına karşı önlem olarak Trakya'daki köprüleri atmaya ve geceleri karartma uygulamaya başlamıştı. Türkiye'nin savaşa girme konusunda bir diğer çekincesi ise Sovyet Rusya'nın politikasının belirsizliği idi. kurtuluş savaşında en büyük yardımı gösteren Sovyet Rusya'ya karşı sempatisini hiçbir zaman gizlemeyen Türkiye bu dostluğun kısa sürede bozulabileceği ihtimalini de elden bırakmıyordu.

    Hitler ise Rusya'yı işgal planları çerçevesinde sovyet yönetimi altında yaşayan Türki halklara büyük önem veriyor, Zorlu Rus cephesinde yerel halkların kışkırtılarak kullanılmasının Almanlara tasarruf sağlayacağını düşünüyordu.bu politika çerçevesinde Hitler, Türkiye'deki reich büyük elçisi von pappen aracılığıyla dönemin turancı çevreleriyle irtibata geçti ve Türklerin aryan olduklarını, Almanların amacının Rusya'yı gerileterek Türkiye'nin kapılarını Turan ellerine açmak olduğunu söyleyerek kamu oyunun sempatisini Almanya üzerine çekmeye çalıştı. kısmen başarılı olan bu politika dönemin ünlü ve barışsever karikatüristlerinin çalışmalarına bile yansıdı.

    Almanya'nın Rusya işgalinin başarısızlığa uğramasıyla sona doğru yaklaşması Türk dış politikasının Alman sempatisi üzerine olan yoğunlaşmasını bitiren bir unsur oldu. bu dönemden sonra türkiye yavaş yavaş müttefik güçlerin güdümüne girecek ama yinede son gün ve son dakikaya kadar Almanya'ya savaş ilan etmeyerek bir anlamda bu durumun bir zorunluluk olduğunu ifade edecekti.Savaştan sonra açıklanan Nazi belgeleri ise türk kamu oyu üzerinde yaratılan Turan sevdasının bir kandırmacadan ibaret olduğunu ortaya koyuyordu.
  • aaron_1212
    Senior Member
    • 03-11-2006
    • 4376

    #2
    Konu: Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

    Kristolardan dost , çökelekten tost olmaz

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member

      • 30-01-2004
      • 4782

      #3
      Konu: Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

      Hitlerin yaratıma ters, aklı şaşkın eden işlerine karşı ancak hak üzerine secde eden toplumlar durabilirdi. O dönemde aydınlığa evet diyen tek ülke de Türkiye'ydi. Türkiye'nin Hitler'le sorununun olmamasının nedeni bence yukarıdakilerden biri değil.

      Hitler Türkiye'nin yolunun nereye gittiğini çok iyi biliyordu. Türkiye'nin üzerinde bulunmaya çalıştığı ve geliştirmeye çalıştığı sosyo ekonomi politiğe de karşı değildi. İtidal üzere yaşamayı seve seve kabul ederek çıkar savaşlarından uzak kalmayı tercih eden bir ül***e, karanlığa karşı insana ters gelen yöntemlerle savaşa girmiş bir Hitler dahi, yan gözle bakamazdı ve bakmadı...

      Yahudilerin sadece terimsel anlamına binaen girişilecek bir politika konusunda akıl vicdana secde etmez. Hitlerin tarihsel kimliğinin hakikati konusunda malesef hiç bir tarafsız çalışma araştırma olmamıştır. Bir hışımla geldi geçti... Fakat Hitler'i ortaya çıkaran koşullar neden hiç irdelenmedi... Bütün Dünya'yı şaşkına çeviren girişimlerde bulunan nazism akımını ortaya çıkaran etkenler tarafsızca hiç irdelenmedi..

      Hitler'in "Bir gün gelecek yahudilerin tümünü yeryüzünden silmediğim için bana lanet edeceksiniz" sözü bile adam akıllı düşünülerek irdelenmedi... Felsefenin, dinlerin nihai hedefi olan gayb-idealite-ülkücülük yani sözün en güzeline uymak için önce sözün en güzelinin o devir için ne olduğu yıllar sonra anlaşılabilir.. Çünkü gaybı ancak Allah bilir.

      Musibeti hak edecek kadar yoldan çıkan toplumlara da çoğu zaman Hitler gibi belalar hep verilmiştir. Bence Hitler kimliği şu anda olsaydı saldırıda bulunacağı ilk şey AB-ABD-İsrail ve peşinden Türkiye olurdu. AB'nin de yok oluşu zaten böyle bir kimliğin elinden olacağı açıktır. Bu kimliği bir akım bir kişi ya da bir topluluk başka bir şekilde zuhur edecek şekilde de olsa üstlenecektir.
      Son düzenleme Kadim; 03-03-2009, 14:40.

      Yorum

      • ATmaCA_53
        Member
        • 12-11-2004
        • 1945

        #4
        Konu: Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

        hitler türkiyeye saldırabilirmi, türkiyeye saldıracak gücü yok, osmanlıdan çok ürkmüş bir faşist...

        Yorum

        • Kadim
          Senior Member

          • 30-01-2004
          • 4782

          #5
          Konu: Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

          türkiyeye saldıracak gücü yok,
          Türkiye yeni savaştan çıkmış ne gücü vardı ki Hitler Türkiye'den korksun. Osmanlı mı kaldı. Osmanlı varken mi vardı Hitler'de Osmanlı'dan korksun. Allah insanlığı ayrı, Türk'leri ayrı mı yarattı? Bu kadar basit düşünmeyin. Bizler hep bu boş övünçlerimizle zaaflıyız. Elbette Osmanlı insanlığın eğitimi için çok büyük işler yapmıştır. Ancak bu işleri sözün en güzeline uymak yani en mükemmel olan olarak kabul edip Osmanlı'nın sistemine geri dönmeye çalışmak kadar bilgisizce bir şey olabilir mi? Sözün en güzeli insanoğluna mutlak barışı getirendir. Kemalet eğitimi almış bir padişahın güdümünde yaşamak sözün en güzeli değildir. Sözün en güzeli her bir insanın kemale ermesini sağlamaktır.

          Hitler bir faşistti evet ve nükleer gücü bulan bilgin de Hitler'den kaçtı. Uzay çağını başlattı. Yahudi bir bilginde sırrı gitti Ruslara sattı. Böylece nükleer bir denge ortaya çıktı. Bir çok vatan nükleer denge sayesinde kurtuldu. Yoksa nasıl olurdu barış?

          Bunlar olması gereken olaylardı ve suçlarından pişmanlık duymaları sayesinde batıda barış zor bela sağlandı. Hitler Blavatski okumuştu. Blavatski de sırları bilimsel yolla açıklıyordu... Fakat O milletlere sadece terimsel gözle baktığı için yanlış yaptı. Siz, Allah'ın, adamın birinin şahsi tatminini sağlaması için yeryüzünde büyük bozgunculuk yapmasına izin vereceğini mi sanıyorsunuz? Hitleri ortaya ne çıkardı? Niçin Avrupa'nın göbeğindeki Türk köylerine dokunulmadı ve hatta Türk köylerine sığınanlara zarar verilmedi?

          Günümüze dönersek bu kez çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Arap da Yahudi de suçlarını kabullenip pişman olmazsa gör sen o zaman bela nasıl olacak... Bir dileğim/duam varsa Allah'tan o da terimsel manada arapların ve yahudilerin akıllarını başlarına alıp azgınlıklarından vazgeçmeleridir. Barış adına...

          Tarihle ilgili yorum yapacağımız zaman, zaaflarımızla, vesveseyle ve zanlarımızla yürümek yerine susmamız hepsinden yeğdir. Çünkü tarih yorumu bunlarla yapılamayacak kadar ciddi bir iştir. Yanlış yorumlar kin, öfke, nefretle ortaya çıkan savaşların üzerine körükle gitmek gibi bir şeydir. Halklar arasında gerilim demektir.

          Terimsel manada müslüman, yahudi, hristiyan, türk, rus, alman, japon, siyah, çekik gözlü diye ayırım yapıp her topluluğun kendi hizbiyle övünmesi kadar kötü ne vardır şu dünyada? Nedir kimlerdir kavramsal manada bu isimlendirmeler? Bunlardan herhangi biri terimsel manada bu isimleri aldığında, bu, hayra barışa yönelik işler yapmayacakları anlamına mı gelir?

          Apaçık belli ki Allah sözün en güzeline ulaşılıp kemale erilmesi için insanlığı, insanlık nankörlük ederek istemese bile eğitmekde, rabliğini eksiksiz yapmaktadır. Terimsel manada bu eğitim en bilinen son dört safhası nebilerinin kontrolü altında tam anlamıyla yaşanan sabiilik, yahudilik, nasranilik ve müslümanlıktır. Bunlar Yunus'un dört kitabın manası bellidir bir elifte deyişinin aslıdır. Kitaplarda anlamlar bağlamlarından koparılmış diye tamamen yok saymak, barışı tümden olamaz kabul etmektir. Halbuki tüm kitaplar adalet ve rahmet açısından barışı sağlayacak kadar güzelliği, ortak sözü hala içlerinde barındırmaktadır. Bunların herbiri barışın sağlanması açısından yeterli olan, hak dinlerdi, insanoğlunun bencilliği yozlaştırdı. Ancak sözün en güzeli müslümanlıktır. Öyle ki harflerinin bir adeti dahi kayıp olmadığı gibi evrenin yaratılışındaki ahenkle yazılmıştır. İnsanlar arası ilişkilerin, evrendeki düzen gibi ahenkli olması için gelmiştir. İsrail yahudilerinin yaptığı yahudilik değil nankörlüktür, araplarınkiyse müşriklik. Münafık rolünü kime biçerseniz biçin artık.

          Yeryüzünde kavramsal manada müslümanı bırak yahudi hatta sabii bile bulmak artık çok zorlaştı. Gördüğümüz nice yığınlar peygamberin dediği gibi nankör, ortak koşucu, bencil, riyakar herç yığınlarıdır. Ancak çok şükürki yüzyıllar geçtikçe insan istesemese de kemalet eğitimine tabi tutulmakta ve müslümanlığa doğru, asr-ı saadet yaşamak üzere yürütülmektedir. Bu günler de çok uzak olmasa gerek... Çünkü Dünya artık isyanda, tabiat feryatta. İnsanlar mecburi olarak tevhid inancı doğrultusunda birbirleriyle dayanışmalı yaşamaya itilmektedir....

          Sonuç olarak kişiselde gördüğüm şey Türkiye'nin acilen Atatürk'ün açtığı yolda yürümeye devam etmesi, geri adım atarak aptallık etmemesi gerekmektedir. Kendi kendine yeten, tam bağımsız, devleti kabesi olmuş, halkçı, toplumcu, laik çizgisinden taviz vermeksizin yürür hale geri sokulması gerekmektedir. İşte ancak bu noktada hakiki İslam görülebilecek ve ona doğru yürünebilecektir. Bu konuda en büyük görev halka ve oy sahiplerine düşmektedir. Aksi durumda Dünya'nın ortaya çıkaracağı yeni bir Hitler'in(çılgına dönmüşün) saldırganlığına maruz kalacak milletlerden biri olacağımız kesindir.
          Son düzenleme Kadim; 03-03-2009, 23:48.

          Yorum

          • ali_ekber
            Member
            • 15-11-2004
            • 2525

            #6
            Konu: Hitler,Türkiye'ye neden saldırmadı

            Originally posted by ATmaCA_53
            hitler türkiyeye saldırabilirmi, türkiyeye saldıracak gücü yok, osmanlıdan çok ürkmüş bir faşist...
            hitler benden korkusuna saldırmadı türkiyeye
            smile_nono smile_nono

            Yorum

            İşlem Yapılıyor