Korumalara da ’eğitim şart’!

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sak55
    Banned
    • 30-05-2008
    • 2059

    Korumalara da ’eğitim şart’!

    ÜNİVERSİTE ikinci öğretim harçlarının yüzde 300’e varan oranda arttırılmasını protesto eden öğrencilerin, polisi nasıl atlattıkları haberini okurken gülmeden duramadım.

    Gençler, Başbakanlık binasının önüne kadar üzerinde "Teşekkürler Başbakanım" yazılı bir pankartla geldikleri için polisin güvenlik önlemlerini atlatabilmişler. Bu bize iki şey gösteriyor:

    1- Türkiye’de demokrasinin ve gösteri yapma hakkının kullanımının sınırı bu: Hükümeti eleştiriyorsanız kafanıza cop yiyorsunuz, tekme-tokat gözaltına alınıyorsunuz. Yok, hükümeti destekler mahiyette bir gösteri yapıyorsanız Başbakanlık kapısına kadar yürüyüş yapabilirsiniz!

    Bundan sonra gösteri yürüyüşü yapmak isteyenlerin kulaklarına küpe olsun!

    2- Başbakanlık korumaları, çocukluklarında belli ki hiç Teksas-Tom Miks okumamışlar.

    Eğer okusalardı, bu yapılanın en eski Kızılderili numaralarından biri olduğunu hemen anlarlar ve Başbakan’ın rahatsız edilmesini önleyebilirlerdi.

    Profesör Okaliptus ve Doktor Salloso bu numaraları hemen anlarlardı. Demek ki Polis Akademisi, Kürt açılımı toplantıları bittiğinde boşalacak salonlarda konunun uzmanlarını bir araya getirip, bir seminer de düzenlemeli.

    Dün bu haberi Hürriyet internet sitesinde okurken okur yorumlarına da bir göz attım. Şu yorum dikkatimi çekti:

    "Eğitimin pazarlığı olmaz demişler tıp fakültesinden beleşe mezun olan doktorlar ilerde kazandıkları paraları duysanız dudaklarınız uçuklar çatır çatır vericekler bu parayı."

    Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine aldırmadan yazılmış bu yorumu kimin yaptığını gerçekten merak ettim.

    Belli ki "Efe Vatan" rumuzuyla yazan bu arkadaşta iş var. Başbakan’a önerim, Emniyet’teki Fethullahçı çeteye bir talimat verip, bu yazarın kim olduğunu bulsun ve onu hemen Milli Eğitim Bakanı yapsın! Kafayı doktorlara takmış olduğuna göre Sağlık Bakanlığı’nda da değerlendirebilir, ben haber vermiş olayım!

    ÜNİVERSİTE ikinci öğretim harçlarının yüzde 300’e varan oranda arttırılmasını protesto eden öğrencilerin, polisi nasıl atlattıkları haberini okurken gülmeden...
İşlem Yapılıyor